Sfaturi fiscale de ultimă oră (și pe tot parcursul anului) pentru întreprinderile mici

Dacă nu ați depus deja taxele, acum este momentul să vă reuniți informațiile pentru a vă asigura că sunt depuse la timp și pentru a evita penalitățile costisitoare și stresul inutil. Este, de asemenea, oportunitatea perfectă pentru a începe să vă organizați taxele pentru următorul sezon de depunere.

Există câțiva pași pe care îi puteți face acum pentru a dezvolta obiceiuri financiare sănătoase, care vor face depunerea mult mai ușoară acum și în viitor. Iată doar câteva pentru a începe.

1. Aflați datele importante pentru declarațiile fiscale ale companiei dvs

În timp ce datele exacte de scadență pot varia de la an la an din cauza sărbătorilor sau weekendurilor, este esențial să fiți conștienți de scadențele anuale generale:

  • Parteneriate, S corporațiiși SRL-uri cu mai mulți membri sunt în general scadente până la 15 martie a fiecărui an
  • Întreprinderile individuale și SRL-urile cu un singur membru, care sunt depuse în anexa C a declarațiilor fiscale personale, sunt scadente până la 15 aprilie a fiecărui an.
  • Corporațiile care folosesc anul calendaristic ca an fiscal sunt, de asemenea, scadente până la 15 aprilie a fiecărui an

Setați o alertă în calendarul dvs. cu cel puțin două săptămâni înainte de fiecare dintre datele trimestriale de depunere a IRS; în caz contrar, s-ar putea ajunge la penalități de întârziere la plată pentru dosarele ratate. Verificați și termenele limită ale statului dvs. – acestea sunt de obicei aliniate cu IRS, dar nu întotdeauna.

2. Depuneți taxele de sfârșit de an la timp

Dacă nu ați depus deja impozitele, ar trebui să aveți cel puțin informațiile financiare pregătite pentru contabil. Luați acești pași înainte de timp:

Asigurați-vă că datele financiare ale afacerii dvs. sunt complete și programați o întâlnire cu contabilul dvs. Dacă sunteți proprietar unic sau SRL cu un singur proprietar și depuneți împreună impozitele personale și de afaceri, asigurați-vă că sunteți pregătit și cu situația financiară personală. Adunați toate informațiile pertinente privind veniturile și cheltuielile, precum și chitanțele. Programe software de contabilitate precum QuickBooks și Xero ușurează urmărirea veniturilor și cheltuielilor. Aceste programe sunt accesibile (sau chiar gratuite), așa că încurajăm toți proprietarii de afaceri mici să le folosească pentru a gestiona finanțele online.

Contactați-vă contabilul cu cel puțin o săptămână înainte de termenul limită de depunere al companiei dvs. pentru a vă asigura că taxele dvs. sunt transmise la timp și asigurați-vă că solicitați o chitanță de depunere. Dacă contabilul dvs. nu are toate informațiile de care au nevoie pentru a depune, poate cauza întârzieri, așa că asigurați-vă că răspundeți rapid la apelurile sau e-mailurile contabilului.

3. Pregătește-te acum pentru taxele sezonului viitor

Asigurați-vă că aveți contabilul potrivit pentru afacerea dvs.

Un contabil excelent este o parte esențială a echipei tale – cineva care se asigură că cărțile tale sunt configurate corect și, de asemenea, te ajută ia decizii strategice despre investiții în afaceri, cheltuieli, împrumuturiși alte chestiuni financiare.

La începutul acestui nou an fiscal, evaluați dacă aveți contabilul potrivit pentru afacerea dvs.:

  • Întâlniți-vă trimestrial cu contabilul (începând imediat după sezonul fiscal) pentru a învăța strategii de economisire a impozitelor și de creștere pe termen lung. Acest lucru poate dezvălui dacă contabilul dvs. face parte din echipa de succes a afacerii dvs. sau pur și simplu acționează ca un pregătitor fiscal.
  • Întrebați despre cum experiența și clienții lor se aliniază cu afacerea sau industria dvs. Deținerea cunoștințelor legate de afacerea ta arată că contabilul tău are o perspectivă nuanțată care poate aduce beneficii companiei tale.
  • Dacă cunoașteți ceilalți clienți ai lor (sau puteți obține referințe), întrebați dacă sunt mulțumiți de relație. De asemenea, este recomandabil să verificați acreditările și licențele.

4. Actualizați și mențineți evidențele financiare pe tot parcursul anului

Este nevoie de aproximativ o lună pentru a forma obiceiuri bune (sau pentru a le rupe pe cele nu atât de productive) și beneficiile menținerii financiare de afaceri zilnic merită investiția de timp. Veți face schimbări de strategie inteligente, punctuale și în timp util și, dacă aplicați pentru un împrumut, potențiali creditori poate evalua cu ușurință poziția financiară a companiei dvs. și vă va aprecia abilitățile excelente de management.

Folosiți-l luna viitoare pentru a pune în ordine situațiile financiare ale afacerii dvs.:

  • Actualizați-vă financiar online zilnic. Unele companii, cum ar fi restaurantele și comerțul cu amănuntul, vor avea multe tranzacții pe parcursul zilei, iar altele pot avea doar câteva pe tot parcursul lunii. Indiferent în ce găleată se încadrează afacerea ta, obișnuiește-te să-ți verifici situația financiară la sfârșitul fiecărei zile. De-a lungul timpului, veți descoperi că sunteți mult mai în acord cu modul în care banii sunt câștigați și cheltuiți și unde există potențialul de creștere sau economii.
  • Informați-vă contabilul despre toate achizițiile de mijloace fixe pe care le planificați (sau le-ați făcut) și despre datoria companiei dvs. Dobânda pe care o plătiți pentru împrumuturile acordate afacerii va fi adăugată la declarația de profit și pierdere a companiei dvs. ca o cheltuială, scăzând venitul impozabil. De asemenea, puteți utiliza aceste informații pentru a folosi codul fiscal, deoarece multe cheltuieli mari de afaceri pot fi calificate ca anulări de afaceri.

5. Rămâneți la curent cu plățile de impozite pe tot parcursul anului

Mult prea multe întreprinderi mici sunt deraiate de taxele neplătite care se acumulează pe tot parcursul anului și, uneori, pe parcursul mai multor ani.

Pentru a evita acest lucru:

  • Urmăriți termenele scadente pentru depunerile trimestriale și de sfârșit de an pentru impozitele pe venit estimate, precum și pentru altele, cum ar fi impozitul pe vânzări, și setați mementouri în calendarul dvs. cu datele scadente ale plății impozitelor.
  • Puneți deoparte plățile estimate ale impozitelor din veniturile dvs. lunare și depuneți-le într-un cont bancar separat. În acest fel, veți avea întotdeauna banii la îndemână pentru a vă plăti impozitele. Dacă nu ați creat deja un cont bancar de afaceri separat, faceți-o imediat și nu amestecați cheltuielile personale cu cele de afaceri.

Taxe pentru întreprinderile mici: trebuie să le plătiți, așa că fiți inteligent în privința lor

Pot exista beneficii extraordinare de afaceri atunci când abordați sezoanele fiscale în mod strategic, precum și consecințe financiare dureroase atunci când nu o faceți.

Folosiți aceste sfaturi simple, precum și altele pe care contabilul dvs. le poate împărtăși și care sunt specifice afacerii sau industriei dvs., pentru a vă ajuta să profitați la maximum de această cheltuială inevitabilă de afaceri.

Steven Cohen este președintele Excelsior Growth Fund (EGF), care ajută întreprinderile mici din statul New York să se dezvolte, oferind acces simplificat la împrumuturi pentru afaceri și servicii de consultanță. Excelsior Growth Fund este o organizație non-profit 501(c)(3) și certificată de Departamentul de Trezorerie al SUA ca instituție financiară pentru dezvoltare comunitară (CDFI). Steven are o diplomă de licență de la UC Berkeley și un master în administrație publică de la Harvard’s Kennedy School.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *