Re-imaginarea recrutării în lumea post-pandemică

Cum a afectat COVID-19 recrutarea?

„Cum poate exista o pierdere a 25 de milioane de locuri de muncă și o lipsă de angajați în același timp?”

COVID19 a pus industria de recrutare la răscruce. Pe de o parte, există milioane de talente fără nicio muncă, ideale pentru un nou angajat.

Pe de altă parte, industriile precum comerțul electronic se luptă să găsească resurse umane pentru a-și alimenta lanțurile de aprovizionare.

Pentru a înțelege cum se poate întâmpla acest lucru, trebuie să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care s-a schimbat recrutarea în perioada COVID-19.

Recrutare într-o lume pandemică

Ca orice alt sector al economiei, coronavirusul a avut un impact enorm asupra sectorului de recrutare. Se presupune că virusul va elimina 10% din veniturile anuale pe sectoare. În timp ce șomajul, înghețarea angajărilor și reducerea salariilor devin o normă, lipsa călătoriilor de afaceri și a exporturilor indică, de asemenea, un viitor incert.

Dar fiecare eveniment vine cu o căptușeală de argint. Vedem deja în plină expansiune industrii precum comerțul electronic și educația online. Iar FMCG și sectorul auto sunt toate gata să revină.

Așadar, a avut COVID doar un impact negativ asupra sectorului de recrutare? Sau există vreun rezultat pozitiv de așteptat? Să aruncăm o privire asupra scenariului actual care poate fi rezumat în 5 tendințe cheie:

Tendința nr. 1 legată de pandemie: Pierderea locurilor de muncă

Să ne adresăm celui mai mare elefant din cameră. Coronavirusul a dus într-adevăr la pierderi de milioane de locuri de muncă și la înghețarea angajărilor în întreaga lume.

Cu toate acestea, toate sectoarele nu sunt afectate în mod egal de pandemie. Sectoare precum comerțul electronic, educația online, industria jocurilor de noroc și alte câteva industrii bazate pe SAAS au înregistrat o creștere dramatică a afacerilor lor. Amazon este un exemplu excelent, aripa sa din SUA angajând încă 100.000 de angajați în perioada de criză.

Tendința nr. 2 legată de pandemie: creșterea culturii muncii de acasă

Măsurile de distanțare socială au însemnat automat o scădere a prezenței personalului la birou. Cultura WFH era deja în creștere înainte de pandemie. Situația recentă a făcut doar obligatoriu pentru organizații și a accelerat procesul de adoptare.

Cu toate acestea, această schimbare bruscă a însemnat și noi provocări, în special în țările în curs de dezvoltare. Lipsa infrastructurilor de bază, cum ar fi Wi-Fi și spații de lucru separate, a însemnat că o mare parte a forței de muncă trebuie să facă compromisuri cu calitatea producției lor. Alte provocări includ lipsa de transparență a volumului de muncă, comunicarea suboptimă și responsabilitatea muncii.

Tendință legată de pandemie #3: O forță de muncă neexclusivă

WFH vine și cu oportunități suplimentare pentru angajați. Tot timpul economisit pentru navetă plus absența angajamentului de a sta pe birou timp de nouă ore înseamnă că lucrătorii au acum timp suplimentar pentru a face noi concerte.

Lucrul cu jumătate de normă ca freelancer sau consultant poate fi noua normalitate pentru majoritatea forței de muncă. Acest lucru ar crește oportunitățile de câștig pentru angajați, dar organizațiile vor avea acum acces la o forță de muncă contractuală.

Tendință legată de pandemie #4: Problema forței de muncă migrante

Țări precum India au văzut un exod major de lucrători migranți care se întorc în locurile lor natale. Acum, cu o mare parte dintre ei refuzând să se întoarcă, recrutorii se confruntă cu probleme pentru a angaja lucrători la sol. Problema se poate amplifica doar pe măsură ce economia revine la normalitate, iar organizațiile solicită o forță de muncă mult mai mare într-o perioadă scurtă.

Tendință legată de pandemie #5: interviuri la distanță

Instrumentele de videoconferință au experimentat un boom brusc din cauza practicilor WFH și a interviurilor la distanță. Unele companii încearcă chiar și instrumente de evaluare online care le pot înlocui pe rundele de misiuni. Hackerrank CodePair (pentru codificarea interviurilor) și Google Jam board sunt exemple de astfel de soluții.

Aceste soluții nu numai că umple golurile actuale, dar pot, de asemenea, să eficientizeze întregul proces de recrutare. Candidații care nu pot veni la interviuri unul la unul se pot încadra mult mai ușor într-un interviu video în programul lor.

Este pandemia o provocare sau o oportunitate pentru recrutori?

Headhunters chiar spun că este mult mai ușor să atragi atenția candidaților acum că toată lumea este acasă, în comparație cu scenariile anterioare de preluare a apelurilor de la locul de muncă sau în timpul călătoriilor. Cu toate acestea, provocări precum lipsa de atingere personală și angajarea în cazul în care personalitatea este un criteriu major este încă o problemă.

Având în vedere că COVID-ul creează atât de multe schimbări profesionale și culturale, este foarte ușor să exagerăm longevitatea acestor schimbări. Istoria, însă, ne amintește că motivația apărută din frică nu este una de lungă durată. Lumea a văzut pandemii și recesiuni economice în trecut și a revenit rapid din acestea. Având în vedere acest lucru, să prezicem câteva dintre aspectele recrutării pe termen scurt și lung.

Tendințele de recrutare post-pandemie

Gândirea pe termen lung, adaptarea și adoptarea tehnologiei vor fi marcatorii pentru o redresare în lumea post-pandemie. Recrutorii vor trebui să se pregătească pentru reluarea industriilor cu mult timp înainte pentru a avea succes atunci când economia se redeschide. Iată câteva dintre lucrurile pe care recrutorii trebuie să le aibă în vedere pe măsură ce afacerile revin la normal:

Tendința de recrutare post-pandemie #1: Redresarea economică și cererea de talente

Majoritatea economiștilor prevăd o redresare în formă de „U” sau „V” a economiei. Pe măsură ce industriile revin la vechiul eu, va exista o cerere uriașă pentru a umple golurile masive rămase în timpul sezonului de pierdere a locurilor de muncă din cauza COVID. Recrutorii se vor afla sub o presiune uriașă pentru a reduce semnificativ perioada de „timp de completare”. Aprovizionarea și selectarea unui număr atât de mare de candidați va deveni o problemă uriașă. În astfel de situații, așteptați-vă ca procesele manuale să treacă în spate și automatizarea să preia controlul.

💡 SFAT PRO:

Aflați cum să excelați în angajarea în masă!

Tendința de recrutare post-pandemie #2: Automatizarea recrutării

Pe măsură ce presiunea crește, recrutorii trebuie să prioritizeze și să se concentreze pe ceea ce contează pentru organizația lor. Sarcinile manuale și banale vor fi automatizate. Pe măsură ce IA de recrutare începe să joace un rol mai important, așteptați-vă ca procesele de recrutare să devină transparente și mai eficiente. De asemenea, inteligența artificială l-ar împuternici pe recrutor, ajutându-l să ia decizii de afaceri cu ajutorul datelor istorice.

💡 SFAT PRO:

Aflați mai multe despre beneficiile automatizării în recrutare!

Tendința de recrutare post-pandemie #3: Lucrați de oriunde

Creșterea muncii de acasă poate avea un impact de durată asupra modului în care funcționează locul de muncă. Organizațiile au început acum să realizeze că majoritatea rolurilor lor nu au nevoie neapărat de o prezență fizică în birou. Cu angajații care lucrează de la distanță, „locul de reședință” nu mai este un obstacol în procesul de angajare. Așteptați-vă mai multe oportunități de lucru la distanță și mai mulți angajați care lucrează din locurile lor natale.

💡 SFAT PRO:

Aflați cum să gestionați angajații de la distanță!

Tendința de recrutare post-pandemie #4: Un amestec de permanent și temporar

Dacă COVID a învățat ceva, este să menținem o forță de muncă slabă. Cu toate acestea, industriile se vor lupta, de asemenea, să funcționeze fără a avea un număr suficient de angajați atunci când economia își va reveni și cererea va reveni. Pentru a echilibra acest lucru, sectoarele ar căuta să angajeze un mix de angajați: permanenți – pentru munca lor complicată de zi cu zi și contractuali – pentru muncă sezonieră sau bazată pe cerere. Așteptați-vă că „Economia de concerte” va fi cuvântul de ordine pentru viitorul viitor.

💡 SFAT PRO:

Aflați despre avantajele și dezavantajele angajării de angajați cu normă întreagă, part-time și independenți!

Tendința de recrutare post-pandemie #5: părtiniri mai puțin stricte

„Cereșetorii nu pot alege.” Această veche zicală va fi mantra pentru recrutare atunci când economia se va redeschide. Cu mii de posturi vacante și un număr mai mic de candidați, prejudecățile vechi de aproximativ x ani de experiență în muncă, o diplomă de la o anumită facultate și un an paus în carieră vor fi aruncate pe fereastră. Abilitățile relevante ar îndeplini majoritatea cerințelor postului.

💡 SFAT PRO:

Aflați cum să evitați părtinirea în recrutare!

Tendința de recrutare post-pandemie #6: Creșterea multitaskerului

Pandemia a pus organizațiile în stare de alertă în ceea ce privește talentul lor. Situațiile de urgență necesită oameni multi-talentați, care pot umple mulți pantofi. Companiile ar prefera candidați cu un set divers de abilități și experiență, astfel încât să poată continua să fie un atu pentru companie, chiar dacă lucrurile merg prost.

💡 SFAT PRO:

Aflați cum să vă îmbunătățiți propriul set de abilități ca recrutor!

Tendința de recrutare post-pandemie #7: Dezvoltarea internă a talentelor

Deci, ce se întâmplă când organizațiile nu găsesc oameni multi-talentați în afara? Ei cresc unele dintre ele. Îmbunătățirea competențelor angajaților poate fi soluția ideală pentru organizații, deoarece nu numai că sunt deja o potrivire culturală, dar pot fi și perfecționați în funcție de cerințele specifice ale organizației.

💡 SFAT PRO:

Aflați cum să vă dezvoltați talentul intern!

Tendința de recrutare post-pandemie #8: Nevoie de angajare de bază

După cum s-a spus mai devreme, pandemia a lăsat un număr de oameni șomeri. Când economia se va deschide, acești oameni vor încerca să se întoarcă la muncă cât de repede pot în orice mod posibil. Mulți dintre ei s-ar înscrie pentru locuri de muncă care nu se află în fruntea listei lor de preferințe, atât din punct de vedere al aptitudinilor, cât și din punct de vedere al plății. Responsabilitatea revine apoi recrutorului cu privire la modul în care aceștia pot încadra cel mai bine acești candidați în organizația lor. Menținerea lor motivată în noile lor roluri va fi, de asemenea, o provocare pe termen lung.

💡 SFAT PRO:

Aflați cum să vă motivați cei mai buni performanți!

Recrutare într-o lume post-pandemică

Ca orice schimbare majoră, pandemia de coronavirus necesită unele ajustări comportamentale. Recrutorii care gândesc pe termen lung, manifestă empatie, adoptă tehnologia, își ajută angajații și sunt flexibili în abordarea lor, vor ajuta cel mai mult organizațiile lor să se redreseze.

COVID a plasat recrutarea într-un loc unic. Pe de o parte, a afectat grav performanța segmentului de recrutare destul de asemănător în alte sectoare. Pe de altă parte, aceasta oferă o oportunitate excelentă de a angaja talente de top, reducând în același timp costurile de recrutare. Modul în care companiile răspund la această pandemie și își ajustează pâlnia de angajare va decide soarta organizațiilor în viitor. Întreprinderile care fac din inteligența artificială și tehnologia o parte semnificativă a strategiei lor de angajare sunt sigur că vor avansa pe acest drum spre recuperare.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *