Gestionarea angajaților de la distanță: 5 sfaturi utile

Cum să vă gestionați angajații (noi) de la distanță?

Pe măsură ce cazurile de Covid-19 se înmulțesc pe tot globul, atât companiile mici, cât și giganții din industrie lansează politici obligatorii de lucru de la domiciliu.

Datorită sfatului de auto-carantină și a altor practici de protecție, mulți angajați vor lucra de la distanță pentru prima dată, provocând abordarea actuală a resurselor umane cu privire la managementul angajaților.

În unele companii, aceste circumstanțe pot fi noi pentru toți cei implicați. Angajații de la distanță vor avea nevoie de îndrumare din partea resurselor umane și a supraveghetorilor pentru a îndeplini așteptările, precum și de sprijin pentru a lupta cu schimbarea și a-și atinge obiectivele la locul de muncă.

Provocări ale gestionării angajaților de la distanță

Pe de altă parte, mulți supervizori și manageri de resurse umane se vor scufunda în noua provocare, în mare parte nepregătiți. Ei vor trebui să stabilească politici de lucru la distanță din mers și să ofere sprijin angajaților lor, asigurându-se că sunt implicați în munca lor și eficienți.

Pasul esențial pentru oricine care lucrează în HR și gestionează forța de muncă de la distanță este să încerce să înțeleagă provocările cu care se confruntă angajații lor de la distanță. Chiar și angajații tăi cei mai performanti vor avea nevoie de timp pentru a se adapta la noul mod de lucru. Nu fi surprins dacă, în timpul tranziției, observi o scădere semnificativă a angajamentului și performanței lor.

Top 5 provocări de lucru la distanță

Pentru a putea înțelege mai bine poziția lor, trebuie să fii conștient de unele dintre cele mai frecvente provocări cu care se confruntă angajații de la distanță:

Provocarea nr. 1: Distragerea atenției acasă

Nu casa tuturor este un mediu de lucru potrivit. Pentru a putea lucra eficient, angajatul tău trebuie să aibă un spațiu de lucru dedicat, cu puține sau deloc deranjamente. Cu toate acestea, cu o astfel de tranziție neplanificată la munca de la distanță, unii dintre angajații tăi vor lucra probabil de pe canapele lor, în fața televizoarelor. Unii dintre ei vor trebui chiar să se ocupe de îndatoririle lor parentale în timp ce lucrează, ceea ce va adăuga o presiune suplimentară asupra lor.

Provocarea #2: Nu este suficient contact față în față

Nu este suficient contact față în față cu managerii și supervizorii lor. Din cauza lipsei de comunicare personală, angajații tăi pot simți că nu au suficient sprijin din partea managerilor lor pentru a-și îndeplini munca.

Provocarea #3: Lipsa de informații

Angajații dvs. ar putea fi deranjați de faptul că trebuie să depună un efort suplimentar pentru a găsi informațiile de care au nevoie.

Provocarea #4: Izolarea socială

Când angajații trec la munca de la distanță dintr-o dată, nepregătiți, unora dintre ei le va fi greu să facă față fără interacțiune socială informală. Dacă situația continuă și nu se depun eforturi pentru a vă reconecta forța de muncă, aceștia pot chiar să-și piardă sentimentul de apartenență la companie.

Provocarea #5: Menținerea angajamentului

Deoarece este esențial pentru succesul companiei, echipa dvs. de resurse umane va trebui să dezvolte modalități de a construi și menține implicarea angajaților de la distanță, precum și să stabilească mijloacele obișnuite de comunicare care vor menține volumul de lucru fără probleme.

5 sfaturi pentru gestionarea angajaților de la distanță

Iată câteva idei utile despre cum să vă gestionați cu succes angajații de la distanță:

Sfat #1: Comunicați frecvent

Cheia muncii la distanță este o comunicare deschisă și transparentă între angajați și managerii acestora. În companiile care nu au experiență cu lucrătorii la distanță, este posibil ca managerii să nu fie obișnuiți să-și gestioneze angajații virtual. În plus, este posibil ca compania să nu aibă un set de instrumente pregătit pentru a permite lucrul de la distanță și nici experiența necesară pentru a le utiliza.

Deoarece acest lucru poate duce la o întrerupere a comunicării, prima ta treabă este să stabilești canale structurate de comunicare, începând cu check-in-urile zilnice. Aceste check-in-uri pot lua o formă de întâlniri zilnice de echipă sau interacțiuni unu-la-unu, oricare se potrivește mai bine nevoilor curente ale procesului dvs. de lucru.

Este esențial să faceți aceste verificări previzibile și constante, astfel încât angajații să poată fi siguri că vor fi auziți dacă au o problemă sau că li se va răspunde la întrebările lor arzătoare. Asigurați-vă că angajații dumneavoastră sunt clari cu privire la rolul lor, cum și când ar trebui finalizată munca lor.

Cu toate acestea, învățați din exemplul marilor giganți ai afacerilor, precum serviciile de resurse umane ale Dell, susținând că nu contează unde lucrează angajații lor, atâta timp cât treaba este făcută cu rezultatele pe care compania le dorește. Deci, uitați de micromanagement.

Sfat #2: Folosiți instrumentele potrivite

Pentru a permite fluxul de comunicare transparent și fluid și pentru a vă gestiona eficient angajații de la distanță, trebuie să aveți tehnologia potrivită. Majoritatea angajaților sunt bine versați în utilizarea e-mailului, cloud-ului și a diferitelor opțiuni de videoconferință. Chiar dacă nu au folosit aceste instrumente în scopuri profesionale, nu le va fi prea greu să se adapteze la un loc de muncă cibernetic și la instrumente de colaborare care sunt benefice pentru lucrul la distanță.

Dacă compania dvs. încă nu folosește niciun instrument de colaborare, din fericire, există multe opțiuni grozave și destul de accesibile din care puteți alege. Unele dintre cele mai cunoscute instrumente sunt Slack, Trello, Microsoft Team sau Zoom. Aceste instrumente sunt ușor de utilizat și au multe opțiuni utile care vor permite o cooperare rapidă și eficientă.

Sfatul #3: Asigurați-vă că lucrează la programul obișnuit

De asemenea, ar trebui să faceți o politică de implicare și să definiți când are loc comunicarea legată de muncă, precum și ce instrumente să utilizați în ce scopuri. Cu prea multe instrumente în jur și comunicarea care curge tot timpul, s-ar putea să-ți ai angajații să lucreze 50-60 de ore pe săptămână, deoarece aceștia vor simți presiunea de a finaliza sarcina despre care sunt informați imediat.

Acest lucru poate duce la formarea unor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi să nu iei pauze sensibile, să nu ieși din casă sau să faci ceva semnificativ în afară de muncă pentru întreaga zi. Angajații tăi nu trebuie să se simtă ca și cum ar fi la locul de muncă tot timpul, așa că trebuie să faci o politică de a nu folosi aceste instrumente în afara programului de lucru și în weekend, cu excepția cazurilor de urgență, care ar trebui să fie și ele. definit.

Sfatul #4: Încurajează interacțiunea socială

Unul dintre pașii cruciali pentru a menține personalul implicat în munca lor este structurarea modalităților de interacțiune socială informală între angajații tăi la distanță. O astfel de comunicare poate reduce sentimentele de izolare socială și poate întări sentimentul de apartenență la organizație.

Una dintre cele mai ușoare modalități este să începi întâlnirile de echipă cu o discuție informală, doar pentru a ajunge din urmă unul pe celălalt. De asemenea, puteți fi mai creativ atunci când vine vorba de comunicare informală și puteți organiza o petrecere de birou video-conferință sau întâlniri virtuale, orice puteți găsi potrivit.

Sfatul #5: Ai grijă la semnele de stres

S-ar putea să fii bine echipat pentru a recunoaște semnele de stres la locul de muncă obișnuit – angajații tăi vor lipsi mai des de la serviciu, se vor comporta ciudat și productivitatea lor va scădea.

Cu toate acestea, atunci când angajații nu sunt în vizorul tău, multe semne de stres sau epuizare pot trece neobservate. Mai ales în vremuri de criză, cu o schimbare atât de neașteptată, ei pot chiar să înceapă să se simtă vinovați sau îngrijorați pentru că lucrează de acasă și încă nu se ridică la nivelul cu care sunt obișnuiți.

BONUS: 3 tehnici de productivitate pe care le poți învăța angajaților tăi de la distanță

Majoritatea angajaților de la distanță le este greu să își gestioneze timpul când lucrează de acasă. Unele instrumente utile vă pot învăța pe toți cum să vă îmbunătățiți productivitatea și, dacă doriți să oferiți personalului un impuls real, învățați-i despre cele mai comune tehnici de gestionare a timpului:

Tehnica productivității #1: Eisenhower Matrix

Folosind această tehnică, angajații dvs. de la distanță pot decide rapid despre prioritățile lor, clasificându-și sarcinile ca urgente/neurgente sau importante/neimportante. Lucrările care sunt importante și urgente trebuie să fie terminate imediat, în timp ce sarcinile care sunt importante, dar nu urgente pot fi amânate cu ușurință.

Angajații tăi vor învăța că pot delega sarcinile care nu sunt importante, dar care sunt urgente și uită de locurile de muncă care nu sunt nici urgente, nici importante.

Tehnica productivității nr. 2: prime time biologice

Fiecare angajat are timpul din zi în care chiar și să răspunzi la un e-mail pare prea dificil. Pe de altă parte, există acea perioadă a zilei, numită prime time biologic, când sunt cei mai productivi și pe care o pot folosi pentru a-și îndeplini sarcinile cele mai complexe.

Sfătuiește-ți angajații să-și înregistreze timpul și activitățile timp de câteva săptămâni, astfel încât aceștia să aibă o perspectivă asupra orelor de maximă audiență și să-și organizeze acțiunile în consecință.

Tehnica productivității #3: Tehnica Pomodoro

Atunci când angajatul dvs. de la distanță are o sarcină complicată în față, care necesită mult timp și concentrare, ar putea considera că este benefic să o împartă în patru sesiuni de 25 de minute, cu pauze de 5 minute.

După ce ciclul este complet, trebuie să ia o pauză de 20 de minute. Chiar dacă poate părea ciudat, aceste pauze planificate pot ajuta angajații tăi să adune suficientă energie pentru a-și continua sarcinile și a-și recapăta concentrarea.

Recomandări cheie: modul în care managerii pot sprijini angajații de la distanță

Nu așteptați ca angajații dvs. să fie cei care vor începe conversația despre provocările cu care se confruntă în timpul fazei de tranziție. Înregistrați-vă regulat prin chat și nu vă sfiați să puneți întrebările potrivite. Oferă-ți sprijinul și încurajarea emoțională, deoarece cel mai probabil ar putea folosi ajutorul tău.

Tranziția de la locul de muncă obișnuit la munca de la distanță este o provocare pentru fiecare parte implicată, mai ales atunci când schimbările sunt bruște și neplanificate. Înțelegând provocările cu care se confruntă angajații de la distanță și folosind sfaturile de mai sus pentru a răspunde nevoilor lor, puteți face această tranziție mult mai confortabilă.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *