Relația dintre recrutori și HR

Importanța relației dintre HR și recrutori

The relația dintre recrutori și Resurse Umane poate fi adesea provocator a naviga, in mod deosebit dacă reprezentantul HR nu a lucrat încă cu un recrutor sau dacă se formează un nou parteneriat.

Dacă un recrutor și un departament de HR lucrează împreună binecel rezultate poate fi oextrem de pozitive pentru o organizație care caută talente de top pentru a ocupa un post vacant.

The colaborare strânsă între profesioniștii în resurse umane și recrutori vă pot ajuta transforma complet procesul de angajare!

Iată ce trebuie să știți despre relația dintre recrutori și HR și cum să faceți acest lucru profita la maximum de relatie.

Recruitori vs. HR: Care este diferența?

În timp ce există un pic de suprapune între recrutori și resurse umane, lor se concentrează sunt în mare măsură diferit unul de altul.

A recrutorlui responsabilitate se termină odată ce un candidat este angajatîn timp ce an HR profesionist gestionează relaţie între angajat și organizația de angajare pe a continuu bază.

Sarcinile de resurse umane ar putea include orice de la la imbarcare clientului la crearea locului de muncă logodnă activități de supraveghere flexibile programare opțiuni (vezi mai multe detalii despre instrumentele de planificare a resurselor umane).

În plus, HR profesioniștii tind să se angajeze într-o pasiv proces de angajare. În esență, ei posteaza un loc de munca și aștepta pentru ca candidații să vină la ei.

Recrutoripe de altă parte, de obicei ia a proactivă abordare, fie căutarea un candidat eligibil pentru o organizație sau găsirea unei organizații de angajare pentru un candidat. Recruitorul va acționa apoi ca facilitator între cei doi.

Sunt diferit tipuri de recrutorii de luat în considerare și. A reţinut Recruiterul este cineva cu care lucrezi frecvent, ținându-l pe reținere. A contingență Recruitorul primește fie un procent din salariul noului angajat, fie o rată fixă ​​odată ce cineva este angajat. Cheia aici este că nu plătiți până nu găsesc un candidat de succes.

Provocări ale relației dintre HR și recrutori

Cel mai semnificativ provocări HR și recrutorii se confruntă în timp ce navighează în relația lor comunicare. Comunicarea greșită poate deteriora o relație de lucru și rezultă în pierderi a candidaţilor cu potenţial ridicat.

Profesioniștii în resurse umane și recrutorii trebuie să colaboreze pentru a păstrați comunicarea clară și gestionați așteptările, precum și definiți cine va fi responsabil pentru ce aspecte ale procesului. În esență, procesul de angajare ar trebui gestionat ca un proiect.

Recrutori angajați de candidați

De asemenea, este de remarcat faptul că relația va fi diferit între un recrutor care lucrează pentru organizare și unul care lucrează pentru a candidat pentru a găsi un loc de muncă. Sunt multe afaceri care refuză nesolicitate abordări din partea recrutorilor, deoarece aceștia ar prefera să lucreze cu cineva despre care știu că are în vedere interesele cele mai bune ale companiei.

Acest lucru este în cele din urmă la latitudinea entității comerciale decide. Unele dintre contra care provin din lucrul cu a recrutor angajat de candidat includ accesul limitat la candidat și filtrarea în mare parte a comunicării dvs. Lipsa controlului asupra procesului de selecție și lipsa accesului la informații sunt, de asemenea, considerate semnificative provocări în lucrul cu un recrutor angajat de candidat.

Cum pot colabora HR și recrutorii?

Multe afaceri fac greşeală de a crede că având o persoană HR la locul lor neagă cerința unui recrutor. Nu este mereu cazul. Dacă o afacere se confruntă cu dificultăți în atragerea de candidați calificați sau are un pozitia executiva pe care o doresc umplutatunci angajarea unui recrutor poate ajuta extinde domeniul lor de aplicare.

La fel de mult din procesul de angajare este plictisitor și elimină sarcinile de zi cu zi, multe organizații optează pentru menține un recrutor pe reținere pentru a ajuta la găsirea persoanei potrivite și la minimizarea cifrei de afaceri. Costul este atenuat de raționalizarea procesul de angajare și păstrarea lucrătorilor din HR concentrat asupra operațiunilor lor zilnice.

Sfaturi pentru HR: Cum să lucrezi cu succes cu recrutori?

La în mod eficient Lucrați cu un recrutor, HR trebuie încredere procesul și lăsa recrutorul își face treaba. Cel organizatoric obiective ar trebui să fie clar definite având în vedere ceea ce este mai bun pentru afacere. Lucrul cu un recrutor experimentat sau a avea un singur recrutor cu un contract va ajuta la facilitarea a puternic relație de lucru care cedează pozitiv rezultate.

Profesioniștii în resurse umane ar trebui să fie dispuși părăsi majoritatea candidatului căutare unui recrutor, deoarece este ceea ce fac ei cel mai bine. Găsirea candidaților care s-ar potrivi atât rolului cât și culturii companiei înainte ca altcineva să-i angajeze poate fi complicat.

Cu activ abordarea pe care recrutorii o adoptă mai degrabă decât abordarea pasivă, pe care o folosesc majoritatea organizațiilor atunci când angajează, asigurarea talentelor de top devine mai simplu. HR ar trebui să-i vadă pe recrutori ca un valoros activ pentru acest proces.

Sfaturi pentru recrutori: Cum să lucrați cu succes cu HR?

Ca străin, poate fi greu să știi exact ce vrea sau așteaptă o afacere de la angajații săi. Pentru recrutori, asta înseamnă a cere dreptul exploratorie întrebări și obținerea de răspunsuri clare și definitive cu privire la așteptări a organizatiei. Înseamnă, de asemenea, gestionarea așteptărilor și explicarea procesului.

În ciuda faptului că recrutorii sunt adesea în jur pe a contracta de bază, este important să lucrați cu angajarea cel mai bun interes al organizației la inima. Fi sincer și atât cu organizația de angajare, cât și cu candidații cu care vorbiți.

Sarcini de acoperit împreună

Există câteva moduri în care recrutorii pot venim împreuna și să-și folosească rolul suprapune ca o avantaj mai degrabă decât un punct de dispută.

Recrutorii și profesioniștii în resurse umane pot avea un brainstorming sesiune pentru a ajuta la crearea unui nou, simplificat politica de angajare care identifică modul în care vor lucra împreună în viitor. Ei pot discuta cerințele postului, calificările cheie și trăsăturile care s-ar potrivi bine cu afacerea.

Doar pentru că a al recrutorului job de obicei se opreste la procesul de angajare, nu înseamnă că nu au informații valoroase despre onboarding. Mulți recrutori calificați provin dintr-un mediu de resurse umane și, astfel, pot oferi informație din ambii laturile ecuatiei.

Petrecând ceva timp analizând procesul de onboarding și a fi deschis la sugestii pentru îmbunătățire este un alt mod în care HR poate profita la maximum de relația lor cu recrutorii. Acest beneficii toți cei implicați, deoarece recrutorul va putea spune candidatului ce să facă aşteptaajutându-i să se simtă mai confortabil și mai pregătiți.

Un alt mod prin care HR și recrutorii pot fi în contact constant este prin a avea recrutorul fii cu ochii pe performanții înalți în industrie şi continuu căutați candidați de luat în considerare. Această abordare va scurta timp de angajare prin furnizarea unui constant flux de candidați care se potrivesc brandului de afaceri.

Concluzie: compania dumneavoastră poate beneficia foarte mult de o abordare completă

Cu profesional atitudine şi efectiv comunicarea, HR și recrutorii pot cultiva a puternic relație care va ajuta o organizație găsiți și păstrați angajați incredibili.

Lucrați împreună pentru a crea noi politici de angajare care va contribui la dvs cultura companiei și marca angajatorului, astfel încât talentul de top va vreau sa vin la tine fără a fi recrutat.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *