Lărgiți-vă concentrarea pentru a crește în afaceri și în viață

Viața poate fi nebună și agitată uneori.

Ideea este că găsirea modalităților potrivite de a învăța în timp ce îți dezvolți expertiza (și da, maturizarea și viața și familia) poate fi uluitoare.

Încep să realizez că informațiile și cunoștințele din industrie se pot simți atât de izolate. Cum știi unde să mergi pentru a găsi soluțiile potrivite, răspunsurile, faptele și așa mai departe, pentru a ajunge de la punctul A la punctul B?

La Palo Alto Software (producătorii Bplans), auzim asta foarte mult și de la proprietarii de întreprinderi mici și antreprenori:

Ce va fi nevoie pentru a duce afacerea mea de unde este acum până unde va ajunge?

Ce-ar fi dacă ceea ce îmi doresc cu adevărat este să ies pe cont propriu și să încep o afacere?

Cum este să încep o afacere dacă am o familie și finanțarea este greu de găsit?

Resursele și oportunitățile de a învăța și de a crește sunt acolo

Chestia este că există soluții. Există resurse. Există locuri și instrumente care pot ajuta la rezolvarea lor. Luați instrumentele noastre LivePlan și Outpost, de exemplu, și blogurile noastre, bineînțeles – le-am creat pentru a ajuta întreprinderile mici să-și rezolve problemele și să se dezvolte.

Dacă sunt în căutare de expertiză în marketing, am buletinele informative, blogurile și podcas-urile mele.

Dacă vreau să învăț cum să fiu mamă, îmi întreb familia și prietenii.

Dacă aș dori să obțin cele mai bune sfaturi pentru a rămâne sănătos și activ, mă voi sprijini pe clubul meu local de atletism și mă voi remarca pe sportivii din și din Eugene.

Dacă vreau să mă inspir pentru a mă implica în comunitate, aflu ce face rețeaua mea locală de tineri profesioniști și organizațiile în care sunt implicați.

Trebuie să alegem o singură cale pentru a fi cu adevărat fericiți și de succes?

Provocarea cu care mă confrunt este să mă întreb – cu toate locurile posibile în care îmi pot îndrepta atenția, chiar trebuie să aleg doar unul? Bazele unei traiectorii liniare provin din copilăria mea. Singura întrebare a reiterat: „Ce vrei să fii când vei fi mare?” Mi-am selectat cursurile, extracurricularele, stagiile, specializarea pentru un singur lucru. Mi-am organizat alegerile pentru a se preta să fiu bun la un singur lucru.

Pot fi cel mai bun candidat pentru un loc de muncă, cea mai bună alegere, cel mai bun coechipier, atâta timp cât dezvoltarea mea indică un singur lucru. Orice altceva care nu se potrivește în puzzle ar putea fi, fără îndoială, o distragere a atenției.

Dar de ce nu pot fi asta și acea? Este similar cu întrebările pe care ni le punem în fiecare zi de la comunitatea noastră de antreprenori și proprietari de întreprinderi mici.

Cu fiecare publicație, sursă, conexiune și multe altele, sfatul tinde să se refere la acest lucru sau acel lucru. Poți fi grozav în a-ți construi afacerea sau cariera dacă îți concentrezi toată atenția acolo. Poți fi o mamă grozavă dacă achiziționezi toate scaunele auto și articolele de pepinieră recomandate. Poți fi grozav în a rămâne sănătos dacă te antrenezi la o sală de sport și mănânci alimente întregi. Puteți avea o căsnicie grozavă dacă citiți despre cele cinci limbi ale iubirii.

Dar, nu există întotdeauna mențiuni despre cum pot încerca să realizez acest lucru – să fii un X, să faci Y și așa mai departe, in timp ce soțul meu își construiește o afacere. Și în timp ce încă lucrez cu normă întreagă, încercând să programez întâlnirile necesare, și ne oferim voluntari în comitete la prânz și după muncă. Toate acestea în timp ce încercăm să descoperim doar o oră pentru noi înșine pentru îngrijirea personală – și mai ales chiar acum, în timp ce ne dăm seama cum să fim noi părinți pentru frumoasa noastră fetiță.

Nu-ți mai cere scuze pentru căutarea echilibrului

Deci, cum îmi dau seama de echilibrul în toate părțile vieții mele?

Din nou și din nou, tânjesc să învăț mai multe, dar simt că diferite părți din mine avansează pentru că îmi concentrez eforturile asupra lor – în timp ce alții sunt neglijați sau lăsați în urmă. Uneori mă simt copleșitor și vreau doar să renunț.

Până când am pus mâna pe o carte care mi-a dat discursul de care aveam nevoie.

În sfârșit mi-am dat seama că da, pot fi asta și că—am rămas blocat într-un impas pentru că nu puteam renunța să-mi cer scuze pentru toate lucrurile pe care le-am identificat. Pot fi o mamă grozavă și pot lucra cu normă întreagă. Pot fi un expert în marketing digital și un instructor de dans creativ. Pot să trec de mine în timp ce lucrez la viitorul meu.

Cartea este “Fată, nu-ți mai cere scuze” de Rachel Hollis.

Se cuvine că mama mi-a făcut cadou cartea lui Rachel Hollis de ziua mea. Cred că prin osmoză (OK, dar de fapt discuțiile mele lungi la telefon cu ea) că știa că aceasta era cartea de care aveam nevoie în acest moment al vieții mele.

Iată partea care a ieșit cu adevărat în evidență:

„Este posibil să urmărești ceva pentru tine și, în același timp, să arăți bine pentru oamenii pe care îi iubești.

Este posibil să fii o mare mamă și un mare antreprenor. Este posibil să fii o soție minunată și să vrei totuși să te întâlnești în mod regulat cu prietenele tale.

Este posibil să fie asta și asta. Este posibil să decizi că vei fi centrat pe cine ești și ceea ce contează cel mai mult pentru tine și să lași părerile altora să piardă.

Nu accepta hype-ul sau presiunea sau vinovăția că trebuie să fii unul sau altul.”

Rachel Hollis — îmi vorbești limba. Nu m-aș fi putut simți mai validat în acest singur paragraf și era exact ceea ce aveam nevoie să citesc pentru a mă simți împuternicit.

Nu trebuie să fii doar un lucru sau altul

Crede-mă, soțul meu, prietenii și familia au fost cu toții incredibile, oferindu-mi astfel de mesaje de-a lungul fluxurilor și refluxurilor vieții. Dar uneori ai nevoie doar de un moment de singurătate și de o carte direct în poală pentru a avea exact cuvintele pe care ai vrut să le vezi privindu-te drept în față.

Așadar, iată mesajul meu de raliu și șablonul complet pe care aș dori să-l completezi.

“Sunt ________ și _________.”

Asta e. Este atat de simplu.

Poate a ta este: „Conduc o afacere și într-un consiliu nonprofit sau „Încerc să obțin un împrumut pentru a-mi dezvolta compania și Încă lucrez cu normă întreagă la o slujbă de zi.”

Notează-l. Spune-o cu voce tare dimineața pentru a-ți începe ziua cu intenție. Treceți-l prin minte în momentele de îndoială și incertitudine.

Chiar îți dau permisiunea de a completa spațiile libere de mai multe ori. Cred că versatilitatea, complexitatea și echilibrul pot coexista.

Pentru că pentru mine:

Sunt angajat cu normă întreagă și o mamă iubitoare.

Sunt un extrovertit total și un făcător liniștit de puzzle-uri.

Sunt un dansator amabil și un nesimțit absolut în viața reală.

Sunt o fiică, și o soție, și o prietenă, și un voluntar, și o susținătoare, și o dăruitoare, și o făcătoare, și o făuritoare și… și…

…și știi ce? O să încetez să-mi cer scuze pentru asta.

Pentru ce vei înceta să-ți ceri scuze?

Alyssa Powell este mamă, dansatoare, cititoare, scriitoare – totul făcut posibil de cafeaua rece. Are un talent pentru a crea CRM-uri și a coregrafia dansuri în somn. Conectează-te cu ea Stare de nervozitate și Mediu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *