instrumente pentru realizarea de investiții imobiliare

Inclusiv dinamica lui generarea de venituri a unei proprietăținu este necesar să devii profesioniști în sector și să cunoști tehnicile pentru a putea face o investiție la persoana întâi în sectorul imobiliar.

De altfel, este posibil să te bazezi pe munca profesioniștilor și a companiilor specializate care îți vor oferi diferite tipuri de operațiuni în funcție de capitalul tău.

În orice caz, cunoașterea dinamicii pieței și capacitatea de a analiza operațiunea propusă sunt abilități pe care trebuie neapărat să le dezvolți.

Tehnicienii de specialitate se ocupă de studierea în detaliu a unei investiții, investitorul investește în profesioniști care analizează și urmăresc afacerea, totuși cunosc elementele de bază ale pieței imobiliare și sunt capabili să evalueze bunătatea acesteia.

La fel ca în piața de valori însă, și piața imobiliară oferă diferite instrumente de speculație imobiliarăcunoaşterea acestora permite investitorului să aleagă cea mai bună oportunitate.

Instrumentele investitorului pentru speculația imobiliară

Există în principal patru instrumente pentru speculația imobiliară, dintre care unele sunt conectate între ele:

Licitatie imobiliara

A proprietatea aflată în executare silită ajunge la licitație când proprietarul are o datorie, de obicei la banca (ipoteca), pe care nu o poate plăti.

Poate dura câțiva ani înainte ca o proprietate să fie vândută la licitație pentru mai puțin decât valoarea reală de piață.

În cazul în care prima licitație „devine pustie”, proprietatea va fi repropusa cu prețul de pornire redus cu 25% într-o a doua licitație.

Dacă nu ați participat niciodată la o licitație, vă sfătuim să o faceți se bazează pe firme specializate.Munca profesioniștilor poate fi costisitoare, dar, sprijinindu-vă în pre-licitație, aceștia vă pot ajuta să analizați piața și să verificați eventualele nereguli sau probleme legale, care într-o a doua fază ar putea implica cheltuieli substanțiale.

Pe diferitele site-uri imobiliare și pe site-ul instanței competente, puteți consulta licitațiile active și analiza proprietățile disponibile, la fel ca firmele specializate.

Dezvoltare imobiliară

Acest scenariu foarte interesant include clădiri noi, schimbări de destinație și diviziuni imobiliare.

Prin schimbarea destinației de utilizare este posibilă „transformarea” unui laborator, un birou sau un depozit într-o locuință. De foarte multe ori acest tip de lucrare se desfășoară în foste contexte industriale în care se creează mansarde splendide și spații deschise.

Un alt tip de operare frecventă în orașele cu mare cerere este împărțirea unei case. Acest lucru transformă un spațiu de locuit foarte mare în apartamente mai mici. Vânzarea locuințelor individuale garantează o rentabilitate mai mare a investiției decât vânzarea unui singur apartament/mansardă.

De exemplu un apartament cu trei camere poate fi împărțit în două apartamente cu două camere sau într-un apartament cu două camere și o garsonieră. În unele zone din Milano, locuințele nu sunt evaluate și vândute la preț/m2, ci sunt evaluate ca locuințe într-o anumită zonă, în consecință valoarea efectivă pe m2 este mult mai mare. Datorită acestui „câștig de capital” este posibil să câștigați prin dezvoltarea imobiliară.

Echilibru și extras

Este un upgrade de licitație imobiliară. niste operatorii analizează rapoartele pentru a înțelege ce proprietăți vor merge la licitație, odată identificate ei iau legătura cu proprietarii debitori în privat si cere unul delegare de a negocia cu creditorul un preț pentru stingerea datoriilor în avans.

Prin Balanta si Extras creditorul el primește banii înainte ca casa să fie scoasă la licitațieacest lucru este convenabil pentru creditor întrucât timpii pot fi foarte lungi, în același timp debitorul este anulat de pe listele cu rău plătitori.

În plus, în acest fel creditorul poate asigura o sumă care poate să nu fie atinsă la licitație, trebuie să știți că licitația este destul de incertă, baza de licitație este cunoscută dar este dificil de prezis prețul final.

The echilibru și extras este un instrument foarte puternic, nu total umflat și foarte prolific mai ales pe proprietăți interesante, deoarece vă permite să acționați înainte de a ajunge la licitație.

NPL

Credite neperformante. Sunt cele credite neperformante pe care o bancă (sau alt creditor) îl deține atunci când împrumutul sau altă datorie este neplată. Creditele neperformante devin proceduri executive.

Uneori proprietarul unei proprietăți nu acordă delegarea efectuării bilanţului şi radierii iar casa iese la licitație. Pretul final derivat din vanzarea silita a imobilului, odata cu plata cheltuielilor de procedura, se imparte intre creditorii de gradul I, creditorii de gradul II si orice alti creditori. Dacă nu există alți creditori, în împărțirea capitalului poate fi inclus și debitorul (fostul proprietar).

Cu toate acestea, se poate întâmpla ca un creditor, interesat să primească numerar înainte de sosirea licitației, vinde-ti creditul la un pret agreat privat.

Odată terminată licitația, suma vânzării este împărțită în funcție de procentele de privilegii, astfel, noul proprietar al creditului imobiliar reușește să speculeze imobile, cu condiția ca procentul care i se cuvine să fie mai mare decât prețul de cumpărare al creditului.

Acest lucru este posibil mai ales atunci când mulți oameni participă la licitație și prețul de vânzare crește. În unele cazuri, când creditul depășește valoarea bunului, este posibil și ca creditorul să solicite cesiunea bunului.

NPL-urile sunt un instrument rafinat, cunoscut încă de puțini oameni și companii, din acest motiv oferă în prezent oportunități foarte profitabile și interesate, care pot depăși chiar și 100% ROI pe tranzacție.

Scenariul speculației imobiliare

Având în vedere această imagine de ansamblu asupra pieței investițiilor imobiliare, trebuie să vă imaginați o structură piramidală în fața dvs.: în partea de jos sunt licitatii imobiliare la care participă tot mai mulți oameni, mulți de la cursuri de formare. Următorul nivel constă din echilibru și extrasaceasta este, de asemenea, o piață destul de saturată, dar cu siguranță mai puțin aglomerată decât licitațiile.

Etajul superior este rezervat companiilor cu care fac afaceri npleste o elită a investitorilor.

După cum am spus și vorbind despre modalități de a nu pierde bani pe investiții, sfatul principal rămâne să te antrenezi pentru a investi doar în sectoare cunoscute. Participarea la cursuri de formare oferă posibilitatea de a întâlni oameni cu care puteți compara note și potențiali parteneri de afaceri.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *