sfaturi, strategii și numere de piață

Investiția în vin: ce?

Poate nu te-ai gândit niciodată la asta sau ți-a spus cineva și pur și simplu nu ți-a venit să crezi. Dacă încă te întrebi, da, este posibil investește în vin!

De fapt, există numeroase sectoare în care se poate investi și printre acestea se numără și lumea vinului, unul dintre cele mai stabile sectoare care vede țara noastră ca un protagonist deosebit în ceea ce privește varietatea viței de vie. Vinul, ca și aurul, este considerat de mulți a fi un refugiu sigur, dar, spre deosebire de acesta din urmă, consumul de vin a rămas întotdeauna stabil, fără fluctuații deosebite în sens descendent.

Cum să investești în vin?

Istoria vinului nu a cunoscut perioade de crizătocmai din acest motiv investițiile în acest sector sunt considerate printre cele mai puțin riscante atâta timp cât se face cu precauțiile cuvenite, ca orice investiție până la urmă. Chiar și în 2008, un an destul de întunecat pentru aproape toată Bursa, randamentele sectorului vitivinicol au rămas neschimbate, a fost probabil unul dintre puținele produse care nu a suferit nicio scădere.

Vorbim despre un sector care în ultimii zece ani a înregistrat, în medie, venituri anuale de aproximativ 7%.

Investiția în vin: nu la bricolaj

Ca și în cazul tuturor produselor de investiții, chiar și pentru cele care țin de sectorul vitivinicol este necesar să se contacteze profesioniști competenți din piața vinului care, prin experiența lor, vor putea sugera în ce vinuri să investească și când să le revinde.

Așadar, pentru a evita erorile de apreciere care pot duce la pierderi financiare, chiar considerabile, este sugerat să nu-ți încerci norocul în mod independent prin achiziții pripite fără asistența unui profesionist în domeniu.

De ce să investești în vin?

Rentabilitatea investițiilor în vin

Investițiile pe termen scurt, mediu și lung în vin par să cunoască o reevaluare consolidată.

Cele mai interesante randamente sunt cu siguranță legate de investițiile pe termen lung, de fapt, pentru cei care optează pentru o investiție cu un angajament de capital de cel puțin zece ani, se așteaptă un randament mediu de peste 192%, față de un 7/10% care s-ar obține pe sume investite pe o perioadă care nu depășește 12 luni.

Impozitarea investitiilor in vin

Un alt factor destul de interesant este cel legat de impozitare, total absent, vinul se încadrează în categoria mărfurilor perisabile: această caracteristică este comună aproape tuturor mărfurilor alimentare; prin urmare, din moment ce nu există taxe de plătit către stat, randamentul obținut se va dovedi a fi un câștig net total curat pentru investitor.

Care sunt elementele care caracterizează cererea constantă pentru producția de vin?

Producția de vin (cel fin) este reglementată pe baza zonelor în care se află firmele producătoare, prin urmare, numărul de sticle de vin este limitat și această condiție, combinată cu un interes puternic din partea cumpărătorilor, duce la o creșterea întrebării.
Mai mult, o altă condiție care poate duce la creșterea cererii este aceea legată de calitate, cu cât trec anii, cu atât valoarea acesteia crește și, în consecință, și cererea.

Ce tipuri de vinuri sunt incluse în portofoliile de investiții?

Un portofoliu de investiții, pentru a garanta un risc nu prea mare, conține în el un pachet de produse diversificate care permite astfel repartizarea capitalului investit pe diferite tipuri de vinuri.

Evident, investind într-un portofoliu care garantează un risc scăzut de pierdere, randamentele nu vor fi prea mari, dar în orice caz nu mai mici de 4/5%, până la un procent chiar mai mare de 10%.

Care sunt caracteristicile de observat dacă vrei să cumperi vinuri de investiții?

The valoarea unui vin este determinat de diverși factori, primul dintre toate este cel al recoltei, de fapt, un vin rar și de epocă este mai valoros decât un vin produs mai recent. Un alt factor extrem de important este cel legat de zona de proveniență: pentru vinurile de investiție este mai bine să ne concentrăm pe cele din regiuni care produc în principal vinuri vintage de înaltă calitate. Cele mai bune vinuri de investiții sunt cele produse în Piemont și Toscana (pentru Italia), în timp ce dacă intenționați să cumpărați vinuri străine atunci este mai bine să vă concentrați pe cele produse în Bordeaux și Burgundia (Franța) sau în Napa Valley (California).

O altă sugestie extrem de utilă se referă la ambalarea vinului: un vin revândut în ambalajul original va avea o mare probabilitate de a fi introdus pe piață foarte ușor și la un preț decis mai mare.

Care sunt cele mai frecvente riscuri care pot apărea în investiția în vinuri?

Peste investiții în vindar acest lucru este adevărat în general, nu este greu să asumi riscuri, chiar și destul de importante, mai ales atunci când nu ai cunoștințe suficiente asupra subiectului și alegeți să-și încredințeze capitalul unor oameni la fel de incompetenți sau să acționeze pe cont propriu. .
În orice caz, asumați un risc hotărât mare atunci când presupuneți că alegeți în mod autonom produsele în care să vă investiți capitalul, fără să luați în considerare că, printre altele, există numeroase produse false pe piață, motiv pentru care este absolut este necesar să se efectueze o evaluare corectă și aprofundată a produselor cuprinse în portofoliul de investiții vitivinicole pe care se intenționează să-l achiziționeze, sau să îl structurați de la zero (nu este neobișnuit să întâlniți achiziția de vinuri neoriginale) .

Trebuie recunoscut faptul că piața vinului nu este o piață reglementată și acest lucru poate duce la întâlnirea cu operatori nesiguri, motiv pentru care este indicat să apelezi la companii cu experiență dovedită în sectorul vitivinicol în spatele lor.

Mai mult, este indicat să se procedeze la o investiție doar dacă produsele achiziționate nu sunt de așteptat să fie revândute într-un interval scurt, asta pentru că o astfel de vânzare ar implica un risc de ilichiditate, adică ar exista riscul de a fi nevoit să-și vândă propriile sticle la ore nepotrivite, la mai mici, pierzând astfel o parte din capitalul investit.

Conservarea vinului de investiție

Acolo conservarea sticlelor de investiții este unul dintre cele mai importante elemente atunci când alegi să investească în sectorul vitivinicol. De aceea, nu este indicat să te concentrezi pe bricolaj.

Vinul îmbătrânește și se îmbunătățește în timp, însă, există nenumărați factori care pot influența învechirea unei sticle: umiditatea mediului ambiant, poziția sticlei, temperatura aerului. Condițiile ideale pentru depozitarea unei sticleși deci a investiției cuiva, poate fi asigurată doar în anumite pivnițe.

Acolo unde învechirea vinului nu este supusă celor mai bune condiții, trecerea timpului ar duce la o degradare a organismului și la infiltrarea oxigenului, ceea ce determină o schimbare a culorii vinului și o scădere decisivă a calității. Situație neplăcută care duce inevitabil la o devalorizare a produsului și investiția să fie deci ineficientă.

În acest scop ele există beciuri asigurate care garantează conditii ideale de depozitare.

Investiți în vin online

Platformele care oferă servicii de investiții online, chiar și în sectorul vitivinicol, sunt diferite, trebuie doar să fii atent la alegere și să verifici dacă sunt gestionate de profesioniști calificați și atestați.
Aceste companii de tranzacționare online pun la dispoziție investitorilor pachete de vinuri fine ceea ce poate duce la o creştere a capitalului investit iniţial.

Pot fi achiziționate portofolii care includ diferite produse, astfel încât să se garanteze un risc mai mic și un randament mai diversificat.

În mod normal care se ocupa de investitii legate de vinuri face ca urmare a o experiență acumulată în anii de muncă în acest domeniu specific și acest lucru ar trebui să liniștească investitorul cu privire la investițiile sale.

Cei interesați să urmeze această cale nu trebuie neapărat să aibă capitaluri mari, de fapt, acest sector se potrivește bine nevoilor celor care vor să investească chiar și o sumă mică.

O altă particularitate a acestor platforme online este aceea legată de posibilitatea de a urmări evoluția investițiilor proprii fără a fi neapărat să aștepte comunicarea periodică oficială în care este descrisă tendința portofoliului achiziționat, ca în cazul unei investiții cu terți. companii de partid.

Care sunt pașii de urmat dacă intenționați să investiți în vin?

Ca în cazul oricărei investiții, în primul rând este necesar să se definească care este bugetul raportat la capitalul pe care sunteți dispus să-l riscați (fiecare investiție are un risc, iar acesta, deși gestionabil, este inevitabil).

Odată ce suma de investit a fost identificată, este necesar să se stabilească durata investitieidupă cum sa menționat anterior, se recomandă o investiție pe termen mediu-lung.

În acest moment este necesar să solicitați asistența unui operator expert în sectorul vitivinicol și, în același timp, să aflați despre dinamica acestei piețe. Fiecare investitor trebuie să știe în ce investește.

Dacă în schimb decideți să procedați independent, deși nu este deja recomandat pentru neexperți, va trebui să efectuați o cercetare de piață atentă, menită să înțelegeți care sunt cele mai bune vinuri spre care să vă direcționați investiția.

Odată parcurși acești pași, care vor fi mai complexi decât cei descriși mai sus, este în sfârșit posibil să se procedeze cu achiziția planificată.

Odată ce ați achiziționat vinul, asigurați-vă că ambalajul este sigilat și sticla este bine închisă.

În cele din urmă, monitorizați tendința pieței pentru a decide când să vă încheiați investiția.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *