Partenerul de afaceri care distruge creditul afacerii

Chiar dacă partenerul de afaceri pare a fi potrivit, deseori ei pot eșua să-și mențină punctul de vedere al târgului și să acționeze în moduri mai puțin decât onorabile. Multe companii sunt înființate de duo-uri, cu toate acestea, operarea în echipă înseamnă că există mai mult potențial ca lucrurile să meargă îngrozitor de prost – lucruri precum un partener de afaceri care vă distruge creditul.

De fapt, Jennifer Alsever de la CNN Money notează: „65% dintre startup-urile cu potențial ridicat eșuează ca urmare a conflictului dintre co-fondatori, potrivit lui Noam Wasserman, profesor la Harvard Business School, care a studiat 10.000 de fondatori pentru cartea sa The Founder’s Dilemma. ”

Dacă partenerul de afaceri distruge creditul de care depinde organizația, atunci este timpul să fii ultra-strategic cu privire la modul de a merge mai departe, astfel încât organizația să fie protejată cât mai mult posibil.

Ți se întâmplă?

Adesea, partenerii de afaceri care nu se potrivesc bune prezintă semne de avertizare înainte de un conflict major. Pentru cei care speră să evite calamitatea, este important să rețineți că există probabil semnale care pot indica faptul că doi parteneri de afaceri nu sunt pe aceeași pagină.

Steaguri roșii comune includ:

Unul beneficiază mai mult decât celălalt: Dacă un partener de afaceri nu aduce același nivel de valoare ca celălalt parteneriatului, poate fi o problemă care adăpostește resentimente pe măsură ce timpul trece.

Obiectivele nu se aliniază: Dacă un partener este cel mai interesat să mențină controlul asupra companiei și unul este cel mai interesat să câștige cât mai mulți bani posibil, lucrurile nu se vor descurca pentru ambii indivizi și, astfel, va apărea probabil un conflict.

Unul este orientat spre problemă, unul este orientat spre soluție: Oamenii abordează problemele în mod diferit și, adesea, acest lucru este benefic; având opinii diferite asupra problemelor și modul de abordare a acestora poate accelera rezolvarea problemelor. Cu toate acestea, dacă un individ este obsedat de probleme și nu reușește să contribuie la gândirea bazată pe soluții, îi va trage pe toată lumea în jos.

Nu există încredere între cei doi: Deși nu este întotdeauna cazul, adesea tipul de persoană care vă va strica creditul este genul de persoană care nu va fi sinceră în general. Minciunile albe mici, aparent nesemnificative, pot fi fundamentul unui model serios de înșelăciune.

Evident, aceasta nu este în niciun caz o listă tăiată. Dar, poate servi ca o metodă benefică pentru a evalua tipul de persoană cu care se ia în considerare să intre într-o relație profesională.

Cum distruge un individ creditul unei companii?

Acest lucru este destul de simplu, dar se întâmplă deoarece majoritatea partenerilor de afaceri funcționează ca părți cu putere egală. Chiar dacă o persoană este în principal responsabilă pentru finanțele afacerii, un partener probabil are acces partajat la toate conturile, cardul de credit de afaceri și informațiile pentru comenzile recurente.

Iată lucrul cu adevărat nefericit: din cauza naturii conturilor partajate și a cosignării, chiar dacă nevinovatul poate evidenția rolul vinovat în deciziile care au distrus scorul de credit al companiei, poate fi mult mai greu să dovedești de fapt această nevinovăție. Încredințarea unui partener cu o capacitate juridică înseamnă că sistemul nu va permite cu ușurință unei părți să refuze pur și simplu responsabilitatea atunci când aceasta devine neplăcută.

Să-l păstrezi pe vinovatul sau nu?

Antreprenorii de succes înțeleg că modalitatea de a avea succes este transformarea obstacolelor în oportunități. Având în vedere toată munca necesară pentru a se separa complet financiar, poate fi tentant să nu o faci.

Pentru profesioniștii care nu sunt siguri dacă aceasta este calea corectă sau nu, este esențial să se ia în considerare cu seriozitate implicațiile de a permite cuiva care s-a dovedit a fi dăunător să continue într-o poziție de agenție în cadrul companiei.

În ceea ce privește modul de navigare în această decizie, Dayton Uttinger de la Fiscal Tiger notează: „Reproșează orice card de credit sau conturi partajate pentru a vă limita răspunderea. Acest lucru ar putea însemna separarea completă a conturilor dvs. bancare sau doar deschiderea unui cont comun care necesită ambele semnături pentru a retrage orice bani.”

Cum te poti recupera?

Există câteva lucruri destul de simple pe care un proprietar de afaceri le poate face pentru a reveni după ce a fost ars de creditul prost al unui partener de afaceri. Un loc bun de început este eliminarea accesului de la partenerul infractor. Aceasta poate include închiderea conturilor sau a cardurilor.

Recuperarea va include întotdeauna și strângerea frâielor cât mai mult posibil, astfel încât compania în ansamblu să poată economisi resursele disponibile și să le reaplice cu înțelepciune.

Reconstituirea creditului companiei trebuie să fie scopul final. Cu excepția cazului în care o organizație este extrem de dorită de creditori dintr-o varietate de motive, este crucial să aibă un credit bun care să permită companiei să se împrumute atunci când are nevoie.

Dacă o companie va primi sau nu finanțarea de care are nevoie, depinde în mare măsură de cât de bun este scorul de credit al organizației și al individului.

„În funcție de creditor, acesta ar putea fi motivul principal pentru care cererea dumneavoastră de credit este respinsă. Asta nu înseamnă că un scor de credit imperfect va face imposibilă găsirea de finanțare pentru afaceri mici, dar ar putea dicta unde poți căuta”, spune Ty Kiisel de la Forbes.

El sugerează, de asemenea, că în căutarea îmbunătățirii ratingului cuiva, primul lucru de făcut este să monitorizeze scorul de credit. Asigurați-vă că, fără greșeală, plățile sunt efectuate la timp. Nu închideți cardurile în mod inutil și solicitați doar creditul care este cu adevărat necesar.

Luați în considerare întotdeauna cum să reduceți în continuare nivelul total al datoriei. Cu cât raportul datorie/credit este mai mic, cu atât va fi mai bună capacitatea unei afaceri de a reveni.

Este terminal?

Deloc! Cu toate acestea, nici nu este o soluție ușoară. Repararea creditului unei organizații este rezultatul unui efort concentrat din partea întregii forțe de muncă. Reconstruirea stabilității este un proces mult mai lent decât neglijența care a doborât-o.

De asemenea, este important de menționat că această bătălie este predominant una a minții; este o chestiune de a accepta cu capul rece că lucrurile s-au schimbat și de a recunoaște că, cu timp și grijă, lucrurile se pot schimba din nou.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *