Ghidul suprem pentru desfășurarea de interviuri de ieșire eficiente

Ce este un interviu de ieșire?

Un interviu de ieșire (de asemenea cunoscut ca si rezilierea sau separare interviu) este un interviu realizat cu un angajat care este plecând o companie.

Efectuarea unui interviu structurat cu un angajat care pleacă este o importantdar adesea tratat superficial parte din offboarding proces.

Efectuarea unui interviu structurat cu un angajat care pleacă vă va ajuta înțelege de ce angajații tăi pleacăg și ce poți face îmbunătățiți rata de retenție și cultura companiei.

Interviurile de ieșire sunt o metodă excelentă de câștig perspective valoroase, utile care te va ajuta atrage si retine talent de top.

Interviurile de ieșire ar trebui să fie efectuate cu toate angajații care părăsesc compania, ambii voluntar și involuntar.
Cu alte cuvinte, ar trebui să efectuați interviuri de ieșire cu angajații care își încetează voluntar angajarea la compania dvs., precum și cu angajații pe care îi concediați.

De ce ar trebui să efectuați interviuri de ieșire?

Un interviuri de ieșire bine planificate și executate sunt avinstrument de resurse umane foarte puternicfolosit de o majoritate covârșitoare a companii de top.

Cercetările efectuate de Burke Incorporated arată că:

Dacă sunt făcute corect, interviurile de ieșire vă vor ajuta să evaluați Experienta generala un angajat a avut cu compania dvs.
Prin urmare, vei putea descoperi blocajele și identifica oportunități de a îmbunătăţi ta retenţie tarife și cultura companiei.

Aici sunt primele 4 beneficii de desfășurare a interviurilor de ieșire:

Beneficiul #1: Reduceți costurile cifrei de afaceri

Interviurile de ieșire sunt ale angajatorului unic sansa de a afla De ce angajații lor pleacă.

În timpul interviurilor de ieșire, angajatorii pot obţine date valoroase referitor la munca angajatului experienţă și identificați factorii care ar putea spori retenţie ratele.

Prin creșterea ratelor de păstrare a companiei lor, angajatorii vor face acest lucru economisiți o sumă semnificativă de bani asociat cu fluctuație mare a angajaților.

Beneficiul #2: Îmbunătățiți recrutarea

Interviurile de ieșire sunt extrem de utile nu numai pentru reținând dar şi pentru atrăgând angajati.

Ele oferă angajatorilor o oportunitate unică de a afla ce şi-au influenţat angajaţii să Accept o ofertă de muncă de la o alta companie.

Prin utilizarea informațiilor obținute, angajatorii pot regla și îmbunătăţi al lor propunerea de valoare a angajaților și folosiți-o ca un magnet pentru a atrage noi talente.

Beneficiul #3: Asigurați închidere

Interviurile de ieșire sunt importante pentru că oferă închidere atât pentru angajator, cât și pentru angajați.

Un interviu de ieșire le oferă angajaților și angajatorului șansa de a face acest lucru în mod corespunzător închide relația lor existentă, fără a lăsa legături slăbite.

Un ideal interviul de ieșire va părăsi atât angajatul, cât și angajatorul sentiment bun despre experiența lor de lucru împreună și să le permită să-și încheie relația pe a nota pozitiva.

Beneficiul #4: Preveniți problemele legale

Interviurile de ieșire sunt, de asemenea, importante, deoarece oferă o oportunitate de a face acest lucru rezolva toate problemele legale înainte ca un angajat să părăsească o companie.

De amintind angajații cu privire la obligațiile lor față de companie, cum ar fi un acord de a nu concura, politicile privind invențiile și brevetele și păstrarea secretelor comerciale, un angajator poate minimiza probabilitatea de potenţială problemă juridicăs şi procese.

Cum se desfășoară interviurile de ieșire?

Aici sunt ale mele top 5 sfaturi pentru desfășurarea de interviuri eficiente de ieșire a angajaților:

Sfatul #1: Efectuați interviurile de ieșire în persoană

Deși interviurile de ieșire pot fi realizate prin scris sau online sondajepeste telefonprin conversație sau e-mailcel cea mai buna practica este să le conduc în persoană.

Interviurile de ieșire efectuate în persoană sunt mai efectiv deoarece permit a conversație directă, bidirecțională.

Cu alte cuvinte, intervievatorul va putea citi limbajul corpului unui angajat și va pune întrebări ulterioare pentru a profita la maximum de aceste interviuri.

Sfatul #2: Faceți interviul de ieșire unul la unu

Asigurați-vă că efectuați un interviu de ieșire într-un cadru privat, unu la unu – doar un intervievator și un angajat care pleacă.

Efectuarea unui interviu de ieșire în a public decor sau într-un interviu în stil panel cu multiplu intervievatorii pot fi intimidant pentru angajații tăi care pleacă.

Drept urmare, ar putea închideți-vă și rețineți de a răspunde la întrebările dumneavoastră într-un mod direct și onest.

Sfatul #3: Creați o atmosferă confortabilă

Cheia unui interviu de ieșire de succes este asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru un conversație deschisă, sinceră.

Asigură-ți angajatul care pleacă că tot ceea ce spun ei va fi confidențial și anonim.

Astfel, vei crea o atmosferă în care angajații care pleacă se vor simți confortabil și sigur pentru a-și exprima opiniile și a-și împărtăși liber sentimentele.

Sfatul #4: Explicați scopul interviului de ieșire

Explicați scopul a interviului de ieșire către angajatul care pleacă chiar la început a interviului.

Spuneți clar că efectuați aceste interviuri în ordine pentru a face schimbări pozitive și îmbunătățiți cultura companiei dvs.

Cere-le ajutorul și a evidentia cât de mult ai aprecia onestitatea și constructivitatea lor părere.

Sfatul #5: Fii consecvent

Ultimul meu sfat pentru realizarea interviurilor de ieșire este să fii consistent. Ce vreau să spun prin asta?

Întrebați toți angajații tăi care pleacă același set de predeterminate întrebări de ieșire la interviu.

Astfel, vei putea comparaţie răspunsurile pe care le obțineți mult mai ușor, observați recurente subiecte și detectați tendinte.

Cine ar trebui să efectueze interviurile de ieșire?

Cea mai bună practică este să aveți dvs Specialist resurse umane realizarea interviurilor de ieșire. Profesioniștii în resurse umane sunt de obicei antrenat în realizarea interviurilor și au dreptul aptitudini si potrivita experienţă.

In orice caz, mic companiile de obicei nu aveți un profesionist în HR dedicat care ar putea conduce un interviu de ieșire. În acest caz, compania ar trebui desemnează pe altcineva decât direct al angajatului care pleacă supraveghetor pentru a conduce interviul de ieșire.

The relația supervizorului cu angajatul influențează adesea dorința angajatului care pleacă de a oferi feedback sincer.

Pentru exempluo relație proastă cu un supervizor ar putea fi motivul pentru care un angajat a decis să părăsească compania.
În cazul în care un supervizor și un angajat au o relație excelentă, un angajat care pleacă se poate abține de la a oferi feedback sincer pentru a se asigura că relația lor cu supervizorul lor se va încheia într-o notă pozitivă.

În sfârșit, aici este cel mai bun lucru al meu important sfat pentru alegerea persoanei potrivite pentru a conduce un interviu de ieșire în compania dvs.:
Asigurați-vă că persoana pe care o alegeți să efectueze un interviu de ieșire este perceput de către un angajat care pleacă ca corect, obiectiv și interesat pentru a auzi ce are de spus angajatul.

Exemple de întrebări de ieșire din interviu

Iată selecția mea de cel mai bun și cel mai frecvent utilizatd Exemple de întrebări de ieșire din interviu:

 1. Ce ți-a plăcut cel mai mult la jobul tău?
 2. Ce ți-a dispărut cel mai mult la jobul tău?
 3. Cum ai descrie relația ta cu supervizorul tău?
 4. Cât de plăcut a fost să lucrezi cu colegii tăi?
 5. Ați fost mulțumit de salariu, beneficii și alte stimulente?
 6. Ce te-a determinat să începi să cauți un alt loc de muncă?
 7. Ce te-a determinat să accepți o altă ofertă de muncă?
 8. Ați recomanda compania noastră prietenului dvs. ca un loc minunat de muncă?
 9. Ce s-ar putea face pentru a face din această companie un loc mai bun de lucru?
 10. Ce aptitudini și calificări credeți că ar trebui să căutăm înlocuitorul dvs.?

Ce să faci după interviurile de ieșire?

După ați realizat cu succes un interviu de ieșire, este timpul să vă parcurgeți notele, rezuma rezultatele și scruta datele colectate.

Un atent examinare din răspunsurile angajatului dvs. care pleacă vă vor oferi perspective în ceea ce face compania dvs bine și ce trebuie Schimbare dacă doriți să păstrează-ți cei mai buni angajați.

Utilizați datele adunate pentru a face compania dvs. a mai bine loc de muncă.

Cand tu identifica probleme recurente problematice și blocaje, elaborează un plan de acțiune să se adreseze şi îmbunătăţi strategiile tale de reținere.

Efectuarea interviurilor de ieșire este totală deşeuri de timp dacă nu este urmată de implementarea unui plan concret, practic pentru îmbunătățire!

Gânduri finale despre interviurile de ieșire

Interviurile de ieșire sunt a instrument de resurse umane foarte util pentru a obține informații valoroase despre capacitatea unei companii de a atrage si retine cei mai buni angajati.

Cu toate acestea, nu ar trebui să vă bazați pe interviurile de ieșire ca singura sursa de informații despre experiența angajaților în compania dumneavoastră.

Ar trebui să conduci interviuri, check-in-uri și sondaje recurente ale angajaților pentru a obține feedback și a obține date despre experiența angajaților, satisfacția în muncă, implicarea angajaților și păstrarea angajaților în compania dumneavoastră.

Aici sunt câteva resurse utile pentru vă ajută să începeți cu aceste practici utile de resurse umane:

 1. Întrebări ale sondajului privind atitudinea angajaților
 2. Întrebări din sondajul de implicare a angajaților
 3. Întrebări ale sondajului privind reținerea angajaților
 4. Întrebări ale sondajului privind satisfacția angajaților.

Efectuarea acestor sondaje pe regulat baza vă va asigura că obțineți toate informațiile relevante la timp să acţioneze asupra ei.

Astfel, vei avea timp suficient pentru a interveni și a repara relațiile și starea de lucru la compania dumneavoastră pentru a menține-ți angajații fericiți și implicați – și departe de interviurile de ieșire în primul rând!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *