Interes complex pentru viața de zi cu zi: școală, relații și muncă

„Cea mai mare descoperire matematică din toate timpurile

Astfel Albert Einstein a vorbit despreinteres compusBaronul Edmond de Rothschild (bancher și filantrop) a numit-o în schimb a opta minune a lumii, chiar dacă nu le cunoștea pe celelalte șapte. Dar ce este dobânda compusă?

Interes compus (dobanda combinata) sau rata dobânzii compusă este o strategie care intenționează să investeste progresiv profiturile generate de o investitie initiala. Să presupunem că faci o investiție inițială de 10.000 de euro, după x luni, această investiție ți-a adus 1.000 de euro de profituri, în acest moment ai două opțiuni: să încasezi profiturile sau adăugați-le la capitalul disponibil pentru o nouă investiție. Procedând astfel, investiția dumneavoastră va fi de 11.000 de euro.

În perioada următoare, dobânda pe care o vei acumula va fi atât pe capitalul inițial (10.000), cât și pe cei 1.000 de euro pe care i-ai adăugat la capital.

Veți fi ghicit că pe termen lung această reinvestiție este foarte profitabilă. Când comparăm două investiții, una cu dobândă compusă și alta fără, după zece ani rentabilitatea investiției va fi foarte diferită.

Nu vrem să intrăm în specificul formulei dobânzii compuse ci vrem să învățați cum un astfel de concept strict financiar poate fi aplicat vieții de zi cu zi, mai precis studiului și relațiilor sociale dar nu numai.

Esti surprins? Dacă ceva nu se potrivește cu tine, este normal, când vei termina de citit îți vei da seama că probabil ai experimentat deja unele dintre aceste aspecte din prima mână, dar nu ți-ai dat seama.

În primul rând, trebuie precizat că dobânda compusă este profitabilă dacă este folosit cu o strategie câștigătoare, care vă permite să adăugați câștiguri la câștiguri, pentru a avea o creștere a capitalului. Cu toate acestea, dobânda compusă se aplică și în cazul pierderilor, iar pentru a recupera orice -5% este necesară închiderea poziției cu un procent pozitiv mai mare de 5%. Acesta este motivul pentru care dobânda combinată poate fi, de asemenea, periculoasă.

Interes compus pentru studiu

Petreci timp studiind în viața de zi cu zi? Ai o temă în care te simți antrenat și specializat?

Dacă răspunsul tău este da, atunci fără să-ți dai seama ai aplicat deja dobânda compusă. Curios că o lege matematică și financiară are aplicații în viața de zi cu zi.

Dacă întâmplător ai răspuns nu la prima întrebare, schimba imediat cursul Și începe să studiezi!

V-om vedea cum funcționează dobânda compusă? în educație și formare.

Când citești o carte sau participi la un curs, înveți concepte, vă sporiți cunoștințele pe o temă că nu știai, când citești o a doua carte pe aceeași temă, consolidezi acele cunoștințe sau analizezi subiectul dintr-un alt punct de vedere.

Dar ce se întâmplă dacă citești o a treia carte, o a patra carte și așa mai departe?

În primul rând, cunoștințele tale pe această temă încep să devină respectabile, dacă ai citit trei, patru cărți pe o anumită temă și poate ai urmat și cursuri, probabil că le cunoști mai bine decât 90% dintre oamenii din jurul tău.

Mai mult, pe măsură ce progresezi în pregătire, îți vei da seama cât de ușor este să citești cărțile tehnice și să înțelegi specificațiile acestora, asta pentru că bagajul cultural pe care l-ai creat îți face învățarea mai ușoară.

Dar nu acestea sunt singurele avantaje.

În timp ce înveți, sinapsele tale te conduc să faci zei raționamente, ajunge la concluziiuneori corecte alteori greșite, ambele sunt importante, acestea constituie dobânda dumneavoastră compusăla acestea te conduc cunoașteți subiectul mai detaliata fi cu un pas deasupra celorlalți.

Dacă îți dedici puterea și concentrarea pentru aprofundarea unui subiect, înveți mult mai mult decât o persoană care citește de două ori mai multe cărți pe diferite subiecte.

Deci, dacă nu vă este clar, dacă să citiți o carte aduce X cunoștințe, patru cărți vă aduc cunoștințe 4X + Y (deci chiar aplicăm matematica).

Ați venit vreodată cu ipoteze/idei după ce v-ați antrenat în profunzime pe o temă? Este un pic ca și cum ai lămuri propriul cap, ai uni toate punctele și ai ajunge la designul final, ți se pare puțin?

Interes compus pentru relații

Da, matematica este prezentă și în relațiile sociale, în rețelele zilnice. Ți s-a întâmplat vreodată întâlni oameni noi cu care ai început să ai de-a face, care ți-au permis să-ți sporești cunoștințele?

Ai avut vreodată asta acești oameni, la rândul lor, vă prezintă altor persoane?

Această aglomerare de cunoştinţe înrudite, şi în al doilea rând de noţiuni, constituie interesul compus al relaţiilor.

Să presupunem că vrei să vorbești cu o persoană pe care nu o cunoști, știi că această persoană este foarte ocupată cu munca, dar ești conștient că este esențial pentru tine să poți vorbi cu el, să ai un impuls în tine. creştere. Ce poti face?

Începeți să relaționați cu oamenii apropiați la această cifră, dacă nu poți, începe de la un nivel mai îndepărtat, e ca și cum ai vrea să urci într-un arbore ierarhic. Întâlnesc mereu oameni noi este mai probabil să le spui altor persoane despre tine.

Ori de câte ori poți, fă bine, ajută oamenii fără motive ascunse. Dacă vorbesc bine despre tine, o vor face natural, vor pune o vorbă bună asupra ta, pentru că i-ai ajutat în trecut. Acest lucru vă poate ajuta în munca dvs. și nu numai, oamenii mulțumiți vă permit să vă relaționați mai mult și să vă dezvoltați rețeaua de contacte.

Prin networking puteți găsi prieteni, colaboratori, parteneri cu care să se creeze o companie. Acum înțelegi importanța relațiilor?

Cel mai bun mod de a cunoaște alți oameni din industrie este să vă alăturați comunității Investhero

Dobândă compusă corporativă

Te afli într-un punct culminant al carierei tale, ai creat o companie sau ai dezvoltat un proiect de succes, ce poți face în acest moment?

Creați alte proiecte, creează noi afaceri strâns legate de primul. Găsiți-mă puncte de contact între companiile dvsastfel încât ei împărtășesc punctele forte și se ajută unul pe altul să crească.

Vă voi da un exemplu. Ideile lui Elon Musk par atât de diferite și de îndepărtate unele de altele?

Trebuie să știți că SpaceX a adoptat câteva tehnologii ușor modificate de la Tesla, precum computerul de bord. Solar City a folosit baterii fabricate de Tesla pentru unele instalații solare. Acum vă este mai clar în ce constă interesul compus într-un mediu de afaceri.

Cum să profitați de dobânda compusă

Să presupunem că pornești de la zero sau cel puțin nu te-ai specializat deja într-un subiect, de unde să începi?

Evident, plecați cu cele mai bune investițiisau studiați: citiți cărți, ascultați podcasturi, urmați cursuri online și la clasă, participați la cursuri universitare (sunt gratuite și publice), alăturați-vă unor grupuri de pe Facebook, urmăriți paginile din industrie și autorități.

Dacă te aplici constant într-un timp scurt vei avea un bagaj cultural care îți va permite compară-te cu alți oameni. Nu vă fie teamă, începeți să faceți networking, înțelegeți cum porți, cum să te îmbraci, cum să dai mâna, fiecare element este esențial pentru creșterea ta.

Dacă ai norocul să ai parteneri cu care vei avea succes, dezvoltă mai întâi alte afaceri legate de a ta, astfel încât să poți profita la maximum de ea interesul compus din viața ta.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *