Sfaturi extrem de valoroase pentru crearea unei prognoze financiare în primele etape ale unei călătorii antreprenoriale

Lucrul la un startup poate fi incitant, entuziasmant, împlinitor și poate chiar puțin terifiant.

Crearea previziunilor financiare și a bugetelor nu reprezintă de obicei cât de mulți antreprenori își imaginează să-și petreacă timpul, dar aceste instrumente sunt incredibil de necesare.

O prognoză precisă și atentă poate consuma mult timp, dar vă va ajuta să luați decizii informate în ceea ce privește personalul și creșterea și vă va ajuta să atrageți investitori.

Iată sfaturi pentru a crea o previziune financiară practică și completă pentru startup-ul tău.

Valoarea unei prognoze

Poate fi tentant să amâni crearea de proiecții și o prognoză. Aveți o afacere de condus și este complet posibil ca peisajul să se schimbe în moduri neașteptate și știți că afacerea dvs. va trebui să se adapteze la aceste schimbări în timp real.

A dedica timp unei prognoze care ar putea foarte bine să fie învechită în șase luni poate părea o pierdere de timp, dar este de fapt de o importanță extremă. După cum se spune, dacă nu țintiți la ceva, veți rata întotdeauna.

Crearea previziunilor financiare necesită practică, așa că, chiar dacă prognoza ajunge în coșul de reciclare, cunoștințele și experiența pe care le-ați dobândit vă vor ajuta să creați o prognoză mai susținută data viitoare.

În primul rând, înțelegeți-vă finanțele

Adunarea informațiilor de care aveți nevoie pentru a crea o prognoză și un buget vă va ajuta să realizați încotro se îndreaptă banii, astfel încât să vă puteți concentra în domeniile în care cheltuiți sau pierdeți bani, precum și în domeniile care sunt subfinanțate.

Este important să vă revizuiți în mod obiectiv finanțele, iar aceasta este o condiție prealabilă pentru a crea o prognoză.

Arată și spune

Investitorii nu vor dori nimic de-a face cu compania dumneavoastră dacă nu înțelegeți nevoile și obiectivele financiare ale afacerii dumneavoastră. Ta numere de afaceri iar KPI (indicatorii cheie de performanță) ar trebui să fie disponibile la îndemâna dumneavoastră. Puteți urmări cele mai importante situații financiare în foile de calcul Excel, dar folosind un tablou de bord al afacerii Instrumentul care se integrează cu software-ul dvs. de contabilitate vă poate face mai ușor și vă poate ajuta să evitați introducerea dublă a datelor.

O prognoză este o documentație care le arată potențialilor investitori și creditori ceea ce trebuie să știe despre afacerea dvs., dar și că sunteți competent, cunoașteți despre afacerea dvs. și despre punctele tari și punctele sale slabe și o investiție rezonabil de sigură.

Fără capital de investiții sau împrumuturi de afaceri, este posibil ca afacerea ta să nu poată crește și să ajungă la lucrurile grozave pe care știi că tu și echipa ta sunteți capabili să le faceți.

Evaluează cheltuielile

Începeți prognoza financiară cu cheltuielile cunoscute.

Cheltuielile sunt ușor de identificat. Asigurați-vă că vă gândiți la cheltuielile cunoscute, obișnuite, la cheltuieli variabile și includeți chiar și articole mici, cum ar fi rechizitele de birou.

Compania dvs. are cheltuieli specifice, sau cheltuieli generale, în fiecare lună, trimestru sau an care vor fi întotdeauna acolo.

Cheltuieli cunoscute

Exemple de cheltuieli cunoscute includ:

 • Chirie
 • Facturile de utilități
 • Angajații (include salariile și beneficiile, cum ar fi contribuțiile la asigurări și la pensie)
 • Impozite
 • Comunicare (telefon, internet)
 • Echipamente și licențiere (calculatoare, servere, software și așa mai departe)
 • Marketing
 • Legal

Cheltuieli variabile

Afacerea ta are și cheltuieli fluctuante.

Lucruri precum dezvoltarea de produse, materiale și ambalaje, bonusuri bazate pe performanță și multe altele.

Acestea sunt cheltuieli foarte necesare, dar spre deosebire de chiria dvs. care va rămâne aceeași pe durata contractului de închiriere, acestea sunt cheltuieli care se pot schimba de la un trimestru la altul în funcție de o variabilă.

Lista all-inclusive

Când strângeți o listă a cheltuielilor dvs., includeți totul. Poate fi ușor să treci cu vederea lucrurile, dar asigură-te că le primești pe toate.

De la cafeaua pe care o cumpărați pentru sala de pauză până la agrafe și multe altele, dacă cheltuiți bani pe ea, adăugați-o pe lista dvs.

Sfat pro: Dacă nu utilizați încă un software de contabilitate pentru a vă urmări cheltuielile și veniturile, urmăriți fiecare element rând din contul dvs. bancar și documentați-l pentru o perioadă și vă va fi ușor să înțelegeți unde vă cheltuiți numerarul.

Capcanele cheltuielilor

Primele zile ale unui startup pot fi intense. Sunt multe de făcut și probabil că nu există suficient timp sau oameni pentru a face totul.

Acesta poate fi un moment periculos.

În agitația de a finaliza totul, sarcinile importante pot fi trecute cu vederea. Mulți antreprenori încep, de asemenea, cu puțină, dacă nu există, experiență în afaceri.

În entuziasmul de a dezvolta un produs și de a-l împinge pe piață, un antreprenor poate trece cu vederea plata tuturor taxelor de stat și federale necesare, depunerea documentelor de licențiere și plata taxelor corespunzătoare pentru a face acest lucru și multe altele.

Este posibil să aveți cheltuieli pe care nu le-ați realizat și să se acumuleze taxe de întârziere pentru acele cheltuieli. Din aceste motive, ar trebui să includeți întotdeauna un fond de urgență în bugetul dvs. pentru a acoperi facturile și cheltuielile neașteptate.

Aducerea unui manager de afaceri sau a unui consilier este o modalitate excelentă de a vă asigura că toate detaliile sunt îngrijite și plătite. Aceasta este o cheltuială suplimentară, dar este una care vă poate ajuta să vă mențineți afacerea în mișcare în timp ce creșteți.

Planificați-vă planul de creștere

Odată ce ați înțeles și o listă completă a cheltuielilor dvs., lăsați-o deoparte și găsiți următorii pași pentru afacerea dvs.

Evaluează-ți planul de afaceri pentru a determina dacă acel plan este încă pe curs și viabil și pentru a începe să vă gândiți la ce veți face diferit dacă trebuie să faceți modificări planului.

Examinați obiectivele de vânzări și căutați pentru a vedea dacă există aspecte ale afacerii dvs. care necesită atenție și, prin urmare, finanțare.

Consecințele planului tău

Odată ce ți-ai mapat planul, află dacă există cheltuieli ascunse pentru a atinge reperele și a-ți atinge obiectivele.

De exemplu, dacă doriți să creșteți vânzările, descrieți cum se va întâmpla acest lucru. Va trebui pur și simplu echipa dvs. de vânzări să ofere mai multe rezultate sau veți adăuga personal?

Sau vei derula o promoție sau vei oferi cupoane pentru a încuraja vânzările?

În mod clar, angajarea de noi membri ai echipei este o cheltuială, iar derularea promoțiilor înseamnă cheltuieli de marketing sporite și, în funcție de natura specialului, vânzarea produselor la un preț redus.

Privește piața și concurența ta

Urmărește tendințele și tehnologiile emergente și fii atent la ceea ce face concurența ta. Cunoașterea locului dvs. pe piață vă poate ajuta să vă decideți următoarea mișcare.

O prognoză solidă este creată folosind date din performanța dvs. împreună cu date în timp real din industria dvs. și din piață.

În funcție de industria dvs., acest lucru poate fi obținut de la:

 • Guvernul și birourile de statistică publică statistici pentru întreprinderile mici.
 • Făcând o analiza competitorilor. Jucătorii mai mari de pe piață își publică datele în mod liber online.
 • Găsiți o firmă de cercetare pe care să o faceți cercetare de piata în numele dvs. și obțineți o imagine detaliată a situației și a industriei dvs.

Fii prudent optimist

Atunci când creați o prognoză financiară, trebuie să găsiți un echilibru între a fi realist și optimist.

Vrei să-ți stabilești obiective realizabile pe care să le poți atinge în mod plauzibil, dar vrei să ai motive să te întinzi și să depui ceva efort.

daca tu creați o prognoză și bugetși ignorați posibilitatea de a avea o lună proastă de vânzări în termeni sau de apariția unui nou concurent (sau ambele lucruri care se întâmplă odată), veți descoperi că planul dvs. nu este complet și este posibil să nu fiți pregătit să faceți față eșecurilor.

Pe de altă parte, dacă lucrurile merg excepțional de bine și îți depășești punctele de referință, poate fi de folos afacerii tale să ai un plan. Cheia aici este să vă folosiți prognoza ca un instrument pentru a gândi la câteva scenarii diferite, astfel încât să nu fiți surprins dacă lucrurile nu merg exact așa cum ați sperat.

Bugetarea

Un buget este un plan pe care îl utilizați pentru a trece de la scenariul aici și acum la cel mai bun scenariu al prognozei dvs. Ai nevoie fluxul de numerar pentru a menține afacerea pe linia de plutire și pentru a vă implementa planul de creștere.

Când vă ocupați de toate cheltuielile și înțelegeți unde doriți să mergeți, puteți crea un buget informat.

Construiți în flexibilitate

Un buget se bazează pe mulți factori, iar dacă unul dintre acești factori este întârziat sau nu merge exact așa cum era anticipat, acest lucru vă poate afecta bugetul și prognoza.

Este bine – se întâmplă.

Construiți flexibilitate și situații neprevăzute în planurile dvs., astfel încât, dacă sunt introduse variabile neașteptate, vă puteți recupera.

Fii la curent

Cu cât actualizați mai des prognoza, cu atât va consuma mai puțin timp întregul proces. Dacă atingeți prognoza doar o dată pe an, va trebui să faceți o mulțime de cercetări atunci când vă așezați pentru a crea următoarea prognoză anuală.

Actualizarea treptată a prognozei trimestriale sau lunară vă permite să aveți un document mai precis și mai precis.

De asemenea, vei petrece mai puțin timp lucrând la el, deoarece nu va fi necesară o revizie majoră.

Folosiți instrumentele la îndemână

Există un software specializat de prognoză disponibil pentru a vă ajuta să vă creați prognoza.

Puteți să introduceți informațiile și să ajustați parametrii pentru a realiza o previziune financiară pentru afacerea dvs.

Deși acest lucru poate fi o potrivire excelentă, poate fi și inutil. De asemenea, luați în considerare cheltuielile și posibila formare necesară pentru a utiliza un astfel de software.

Dacă vrei doar o previziune simplă, ceva la fel de ușor ca o foaie de calcul poate fi tot ce ai nevoie pentru a duce treaba la bun sfârșit.

Recapitulează trecutul

Ocazional, fă-ți timp să te întorci și să-ți revizuiești prognoza față de ceea ce s-a întâmplat de fapt. Compararea planului cu realitatea vă ajută să luați decizii informate pentru a merge mai departe.

De exemplu, dacă ați primit mai mulți bani decât anticipați, acest lucru poate reduce avantajul unei cheltuieli neașteptate.

Revizuirea oportunităților ratate poate fi dureroasă, dar este o experiență de învățare și una necesară dacă doriți să construiți o afacere de succes.

Bugetarea și estimarea devin mai ușoare cu timpul, iar revizuirea prognozei și a bugetului după fapt vă va ajuta să creați planuri și instrumente mai puternice în viitor.

Preluarea controlului asupra viitorului tău

Prognoza contează, iar o prognoză cuprinzătoare vă poate ajuta atât cu furtunile, cât și să atingeți noi culmi.

Crearea unei prognoze este o activitate substanțială. Pentru a o face corect, trebuie să vă acordați timp și să vă evaluați în mod obiectiv și rațional trecutul, prezentul și viitorul.

De asemenea, aveți o afacere de condus, așa că găsiți echilibrul între activitățile de zi cu zi și asigurându-vă că vă navigați cu succes în afacerea dvs. unde doriți să ajungeți în viitor.

Cobus are o experiență financiară cu un nou interes pentru marketingul digital.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *