Primii pași pentru a vă pregăti copilul pentru a conduce afacerea de familie

Lucrul minunat despre afacerile de familie este că sunt familie afacerilor. Nimeni nu este iubit mai mult decât copiii tăi. Îi iubești, îi hrănești și îi educi pe toți în speranța că vor crește pentru a fi adulți autosuficienți, încrezători și fericiți.

Aceia dintre noi care conduce propriile noastre companii nu putem să nu visăm la posibilitatea de a aduce copiii noștri în afacerile noastre. Arătându-le frânghiile, urmărindu-i cum cresc și apoi, într-o zi, urmărindu-i ducând afacerea la următorul nivel.

Dacă vă pregătiți adolescentul sau copilul adult tânăr să vină la lucrați în afacerea dvs. de familie pentru prima datăai o singură șansă să faci o primă impresie bună, atât pentru descendenții tăi, cât și pentru restul echipei.

Nu voi uita niciodată când am mers pentru prima dată să lucrez pentru afacerea familiei mele, Olan Mills. Aveam 13 ani și a fost primul loc de muncă pe care l-am avut vreodată, în afară de greblarea concediilor vecinilor pentru orice bani mi-ar oferi mie și prietenilor mei.

A trebuit să iau un autobuz în centru, să trec la alt autobuz și să merg pe jos un bloc până la uzina de pe Bulevardul Industrial.

În timp ce am mai fost la fabrică de multe ori înainte cu mama pentru a-mi vedea bunicul, de data aceasta a fost diferit. Bunicul meu murise și eram singurul membru al familiei care lucra la locația noastră din Dallas – așa că toți ochii erau ațintiți asupra mea.

Și ce slujbă prestigioasă am avut, având în vedere statura mea eminentă? Eram responsabil să adun toate recipientele goale de film, să le pun capace, să le pun în cutie și să le trimită la studiourile din SUA.

Am raportat la o femeie pe nume Darleen care probabil a absolvit liceul. Era minunată. În timp ce și-a dat seama că sunt „nepotul domnului Mills”, nu i-ar fi putut păsa mai puțin. A fost drăguță, dar m-a gestionat ca și cum ar avea orice angajat nou. Am fost norocos să o am ca prim manager.

1. Începeți-le de jos și lăsați-le să crească

Ce prim rol ar trebui să-i oferi copilului tău când vine prima dată la muncă? Recomandarea mea ar fi să le porniți de jos și să le faceți raportarea unui angajat de nivel inferior.

Acest lucru vă poate părea ciudat. Cum poate această abordare să cultive abilitățile de conducere ale copilului meu? Și de ce să nu îi plasați într-un rol mai potrivit pentru inteligența lor și posibila poziție viitoare în cadrul afacerii?

Să-ți spun de ce: Ființa un lider bun înseamnă că oamenii vor să te urmărească. La 13, 22 sau 30 de ani, în calitate de începător în afaceri și rudă a fondatorului, nimeni nu va VREA să te urmărească la început.

Oamenii îi urmează pe alții din 3 motive:

1. Au încredere în ei

2. Ei conduc prin exemplu

3. Îi respectă

Cu siguranță există și alte caracteristici, dar elimină oricare dintre acestea și dorința de a le urma cade rapid.

Există o excepție generală de la aceasta: când fiul tău este Nick D’Aloisio, inventatorul în vârstă de 13 ani al aplicației Summly, care condensează cantități mari de text, care a fost vândut către Yahoo! pentru 30 de milioane de dolari.

Când cineva are o expertiză extremă recunoscută universal într-un anumit domeniu, cum ar fi „aplicații criminale” care creează „unicorni”, oamenii vor urma.

2. Pune copilul să raporteze altcineva decât tine

Așadar, stabiliți așteptările ca aceștia să lucreze din greu în acea poziție, la fel ca orice alt membru entry-level al echipei. Pune-i să raporteze unui manager care nu ești tu.

Această abordare va transmite un mesaj puternic tuturor celorlalți angajați ai companiei: copilul dumneavoastră nu caută și nu ar trebui să primească niciun tratament special. Ei vor să fie judecați în funcție de meritele lor, nu de legăturile lor și că sunt dispuși să facă tot ce este necesar pentru succesul afacerii.

Mai mult, pe măsură ce copilul tău își asumă mai multe responsabilități, ceilalți vor avea mai multe șanse să-l respecte știind că nu au fost mai presus de a-și murdara mâinile.

3. Poziționați-i să învețe cu adevărat fiecare domeniu al afacerii

Poate că prima lor poziție este mutarea inventarului, etichetarea produselor, serviciul pentru clienți sau contabilitatea. După cum poate atesta un om de afaceri cu experiență, poate dura aproximativ un an doar pentru a deveni expert în cele mai simple domenii.

În același timp, sunteți mai potrivit pentru a lua decizii complexe atunci când înțelegeți cu adevărat mecanica și elementele de bază ale afacerii. Și, de multe ori, această profunzime de înțelegere poate proveni doar din realizarea muncii.

Amintiți-vă, o săptămână în care vă murdareți mâinile nu este suficientă și asigurați-vă că îl lăsați pe copilul dumneavoastră să intre în unele dintre lucrările murdare, momentele stresante și situațiile de ore suplimentare.

În același sens, considerați copilul dvs. „roverul” companiei. Dacă cineva este cu mâna scurtă și are nevoie de ajutor, iar junior are o perioadă lentă în acest moment, cereți-i să completeze.

4. Pune-i să urmărească liderii din diferite departamente

Dacă munca pentru compania ta este jobul de vară al adolescentului tău, ai o altă oportunitate pe măsură ce noul an școlar începe să se apropie, o întorsătură bună la sfârșitul verii poate fi să-i expui la mai multe domenii ale afacerii. Ar putea fi potrivit să oferiți copilului dumneavoastră o privire de ansamblu asupra aspectelor mai complexe și strategice ale afacerii.

Cantitatea de timp și concentrarea pe care trebuie să-l dedici aici depinde de nivelul de interes și de capacitatea copilului tău. Câteva exemple simple ar putea include să vină la muncă în haine de birou pentru o zi și să se întâlnească cu un număr de oameni cu funcții cheie din companie. Cumpărare, Merchandising, Marketing, Contabilitate, HR, IT etc.

Rugați acești oameni să parcurgă o explicație de bază despre ceea ce fac și de ce contează pentru companie. Pentru un adolescent, asta nu va însemna mare lucru. Dar procesul va fi. Și încurajează-i să pună întrebări. Acest lucru va crea o înțelegere a faptului că, deși munca de bază pe care o face copilul dumneavoastră este importantă, că există și alte componente complexe ale afacerii care contribuie la operațiuni eficiente.

Privind înapoi la experiența mea cu Olan Mills, nu voi uita niciodată vara petrecută la birou primind, sortând și procesând comenzi. Toate erau pe hârtie și erau o mulțime de ele.

Îmi doream repede să mă întorc în fabrica de procesare a recipientelor de film. Cu toate acestea, am fost expus latura administrativă a afacerii și am învățat importanța procesării corecte a comenzilor.

5. Oferiți oportunități de a informa și de a conecta punctele

Cel mai bun rol al dvs. ca proprietar este să informați periodic despre cum merge, apoi să subliniați și să împărtășiți unele dintre problemele, provocările și oportunitățile complexe din acea zonă.

Abordarea adolescenței în acest mod îl va ajuta pe copilul dumneavoastră să învețe elementele de bază, să dezvolte relații și să învețe să lucreze cu diferiți oameni, câștigând în același timp respectul lor. Ar trebui să ofere o vedere de pasăre asupra întregii afaceri. În acest fel, pe drum, ei vor fi bine poziționați pentru a putea conduce afacerea către următoarea generație.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *