Ferestre pop-up – Merită să vă enervezi clienții câteva înscrieri la buletine informative?

Ți-ai dorit vreodată să transformi o sală de marketeri într-o ceartă aprinsă? Este ușor, întrebați-i dacă reclamele pop-up funcționează. Există dovezi puternice că acestea pot funcționa, anumite site-uri raportând rate dublate de abonament la e-mail și un impact redus sau deloc asupra implicării utilizatorilor. Cu toate acestea, utilizatorii le displace vocal, 82,2% declarând că nu le plac ferestrele pop-up.

Este dificil pentru marketeri să împacheteze divergențele vocale ale utilizatorilor cu date pozitive, iar motivul constă în istoria tulbure a ferestrelor pop-up.

De ce ferestrele pop-up web au o reputație atât de tumultoasă

Acum să aruncăm o privire asupra istoricului ferestrelor pop-up pentru a înțelege mai bine cum să le folosiți cel mai bine. Pe măsură ce comerțul a crescut odată cu web-ul, la fel a crescut și marketingul asociat. Poate vă amintiți zilele întunecate când o mulțime de ferestre pop-up erau peste tot pe unde mergeam.

Sursa acestei neplăceri a fost Ethan Zuckerman și site-ul web tripod.com în anii 1990. Potrivit lui Zuckerman, ideea a apărut atunci când o mare companie de mașini a devenit îngrijorată de faptul că conținutul său apare pe site-uri porno. Anunțul pop-up a fost conceput pentru a disocia reclama de conținutul paginii și pentru a proteja marca agentului de publicitate.

Până în 1997, ciuma pop-up se răspândise pe site-uri de pe net, inclusiv Geocities, AOL și The New York Times. Reclamele pop-up au fost mai eficiente decât anunțurile banner tradiționale, iar acest lucru a dus rapid la proliferarea unor variante mai nefaste.

Adware (software construit în primul rând pentru a face publicitate utilizatorilor) precum Gator a început să apară. Gator a fost instalat în mod normal împreună cu alte aplicații gratuite. Acest lucru a permis lui Gator să colecteze date despre utilizatorii săi și să livreze reclame pop-up care să corespundă „intereselor” utilizatorilor. Pe măsură ce reclamele pop-up au devenit mai detestabile și mai invazive, eforturile de a le bloca s-au intensificat. Acum, majoritatea browserelor includ un fel de funcții de anunțuri anti-pop-up.

Astăzi, anunțul pop-up a evoluat într-un exemplar mai docil. Este folosit în primul rând pentru a încuraja utilizatorii să se aboneze la buletine informative sau să cumpere unul dintre produsele site-ului. În ciuda acestei evoluții, majoritatea utilizatorilor încă asociază reclamele pop-up cu zilele timpurii web și s-a dovedit dificil pentru marketeri să zdruncine această asociere.

Ar trebui să utilizați ferestrele pop-up ale site-ului?

În ciuda acestui trecut tulbure, ciuma pop-up ar putea să nu fie atât de virulentă pe cât spun utilizatorii. Ca orice altceva, ferestrele pop-up au atât avantaje, cât și dezavantaje.

Dovezile arată că încă funcționează

Cel mai mare profesionist și, probabil, singurul de care vă va păsa, este că ferestrele pop-up sunt unul dintre cele mai bune instrumente de achiziție de clienți potențiali. O rată de conversie de 9% înseamnă că puteți obține 90 de abonați noi sau vânzări pentru fiecare 1.000 de utilizatori.

Dovezile demonstrează în mod constant că, în ciuda plângerilor vocale, utilizatorii interacționează cu reclame pop-up. Un studiu de la Sumo a constatat că rata medie de conversie a unui anunț pop-up a fost de 3%, media ferestrelor pop-up cu cele mai bune performanțe a fost de 9% și că un anunț pop-up deosebit de bun a avut un Rata de conversie de 50%..

Aceste constatări au fost coroborate de nenumărate ori și același mesaj continuă să apară: utilizatorii spun că îi urăsc, dar se vor implica în mod constant cu ferestre pop-up bine concepute. care adaugă, mai degrabă decât distrage atenția de la, experiență.

Sunt utile pentru promovarea conținutului nou sau important

Ferestrele pop-up pot fi, de asemenea, folosite pentru a conduce utilizatorii la conținut specific de pe site-ul dvs. Aceasta poate fi ceva asemănător unei pagini de bază pe care utilizatorul ar putea avea nevoie să o vadă (de exemplu, un Întrebări frecvente sau o politică de returnare). Amplasarea acestor tipuri de ferestre pop-up poate fi dificil de determinat. Analytics ar trebui să ajute să determine unde vizitatorii ar putea rămâne blocați și să fie deschis la o fereastră pop-up utilă.

Mai frecvent, ferestrele pop-up orientate spre navigare sunt folosite pentru a evidenția o pagină sau un articol nou de vânzare. Acest lucru este util în special înainte ca motoarele de căutare să preia pagini noi și să le afișeze în rezultatele de căutare organice. În acest scop, ferestrele pop-up ar trebui plasate pe pagini cu trafic ridicat.

Cronometrarea acestor ferestre pop-up este extrem de importantă. Consultați secțiunea Timpul este totul de mai jos pentru mai multe despre acest lucru.

Probleme pop-up de evitat

Există însă unele dezavantaje cu ferestrele pop-up. Cel mai evident este că acestea pot perturba fluxul site-ului dvs. și pot ofensa o proporție mică de utilizatori suficient de mult încât aceștia nu mai doresc să se implice. Acest lucru poate fi atenuat cu cele mai bune practici.

Dar, probabil, o problemă mai mare este că utilizatorii dobândiți de ferestrele pop-up nu sunt la fel de implicați ca cei care s-au înscris prin paginile de destinație. Și această problemă poate fi limitată prin proiectarea ferestrelor pop-up potrivite și țintirea lor corectă.

Cum să creați ferestre pop-up interesante și utile

Ferestrele pop-up sunt un instrument neprețuit de generare de clienți potențiali atunci când sunt utilizate corespunzător. Dar trebuie să evitați alungarea utilizatorilor. Din fericire, există un număr mare de studii asupra modului în care utilizatorii interacționează cu ferestrele pop-up. Combinând asta cu propriile experiențe, puteți crea ferestre pop-up de succes.

1. Design pentru publicul dvs

Primul pas pentru a crea o fereastră pop-up grozavă este să găsești conținutul. Pentru a face acest lucru, trebuie să petreceți timp pentru a înțelege ce funcționează pentru publicul dvs. Dar, în general, un bun punct de plecare este să vă asigurați că aveți:

  • Un titlu captivant
  • Culori deschise
  • O ofertă unică
  • Un apel puternic la acțiune (CTA).
  • O imagine captivantă.

S-ar putea să nu ai nevoie de toate aceste lucruri, dar cheia este să produci ceva care să atragă atenția fără a-ți enerva utilizatorii. Aceasta înseamnă că trebuie să fie subestimat (fără animații intermitente). Uneori, doar patru cuvinte cu un câmp de captare e-mail sunt suficiente. Alteori, va trebui să produceți ceva mai complicat. Indiferent ce faceți, asigurați-vă că reduceți frecarea, păstrând câmpul de captare simplu.

De asemenea, este important să țineți cont de propunerea dvs. unică de valoare. Produsul este important, dar utilizatorii sunt:

  • 11,9% mai probabil să facă clic pe o fereastră pop-up dacă oferă o reducere
  • Cu 4,8% mai multe șanse dacă pot câștiga ceva
  • Cu 4,4% mai multe șanse dacă știu că vor avea acces la oferte exclusive.

Dacă poți căsători corect aceste elemente, ai sortat fundația pop-up-ului tău. Nu uitați că designul este doar primul pas.

2. Timpul este totul

Unul dintre factorii determinanți cheie pentru orice campanie publicitară, dar în special pentru ferestrele pop-up, este contextul. Dacă un pop-up este servit la momentul nepotrivit, acesta ar putea face mai mult rău decât bine. Având în vedere contextul potrivit, o fereastră pop-up poate avea o rată de conversie de peste 40%. Contextul greșit îl poate face să eșueze imediat.

Să presupunem că ați scris o nouă carte electronică și doriți să vă încurajați clienții să o cumpere. Ei trebuie să înțeleagă mai întâi ce oferă site-ul tău și de ce ar trebui să le pese de carte electronică înainte de a le menționa. Cu alte cuvinte, au nevoie de context despre oferta ta.

Pentru a oferi context, trebuie să cronometrați perfect ferestrele pop-up. Acest lucru va necesita apelare, dar există câteva bune practici:

  • Nu afișa niciodată o fereastră pop-up la intrarea pe site, dar nu aștepta mai mult de 60 de secunde sau riscați să pierdeți utilizatori.
  • Pentru a maximiza implicarea, ar trebui să programați fereastra pop-up până la momentul în care un utilizator se conectează la conținutul dvs.

3. Nu abuzați de ferestre pop-up

Care este principala plângere despre ferestrele pop-up? Patruzeci și cinci la sută dintre utilizatori se plâng că sunt peste tot. Această problemă devine exacerbată dacă bombardați continuu utilizatorii cu ferestre pop-up. Încă 19,2% dintre utilizatori sunt enervați când văd aceeași fereastră pop-up de fiecare dată când vă vizitează site-ul.

Dacă să-ți enervezi utilizatorii nu a fost suficient de motivație, gândește-te la scăderea randamentelor. Sunt câteva site-uri pe care le iubesc, de exemplu, Gardianuldar acum ignor complet solicitările lor de plăți sau de a mă înscrie pentru că am devenit amorțit de ferestrele lor pop-up.

Din fericire, acest lucru este ușor de remediat. Pentru ca ferestrele pop-up să aibă succes, trebuie să le vizați cu atenție. Așa că nu utilizați ferestre pop-up generale pe site-ul dvs. Adaptați-le la conținutul specific cu care se interacționează utilizatorul dvs. În plus, ar trebui să profitați de cookie-uri pentru a evita afișarea prea des a ferestrelor pop-up vizitatorilor obișnuiți.

TL;DR? Ferestrele pop-up sunt geniale atunci când sunt utilizate corect

Acum este probabil cel mai bun moment pentru a analiza adăugarea de ferestre pop-up pe site-ul dvs. web. Deși pandemia a fost în general grea pentru companii, au existat câteva puncte luminoase. Unele sectoare de afaceri online au crescut, conversiile și veniturile fiind determinate de ferestre pop-up. De exemplu, site-urile de afaceri și finanțe, inclusiv site-uri de știri precum Bloomberg.com, brokerii online precum Schwab și site-urile de recenzii ale brokerilor, au înregistrat creșteri exponențiale ale traficului și veniturilor.

Principala concluzie aici este că ferestrele pop-up sunt un instrument valoros de adăugat site-ului dvs. Dar sunt doar o parte din arsenalul tău. Fără conținut grozav, un cârlig puternic și sincronizare perfectă, ferestrele pop-up nu vor ajuta prea mult.

Dacă vă planificați corect strategia pop-up, atunci poate deveni una dintre cele mai bune modalități de a atrage noi înscrieri sau clienți potențiali, fără a împiedica implicarea.

Saul a lucrat cu o varietate de startup-uri, de la companii cripto la companii emergente de tehnologie AR și VR. El și-a valorificat experiența în marketing și comunicare, precum și talentul de a povesti, pentru a ajuta aceste companii să-și creeze nișe cu investitorii și piața. Acum, el folosește acest fundal pentru a identifica cele mai recente tendințe pe care startup-urile încearcă să le captureze și să explice ce ar trebui să funcționeze și ce probabil va eșua.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *