Este afacerea dvs. echipată pentru creșterea exponențială a comerțului electronic?

2020 a fost un an incredibil pentru comerțul electronic – 10 ani de creștere în doar trei luni i-au văzut pe liderii din domeniu lansând experiențe mai rapide și hiperpersonalizate, în timp ce neofiții au urcat la bordul vagonului cu idei noi. Companiile trebuie să fie pregătite să continue să se orienteze către această nouă realitate de comerț electronic.

Pe măsură ce liderii de afaceri navighează și profită de oportunități pe această piață nouă și extinsă, ei se vor confrunta inevitabil cu câteva obstacole. De exemplu, lanțurile de aprovizionare vor părea acum depășite; modurile în care ne mișcăm și stocăm produsele vor avea nevoie de reinventare. Transformarea modelelor tradiționale și analogice în experiențe digitale eficiente și de mare viteză va fi o sarcină dificilă.

În ciuda acestor provocări, schimbarea va fi, de asemenea, destul de profitabilă. Potrivit unui studiu de creștere globală a comerțului electronic, vânzările de comerț electronic au crescut cu aproape 15% în 2019 și cu aproximativ 32% în primele trei trimestre ale anului 2020. Se forma deja un model de schimbare, cu consumatorii care deveneau cunoscători digitali și se obișnuiau din ce în ce mai mult cu comoditatea. de comandă online și livrare. Dar am zgâriat doar suprafața a ceea ce este posibil.

Ce înseamnă noile norme de comerț electronic pentru viitorul afacerilor

Deși acest nivel fără precedent de creștere a comerțului electronic poate încetini pe măsură ce vaccinurile sunt distribuite, așteptările create de pandemie nu vor dispărea prea curând.

Pentru început, restricțiile sociale impuse de pandemie au schimbat deja comportamentul consumatorilor într-un mod semnificativ. Shopify a studiat 11 piețe diferite și a constatat că 84% dintre respondenți au făcut cumpărături online în timpul primului val al pandemiei – iar majoritatea acelor persoane proveneau din categorii demografice mai vechi care, până de curând, nu erau mari susținători ai comerțului electronic.

Nevoile consumatorilor combinate cu comoditatea inerentă a cumpărăturilor online au semnalat probabil o schimbare în demografia tradițională a comerțului electronic. Numărul mare de consumatori care doresc să cumpere online va schimba modul în care trebuie să funcționeze întreprinderile, iar infrastructurile vor trebui să se adapteze – lucru pe care s-au chinuit să facă în ultimele luni.

Fără prevederi adecvate (de exemplu, asigurarea nivelurilor corecte de inventar, capabilități de procesare a comenzilor etc.), creșterea poate avea rapid o scădere acru. Comenzile întârziate sau defectuoase, serviciul clienți deficient și regresia calității produselor pot genera niște clienți mizerabili și, în cele din urmă, o traiectorie în scădere constantă pentru companiile care au fost odată promițătoare.

Cum să vă pregătiți pentru o revoluție a comerțului electronic

Noile realități de afaceri aduc și noi responsabilități. În acest caz, trecerea la comerțul electronic înseamnă învățarea de noi abilități și realizarea de noi investiții. În timp ce producerea și stocarea articolelor este mai ieftină cu o vitrină online decât cu un hub concret, companiile trebuie acum să-și ia timp pentru a-și dezvolta și opera site-urile web.

Companiile – în special întreprinderile mici – trebuie să dezvolte noi capacități și să formeze personal nou, adesea de la zero. În ciuda provocărilor, este încă posibil ca începătorii digitali să reușească. Iată câțiva pași pe care îi puteți lua astăzi pentru a vă asigura că afacerea dvs. este pregătită să depășească aceste provocări și să mențină creșterea.

1. Creați o plută de salvare etanșă

Planurile detaliate au o modalitate de a lucra. Studiile arată că companiile cu planuri de afaceri concrete au cu 16% mai multe șanse de a atinge viabilitatea decât cele care nu au avut strategii.

Planul dvs. de afaceri va fi cel mai bun prieten pe măsură ce treceți la comerțul electronic și vă va ajuta compania să rămână pe linia de plutire. Scrierea planului dvs. – în detaliu complet – va oferi organizației dumneavoastră o foaie de parcurs cu strategii care conduc direct la obiective clare.

Chiar dacă o mare parte din călătoria dvs. în comerțul electronic rămâne de descoperit, lucrul pe baza unui plan de afaceri va elimina majoritatea surprizelor inutile. În plus, veți fi pregătit să vă bugetați și să vă gestionați finanțele pentru a face față atunci când apar obstacole neașteptate.

2. Faceți progresul mai probabil urmărindu-l

Ca și în cazul oricărui obiectiv de afaceri, veți dori să măsurați KPI-urile și să vă ajustați strategia în consecință, în timp ce vă adaptați la comerțul electronic. Începeți prin a determina care marcatori de succes sunt semnificativi pentru dvs. și apoi atașați KPI-urilor la reperele aferente.

Puteți alege să vă concentrați pe rata de conversie sau pe numărul de vizitatori ai site-ului dvs. care se transformă în cumpărători. Puteți urmări satisfacția clienților și puteți folosi sondaje la fața locului pentru a evalua fericirea utilizatorilor. Indiferent de ceea ce este important pentru tine, urmărește-ți progresul în timp ce îți împingi productivitatea și rezultatul final.

Soluții CRM. Informații de la prima parte. Investiție în împlinire și automatizare. Acestea sunt doar câteva dintre tendințele care se așteaptă să apară în industria comerțului electronic în acest an, dar cu siguranță nu sunt singurele pe care va trebui să le urmăriți.

Prognozați tendințele ori de câte ori este posibil. Ele vă vor ajuta să mulțumiți consumatorii în viitorul apropiat și să vă folosiți cu înțelepciune investițiile. O tendință precum consumismul ecologic, de exemplu, va fi semnificativă pe măsură ce proiectați și lansați produse pentru consumatorii Millennial. Mai mulți oameni aleg să ia atitudine pentru sustenabilitate – dacă poți vorbi cu acești oameni cu alegerile tale de afaceri, s-ar putea să câștigi o mulțime de cumpărători loiali.

Da, a rămâne prezent cu strategia de comerț electronic este cel mai sigur mod de a o menține pe drumul cel bun. Doar nu pierdeți din vedere ceea ce ar putea fi în viitor și modul în care viitorul v-ar putea afecta afacerea.

4. Învață și crește cu feedback

Obținerea de feedback din fiecare domeniu al afacerii dvs. este vitală pentru a vă orienta creșterea în direcția corectă. Feedback-ul clienților este grozav. Cu siguranță nu doriți să interferați cu achizițiile sau să deranjați oamenii, dar puteți căuta modalități creative de a vă înregistra satisfacția în etapele de navigare, cumpărare și livrare.

Feedback-ul vă va oferi combustibilul de care aveți nevoie pentru a vă face experiența site-ului mai personalizată. Clienții vor începe să simtă că îi înțelegeți, nevoile și dorințele lor. Construirea acestui pod va inspira, în cele din urmă, consumatorii să treacă și să interacționeze cu serviciile dvs. de comerț electronic.

5. Echilibrați munca manuală și automatizarea pentru a evita erorile

Eroarea umană este inevitabilă în afaceri, iar lipsa unei atingeri personale este comună online. Evitați erorile inutile făcând copii de rezervă ale proceselor manuale cu tehnologie automatizată.

Treceți sistemele tradiționale sau învechite pe programe mai noi. Puteți, de exemplu, să externalizați executarea comenzii către o terță parte. De asemenea, puteți automatiza nivelurile de inventar, astfel încât clienții să poată vedea imediat când produsele pe care le cumpără frecvent se epuizează. Orice ați face, permiteți automatizării și contextului uman să lucreze în tandem pentru a vă asigura că nimic nu trece prin fisuri.

6. Creați o linie clară de comunicare cu lanțul dvs. de aprovizionare

Pe măsură ce afacerea dvs. îmbrățișează comerțul electronic și se pregătește pentru creștere, lanțul dvs. de aprovizionare va fi hrana voastră. Modul în care produsele sunt fabricate, mutate, expediate și livrate poate fi diferența dintre clienții mulțumiți și cei nemulțumiți.

Începeți cu comunicațiile interne, asigurându-vă că membrii echipei cunosc sistemele pe care le folosesc. Mențineți mijloace clare de actualizare a nivelurilor stocurilor, cererii și obiectivelor pentru a vă menține lanțul de aprovizionare transparent. Această transparență este importantă pentru dvs. și clienții dvs., dar este și o perspectivă utilă pentru fiecare producător, transportator de transport și furnizor de logistică de-a lungul drumului. O claritate sporită va inspira mai multă încredere în sistemul dumneavoastră și un potențial de creștere mai mare.

Îmbrățișarea comerțului electronic pentru creșterea afacerii

Nivelurile uluitoare de creștere au transformat deja peisajul comerțului electronic și au modificat comportamentul consumatorilor – poate în mod permanent. Deși acest ritm poate părea șocant sau intimidant, poți să tragi o cale de urmat pentru afacerea ta. Odată ce îmbrățișați creșterea fără precedent a comerțului electronic, puteți începe să vă bucurați de prada acestei schimbări.

Jan Bednar este CEO-ul și fondatorul ShipMonk, o companie de tehnologie care reinventează logistica de expediere terță parte. Bednar — originar din Republica Cehă — s-a mutat în America pentru a urma Universitatea Atlantic din Florida, unde interesele sale antreprenoriale au stârnit suficient de mult pentru a înființa BedaBox, o companie de transport maritim care a devenit predecesorul lui ShipMonk. Bednar locuiește în Deerfield Beach, Florida.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *