Mutarea în străinătate: impozitarea în Canare

Insulele Canare sunt o atracție nu doar pentru turiști, ci și pentru antreprenorii europeni, mulți dintre care au fost deja în Tenerife, Gran Canaria sau Fuerteventura pentru o vacanță care i-a făcut să descopere resursele naturale ale acestor insule. Dar ceea ce atrage cel mai mult este cu siguranță regimul fiscal din Canare.

Insulele Canare sunt alese de investitori care au decis cheltuiesc bani pe imobiliareademenit de diferit forme de impozitare preferenţialărezervat în special proprietăților imobiliare și veniturilor acestora, cum ar fi chiriile pe termen scurt.

Dar nu numai. Cu siguranță ați auzit de Insulele Canare ca fiind o destinație preferată pentru vârstnici, oameni care, la sfârșitul carierei profesionale, și-au găsit propria dimensiune a vieții mutându-se în Insulele Canare, beneficiind de o putere de cumpărare mai mare care decurge din mult impozitare mai redusă a pensiilor. precum si un climat foarte placut.

Forma de guvernare a Insulelor Canare: Comunitatea Independentă

Insulele Canare sunt reprezentate de un arhipelag orientat spre Oceanul Atlantic și care, deși mai aproape de Africa, sunt configurate ca atribuibile teritoriului spaniol și față de care sunt identificate ca fiind Comunități independente.

Acest lucru se reflectă într-o serie de elemente referitoare, în primul rând, la sistemul fiscal al Insulelor Canariasde fapt diferit de cel spaniol e mult mai usoara din punct de vedere al impozitarii pe salarii, imobiliare și câștiguri financiare.

Principalul motiv care stă la baza regimului fiscal mai avantajos al Insulelor Canare față de țările Uniunii Europene se referă la atribuirea Insulelor a statutului de Zona europeană situată la periferia extremăacest lucru determină dificultăți mai mari în aprovizionarea, transportul și, în general, ajungerea fizică în Insule.

Pentru a facilita rezidenților să ducă o bună calitate a vieții, precum și pentru a stimula investitorii să investească resurse în afaceri și imobiliare în Insulele Canare, sistemul fiscal localatât pentru persoane fizice, cât și pentru întreprinderi, se dovedeste a fi foarte avantajos.

Povara fiscală asupra persoanelor fizice din Insulele Canare

În ceea ce privește persoane fizice cu domiciliul în Insulele Canareîn cazul în care primesc un venit care nu depășește 28.000 de euro net pe an și locuiesc într-un apartament închiriat, economisesc până la 800 de euro pe an din totalul impozitelor care urmează să fie plătite către Stat.

Încă despre beneficii fiscale rezervat cetățenilor individuali ai Insulelor Canare, pentru fiecare copil cu vârsta peste 15 ani, sistemul acordă unității familiale o scutire fiscală de 1.500 de euro pentru fiecare copil care a împlinit 15 ani și care crește dacă urmașii include mai mult de 3 ani.

De asemenea persoanele peste 65 de ani beneficiaza de conditii deosebit de avantajoase în ceea ce privește impozitarea salariilor și pensiilor, în măsura în care acestea sunt în mare parte scutite de impozit; acest lucru le permite celor peste 65 de ani să-și mărească puterea de cumpărare și să ducă o bătrânețe liniștită, mai concentrată pe bunăstare și îngrijire personală.

Cu privire la principalul impozit pe venitul persoanelor fizice in Italia, rata IRPEF în Insulele Canare se numeste IRPF; sistemul de impozitare este proportional, cu o cota de 19% pentru veniturile mai mici de 12.450 euro, 24% pana la 20.200 euro, 30% la sume care nu depasesc 34.000 euro, pana la 45% pentru veniturile de peste 60.000 euro.

Având în vedere cotele de impozitare și comparându-le cu cele în vigoare în țara noastră, situația ți se poate părea similară, atât în ​​ceea ce privește categoriile de venit, cât și procentele aplicate.

Ceea ce se schimbă, în Insulele Canare, în sensul unei mai mari comoditati, este întinderea și numărul deducerilor fiscale datorate fiecărui cetățean rezident, în virtutea condițiilor subiective privind simplul statut de rezident canar și care cresc odată cu existența unui soț. , unul sau mai mulți copii.

Ceea ce face Insulele Canare mai atractive, din punct de vedere al costului vieții pentru cetățenii individuali (și vom vedea și pentru întreprinderi) și pentru familii, este și combinație de elemente precum scutirea de taxe, costul mai scăzut al bunurilor și serviciilor datorită absenței TVA-ului și condițiilor climatice favorabile pe tot parcursul anului și care vă permit să economisiți la costurile de încălzire.

Această ultimă cifră nu ar trebui să vă surprindă, întrucât în ​​Insulele Canare temperatura este cuprinsă între 22 și 24 de grade, în toate anotimpurile, adică climatul care corespunde primăverii într-o regiune central-nordica a Italiei. Rezultă că locuințele din Insulele Canare nu au nevoie, în mare măsură, de sisteme de încălzire, cu o substanță economii în medie de 2.000 de euro pe an asupra bugetului familiei.

S-ar putea să vă întrebați dacă aceste beneficii sunt rezervate doar cetățenilor rezidenți și dacă este posibil, într-un fel, să faceți parte dintr-o comunitate care, în general, se bucură de o situație fiscală privilegiată față de toate țările Uniunii Europene, de din care Insulele Canare fac parte din toate punctele de vedere.

Calitatea de rezident, ca și în celelalte state UE, se dobândește cu rămâne pe teritoriul mai mult de 183 de zile, considerate într-un an calendaristic și care sunt echivalente cu puțin peste 6 luni. Totuși, această condiție este rezervată și celor care pot demonstra o prezență obișnuită a soțului și/sau a copiilor pe teritoriul spaniol, de exemplu din motive de studii, sau care desfășoară o activitate economică în principal în Insulele Canare.

The persoane fizice care nu au reședința în Insulele Canare sunt supuse plății unui impozit, numit IRNRcare cântăreşte asupra veniturilor primite de subiecţii din insulă şi din străinătate. Rata care se aplică venitului total este de 19%cu dreptul unei unităţi familiale de a efectua plata în comun sau separat.

Cât despre eu venituri imobiliare provenind din contracte de închiriere, rata se ridică la 19%, indiferent de suma indicată în contractul de închiriere.

Prin urmare, nu vă va surprinde de ce atât de mulți italieni, din cele mai diverse medii sociale, au decis să se mute în Insulele Canare, sau să își mute o bună parte din activitatea lor profesională pe una dintre insule.

Sistemul fiscal al întreprinderilor din Insulele Canare

Principalul element care face ca sistemul fiscal actual din Insulele Canare să fie atractiv pentru investitori este taxa pe valoarea adăugată,TVA în Insulele Canare este absent, în Italia este în prezent de 22%.

Sistemul fiscal din Insulele Canare nu prevede aplicarea TVA pentru o mare parte a bunurilor primare.
Procentul este de 7% pentru produsele de consum general, precum îmbrăcăminte sau articole nealimentare, ajungând la maximum 13,5% (din nou comparați cu TVA-ul italian de 22%) pentru bunuri de lux și lux (cum ar fi bărci, bijuterii).

Fiscalitate canare: firme

Impozitarea obișnuită aplicată companiilor pentru primii doi ani de activitate este egală cu 15%. La sfârșitul acestei perioade impozitul va crește la 25%. Această reducere a fost introdusă pentru a încuraja antreprenoriatul și creșterea economică a zonei.

O impozitare diferită, egală cu 4% este prevăzută pentru companiile care se încadrează în ZEC, planul fiscal care operează în Insulele Canare și este confirmată până la 31 decembrie 2026; această legislație include impozitare redusă pentru companii nou înfiinţatcu cerințe specifice, până la sfârșitul lunii decembrie 2020.

Sistemul fiscal din Insulele Canare și stimulente pentru întreprinderi

Am menționat costul mai mic al bunurilor și serviciilor suportat de toți oamenii și întreprinderile; aceștia din urmă beneficiază și de un regim fiscal privilegiat, față de cel al altor țări europene, care ia forma unei cote de impozitare foarte scăzute pe veniturile din afaceri.

În plus, noile companii de pe teritoriul insular care sunt incluse în sistemul de autorizare al Spaniei și, mai general, al Uniunii Europene, beneficiază de scutiri fiscale, care iau formafără comisioane pentru transferurile de banio eventualitate care intervine ori de câte ori se începe o afacere, precum și asupra actelor notariale privind tranzacțiile din Insulele Canare.

Rezultă că, dacă doriți să începeți o afacere în Tenerife, de exemplu, va trebui să plătiți doar onorariul notarial, dar nu și impozitele pe actul constitutiv. In Italia este profesionistul care le plateste in numele antreprenorului, care le avanseaza cu plata onorariului.

Alte reduceri fiscale în favoarea companiilor care își desfășoară activitatea în insulă vizează reducerea venitului impozabil, pentru profituri nedistribuite pe care unele companii le-ar putea aloca achiziției de proprietăți situate în Insulele Canare.

Pentru vânzarea produselor realizate pe teritoriul insulei se acordă scutire de impozit pe Impozitul pe Venitul Persoanelor Juridice (IRPEG), în măsura de 50%.

Beneficiile pentru afaceri nu se opresc aici, de atunci în unele cazuri de achiziție de bunuri de capital sau de investiții, sistemul nu prevede aplicarea TVA-ului: avand in vedere ca aici va sunt explicate liniile generale ale regimului fiscal in vigoare in Canare, este in orice caz indicat sa aprofundati subiectul cu un contabil sau un profesionist expert, tot si mai ales pe baza tipului de activitate spre care te orientezi .

Zonele libere stabilite în Insulele Canare

Pe lângă un sistem fiscal benefic pentru companii, Insulele Canare sunt cunoscute pentru două zone libere, Tenerife și Gran Canaria, ideal pentru implementarea realităților de afaceri incluse pe teritoriile acestor două frumoase insule de origine vulcanică.

Conceptul de zonă liberă este foarte important, întrucât se referă la zone în care nu se aplică taxe directe sau indirecte, care cad asupra mărfurilor, de la materii prime la produse finite, trecând prin semifabricate.

Datorită celor două zone libere Gran Canaria și Tenerife, activitățile antreprenoriale și de producție, atât pentru comerțul exterior, cât și pentru comerțul intern, sunt în mare măsură încurajate, în virtutea competitivitate mai mare determinată de absența taxelor pe produse.

În acest fel, este ușor de înțeles cuminitierea unui cerc virtuos care vizează generarea de bogăție, atât în ​​favoarea antreprenorilor, cât și a comunității locale, considerate în ansamblu.

Concluzii: efectele pozitive ale sistemului fiscal din Insulele Canare

În sfârșit, câteva indicii utile de economie politică aplicate investițiilor în Insulele Canare.
Din punct de vedere al investitorului, sunt foarte importanți factori obiectivi precum absența aproape totală a criminalității, calitatea înaltă a vieții și, bineînțeles, impozitarea favorabilă.

Toate aceste elemente determină o înclinație generală a celor care doresc să-și facă banii să randeze prin înființarea unei afaceri, cumpărând imobile sau valori mobiliare în Insulele Canare, datorită unei tendințe generale a investitorilor de a favoriza factorii interni și externi pe care îi sporesc atât profiturile. și liniștea sufletească legată de investiția aleasă.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect sau dacă cauți răspunsuri la îndoielile tale, alătură-te grupului nostru privat și scrie o postare, în trecut am trăit și am avut o companie în Insulele Canare, așa că știm cum să ajutăm tu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *