Strategii de reducere a costurilor pentru lanțul de aprovizionare a stocurilor

În calitate de nou startup, probabil că știți cât de mult costă inventarul și modul în care aceste costuri se pot aduna rapid, afectând fluxul dvs. de numerar— cu atât mai mult timp fără comenzi.

Cu toate acestea, știai că costă și banii companiei tale atunci când întâlnești un număr de stocuri zero?

De fapt, în multe cazuri, costurile de a nu avea produse de vândut pot fi mai mari decât dacă ai avea prea multe de vândut.

Industry Week a comentat recent modul în care a avut impactul globalizării asupra rețelelor lanțului de aprovizionare managementul lanțului de aprovizionare din ce în ce mai complex:

„O varietate de factori – de la structurile de costuri, legile fiscale, competențele și disponibilitatea materialelor, noua intrare pe piață și alții – au determinat companiile să-și reproiecteze și să reconfigureze lanțurile de aprovizionare în mod continuu. Creșterea în consecință a complexității pieței, canalului, rețelelor de aprovizionare și a instalațiilor distribuite a făcut ca planificarea aferentă să fie mai complicată și complexă.”

Minimizarea riscului în lanțul dvs. de aprovizionare este, în cele din urmă, să înțelegeți aceste două costuri menționate mai sus și să lucrați pentru un inventar echilibrat, unul în care aveți ceea ce aveți nevoie pentru a închide comenzile imediate, dar nu atât de mult încât costurile dvs. de stoc să erodeze profitul sau să vă afecteze negativ fluxul de numerar.

Găsirea acestui echilibru nu este ușor.

Cu toate acestea, devine mai ușor atunci când vă faceți timp pentru a detalia toate costurile inventarului în categoriile corespunzătoare. Acesta pare puțin mai profund decât numărul de jos pe care îl veți vedea în bilanțul dvs. pe „rândul de inventar”. Dar dacă nu vă revizuiți deja situațiile financiare lunar, acum este un moment bun pentru a începe. Acest articol despre analiza bilantului vă va ajuta să începeți.

Înțelegerea costurilor care înconjoară inventarul, dincolo de simplul cost de achiziție, vă va permite să gestionați mai bine toți furnizorii de pe lanțul dvs. de aprovizionare.

Deci, cum sunt defalcate aceste două categorii de costuri? O categorie este costurile asociate cu stocurile mari și volumele mici de comenzi. Celălalt sunt costurile asociate cu stocurile reduse și volumele mari de comenzi. De acolo, puteți începe să vă gândiți la strategii de reducere a costurilor.

Costul stocurilor ridicate și al volumelor mici de comenzi

Inventarul necesită capital.

De fiecare dată când împrumuți bani sub formă de împrumuturi sau linii de credit pentru afacerifinanțați inventarul și trebuie să acoperiți acest cost până când clientul dvs. plătește comenzile—creanţe de încasat. Acesta este primul cost al inventarului. Când păstrați inventarul la îndemână pentru perioade lungi de timp, costurile dvs. de stoc încep să crească.

Un alt cost include stocurile deteriorate din cauza manipulării greșite, transportului defectuos sau depozitării proaste a stocurilor în depozitul dvs.

Devenirea învechită este un alt cost.

Acest lucru se întâmplă atunci când aveți un inventar care nu mai este necesar sau solicitat de clienții dvs. Cu toate acestea, acest lucru nu implică doar produse finite. Materiile prime, stocurile de produse în curs și semifabricate pot deveni cu ușurință învechite, forțându-vă astfel să le vindeți cu reducere.

Daunele și furtul sunt costuri suplimentare, la fel ca și costurile de asigurarecosturile de transport pentru a obține produse și materiale, costurile pentru a număra manual inventarul și, în sfârșit, costurile de depozitare și manipulare.

Toate aceste costuri menționate mai sus cresc atunci când întâmpinați volume mici de comenzi sau, altfel spus, vânzări scăzute.

De fapt, este mai probabil să aveți probleme cu daunele, stocurile care devin învechite și furturi în perioadele de vânzări scăzute. Acest lucru se datorează faptului că angajații dvs. trebuie să gestioneze acel inventar mai des, crescând astfel riscul ca daune să apară.

Costul stocurilor reduse și al volumelor mari de comenzi

Suporți mai multe costuri ascunse atunci când întâmpinați o cerere mare, dar aveți un număr redus de stocuri.

La urma urmei, fără inventar, nu poți face vânzări.

Prin urmare, primul cost al numărărilor scăzute este veniturile pierdute. Dacă întâmpinați suficiente perioade de cerere mare, dar nu aveți inventarul pentru a închide vânzările, atunci veți pierde suficiente comenzi pentru a pierde clienți. În cele din urmă, vei vedea că cota ta de piață se erodează.

Deși pierderea vânzărilor nu este niciodată un lucru bun, uneori, de fapt, ceea ce fac companiile pentru a salva vânzarea și relația cu clienții este mai rău.

Acest lucru se datorează faptului că unele companii vor grăbi expedierile în depozitul lor în speranța de a salva vânzarea. Acest lucru înseamnă că vor suporta taxe de transport mai mari și suprataxe de la vânzătorii care sunt forțați să preia comanda companiei înaintea altora.

Apoi, odată ce transportul respectiv sosește, compania va suporta costuri suplimentare sub formă de ore suplimentare pe măsură ce despachetează, inspectează și/sau reambalează produsul. Aceste costuri sunt și mai mari pentru producători.

5 elemente esențiale ale managementului lanțului de aprovizionare

Deci, dat fiind faptul că inventarul este un cost atunci când numărul este mare și scăzut, ce puteți face pentru a vă gestiona mai bine lanțul de aprovizionare?

1. Nu vă puneți toate ouăle într-un singur coș

În primul rând, înțelegeți că vă veți baza pe mai mulți furnizori din mai multe locații.

Unii dintre acești furnizori pot fi în străinătate, motiv pentru care este esențial să aveți o copie de rezervă în Statele Unite. Acesta este mai ales cazul când furnizorul dvs. principal de peste mări nu livrează la timp.

După cum a declarat Ryan Vinyard, director de inginerie pentru Highway1, într-un interviu cu Linie//Formă//Spațiucomunicarea clară cu furnizorii este o componentă critică a gestionării riscului lanțului de aprovizionare:

„Este esențial să acordați timp documentării și comunicării. Nu vă pot spune câte modele de prototip am ajuns până la sfârșit și este: „Hei, vom avea acea parte azi, nu?” iar răspunsul este: „Oh, am crezut că încă o săptămână este în regulă”.

O regulă bună este să aveți cel puțin doi până la trei vânzători aprobați, cu cel puțin un stat, pentru orice materie primă sau produs pe care îl vindeți. Acest lucru vă asigură că aveți timp suficient pentru a acoperi lipsurile.

2. Începeți să utilizați acorduri de inventar gestionate de furnizor

Va trebui să vă protejați în perioadele de vânzări ridicate și scăzute, utilizând acorduri de inventar gestionat de furnizor (VMI), cum ar fi comenzi generale, achiziții în volum, stocuri în consignație sau kanban acorduri.

Acordurile VMI sunt instrumente excelente pentru a vă ajuta să gestionați mai bine riscul în cadrul lanțului dvs. de aprovizionare, deoarece necesită ca furnizorii dvs. să păstreze inventar până când sunteți gata să preluați o livrare. Acest lucru ajută la reducerea tuturor acestor costuri de finanțare, daune, învechire și furt menționate mai sus, deoarece acel inventar nu va fi în depozit până când veți avea nevoie de el.

Acordurile VMI funcționează atunci când aveți un stoc solid de vânzări sau când aveți încredere în dvs previziuni viitoare de vânzări. În esență, promiți vânzătorilor tăi un anumit volum în timp. În schimb, vă vor oferi prețuri mai bune, livrare mai rapidă și vă vor oferi doar condiții de plată mai favorabile.

3. Vinde ceva inventar la un preț mai mic

Acceptați faptul că vor exista momente în care va trebui să vindeți inventarul la un preț de piață mai mic.

Nu este nimic în neregulă cu lichidarea inventarului dacă ești complet convins că piața ta nu mai dorește acest lucru sau că păstrarea stocului este un risc prea mare.

Din nou, cu cât stocul rămâne mai mult timp la unitatea dvs. fără volume suficiente de comenzi, cu atât este mai probabil să devină învechit, deteriorat sau furat.

4. Negociați prețurile

Nu vă lăsați intimidați de perspectiva de a trebui să negociați prețurile și, cel mai important, nu limitați acele negocieri a prețului singur.

Ar trebui să negociezi termeni de plată, reduceri de volum și recompense, pe lângă eforturile pentru prețuri livrate. În acest caz, este vorba de a vă folosi volumele și economiile de scară în avantajul dumneavoastră.

În schimb, asigurați-vă că vă facturați rapid clienții și că faceți tot ce puteți a fi plătit în timp util— cu alte cuvinte, reduceți soldul conturilor de încasat — mai ales dacă ați împrumutat bani pentru a finanța costurile de inventar. Când creanțele dvs. sunt prea mari pentru prea mult timp, cereți doar o problemă de flux de numerar. Genul în care faceți multe vânzări, expediați o mulțime de stocuri, dar nu sunteți plătit, așa că nu aveți numerar în bancă pentru a vă plăti facturile.

Amintiți-vă, fiecare dolar pe care îl reduceți în costurile de gestionare a lanțului de aprovizionare merge direct la rezultatul final.

5. Rămâi cu furnizorii de încredere

În cele din urmă, fiți dispus să rămâneți cu un furnizor de încredere.

Nu abandonați cei mai buni furnizori ai tăi în momentul în care un concurent de-al lor vine cu un preț mai mic. Vânzătorii buni sunt greu de găsit.

Construirea unei relații pe termen lung este esențială pentru reducerea riscului în lanțul dvs. de aprovizionare. Este bine să fii conștient de prețul pieței, dar a începe de la capăt cu un furnizor nou se poate întoarce cu ușurință.

Dacă este necesar, veniți cu o listă de criterii interne care să definească modul în care furnizorii sunt aprobați, care furnizor primește cea mai mare parte a afacerii dvs. și, în sfârșit, cât timp așteptați înainte de a schimba furnizorul.

Nu există o soluție ușoară pentru gestionarea riscului în lanțul dvs. de aprovizionare.

Este garantat că vor exista momente în care comunicarea cu furnizorii de peste mări costă compania dumneavoastră o livrare importantă la timp. La urma urmei, gestionarea furnizorilor dintr-un alt fus orar și care vorbesc o altă limbă nu este deloc ușoară.

Cu toate acestea, nu este vorba despre eliminarea în întregime a riscului, ci mai mult despre atenuarea riscului prin existența mai multor opțiuni. Asigurați-vă că vă faceți temele și fiți întotdeauna conștienți de cele două categorii principale de costuri de inventar.

Andrew Armstrong este un pasionat de tehnologie, proprietar de afaceri și strateg de marketing digital cu sediul în San Francisco Bay Area. Absolvent al UC Berkeley în 2003, lui Andrew îi plac jocurile Cal Football, relaționarea cu alți antreprenori și urmărirea în jurul fiului său cu soția sa.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *