Sfaturi rapide pentru a vă dezvolta afacerea cu magazinul de suveniruri

Nu este totul distracție și jocuri pentru comercianții cu amănuntul din turism. În ciuda faptului că Consiliul Mondial pentru Călătorii și Turism rapoartele aduse de turism 8,8 trilioane de dolari și 319 milioane de locuri de muncă pentru economia globalăexistă un dezavantaj flagrant în a fi un comerciant cu amănuntul bazat pe turism: clienții dvs. sunt de obicei în oraș doar pentru câteva zile.

Din acest motiv, comercianții cu amănuntul din turism nu sunt capabili să-și construiască o clientelă obișnuită în același mod ca și alte afaceri – motiv pentru care este deosebit de important pentru comercianții cu amănuntul care se bazează pe turism să știe cum să-și stăpânească verticala și cum să atragă clienți. în moduri neconvenționale.

Iată cum își pot bate afacerile cu magazine de suveniruri obiective de vânzări din parc pentru a deveni o destinație de vizitat obligatoriu atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

Folosiți acești generatori de marje

Ce este un „constructor de marjă”, vă puteți întreba? „Marja” se referă la a Marja de profitcare este diferența dintre prețul angro pe care comercianții cu amănuntul îl plătesc pentru un produs și prețul pentru care produsul este vândut în magazine.

Marjele sunt întotdeauna exprimate în procente, iar comercianții cu amănuntul tind să aibă marje de profit mai mici decât alte industrii, dar totul depinde de magazin și sector. Marja medie de profit cu amănuntul se situează undeva între .05 la sută și 3,5 la sută. Anumite produse sunt totuși „creatoare de marjă”, ceea ce înseamnă că pot fi cumpărate cu ridicata la un preț mic și revândute pentru mult mai mult.

Comercianții cu amănuntul merg pe o linie fină: dacă întregul magazin este plin de generatori de marje, clienții pot considera că este prea simplu sau nu merită prețul. Dar, dacă magazinul nu are niciun generator de marjă, poate fi dificil să obții profit pe bunuri cu marjă redusă.

Cupele imprimate personalizate, magneții, paharele și balsamul de buze sunt câteva exemple de creatori de marje populare pentru magazinele de suveniruri – pot fi achiziționate în vrac la prețuri mici și vândute pentru mai mult pentru a ajuta comercianții cu amănuntul să-și permită să mențină prețurile rezonabile pentru alte produse. precum produse artizanale.

Vinde lucrări de artizani locali

Mișcarea artizanală globală generează în prezent 34 de miliarde de dolari pe an iar cererea consumatorilor pentru produse artizanale este în continuă creștere. În timp ce magazinele de suveniruri pot beneficia cu siguranță de aprovizionarea cu produse artizanale din întreaga lume, comercianții cu amănuntul din turism au o oportunitate unică de a oferi clienților un gust din aroma locală prin aprovizionarea cu produse de la artizani din comunitățile lor.

Produsele artizanale sunt de obicei produse cu marjă mai mică, dar sunt și produsele care pot ajuta un magazin să iasă în evidență față de concurență. Artizanii caută mereu muncă obișnuită, așa că comercianții cu amănuntul pot negocia uneori prețuri cu ridicata mai bune prin înscrierea lunar pentru o anumită cantitate de mărfuri.

Există ceva special la produsele artizanale – nu pot fi replicate și oferă turiștilor o modalitate de a aduce acasă pentru totdeauna o bucată din aroma locală.

Bijuteriile sunt o categorie remarcabilă pentru produsele artizanale, la fel ca și cosmeticele (gândiți-vă la loțiuni, săruri de baie, săpunuri, parfumuri, uleiuri de barbă și așa mai departe). Îmbrăcămintea este o altă categorie de cele mai vândute, mai ales atunci când îmbrăcămintea are un slogan local, cum ar fi „Folosește-ți manierele din Midwest” sau o grafică personalizată, unică în zonă.

Îmbunătățește-ți atractivitatea

Nimeni nu vrea să meargă la un magazin de suveniruri care arată ca un DMV.

Turiștii sunt cu totul despre un timp bun, iar una dintre cele mai bune modalități prin care comercianții cu amănuntul pot atrage clienții în magazin este să le ofere un gust al acțiunii atunci când trec pe acolo. Mă refer la picturi murale pe clădire, culori strălucitoare, sculpturi unice și semne creative care se potrivesc mărcii. Consumatorii doresc ca magazinele de suveniruri pe care le vizitează să poată fi create pe Instagram, astfel încât comercianții cu amănuntul le pot oferi un motiv să se oprească făcând clădirea lor să iasă în evidență de restul într-un mod dramatic.

Picturile murale în aer liber creează oportunități de selfie-uri cu hashtagul retailerului. La urma urmei, cine nu cunoaște pe cineva care a făcut o poză stând între aripi de înger graffiti? Afișajele imersive din magazine sunt un alt element obligatoriu pentru companiile bazate pe turism care doresc să câștige notorietate și tracțiune pe rețelele sociale. Când un magazin de suveniruri devine o destinație turistică ciudată, devine mult mai ușor să construiești o comunitate online în jurul mărcii. Vor urma trafic pietonal constant și vânzări regulate.

Dă-le ceva de băut

Ghiciți care este produsul cel mai vândut la comercianții cu amănuntul din aeroport? Ai ghicit-este apa.

Când clienții sunt în mișcare, este ușor să rămâneți fără elementele fundamentale. Nu numai că apa (și băuturile cu zahăr) este un mare generator de marje, dar este de înțeles că apa – ca un mediu de cumpărături plăcut și climatizat – poate ajuta comercianții cu amănuntul din turism să păstreze clienții în magazin.

Ceea ce este interesant este că deseori va părea că un comerciant cu amănuntul s-a gândit la toate: o mare varietate de inventar, posturi de selfie din belșug, un magazin frumos, dar dacă nu găsesc elementele de bază, clienții vor epuiza din magazinul lor pentru un Starbucks mai repede decât poți spune „a plecat deja acel grup?”

Comercianții cu amănuntul din turism din zonele calde ar trebui să ia în considerare transportul Gatorade, sau un rapel de electroliți similar, pentru clienții care nu s-au adaptat încă la climă. Dacă afară este frig, un ceai gratuit poate prelungi experiența de cumpărături a clienților. Totul se rezumă la a face eforturi suplimentare pentru a crea confort și pentru a face călătoria de cumpărături a vizitatorilor să fie un succes.

Oferă ceva pentru fiecare buget

Contrar credinței populare, bugetele călătorilor sunt la fel de variate ca și ale clientului obișnuit. În timp ce tuturor îi place să aducă acasă un suvenir sau un mărțișor, este important ca comercianții cu amănuntul să ofere o mare varietate de puncte de preț pentru a se asigura că chiar și cei care nu au mulți bani pentru ardere cheltuiesc cel puțin un puțin bani în magazinele lor.

Pentru a oferi prețuri mici la articolele pe care clienții doresc să le cumpere cu adevărat, proprietarii de magazine de suveniruri trebuie să economisească acolo unde pot costurile operaționale, cum ar fi procesarea plăților. Deținătorii de carduri de credit cheltuiesc cu până la 18 la sută mai mult decât cumpărătorii care folosesc numerar, așa că proprietarii de magazine nu își pot permite nu pentru a accepta cât mai multe metode de plată. Identificarea și eliminarea costuri ascunse cu toate acestea, pe extrasele lor de procesare a plăților, pot ajuta comercianții să mențină prețurile scăzute.

Magazinele de suveniruri de succes oferă mărfuri unice și o experiență de cumpărături interesantă pentru o mare varietate de clienți. Pentru a beneficia de economia turismului în creștere, comercianții cu amănuntul din turism trebuie să fie la fel de concentrați pe crearea unei experiențe unice pentru clienți, precum și pe aprovizionarea cu inventar – și pentru a face acest lucru cu succes necesită creativitate și dorință de a ieși în evidență. din haita.

Jasmine Glasheen este recunoscută ca un influent, scriitor, editor și reprezentant de brand, care oferă atât conținut online, cât și video. Ea contribuie frecvent la multe publicații, inclusiv reviste proeminente de vânzare cu amănuntul și site-uri de știri, bloguri tehnologice și numeroase expoziții de modă și stil de viață. Ea este editor colaborator la RetailWire, lider de conținut la Retail Minded și este autoarea a numeroase cărți electronice și documente albe pentru clienți privați. Glasheen oferă, de asemenea, un lider de gândire proaspăt sub formă de conținut video live, seminarii web și podcasturi.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *