Înțelegeți și schimbați-vă termostatul financiar

Ce este termostatul financiar?

Imaginați-vă o cameră cu termometru și o temperatură precisă, dacă se deschide o fereastră și afară este frig, temperatura internă a încăperii scade și încălzitoarele se pornesc pentru a readuce temperatura la situația inițială.

Dimpotrivă, dacă afară este cald, deschiderea geamului crește temperatura și se activează aerul condiționat pentru a readuce temperatura la situația dorită.

Contul tău curent funcționează la fel, dacă obișnuiești să vezi un anumit capital mediu și venitul tău lunar este constant, când se schimbă ceva și apar cheltuieli suplimentare, banii de care dispui se schimbă, asta activează un semnal în creier care creează un fel de alarmism și unul este condus să acționeze, la fel ca încălzitoarele, și să elimine toate cheltuielile de prisos, pentru a readuce situația la echilibru.

The succes financiar a unei persoane depinde foarte mult de propria sa termostat financiar. Daca esti obisnuit sa gandesti si sa vezi o anumita cantitate, schimbarea te sperie si primul lucru pe care esti inclinat sa il faci este sa cauti o situatie de echilibru.

Dar cum vă puteți gândi să ajungeți la “bogatie” sau “libertate financiara”daca te sperii la prima sus si jos a contului tau curent?

Mai întâi trebuie să știi că este absolut normal la început, conform teoria celor trei creierecreierul nostru este împărțit în trei părți și una dintre acestea, creier reptilian, are sarcina de a controla instinctele primare si functiile vitale.

Creierul reptilian i-a determinat pe oamenii primitivi să vâneze hrană sau să lupte pentru a se apăra, numim și instinct de supraviețuire.

La fel și alarmismul controlat de creierul reptilian s-a transmutat în bani, în zilele noastre a nu avea bani înseamnă a nu putea trăi și a nu putea face parte dintr-o societate, doar prin reechilibrarea termostatului situația revine la normal.

De ce trebuie să intervii asupra termostatului tău financiar?

Termostatul, așa cum ați înțeles, vă duce întotdeauna la cauta echilibrul, secretul este așadar să cheltuiești mai mult pentru a trebui să contrabalanșezi cheltuielile cu veniturile mai mari. In felul acesta mergand la munca pentru a-ti creste veniturile ajungi la un nou statut de care cu greu vei dori sa te indepartezi, repetat lunar aceasta munca iti vei ridica nivelul veniturilor medii si in consecinta si nivelul financiar mediu.

Teoria termostatului este prezentată și în cartea „Secretele minții milionare” de Harv Eker. Potrivit scriitorului, termostatul nu este altceva decât a reprezentare a modelului nostru economic.

Prin modificarea termostatului financiar sau prin reechilibrarea temperaturii medii cu care suntem obișnuiți, este posibil să-și schimbe modelul economic și mai ales nivelul succesului financiar al cuiva.

Nu este vorba despre cunoștințe sau abilități, toate acestea sunt instrumente pentru a avea succes, dar este esențial să existe o cutie de instrumente robustă, adică un model economic puternic. Numai așa este posibil să-ți influențezi gândurile și în consecință acțiunile și nu în ultimul rând rezultatele obținute.

Sfaturi pentru schimbarea termostatului financiar

Să facem ipoteza, dacă termostatul tău financiar este setat la 2.000 de euro, înseamnă că scopul tău este să ai venituri lunare care să îți permită să ai permanent 2.000 de euro în contul tău bancar. Dacă da, cum poți visa să-ți cumperi o mașină de lux, cum îți poți imagina că te retragi cu câțiva ani mai devreme sau cum îți cumperi o casă la malul mării?

Ce crezi, ce decizi, deveni scopul tăuadică modelul dvs. de afaceri.

Bineînțeles, nu poți trece de la 2.000 la 50.000 de euro ca sumă de sold, trecerea se face treptat, dar trebuie să începi să lucrezi la ea și urmând sfaturile noastre, îți vei putea reseta termostatul financiar.

În primul rând, așa cum am menționat mai sus, cheltuirea mai mult decât de obicei vă va conduce să câștigați mai mult pentru a vă reechilibra. Nu te opri, dacă poți câștiga mai mult, în orice fel, nu te opri. Treci dincolo de limita ta. În acest fel, veți începe și vă veți recalibra soldul. Un punct de plecare excelent și un ajutor pot fi oferite de teoria borcanelor, care se întâmplă să fie mereu în cartea lui Harv Eker.

Al doilea sfat pentru crește nivelul financiarunul dintre cele mai bune obiceiuri pentru a începe să investim, este să avem un cerc avansat de cunoștințe, oameni diferiți de cei cu care am crescut, oameni mai bogați nu doar economic, care pot fi un accelerator pentru noi și care ne pot conduce la să ne schimbăm mentalitatea, să gândești mai mare și să urmărești înălțimi mai mari.

Scopul tău este să gândești ca ei, să raționezi ca ei, să dai banilor și bogăției valoarea pe care o au.

Al treilea sfat, chiar dacă pentru noi stă mereu la baza oricărei investiții, investiți în formare. V-am spus mai devreme că modelul economic reprezintă cutia de instrumente, de fapt o spune Harv Eker, urmând primele două sfaturi veți merge să construiți o cutie de instrumente puternică și mare.
Dar ce ai de gând să pui în ea? Ai abilitățile? Cunostinta?

Ultimul sfat pentru a începe să recalibrați termostatul este să începeți să vă gândiți cu oameni „mai bogați” (nu mă refer la bani) și să vă alăturați comunității Invest Hero.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *