Ghid rapid pentru efectuarea unei previzualizări realiste a jobului

Sunteți gata să aflați despre previzualizarea realistă a postului?

Dacă nu ești sigur ce este de fapt o previzualizare realistă a jobului, bine ai venit în club. 🙂

În acest articol, vă vom explica beneficiile și de ce trebuie să utilizați o previzualizare realistă a postului pentru a verifica noii dvs. angajați.

Dacă decideți că acesta este ceva de care aveți nevoie în procesul dvs. de recrutare, acest articol explorează și modul în care puteți crea o previzualizare realistă a postului și ce trebuie să includeți pentru a vă asigura că se potrivește cu procesul de recrutare pentru echipa și candidații dvs.

Ce este o previzualizare realistă a postului?

➡️ O previzualizare realistă a postului este o modalitate de a oferi o imagine de ansamblu precisă asupra zonelor bune și rele ale oricărui rol și companiei care angajează.

A împărtăși lucrurile rele nu înseamnă că trebuie să-ți aerisești rufele murdare în public și să împărtășești fiecare lucru negativ despre companie – sperăm că nu sunt multe. Ceea ce înseamnă este că trebuie să împărtășiți acele elemente de care unii oameni le pot bucura, dar alții nu – în funcție de preferințele personale.

De exemplu, dacă rolul necesită mult deplasări în alte țări, un candidat mai tânăr ar putea să-i placă ideea; cu toate acestea, un candidat mai în vârstă, cu o familie de îngrijit, s-ar putea să nu. Previzualizarea jobului este o șansă de a afișa ambele fețe ale monedei.

De ce să creați o previzualizare realistă a postului?

Această previzualizare ajută la examinarea candidaților, astfel încât aceștia să aibă o idee clară la ce se pot aștepta. Prezintă exact cum va arăta postul și pune atât managerul de angajare, cât și candidatul pe aceeași pagină.

Oferându-le candidaților o idee clară despre cum arată postul înaintea unei oferte, compania care angajează va reține talentul în mod proactiv. Cercetările LinkedIn arată că pierderea unui angajat entry-level poate costa o companie până la 50% din salariul angajatului, în medie. Nu se pune la îndoială beneficiile financiare ale reținerii talentului.

Este, de asemenea, un instrument de autoevaluare a candidaților. Cineva poate vedea toate abilitățile la care se va aștepta de la ei, nu doar experiența și cunoștințele pe care le are. Înțelegând acest lucru, un candidat își poate alinia propriile seturi de abilități, atât hard cât și soft, cu cele afișate în previzualizarea postului.

Este o oportunitate pentru un candidat de a explora dacă crede că va fi potrivit pentru rolul și cultura companiei, precum și dacă îi va plăcea.

Ce să includeți în previzualizarea reală a postului dvs.?

În acest moment, doriți să afișați factori atrăgătoare pentru cineva care aplică pentru un anumit rol sau într-un anumit domeniu.

De exemplu, Codility a descoperit că cultura muncii, creșterea profesională și utilizarea celor mai noi tehnologii sunt cei mai importanți factori pentru dezvoltatori cu „angajatorul lor de vis”.

Identificați factorii care sunt importanți pentru cineva care aplică pentru rolul pe care îl aveți la dispoziție.

În ciuda rolului, există câteva lucruri pe care va trebui să le includeți în previzualizarea reală a postului pentru a ajuta un candidat să obțină o viziune de 360 ​​la ceea ce se poate aștepta.

1. Cultura companiei

Este esențial să oferiți o reprezentare exactă a mediului de lucru pe care îl va experimenta un candidat și a culturii pe care echipa dumneavoastră de resurse umane a muncit atât de mult pentru a o construi. Anunțați-i dacă vor intra într-o structură organizațională plată, una ierarhică sau altceva.

Încercați să oferiți o perspectivă asupra culturii companiei dvs. prezentând modul în care personalul își petrece timpul liber, ce fac la prânz, ce poartă la birou și cum interacționează între ei.

Ați creat un mediu de lucru foarte formal sau este mai relaxat și informal? Toate aceste lucruri sunt bine de știut înainte de a vă alătura unei companii.

2. Sarcini zilnice

Multe dintre acestea ar trebui să fie în fișa postului. Cu toate acestea, nu putem pune fiecare datorie într-una singură. Este o idee bună să vă scufundați mai adânc în rol cu ​​o previzualizare realistă a postului.

Care vor fi sarcinile zilnice? De ce sarcini mici va fi cineva responsabil și care nu au fost incluse în fișa postului? Identificați-le și prezentați-le în mod inovator.

3. Așteptări

Încercați să stabiliți ce se așteaptă să vadă diferite departamente și manageri de la acest rol. Desigur, ei solicită o anumită funcție, dar vor trebui să se concentreze pe diferite domenii ale acelui rol atunci când au de-a face cu diferiți oameni.

De exemplu, ce se vor aștepta echipele de finanțare de la ei? Ce așteaptă CEO-ul sau managementul de nivel superior de la acest rol? Dar managerul lor de angajare și echipa cu care vor lucra cel mai mult? Prezentați totul.

4. Reprezentarea locației biroului

Locație, locație, locație. Este esențial pentru calitatea generală a vieții unui angajat. Informați-le despre biroul lor principal, precum și despre orice alte birouri de care se vor putea bucura. Cercetarea Clutch a constatat că 30% dintre lucrători au considerat apropierea de casă ca un factor atrăgător al unui nou birou.

Dacă găzduiți interviuri la distanță, ar putea fi, de asemenea, o idee bună să vă prezentați biroul sau spațiul de coworking în acest moment – veți fi surprins de cât de mult poate influența procesul de luare a deciziilor cuiva.

5. Beneficii și planuri de dezvoltare personală

Fără îndoială, echipa dvs. de resurse umane a muncit extrem de mult pentru a asigura unele avantaje și beneficii fantastice pentru angajații dvs. și pentru a elabora niște planuri promițătoare de dezvoltare personală. Prezentați-le aici; ele pot ajuta să strălucească o lumină pozitivă asupra companiei dvs. într-un domeniu care este adesea trecut cu vederea până la integrare.

Indiferent dacă angajați de la distanță sau pentru personalul din birou, încercați să stabiliți câteva avantaje și planuri care sunt importante pentru forța de muncă. Planuri de pensionare, programe de sănătate și bunăstare, burse pentru educație și dezvoltare personală, opțiuni de birou la domiciliu, reduceri și bilete la restaurant, lista poate continua.

6. Interviuri cu personalul și conducerea

De obicei, cel mai bine se face cu video; totuși, dacă nu aveți resurse, nu vă faceți griji – copia și imaginile funcționează bine. Este o modalitate bună pentru un potențial angajat de a obține o perspectivă mai aprofundată asupra oamenilor și echipelor alături de care vor lucra.

7. Programe de recunoaștere a angajaților

Potrivit cercetărilor, companiile cu programe de recunoaștere a angajaților au o cifră de afaceri voluntară cu 31% mai mică. Aceasta este o statistică destul de uriașă și spune o mulțime de ceea ce înseamnă pentru solicitanți. Prezentați modul în care funcționează programul dvs. de recunoaștere a angajaților și la ce se poate aștepta un solicitant de la acesta.

Cum să creați o previzualizare realistă a jobului

Sarcina de a crea o previzualizare realistă a postului este gestionată cel mai bine de un manager de birou sau de cineva din cadrul echipei de resurse umane. Încercați să creați un șablon general folosind punctele de mai sus și lăsând anumite zone goale pe care le puteți adapta în funcție de rolul pe care îl angajați.

Pasul #1: Folosiți observațiile managementului

Managerii pot oferi o cantitate semnificativă de feedback cu privire la modul în care cred că este cultura companiei, așteptările noilor angajați și orice scheme de recompensă pe care le au în departamentele lor.

Întrebați managerii ce cred că pot contribui la construirea previzualizării postului dvs. și oferiți-le câteva puncte de gândire pe care le pot extinde.

Pasul 2: Trimiteți sondaje de feedback angajaților

Acestea sunt atât de importante pentru a obține o reprezentare exactă a culturii companiei, o mai bună înțelegere a ceea ce angajații actuali consideră crucial pentru un rol și pentru ce sunt recunoscători din cadrul companiei.

Cercetările au descoperit că peste 50% dintre angajați consideră că compania lor face o treabă medie sau sub medie de a lua și acționa pe baza feedback-ului; folosiți asta ca o oportunitate de a schimba acea statistică.

Unele dintre aceste răspunsuri vă pot surprinde și cel mai bine este să gestionați răspunsurile într-un mod structurat și confidențial. Vă recomandăm să creați un sondaj de resurse umane pentru a gestiona procesul de sondare a angajaților și pentru a obține rezultatele de care aveți nevoie.

Când să introduceți previzualizarea realistă a postului într-un proces de recrutare?

Vom încheia acest ghid cu ceva de gândit. Când doriți ca un candidat să vadă această previzualizare realistă a postului? La urma urmei, este un instrument de verificare – atât pentru angajator, cât și pentru angajat.

O previzualizare realistă a postului funcționează bine la fiecare capăt al procesului de recrutare.

Prezentând previzualizarea la începutul procesului, este mai probabil să obțineți candidați care au o mai bună înțelegere a rolului și a companiei. Cu toate acestea, este posibil să pierdeți, de asemenea, o mulțime de talente care nu oferă procesului de recrutare o șansă și ar putea fi totuși potrivite dacă își schimbă mentalitatea.

De exemplu, cineva poate vedea că birourile sunt doar în Berlin și nu vrea să se mute; totuși, dacă s-ar fi alăturat procesului de recrutare, poate că ați fi deschis opțiunilor de lucru de la distanță.

Prezentând o previzualizare a postului la sfârșitul procesului de recrutare, aveți mai multe șanse să obțineți un număr mai mare de candidați, ceea ce înseamnă că veți avea opțiuni, dar veți avea mai multe interviuri și CV-uri pentru a trece.

În cele din urmă, riști să pierzi un talent mare la sfârșitul unui proces după ce ai petrecut mult timp cu ei.

Indiferent dacă ați ales să prezentați previzualizarea postului la sfârșitul sau la începutul unui proces de recrutare, ambele au argumente pro și contra. Luați în considerare ce este potrivit pentru nevoile dvs. și ceea ce echipa dvs. de recrutare are capacitatea de a prelua.

Închiderea unui ghid pentru o previzualizare realistă a postului

Sperăm că acest ghid nu numai că a aruncat puțină lumină asupra a ceea ce este o previzualizare realistă a postului, dar ți-a oferit și câteva informații despre cum să-ți creezi propria. Simțiți-vă liber să utilizați un tip de conținut care funcționează cel mai bine pentru marca dvs. Previzualizările realiste ale lucrărilor pot fi în format video, dar pot fi realizate și prin copie și imagini excelente.

Ceea ce este important este că descrieți cu acuratețe rolul candidatului și să asigurați un parteneriat de lucru fericit și împlinit pentru ambii.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *