Top 10 previziuni de tehnologie HR pentru 2023

Un nou an de transformare digitală

Pe măsură ce intrăm într-un nou deceniu, intrăm și într-o nouă eră a transformării digitale – în special în tehnologiile de resurse umane.

Piața tehnologiei HR continuă să crească și probabil va depăși 30 de miliarde de dolari în următorii cinci ani. Capterra prezice că până la sfârșitul anului, 70% dintre întreprinderile mici și mijlocii vor folosi tehnologiile de resurse umane.

De la inteligența artificială la formarea în realitate virtuală, modul în care angajăm, gestionăm și lucrăm se schimbă într-un ritm rapid. Care vor deveni un instrument esențial pentru profesioniștii în HR și ce mofturi ar trebui evitate? Continuați să citiți pentru a afla!

10 tendințe cheie în domeniul tehnologiei HR

În această postare, vom încerca să prezicem ce tehnologie o va face mare anul acesta. Iată primele 10 tendințe tehnologice pe care liderii de resurse umane ar trebui să le urmărească în 2020:

 1. Creșterea continuă a IA
 2. Utilizarea sporită a realității virtuale
 3. Extinderea instrumentelor HCM bazate pe cloud
 4. Self-service pentru angajat
 5. Utilizarea instrumentelor specializate de HR
 6. Nevoia tot mai mare de instrumente de adoptare digitală
 7. Chatbots
 8. Tehnologii de lucru virtual și de la distanță
 9. Integrari mai bune
 10. Noi tehnologii de wellness

Tendința tehnologică HR 1: creșterea continuă a IA

Utilizarea inteligenței artificiale se extinde rapid și vă puteți aștepta ca aplicarea acesteia în managementul resurselor umane să continue să crească în 2020 și mai departe. Deci, unde este folosită IA în tehnologia HR?

Una dintre cele mai frecvente utilizări este în procesul de angajare. Care este rolul AI în recrutare? AI poate ajuta la identificarea candidaților de top pentru un loc de muncă disponibil. Software-ul dvs. vă oferă un scor de potrivire a candidatului sau vă ajută să vă analizați eforturile de recrutare? AI conduce acest scor.

Hilton, IBM și GE folosesc algoritmi bazați pe inteligență artificială ca parte a procesului lor de selecție pentru candidații de locuri de muncă. Tehnologia poate analiza orice, de la mostre de lucru la postări pe rețelele sociale.

În 2016, Unilever a început să folosească inteligența artificială pentru a verifica toți angajații entry-level. Cererile de angajare se trimit mai întâi la un interviu video, răspunzând la un set generic de întrebări. Răspunsurile lor sunt analizate folosind AI. Candidații vor finaliza un interviu personal dacă trec la următorul pas al procesului.

Deși AI și recrutarea se potrivesc perfect, inteligența artificială nu este doar pentru angajare. AI va juca, de asemenea, un rol mai important pe măsură ce mai multe sisteme HCM își extind instrumentele de analiză a datelor și de descoperire a informațiilor.

Tendința tehnologiei HR 2: Utilizarea sporită a realității virtuale

În 2020, vă puteți aștepta ca mai multe companii să sară pe vagonul de antrenament în realitate virtuală. Sună exagerat și futurist, dar multe companii văd rezultate pozitive. Walmart și FedEx au început să folosească formarea în realitate virtuală și intenționează să-și extindă programele. Tehnologia există de fapt de ceva timp.

Piloții s-au antrenat pe simulatoare de zbor de zeci de ani. Diferența este noua creștere a produselor de realitate virtuală pentru consumatori, cum ar fi Oculus. Hardware-ul este mai ieftin, iar producția de conținut este mai ușoară, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru formatorii corporativi.

Tendința tehnologiei HR 3: Extinderea instrumentelor HCM bazate pe cloud

Majoritatea companiilor folosesc unele software HCM, dar poate nu cele mai recente versiuni. Pe măsură ce mai multe companii caută să își modernizeze infrastructura IT, așteptați-vă să treacă la un sistem HCM mai nou bazat pe cloud în acest an. Între 2018 și 2020, procentul liderilor de resurse umane care au spus că tehnologia lor este un model SaaS bazat pe cloud s-a dublat.

Multe companii mai mari au întârziat să adopte tehnologii bazate pe cloud din motive de îngrijorare că nu le-ar putea susține nevoile complexe. Cu toate acestea, mai mulți lideri tehnologici consideră acum tehnologia cloud ca fiind stabilă și matură. Trecerea la un sistem bazat pe cloud va continua probabil să fie o alegere și o prioritate de top pentru 2020.

Tendința tehnologiei HR 4: Self-service pentru angajați

Sistemele mai noi bazate pe cloud tind, de asemenea, să aibă mai multe opțiuni pentru autoservirea angajaților, scăzând sarcina asociatilor de HR pentru procesarea modificărilor de rutină, cum ar fi adresa, reținerea impozitului sau modificările beneficiilor.

Self-service-ul este o caracteristică populară în rândul angajaților. Aproape trei sferturi dintre lucrătorii cu normă întreagă din SUA se așteaptă ca angajatorii să ofere un nivel ridicat de autoservire pentru sarcinile de resurse umane. Mai multe tehnologii se vor concentra pe autoservire în 2020, deoarece ajută companiile să economisească bani și oferă o experiență mai bună pentru angajați.

Tendința tehnologiei HR 5: Utilizarea instrumentelor de HR specializate

Unele companii descoperă că sistemele lor moștenite HCM nu mai sunt potrivite și aleg să achiziționeze sisteme separate pentru diferite funcții de resurse umane. Un sistem care excelează în a vă permite să procesați salariile și să programați PTO ar putea să nu fie cel mai potrivit pentru recrutarea talentelor de top.

Concentrându-se pe o nișă mai restrânsă, cum ar fi recrutarea, furnizorii de software mai noi pot inova într-un ritm mult mai rapid. Vă puteți aștepta la lansări mai frecvente și o asistență mai bună pentru locul de muncă modern bazat pe mobil.

Tendința tehnologiei HR 6: Nevoia tot mai mare de instrumente de adoptare digitală

Odată cu trecerea la instrumente HCM mai noi și o dependență crescută de autoservirea angajaților, apare nevoia de a le arăta angajaților cum să folosească instrumentele. Instrumentele de autoservire vor eșua dacă angajații nu sunt încorporați în mod adecvat și nu sunt îndrumați în modul de utilizare a acestora.

Soluțiile de adopție digitală, precum Apty, ajută companiile să integreze mai rapid utilizatorii noi în aplicații bazate pe web. Ghidurile de pe ecran le arată utilizatorilor unde să meargă și ce să facă în continuare. De asemenea, instrumentele pot fi folosite pentru a ghida candidații prin finalizarea procesului de aplicare. Unele dintre beneficiile unui instrument de adoptare digitală pentru profesioniștii în resurse umane includ:

 • Scăderea costurilor de formare,
 • Creșterea angajamentului și a satisfacției angajaților și
 • Integrare mai rapidă.

Tendința tehnologiei HR 7: Chatbots

De asemenea, vă puteți aștepta să vedeți mai mulți chatboți în tehnologiile de resurse umane pe măsură ce accentul pe autoservire crește. Multe companii folosesc deja chatbot-uri pentru a interacționa cu clienții. De ce să nu le folosiți cu angajați sau potențiali noi angajați? Chatboții, atunci când sunt implementați corect, pot ajuta la rezolvarea rapidă a problemelor și pot oferi răspunsuri în loc să aștepte un apel telefonic sau un e-mail.

Chatbot-urile bazate pe inteligență artificială pot rezolva multe probleme simple de resurse umane fără a lega un asociat de resurse umane. Actualizarea informațiilor personale sau efectuarea altor modificări de date pot fi automatizate cu ajutorul chatbot-urilor.

Tendința tehnologiei HR 8: Tehnologii de lucru virtual și de la distanță

Pe măsură ce tot mai multe companii își extind utilizarea lucrătorilor la distanță, vă puteți aștepta să vă creșteți investițiile în tehnologii pentru a face acest lucru posibil. Utilizarea lucrătorilor de la distanță necesită să schimbați modul în care recrutați.

Baza dvs. de candidați trece de la local la global. De asemenea, veți avea nevoie de modalități prin care angajații pot interacționa virtual, inclusiv videoconferințe și alte instrumente de colaborare.

Tendința tehnologiei HR 9: integrări mai bune

Un dezavantaj al multor tehnologii HR este ca angajații să le folosească. Dacă un angajat trebuie să-și amintească o autentificare separată sau să meargă la o adresă URL ridicol de lungă, nu va folosi instrumentul. Pentru a rezolva această provocare, căutați mai multe instrumente care se integrează strâns cu instrumentele pe care le folosesc angajații în fiecare zi.

Este mai probabil ca angajații să folosească ceva dacă îl pot accesa din căsuța lor Outlook sau în Slack. Prin utilizarea API-urilor, mai multe instrumente se deschid către integrări îmbunătățite. Când evaluați noile tehnologii, căutați să vedeți dacă și cum se integrează cu instrumentele dvs. existente.

Tendința tehnologiei HR 10: Noi tehnologii de wellness

Mai mulți angajați se așteaptă ca companiile să ofere beneficii de wellness. Angajatorii și companiile de tehnologie le acordă atenție. Aproape 80% dintre companii spun că bunăstarea angajaților este o parte esențială a planurilor lor de afaceri.

Există aplicații noi care ajută la atingerea obiectivelor de fitness și acces virtual la terapeuți și profesioniști în sănătate mintală. G2 raportează că există peste 30 de instrumente majore de wellness corporative pe piață.

Dar lucrează? Câteva dintre instrumente sunt prea noi pentru a măsura impactul lor pe termen lung asupra bunăstării angajaților, dar accentul sporit pus pe bunăstare pare să ajute. Potrivit Aflac, aproximativ două treimi dintre angajați raportează că au făcut alegeri mai sănătoase pentru un stil de viață din cauza programului de wellness al companiei lor.

Cum să profitați la maximum de tehnologia HR?

În timp ce viitorul tehnologiei HR este incitant, realitatea din 2021 sau 2025 poate să nu fie la fel de strălucitoare dacă nu plănuiți cum să adoptați și să utilizați pe deplin noua tehnologie.

Potrivit unui sondaj recent Deloitte, 65% dintre profesioniștii noștri HR spun că tehnologia lor este inadecvată sau echitabilă pentru a-și atinge obiectivele generale – în ciuda faptului că au investit aproape 20 de miliarde de dolari în tehnologie în ultimii cinci ani.

Pe măsură ce începeți să evaluați unele dintre aceste tendințe anul acesta, ce puteți face pentru a vă proteja investiția digitală? Urmați aceste sfaturi pentru a vă îmbunătăți utilizarea software-ului și a tehnologiei:

1. Evaluează-ți cu atenție furnizorul:

 • Aceștia acceptă integrările cu tehnologiile dvs. existente?
 • Lista lor de caracteristici se potrivește cu nevoile dvs. de afaceri?
 • Au o foaie de parcurs clară care arată cum plănuiesc să sprijine tehnologiile noi și viitoare?
 • Ce tipuri de suport oferă?
 • Oferă instruire pentru utilizatori?

2. Realizați un plan detaliat de implementare:

 • Evaluați-vă infrastructura, echipele și procesele actuale. Cum trebuie să le schimbi pentru a utiliza cel mai bine noua ta tehnologie?
 • Va trebui să angajați un partener de implementare?
 • Cum poți comunica schimbarea pentru a depăși rezistența angajaților?
 • Cum vor antrena și utilizatorii de la bord?

3. Creșteți-vă ratele de adoptare:

 • Nu vei vedea niciodată întregul beneficiu al tehnologiei tale dacă oamenii nu o vor folosi. Cum puteți stimula utilizatorii să adopte noi tehnologii?
 • Cum veți oferi formare continuă și sprijin?
 • Luați în considerare utilizarea unei soluții de adoptare digitală pentru a face tranziția mai ușoară.

Element cheie: Folosiți tehnologia pentru a satisface nevoile echipei dvs. de resurse umane, ale angajaților și ale candidaților

Sperăm că aceste tendințe și sfaturi vă pot ajuta să utilizați mai bine tehnologia pentru a satisface nevoile echipei dvs. de resurse umane, ale angajaților și ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Un lucru este sigur, nevoia de tehnologii HR va continua să crească.

Cu o selecție și o planificare atentă, puteți utiliza aceste noi tehnologii pentru a construi procese de resurse umane moderne și productive și pentru a oferi experiențe mai bune pentru solicitanți și angajați.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *