Independenți vs. angajați — Care opțiune este cea mai bună pentru startup-ul meu?

Recesiunea globală a făcut ca economisirea banilor să devină o prioritate pentru toate tipurile de afaceri, dar nici una mai mult decât startup-ul fără numerar.

Cu toate acestea, ca proprietar de startup, nu trebuie să lăsați peisajul economic stâncos să vă descurajeze să angajați cei mai buni oameni de care aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă îndepliniți viziunea. Cu o mentalitate conștientă de costuri care recunoaște și valoarea muncii de calitate, cum vă echilibrați nevoia de a angaja angajați și de a rămâne în limita bugetului dvs.?

În acest articol, vom discuta despre beneficiile și dezavantajele angajării de lucrători cu normă întreagă, lucrători cu normă parțială sau liber profesioniști și despre cum să stabilim care dintre ele este potrivită pentru startup-ul dvs.

Avantajele și dezavantajele unui lucrător cu normă întreagă

Când startup-ul dvs. are succes, lucrătorii cu normă întreagă sunt mult mai probabil să fie la îndemână pentru a lucra noaptea târziu sau pentru a dedica ore suplimentare atunci când este necesar. În virtutea înțelegerii profunde a culturii și valorilor startup-ului dvs., aceștia pot contribui vital la creșterea companiei dvs. prin noile lor idei, abordări creative și contribuții unice.

Pro

Un lucrător cu normă întreagă este ideal pentru un loc de muncă care necesită atenție constantă. În plus, un muncitor tradițional va fi probabil mai investit și responsabil pentru succesul startup-ului tău. Ei vor simți cu adevărat că fac parte din echipa ta, iar acești angajați pot fi instruiți special pentru a se asigura că oferă un randament ridicat al investiției. Loialitatea, care este întotdeauna o calitate foarte apreciată la locul de muncă, este de așteptat de la aceste tipuri de angajați.

Găsind, angajând și instruind angajatul potrivit pentru compania dvs., puteți obține un avantaj față de concurența dvs., în același timp, construind satisfacția și loialitatea angajaților. Trucul, desigur, constă în găsirea unui angajat dedicat, în primul rând. O ilustrare a acestei probleme este faptul că 71% dintre managerii de angajare raportează că s-au chinuit să găsească profesioniști cu normă întreagă suficient de calificați pentru a-și ocupa locurile de muncă deschise.

Contra

În plus, dezavantajul unui lucrător cu normă întreagă poate fi rezumat într-un cuvânt de care mulți se tem – angajament. Angajarea unui muncitor tradițional înseamnă că încetarea angajării se poate dovedi dificilă. Companiile ar trebui, de asemenea, să se aștepte să plătească mai mult pentru lucrătorii cu normă întreagă, cu costul asigurării sociale, asigurărilor de sănătate, impozitelor pe salarii și asigurărilor pentru șomaj.

Avantajele și dezavantajele unui lucrător cu fracțiune de normă

Lucrătorul cu normă parțială poate fi răspunsul perfect pentru cei care lucrează pentru un mediu fericit între freelancerul independent și angajatul angajat și loial cu normă întreagă. Aceasta este opțiunea perfectă pentru startup-urile care nu au patruzeci de ore de muncă în curs, dar încă au nevoie de asistență cu proiecte și sarcini.

Pro

Cea mai bună parte a lucrătorilor cu fracțiune de normă este că orele lor pot fi mărite sau reduse dacă este necesar. În plus, lucrătorii cu fracțiune de normă nu trebuie să aibă o asigurare de sănătate sponsorizată de companie și să suporte mai puține taxe.

Cel mai bine este ca startup-urile să angajeze angajați cu normă parțială cu intenția sinceră și declarată deschis de a trece la normă întreagă dacă compania crește. În acest fel, lucrătorul cu normă parțială care se potrivește bine companiei dvs. va fi și mai motivat să vă ajute startup-ul să reușească și să-și câștige locul.

Un accent puternic pe selectarea noilor recruți este esențial dacă startup-ul tău decide să meargă pe această cale. Lucrătorul ideal part-time este implicat în viziunea companiei dumneavoastră dar și flexibil în ceea ce privește programarea. Cu toate acestea, se poate derula și scenariul opus, cu un lucrător cu fracțiune de normă care nu se simte parte din viziunea ta pe termen lung și, ca atare, jonglează cu acest job part-time cu multe altele.

Contra

Rețineți că lucrătorii cu normă parțială care sunt înalt calificați au mult mai multe șanse să vă lase în stare de ușurință pentru un angajator cu normă întreagă. Acest scenariu devine și mai îngrijorător atunci când luați în considerare cantitatea de pregătire pe care ar putea avea nevoie un nou angajat și șansa ca acesta să vă părăsească pentru un concurent.

În plus, lucrătorii cu normă parțială au mai multe șanse să jongleze cu alte responsabilități sau cu un al doilea loc de muncă decât lucrătorii cu normă întreagă. Lucrătorii tradiționali care sunt angajați cu mai mult de un loc de muncă cu normă parțială ar putea să nu fie la fel de adepți în a gestiona echilibrul dintre viața profesională și viața privată și așteptările de muncă ca un freelancer experimentat.

Avantajele și dezavantajele angajării unui freelancer

Odată un cuvânt puțin folosit, freelancerii cresc în dimensiune și încep să-și pună revendicarea în peisajul economic. Potrivit unor studii recente, „economia gig” crește de trei ori mai repede decât locurile de muncă tradiționale numai în Statele Unite. În condițiile în care munca de la distanță devine din ce în ce mai larg acceptată, lucrătorii își dau seama că au alte opțiuni.

Pro

Pe lângă faptul că poate lucra de oriunde, lucrătorul independent este ideal și pentru o sarcină foarte specificată sau un proiect de durată limitată. Dacă compania dumneavoastră are un rezultat final foarte bine definit care trebuie realizat, acesta poate fi perfect pentru un freelancer.

În plus, compania dumneavoastră nu trebuie să-și facă griji cu privire la plata unor lucruri precum îngrijirea sănătății, concediul medical, concediul parental sau taxele pe salarii. Abundența de liber profesioniști disponibili, precum și platformele de lucru independenți online în continuă evoluție, reprezintă, de asemenea, o veste excelentă pentru startup-urile care au nevoie să lucreze de la distanță.

Contra

Freelancerii au însă unele dezavantaje semnificative. Este foarte descurajat ca companiile să angajeze freelanceri pentru sarcini foarte nuanțate sau pentru activități care necesită luare a deciziilor creative. De asemenea, cel mai bine este să evitați să puneți un lucrător contractual responsabil de o sarcină care este direct legată de imaginea noii companii.

Lucrătorii care pot fi angajați și concediați dintr-un capriciu sunt mult mai puțin probabil să fie implicați în viziunea mai largă a companiei dvs. La urma urmei, este greu de așteptat ca un lucrător independent să depășească și mai mult în timpul unei perioade de nevoie fără atragerea unei promovări sau a unei creșteri de salariu în jos.

Din acest motiv, va trebui să asumați un rol mult mai mare în crearea așteptărilor clare cu un freelancer și monitorizarea îndeaproape a progresului muncii acestuia decât ați face cu un lucrător tradițional. Multe companii consideră că a le cere lucrătorilor independenți să finalizeze și să salveze munca pe cloud este o modalitate transparentă de a supraveghea progresul. Instrumentele bazate pe cloud, cum ar fi Google Docs sau Dropbox, de exemplu, vă permit să urmăriți freelancerul angajat, cum ar fi momentul în care este conectat sau cât timp a petrecut într-o anumită sarcină printr-o funcție detaliată a jurnalului de modificări.

Un alt pericol potențial al angajării unui lucrător independent îl reprezintă problemele de securitate cibernetică care pot apărea. Când intervieviți angajații, asigurați-vă întotdeauna că îi întrebați despre practicile lor de siguranță a muncii online, pentru a vă asigura că datele financiare ale companiei dvs. sau noile idei nu vor fi niciodată compromise.

Angajarea lucrătorilor potriviți depinde de afacerea dvs

Indiferent dacă alegeți să angajați un lucrător cu normă parțială sau cu normă întreagă sau un freelancer, este absolut esențial să fiți foarte clar cu privire la rezultatele așteptate și la termenii contractului înainte de a angaja pe cineva. Este la fel de vital să oferi angajaților tăi obiective și termene măsurabile pentru a evita confuzia, timpul pierdut și negocierile fără sfârșit.

Înainte de a angaja orice fel de ajutor, este important să înțelegeți cu adevărat de ce are nevoie compania dumneavoastră. Tipul de muncă de care aveți nevoie pentru a fi finalizată, fie că este în curs de desfășurare sau temporară, și nivelul de calificare implicat, toate vor ajuta procesul de alegere a tipului potrivit de lucrător pentru startup-ul dvs.

Nahla Davies este un dezvoltator de software și scriitor de tehnologie. Înainte de a-și dedica munca cu normă întreagă scrierii tehnice, ea a reușit, printre alte lucruri interesante, să servească ca programator principal la o organizație de branding experiență Inc. 5.000 ai cărei clienți includ Samsung, Time Warner, Netflix și Sony.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *