Dezvoltați-vă afacerea cu amestecul potrivit de strategie și cultură

„Cultura mănâncă strategie la micul dejun.”

Există multa dezbatere dacă Peter Drucker i-a spus într-adevăr lui Mark Fields, pe atunci CEO al Ford Motor Company, în martie 2000.

Indiferent, citatul este folosit pe scară largă în aceste zile pentru a sublinia importanța Cum o companie operează peste De ce.

Cu toate acestea, nu este o afirmație complet exactă, pentru că fără o strategie clară – un plan care conturează De ce si ce o organizație dorește să realizeze, este aproape imposibil să se definească Cum asta este necesar pentru a-l livra.

Numai să accentuezi prea mult cultura este inutilă; dacă fondatorii și liderii nu ghidează creșterea afacerilor cu o serie de întindere dar Obiective SMART— repere măsurabile, nu va exista o cultură de afaceri de gestionat.

Atât cultura, cât și strategia sunt la fel de importante, necesită cantități egale de timp și dezvoltare și ar trebui să investești continuu în ele pentru a te asigura că afacerea ta are succes.

Problema pe care o văd cel mai adesea este o suprainvestiție în încercarea de a crea strategia perfectă, în timp ce investiția insuficientă în construirea unei culturi care se angajează să ducă la bun sfârșit treaba. Este o situație care provoacă confuzie, stres și devine o scuză pentru probleme de productivitate și performanță.

Strategia perfectă nu există, așa că păstrați-o slabă

Organizațiile obișnuiau să scrie planuri strategice de afaceri pe 10 ani, ceea ce ar putea părea o nebunie în peisajul dominat de tehnologia de astăzi, în continuă schimbare, dar sincer, era o nebunie și atunci.

Au fost aproape întotdeauna depășite în decurs de nouă luni, iar cele șase luni petrecute pentru crearea lor au fost în mare parte – și în mod frustrant – irelevante. În lumea de astăzi în continuă schimbare, sunt cel mult trei ani, dar dacă nu vă revizuiți continuu planul în raport cu progresul dvs., astfel încât să puteți răspunde la schimbări și oportunități, nu beneficiați pe deplin de procesul de planificare strategică.

În opinia mea, o strategie bună—a plan de afaceri lean—ar trebui să stabilească un marcator direct și realizabil pentru anul(ii) următor(e), cu repere specifice pentru a verifica progresul. Ar trebui să aprindă o scânteie în oameni și să distingă organizația, indiferent de sectorul de afaceri sau industrie.

Planul tău strategic de lean ar trebui să fie simplu, direct și să se bazeze pe onestitate și realitate. Nu ar trebui să se concentreze pe remedieri pe termen scurt sau proiecte de nerealizat, ci în schimb pe investiții pe termen mediu și lung cu un element de risc, care evoluează organizația în ceva mai bun și mai rezistent decât înainte.

O parte critică a construirii unei strategii care funcționează este revizuindu-l în mod regulat— comparați previziunile și planurile dvs. cu ceea ce se întâmplă de fapt. Aruncă o privire atentă asupra amenințărilor și oportunităților emergente (încercați să faceți a Analiza SWOT) care ar putea necesita să faceți rapid modificări rapide.

Pur și simplu nu este posibil să construiești o strategie perfectă, dar este posibil să construiești una nerealistă. Fără realism, nu există pasiune. Fără pasiune, nu există acțiune.

Culturile evoluează pentru a face față provocărilor strategice

Acțiunea se realizează printr-un acord colectiv privind modul în care oamenii ar trebui să lucreze împreună. Singurii oameni care pot face acest acord sunt membrii echipei înșiși.

Cultura puternică, funcțională, nu poate fi definită de o firmă de consultanți, agenții de marketing sau de branding sau de echipa de conducere în mod izolat. Echipa de management superior poate, totuși, să-și demonstreze angajamentul față de cultură prin existența unei secțiuni specifice în cadrul documentului de strategie — planul de afaceri lean — dedicată definirii și evoluției acestuia.

Acest angajament de a construi o cultură puternică poate fi demonstrat în diferite moduri. Angajamentul lui Richard Branson este unul de empatie și distracție. Angajamentul lui Elon Musk este unul de asumare de riscuri și obiective mari. Steve Jobs era despre calitate și depășirea așteptărilor.

În realitate, cultura ta trebuie să cuprindă aspecte ale tuturor aceste valori— și trebuie să fie înglobat în comportament umanist respectuos și comunicare empatică, astfel încât echipa ta să se simtă apreciată, auzită și să se simtă capabilă să ofere feedback critic.

Umanismul și inteligența emoțională în cultura muncii nu au fost niciodată mai importante. A studiu recent din milenii au arătat că scopul unei companii (ceea ce reprezintă) este mai important decât plata atunci când evaluează ofertele de muncă.

Cultura muncii aparține tuturor celor care fac parte din ea, iar pentru a o face corect necesită timp și participare. Echipele au nevoie de timp pentru a se cunoaște, astfel încât să își poată construi o viziune și un set de valori care să descrie oamenii la care aspiră să fie și starea viitoare pe care speră să o creeze împreună.

Acest lucru necesită ca echipa să convină asupra unui set de comportamente – modalitățile în care oamenii vor lucra împreună și comunica – și, de asemenea, un angajament de a face timp pentru inovare pentru a se asigura că cultura este suficient de flexibilă pentru a răspunde provocărilor pe care le poate prezenta strategia. cale.

Odată definită, cultura organizației dumneavoastră va necesita o injecție regulată de idei noi, energie și oameni care sunt pregătiți să o provoace. Oamenii trebuie, de asemenea, să-și tragă la răspundere reciproc față de acordurile pe care le-au încheiat, să îi antreneze sau să îi gestioneze în mod activ pe cei care doresc să le distrugă sau să le obstrucționeze.

Fără posibilitatea de a construi și de a evolua Cum de cultură, apoi cel De ce și ce de strategie nu va fi niciodată atinsă, iar asta ar putea duce la foame multor oameni.

Colin D Ellis este un expert în schimbarea culturii, un vorbitor internațional premiat și un autor de best-seller. Cea mai recentă carte a sa „Culture Fix: How to Create a Great Place to Work” (Wiley $21) l-a văzut călătorind în toată lumea pentru a ajuta organizațiile să transforme modul în care realizează lucrurile. Pentru mai multe informații despre cum vă poate ajuta Colin echipa, vizitați www.culturefix.xyz

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *