Importanța ratei de ardere și a pistei de numerar

Nu contează dacă vremurile sunt bune sau rele, numerarul este întotdeauna sânul vital al oricărei afaceri. Ai nevoie de numerar în bancă pentru a funcționa, pentru a plăti angajații și pentru a ține ușile deschise. Dacă nu ai numerar, nu ai afaceri.

În vremuri de criză și incertitudine, înțelegerea poziției dvs. de numerar este și mai importantă. Dacă conduceți un startup sau o afacere mică în aceste vremuri, trebuie să vă gândiți la un Plan B și chiar la un Plan C. În timp ce scriu asta, cel puțin 20% din Statele Unite sunt blocate și sunt doar „esențiale” afacerile au porțile deschise. Întrebarea „ce se întâmplă cu afacerea mea?” este în mintea oricărui proprietar de afaceri.

Pentru a răspunde la această întrebare și pentru a vă oferi un plan de acțiune, trebuie să vă revizuiți și să vă revizuiți situația financiară. Aceasta poate fi o sarcină descurajantă, dar cel mai bun loc de a începe este înțelegerea și calcularea ratei de ardere a numerarului și a pistei de numerar.

Cum calculezi rata de ardere?

Rata de ardere a numerarului este calculată scăzând suma de numerar pe care o cheltuiți într-o lună din suma de numerar pe care o aduceți în aceeași lună.

Pentru a înțelege acest lucru, începeți cu câți bani cheltuiți în fiecare lună. Probabil că ai cheltuieli fixe precum chiria și utilitățile pe care trebuie să le plătești în fiecare lună. Veți avea, de asemenea, cheltuieli variabile, cum ar fi salariile, călătoriile, consumabilele și alte servicii pe care le utilizați pentru a vă conduce afacerea. Acest număr total este al tău Rata brută de ardere.

Rata brută de ardere = (Total cheltuieli variabile + Total cheltuieli fixe)

În continuare, trebuie să te uiți la câți bani aduci în fiecare lună. Acesta este diferit de ceea ce puteți factura într-o anumită lună. Doar pentru că ai facturat pe cineva nu înseamnă că va plăti. Până când veți avea numerar în mână, orice facturi restante ar cădea sub creanţe de încasat. În schimb, uită-te la câți bani primești de fapt.

Acum, scădeți rata brută de ardere din numerarul primit. Acesta este al tau Rata netă de ardere (dar de obicei este denumită doar Burn Rate). Dacă aduci mai mulți bani decât cheltuiești, felicitări! Ai pozitiv fluxul de numerar. Dacă numărul este negativ, aveți un flux de numerar negativ și numărul este câți bani „ardeți” în fiecare lună.

Rata de ardere = numerar primit – numerar plătit

O altă modalitate, mai rapidă, de a vă calcula rata de ardere este să vă uitați la sistemul dvs. de contabilitate sau chiar la contul dvs. bancar și să comparați soldul de numerar de la începutul lunii cu soldul de numerar de la sfârșitul lunii. Diferența dintre cele două numere este rata de ardere a numerarului.

Cum calculezi pista de numerar?

Cash Runway este pur și simplu un calcul al cât timp vă va dura numerarul dacă „ardeți” numerar.

Îți calculezi pista de numerar uitându-te la contul tău bancar și descoperind câți bani ai la îndemână. Împărțiți acest număr la rata de ardere a numerarului și veți avea o predicție despre cât timp trebuie să supraviețuiască afacerea dvs. dacă nu faceți nicio modificare.

Cash Runway = Sold de numerar ÷ Rata de ardere

Un tipar normal este să obțineți niște fonduri și să folosiți banii pentru a construi afacerea. În timp ce construiți afacerea, probabil că cheltuiți mai mult decât câștigați, iar obiectivul este să vă reduceți rata de ardere a numerarului la zero și să deveniți un flux de numerar pozitiv înainte de a rămâne fără bani.

Cum să gestionați fluxul de numerar într-o criză

În vremuri normale, puteți avea așteptări destul de directe cu privire la modul în care va funcționa afacerea și cum se vor comporta clienții. Dar, în vremuri incerte, trebuie să arunci acele așteptări pe fereastră.

Aici e locul prognoza si bugetarea sunt esențiale pentru supraviețuirea afacerii tale. Va trebui să creați mai multe previziuni de vânzări și bugete de cheltuieli pentru a explora diferite scenarii. Dacă recesiunea este de scurtă durată, ce tu tai cheltuielile să-ți extinzi pista de numerar? Dacă recesiunea va fi extinsă, poate fi necesar să vă reconfigurați afacerea și explora diferite modele de afaceri.

De asemenea, este important să te gândești la recuperare. Veți dori să explorați diferit scenarii financiare pentru o recuperare rapidă în comparație cu o recuperare lentă. În funcție de industria dvs., lucrurile se pot desfășura foarte diferit.

Elaborarea diferitelor scenarii financiare poate suna complicat, dar asta nu trebuie să fie. Dacă nu aveți un buget și o previziune, începeți cu noastre șablon de prognoză a vânzărilor (avem unul și pentru companiile cu abonament) și al nostru model de profit și pierdere.

Există și mai multe soluții automate care vă pot ajuta să evitați durerea foilor de calcul complexe. Sunt parțial la utilizare LivePlan pentru bugetare și prognoză pentru că îmi permite să creez rapid diferite scenarii și să văd imediat impactul asupra numerarului meu. Chiar îmi permite să văd ce s-ar putea întâmpla cu numerarul meu dacă clienții mei încep să plătească mai lent decât fac în mod normal.

Sfaturi pentru reducerea ratei de ardere a numerarului

Odată ce ați stabilit starea actuală a ratei de ardere și cantitatea de pistă rămasă, este timpul să găsiți modalități de a o reduce. Iată câteva sfaturi de luat în considerare:

  • Creșteți-vă veniturile: Aceasta este probabil cea mai evidentă și poate cea mai puțin probabilă opțiune, dar poate că vă puteți schimba afacerea, puteți descoperi un nou model de afaceri și vă puteți da seama.
  • Reduceți-vă salariul: Desigur, acest lucru este întotdeauna dureros și sperăm că puteți căuta mai întâi să reduceți alte cheltuieli.
  • Reduceți sau reduceți cheltuielile: Puteți reduce cheltuielile de marketing? Aruncă o privire atentă la bugetul tău și reduce oriunde poți.
  • Negociați costuri mai mici: Să vorbești cu vânzătorii tăi este întotdeauna o idee bună. Ei preferă să te păstreze ca client decât să te piardă în întregime și vor oferi adesea reduceri.
  • Vinde inventarul în exces: Dacă puteți vinde orice inventar suplimentar unei alte companii, acesta poate genera numerar pentru afacerea dvs.
  • Încurajează vânzările în numerar: Dacă puteți determina mai mulți clienți să plătească în numerar comparativ cu facturarea lor, veți ajunge să aveți mai mulți bani la îndemână, mai repede.
  • Întârzierea plății facturilor: Încetinirea plăților facturilor nu este niciodată ideală, dar vă poate pune temporar într-o poziție de numerar mai bună.

Ajustările ratei de ardere acum vor avea beneficii pe termen lung

Reducerea ratei de ardere a numerarului nu este niciodată o experiență distractivă, dar este esențială să o faceți mai ales atunci când afacerea dvs. se confruntă cu vremuri grele.

Amintiți-vă, există întotdeauna o altă latură a vremurilor grele. Fiecare recesiune și recesiune duce în cele din urmă la perioade de creștere. Deci, dacă vă puteți reduce rata de ardere și vă puteți extinde pista, vă veți poziționa bine afacerea pentru a reveni când situația economică se va îmbunătăți.

Partea importantă este să atenuați pierderea și să vă poziționați afacerea pentru a profita de creșterea inevitabilă, chiar dacă încă nu sunteți sigur când va avea loc. Dacă încă vă lupți să reduceți rata de ardere, există și alte opțiuni disponibile pentru a vă ajuta să vă extindeți pista.

Ajutorul este disponibil cu împrumuturi garantate de guvern

În actuala criză COVID-19, guvernul SUA a intervenit cu mai multe programe menite să ajute întreprinderile mici să înfrunte furtuna. Dacă încă vă lupți să reduceți rata de ardere a numerarului, una dintre aceste opțiuni poate fi potrivită pentru dvs. Aceste programe de împrumut în caz de dezastru pot oferi numerar suplimentar pentru a ajuta la reducerea decalajului către recuperare și oferă condiții generoase de rambursare și chiar iertare în unele cazuri.

În primul rând, aruncați o privire la împrumuturile SBA pentru dezastre pentru prejudicii economice (EIDL). Oferă dobândă scăzută, termene de până la 30 de ani și sunt ușor de aplicat. Aflați cum să aplicați pentru un împrumut SBA pentru dezastre.

În al doilea rând, Legea CARES include prevederi pentru împrumuturile expres dedicate pentru a ajuta companiile să mențină salariile timp de câteva luni. Aceste „împrumuturi pentru protecția salariului” protejează statul de plată al angajaților care câștigă sub 100.000 USD și sunt iertabile dacă afacerea care ia împrumutul nu face disponibilizări. Aflați mai multe despre acestea Credite pentru protecția salariului.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *