Tot ce trebuie să știți despre tehnologia automatizării în recrutare

Deci, să începem prin a explica ce este cu adevărat automatizarea recrutării și ce nu este. Din păcate, o opinie generală a început să facă că tehnologia de automatizare este egală cu tehnologia AI, ceea ce a provocat o oarecare confuzie pentru recrutorii din întreaga lume. În mod automat, mulți candidați au început să se teamă de această nouă tehnologie, dând vina pe aceasta pentru că face procesele de recrutare mai puțin umane. Cu toate acestea, chiar dacă atât AI, cât și automatizarea lucrează pentru simplificarea procesului de recrutare pentru persoana care îl execută, ele diferă în mai multe elemente esențiale.

În primul rând, să începem prin a spune că, în timp ce AI este folosită pentru sarcini nerepetitive, tehnologia de automatizare este folosită exclusiv pentru a elimina munca repetitivă, iar munca sa se bazează pe comenzi și reguli. Cu toate acestea, AI are interacțiuni cu oamenii pentru a învăța din experiența lor anterioară, pentru a compara situații și pentru a lucra în consecință. Prin urmare, cunoașterea diferenței dintre cele două este vitală pentru înțelegerea rolurilor fiecărei tehnologii în procesul de recrutare. În cele din urmă, automatizarea este aici pentru a face multe atunci când vine vorba de automatizarea sarcinilor repetitive și de a efectua lucrări redundante pentru dvs., fără a lua în sine niciun proces de luare a deciziilor. AI, pe de altă parte, este aici pentru a învăța din tiparele comportamentale și pentru a lua decizii în consecință.

Pentru ce sarcini de recrutare este cea mai utilă tehnologia de automatizare?

Acum că știm cum funcționează automatizarea în general, este mai ușor de înțeles care sarcini legate de recrutare vor fi cele mai utile. Așa cum am menționat mai sus, instrumentele de automatizare sunt cele mai utile pentru sarcini repetitive. Și, astfel de sarcini de recrutare se bazează pe menținerea candidaților informați cu privire la următorii pași ai procesului, menținând în același timp baza de date organizată.

Mai precis, veți beneficia de utilizarea instrumentelor de automatizare pentru:

  1. Descalificarea automată a candidaților fără a crea inamici

  2. Construirea unor relații de lungă durată cu medaliați cu argint

  3. Interacțiunea cu candidații din aplicațiile deschise

  4. Colaborează cu succes cu colegii tăi

Descalificați automat candidații fără a crea inamici

Chiar dacă vorbim adesea despre importanța de a oferi feedback tuturor candidaților, indiferent de stadiul lor în procesul de recrutare, asistăm totuși la statistici tulburătoare în zonă. În timp ce 70% dintre candidați raportează că nu au primit niciodată feedback pentru cererea lor după procesul de selecție, alți 53% nu primesc feedback după faza de interviu. Acest lucru este destul de distructiv pentru reputația unei companii dacă avem în vedere că mai mult de 80% dintre solicitanții cu o experiență proastă a candidatului își vor răzgândi cu privire la rolul sau compania care le plăcea cândva.

Și, pentru că tehnologia a evoluat atât de mult, să ratezi șansa de a automatiza unele sarcini repetitive (în acest caz, automatizarea comunicării) ar fi aproape o prostie. Utilizând funcțiile de automatizare, puteți păstra legătura cu candidații actuali și puteți utiliza unul dintre motivele automate prestabilite de descalificare și puteți oferi tuturor candidaților o experiență bună cu compania dvs. Tot ce este nevoie este să configurați toate motivele de respingere cu potrivirea conținutului de e-mail și să le declanșați atunci când este cazul. Cu cât creați mai multe șabloane, cu atât o experiență mai personalizată veți oferi tuturor solicitanților dvs.

Construirea unor relații de lungă durată cu medaliați cu argint

Când sunt întrebați despre asta, majoritatea recrutorilor spun că ar fi grozav să efectueze angajări proactive și să păstreze legătura cu medaliații lor de argint. Cu toate acestea, când sunt întrebați de ce nu o fac, răspunsul este întotdeauna același: „Nu avem suficient timp în acest moment…”. Și chiar dacă în prezent suntem conștienți de volumul de muncă al departamentelor de resurse umane din întreaga lume, cu ajutorul instrumentelor de automatizare, este nevoie de doar câteva ore și bunăvoință pentru a schimba lucrurile și a fi mai proactiv cu angajarea.

Software-ul de automatizare a recrutării vă permite să adăugați automat candidații dvs. la bazinele de talente și să le mutați prin diferite etape ale pipelinei pool-ului. Acest lucru vă permite să urmăriți întotdeauna progresul candidatului în curs și să vă asigurați că toți primesc mesaje potrivite pentru el. Totul, de la scopul fiecărui pool sau acțiunea de automatizare pe care ați dori să o declanșați în fiecare etapă a conductei, este prestabilit o dată și poate fi folosit de mai multe ori – oricând candidatul posedă abilități sau atribute specifice și ar beneficia de primirea mesajelor dvs. Astfel, „încă nu avem timp” nu mai este o scuză valabilă pentru a nu fi mai proactiv cu angajarea, deoarece economisește mai mult timp decât costă!

Interacțiunea cu candidații din aplicațiile deschise

Un alt lucru pentru care tehnologia de automatizare poate fi de ajutor este asistența pe care o poate oferi pentru interacțiunea cu aplicațiile deschise. Aplicațiile deschise sunt, fără îndoială, o sursă excelentă de candidați de calitate, iar întregul lor scop este să creeze relații cu potențialii candidați. Cu toate acestea, multe companii au implementat politica de acceptare a aplicațiilor deschise, dar nu par să le folosească în vreun fel. Din păcate, aceasta este o risipă de oportunitate și, în loc să vă îmbunătățiți branding-ul angajatorului, se poate reflecta negativ asupra acesteia! Prin urmare, automatizarea mesajelor dvs. odată ce un candidat își depune cererea pentru un anumit departament și adăugarea diferiților candidați la grupuri de candidați cu interese similare poate fi extrem de benefică pentru crearea acelor relații semnificative și durabile. Așadar, în mod similar cu paragraful anterior, puteți folosi automatizarea pentru a oferi candidaților o experiență mai autentică și mai îmbunătățită a candidaților!

Vă dificultăți să interacționați cu candidații din formularele de aplicare deschise?

Instrumentul nostru vă ajută să configurați mesaje automate declanșate odată ce un solicitant trimite un formular pentru a crea o abordare mai strategică a marketingului dvs. de recrutare!

Află mai multe

Colaborează cu succes cu colegii tăi

În cele din urmă, pentru a avea succes în angajarea de noi talente care s-ar potrivi bine în echipă, recrutorii trebuie să colaboreze fără probleme cu colegii lor. Aceasta înseamnă că este esențial să lăsați note, sarcini sau etichete pentru ei și colegii lor, pentru a înțelege mai bine toți candidații. Cu piața aglomerată a muncii în care lucrăm cu toții, fiecare post atrage în medie 250 de candidați. Să ne imaginăm că un recrutor are aproximativ 5 posturi deschise la un moment dat – acest lucru ne aduce în curând la numărul de 1000 de candidați la un moment dat.

Fără o planificare și o structurare bună, toată lumea poate amesteca unele informații și poate pierde candidați valoroși. De aceea, configurarea acțiunilor automate, cum ar fi sarcini sau etichete pentru profilul dvs. de candidat, odată ce ajung la o anumită etapă, poate face ca toți cei implicați în procesul de angajare să fie mai organizați! Lăsați etichete sau sarcini deschise pentru colegii dvs. și asigurați-vă întotdeauna că sunteți la curent cu toate.

Beneficiile automatizării procesului de recrutare

După cum v-ați fi putut da seama în paragraful anterior, tehnologia de automatizare poate fi folosită pentru a vă simplifica sarcinile de zi cu zi legate de recrutare. În plus, acest lucru introduce în mod automat câteva beneficii mari în procesul de angajare general pe care îl oferiți candidaților dvs.

Așadar, iată câteva beneficii mari pe care le vor experimenta candidații tăi dacă decideți să vă automatizați eforturile de recrutare:

  1. Creșteți productivitatea

  2. Îmbunătățiți-vă programarea

  3. Îmbunătățiți calitatea angajării

  4. Îmbunătățiți experiența candidaților

Creșteți productivitatea

Din tot ceea ce a fost enumerat în paragrafele de mai sus, este destul de evident că nivelurile de productivitate ale recrutorilor pot crește semnificativ atunci când implementează funcțiile de automatizare potrivite. Fie că se datorează automatizării comunicării prin e-mail cu fiecare candidat care trimite un formular, fie că reușești să colaborezi cu colegii mai eficient, îți afectează productivitatea, lăsând mai mult timp să te concentrezi pe aspectele strategice ale jobului. În cele din urmă, cu cât recrutorul este mai productiv, cu atât mai multe angajări de înaltă calitate vă puteți aștepta să aveți!

Îmbunătățiți-vă programarea

Programarea este una dintre sarcinile cele mai esențiale, dar cele mai consumatoare de timp și repetitive pentru orice recrutor. Chiar dacă pare destul de simplu și direct la prima vedere, dacă ne gândim la jonglarea cu câteva sute de candidați simultan, aceasta poate deveni o sarcină dificilă. Prin urmare, este util să aveți un instrument care să vă ajute eforturile de programare, asigurându-vă că vă prezentați întotdeauna pregătit pentru toate interviurile.

Există două moduri de a vă îmbunătăți programarea datorită automatizării:

  1. E-mailuri automate declanșate odată ce un candidat intră într-o anumită etapă a procesului de angajare
  2. sau o invitație la interviu video trimisă automat candidaților și sincronizată cu calendarul dvs. la un anumit moment al procesului de angajare.

Aceste două funcții vă vor asigura că vă programați interviuri cu toți cei pe care ați încercat să-i faceți și nu pierdeți niciodată linkul pentru programarea online sau alte detalii esențiale.

Îmbunătățiți calitatea angajării

Calitatea angajării depinde de mulți factori, cum ar fi aprovizionarea, atragerea și, în cele din urmă, selectarea talentelor de top printr-un proces de angajare bine gândit și structurat. Și în timpul acestui proces complex care face mulți pași și îi poate obliga pe recrutori să facă multe greșeli pe parcurs, determinând o scădere ușoară a calității angajării, este benefic să existe un instrument care să minimizeze eroarea umană și să o îmbunătățească. Capacitatea de a automatiza multe acțiuni repetitive care sunt adesea o sursă de eroare umană (cum ar fi asigurarea că toată lumea a primit e-mailul de respingere) reprezintă un avantaj imens și îmbunătățește drastic calitatea angajării!

Îmbunătățiți experiența candidaților

În cele din urmă, dacă aveți un instrument care vă reduce la minimum greșelile, vă îmbunătățește interacțiunile cu candidații și, potențial, elimină în totalitate ratele „fără feedback” pentru toate aplicațiile, acest lucru vă poate îmbunătăți experiența candidaților! Nu numai că îți poți îmbunătăți feedback-ul, dar poți fi și mai proactiv la interacțiunea cu candidații și la extinderea rețelei de talente pentru viitor!

Care este rentabilitatea investiției software-ului de automatizare a recrutării

Chiar dacă menționarea tuturor beneficiilor și aplicațiilor automatizării eforturilor de recrutare ar putea părea atractivă, atunci când vine vorba de a decide dacă să implementezi sau nu soluția, rentabilitatea investiției devine esențială. Așadar, în paragraful următor, vom vorbi despre modul în care automatizarea procesului de recrutare vă afectează în mod direct rentabilitatea investiției.

Așa cum poate fi relativ evident din cuvântul „automatizare”, caracteristica, în primul rând, vă ajută pe dvs. și pe recrutorii dvs. să economisiți timp prețios. În cele din urmă, prin implementarea automatizării, puteți economisi timp în mai multe moduri și puteți economisi până la 35 de zile lucrătoare pentru fiecare recrutor pentru a efectua alte sarcini relevante!

Dacă doriți să aflați calculul complet din spatele acestui număr, consultați Care este rentabilitatea investiției în automatizarea recrutării dvs.?

Un alt element care vă afectează rentabilitatea investiției este experiența îmbunătățită a candidatului, despre care am discutat în paragrafele de mai sus. Experiența candidaților este un predictor puternic al succesului dvs. de angajare și chiar al capacității de a vă transforma viitorii angajați într-o forță de muncă de lungă durată. Deoarece totul începe cu procesul de angajare, oferirea candidaților tăi cu un proces de angajare care va descrie cu exactitate cum va fi să lucrezi pe postul pentru care aplică, te ajută să selectezi cei mai buni candidați pentru job.

Iar candidatul care posedă cultura potrivită, setul de abilități și fundalul relevant este probabil un viitor angajat care nu este atât de probabil să schimbe locul de muncă. În cele din urmă, modul în care abordați candidații și comunicarea în timp util vă poate ajuta să îmbunătățiți experiența candidaților și să găsiți o potrivire mai bună, deoarece este mai probabil să îi atrageți pe cei înecați în stilul dvs. de comunicare. Prin urmare, îmbunătățirea calității angajării se reflectă direct asupra rentabilității investiției!

Și, pe deasupra, este super ușor de folosit!

În cele din urmă, noile tehnologii pot suna un teritoriu înfricoșător și necunoscut pentru mulți profesioniști HR deja obișnuiți să-și îndeplinească munca într-un anumit fel. Cu toate acestea, aplicarea tehnologiei de automatizare în recrutare este atât de largă, simplă și deloc intruzivă pentru candidați. În ciuda credinței comune că tehnologia de automatizare poate face cumva recrutarea mai puțin umană, acest progres tehnologic îi ajută doar pe recrutori să facă treaba pe care o fac deja, fără a introduce vreo luare a deciziilor noi și necunoscute.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *