Hobby sau carieră? Cum să decizi

Dacă ai un talent, există șanse mari să fie cineva dispus să plătească pentru asta.

Indiferent dacă tricotați, coaceți sau aveți un talent pentru a preda chitara copiilor, hobby-ul dvs. ar putea oferi o oportunitate de a vă spori veniturile sau de a vă înlocui complet 9-5. Din fericire, trăim într-o lume în care antreprenoriatul este mai accesibil decât orice altă perioadă din istorie.

Este mai ușor ca niciodată să-ți aduci numele și reputația în fața potențialilor tăi clienți. Totuși, trecerea de la angajat la antreprenor este o mare problemă și care necesită puțină planificare. De exemplu, va trebui să puneți un preț pe abilitățile dvs. și să începeți redactarea cecurilor lui unchiul Sam de mai multe ori pe an.

Iată o câteva întrebări să te întrebi înainte de a începe:

Este hobby-ul tău comercializabil?

Pictura și dresajul câinilor sunt exemple de hobby-uri care s-ar putea transforma într-un venit considerabil; observarea păsărilor și drumețiile probabil nu vor, fără o bună doză de creativitate.

O modalitate bună de a evalua gradul de comercializare a produsului sau serviciului dvs. este să efectuați o căutare rapidă pe Google. Veți vedea rapid dacă oamenii cumpără sau nu ceea ce vindeți. De asemenea, veți putea determina un preț rezonabil de vânzare cu amănuntul și veți calcula dacă aveți sau nu potențialul de a fi profitabil.

Ești capabil din punct de vedere emoțional să-ți lași hobby-ul deoparte ca pasiune și să o faci conform specificațiilor altcuiva?

Hobby-ul tău împlinește o nevoie emoțională și te satisface; atunci când devine un concert plătit, trebuie să o faci conform specificațiilor clientului și să depășești criticile din partea pieței.

S-ar putea să fii un artist sau un scriitor uimitor, dar atunci când oamenii plătesc pentru un proiect, au o viziune asupra a ceea ce își doresc și s-ar putea să nu fie la fel ca a ta.

Doriți să vă înlocuiți venitul curent?

Dacă obiectivul dvs. este de 50 USD pe lună pentru a vă ajuta să plătiți proviziile, probabil că nu sunteți pregătit să faceți din acesta concertul principal. Cu toate acestea, dacă ați observat o cerere și sunteți dispus să lucrați pentru a vă înlocui venitul actual, este timpul să începeți să explorați lumea activităților independente.

Puteți începe prin a lucra cu jumătate de normă la afacerea dvs. și puteți crește baza de clienți până când obțineți un venit confortabil.

Ce să faci când ești gata să-ți transformi hobby-ul într-o afacere:

Dacă ați răspuns „da” la aceste întrebări, felicitări – sunteți gata să faceți primii pași. Iată cum să o faci.

1. Creați un plan de afaceri

Planul dvs. de afacericonform Afaceri Nou Zilnic, ar trebui să includă informații despre scopul și obiectivele afacerii dvs. Vă va ajuta să aflați costurile de pornire și să identificați probleme potențiale cu produsul, serviciul sau piața.

Dacă intenționați să rămâneți un antreprenor solo, planul dvs. de afaceri nu trebuie să fie formal – s-ar putea să vă gândiți să scrieți a Lean Plan— dar va servi drept ghid general pentru a vă ajuta să rămâneți pe drumul cel bun și să verificați dacă ideea dvs. este comercializabilă. Când intenționați să căutați o investiție sau să încercați să obțineți un împrumut, este necesar un plan de afaceri.

2. Obțineți un EIN și o licență de afaceri

Inc. observă că nu avea a avea un EIN federal (număr de identificare a angajatorului) dacă ești un antreprenor solo. Dar dacă intenționați să aveți angajați, un partener sau doriți să păstrați numărul dvs. de securitate socială privat, este o necesitate.

De asemenea, veți avea nevoie de o licență de afaceri și trebuie să vă înregistrați numele comercial dacă nu lucrați ca dvs. Puteți afla mai multe despre diferitele modalități de a vă configura afacerea aici.

3. Vinde primul tău produs/serviciu

Începeți lucrurile făcând prima dvs. vânzare. Deoarece sunteți deja familiarizat cu produsul dvs., nu trebuie să lansați încă un brand. Efectuarea primei vânzări vă va ajuta să vă udați picioarele și să vă ușurați în proces. De asemenea, vă va oferi încrederea de a merge mai departe.

De asemenea, puteți căuta oportunități de performanță cercetare de piata neoficiala oferind mostre gratuite ale produsului dvs. prietenilor, familiei și asociaților dvs. Acest lucru, de asemenea, va oferi o oportunitate de a face ajustările necesare înainte de a merge pe piață cu normă întreagă. Aflați tot ce puteți despre ceea ce le place și ce nu le place oamenilor la produsul sau serviciul dvs. și folosiți primele luni pentru a testa prețurile.

4. Maximizați-vă eforturile de marketing

Marketingul este actul de a face produsul sau serviciul dvs. atractiv și de a-l aduce în fața demografică-țintă. Eforturile dvs. de marketing ar trebui să înceapă online. Creați un site webFacebook, Instagram și Twitter și postați imagini și postări informative pe blog despre afacerea dvs.

Forbes sugerează, de asemenea, utilizarea unei potriviri Adresa de e-mail cu numele companiei dvs. (ex. [email protected]) Ia cu un designer și dezvolta un brand care include un logo memorabil și materiale de marketing, cum ar fi un banner și articole promoționale, acestea din urmă fiind deosebit de importantă dacă intenționați să participați la expoziții sau evenimente din comunitatea locală.

5. Folosește-ți banii cu înțelepciune

Prima ta plată nu este o invitație deschisă la stropi, ci o oportunitate de a investi înapoi în afacerea ta. Folosește-ți banii cu înțelepciune, construind un inventar și alocând numerar zonelor în care aveți nevoie de un impuls. De exemplu, dacă clienții dvs. solicită în mod regulat materiale de calitate mai bună, cheltuiți bani pentru asta înainte de a vă lua o vacanță de lux.

Alegeți-vă furnizorii cu atenție și căutați-i pe cei cu reputația de a oferi un produs grozav la un cost corect; cel mai ieftin nu este întotdeauna cel mai bun. Va trebui cercetați cu atenție cardurile de credit de afaceri și alte produse financiare. Multe oferă recompense pe care le puteți transforma într-un refugiu atât de necesar la sfârșitul anului sau oferă un flux de numerar fără dobândă pentru primele 12 până la 15 luni.

6. Luați în considerare angajarea de ajutor

Odată ce ajungi la un punct în care ai un venit constant, este timpul să te gândești să aduci un angajat. În calitate de proprietar de mică afacere, persoana sau persoanele pe care le angajați vor acționa ca reprezentant al companiei dumneavoastră în numele dumneavoastră.

Nu intrați ușor în această decizie și fiți dispus să plătiți un salariu competitiv. Unul dintre cele mai rele lucruri pentru proprietarul unei mici afaceri este să aibă un flux constant de fețe în schimbare. Clienții tăi vor dori oportunitatea de a te cunoaște și angajații dvs. și își vor aminti întotdeauna experiențele pozitive de servicii pentru clienți. Aruncă o privire solidă asupra rolurilor pe care compania ta trebuie să le ocupe cu adevărat — fii sincer cu tine în legătură cu propriile lacune de competențe, astfel încât să poți angaja experți pentru a satisface aceste nevoi.

Este nevoie de timp pentru ca o nouă afacere să devină profitabilă. Este posibil să nu vă puteți renunța imediat la slujba de zi cu zi. Chiar dacă faci bani, acele fonduri inițiale ar trebui folosite pentru a-ți construi afacerea. Nu te descuraja și fă-ți timp pentru a ajunge la prosperitate. Cu o planificare inteligentă, vă puteți transforma interesele într-un venit și vă puteți îndepărta de grind ca proprietar de mică afacere.

Maria Cannon crede că niciodată nu suntem prea tineri pentru a ne dedica unui hobby. Ea a creat HobbyJr pentru a-i încuraja pe tineri să-și găsească un hobby pe care-l iubesc. Maria suferă de depresie și anxietate de ani de zile. Hobby-urile ei – grădinăritul, matlasarea, cusut și tricotat – joacă un rol major în menținerea sănătății ei mintale.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *