Dacă Facebook ar dispărea mâine, ți-ai pierde toate datele clienților?

Este grozav să ai o audiență mondială la îndemână, dar dacă o platformă de socializare este gardianul listei tale de contacte, chiar deții acele informații? eu as argumenta ca nu.

Înțeleg de ce marketingul pe rețelele sociale este atractiv pentru întreprinderile mici. Puteți configura o pagină de Facebook, Instagram sau Twitter gratuit și puteți accesa instantaneu aproape 3 miliarde de oameni. Este mai simplu decât crearea primului site web al companiei tale. Pentru o afacere mică care încearcă să-și construiască o prezență online, obținerea de la început de sute de aprecieri și adepți poate fi interesantă.

Cu toate acestea, menținerea unei traiectorie ascendentă pe rețelele sociale este mai dificilă. Algoritmul Facebook pentru desublinierea conținutului comercial înseamnă că, dacă nu plătiți pentru a vă spori postările, acestea nu vor ajunge întotdeauna la publicul dvs. Chiar dacă depășiți temporar algoritmul, platforma are mult mai multe resurse dedicate pentru a vă depăși.

Acest lucru face mult mai dificil (sau chiar imposibil) susținerea acestei creșteri timpurii. Pe măsură ce platformele de social media continuă să o facă să crească în popularitatespațiul publicitar și de afaceri devine mai competitiv și veți fi mai puțin probabil să primiți trafic gratuit.

Un caz concret: a fost găsit un sondaj din 2018 Search Engine Journal 37 la sută dintre companii au raportat un trafic Facebook mult mai mic decât anul precedent. Platformele de astăzi își schimbă algoritmii și își actualizează frecvent regulile de publicitate, ceea ce înseamnă că un anunț care a avut rezultate bune anul trecut – sau chiar săptămâna trecută – ar putea să nu fie la îndemână acum.

Majoritatea platformelor sociale sunt optimizate pentru implicare numai în cadrul acelei platforme. Acest lucru este în contradicție cu ceea ce doriți pentru afacerea dvs. mică. Like-urile, urmăririle și comentariile nu sunt la fel cu ochii pe site-ul dvs. web, înscrierile la buletine informative, și clienți potențiali calificați. Practic, succesul rețelelor sociale se traduce din ce în ce mai puțin în valoare reală pentru compania ta.

Capcana portarului

A nu obține ceea ce te așteptai de la o platformă gratuită este dezamăgitor, dar singur, tot ce ai pierdut este timp și efort. Vă puteți recupera de la asta. Problema reală vine atunci când Facebook este canalul tău principal (sau singurul) pentru a ajunge la publicul tău. După cum am menționat deja, nu deții cu adevărat datele tale dacă ai făcut din Facebook – sau cu adevărat orice platformă de socializare – gardianul său.

Cu Facebook, nu aveți control asupra algoritmilor și regulilor care fac ca datele despre audiență să fie utile. De fapt, pe măsură ce platformele devin din ce în ce mai aglomerate, nu este neobișnuit ca acestea să îngreuneze accesul la adepți. Trebuie să schimbați rapid strategiile pentru a împiedica eforturile dvs. de marketing să devină învechite, iar obiectivul principal al platformei este să vă limitați acoperirea organică, astfel încât să vă poată monetiza imediat traficul.

În plus, clienții potențiali din rețelele sociale nu sunt nici pe departe la fel de calificați ca clienții potențiali din alte surse. Nu este nevoie de mult efort pentru a face clic pe „Îmi place”, așa că implicarea pe platformă nu echivalează cu adevărat cu interes real. In timp ce 84 la sută dintre agenții de marketing social urmăresc și măsoară eficiența rețelelor sociale în raport cu obiectivele existente, aproape 30% au încă probleme în a-și demonstra valoarea.

De fapt, nici măcar nu controlezi aspectul sau prezentarea paginilor tale de socializare, așa că ai puține oportunități de a te evidenția de alte pagini de afaceri. Instantaneele temporare ale afacerii tale câștigă mai multă tracțiune decât orice imagine generală a activităților și valorii companiei tale.

Cel mai important, activitatea afacerii tale aduce beneficii și altor companii. Amazon, de exemplu, poate copia și promova un produs cu performanțe bune de la unul dintre 6 milioane de vanzatori pe platforma sa Marketplace, care duce la eliberarea afacerilor micilor companii. În mod similar, Facebook vă oferă publicul gratuit și plătit (și toate datele lor) pentru a viza alte afaceri similare. Plătești pentru publicitate, apoi aceste site-uri folosesc activitatea ta și a urmăritorilor tăi pentru a câștiga și mai mulți bani.

4 moduri de a recupera controlul

Nu spun că ar trebui să renunți la marketingul pe rețelele sociale. Dimpotrivă, atunci când este utilizat în mod corespunzător, poate fi un activ foarte valoros pentru strategia dvs. generală de marketing. Capcana apare atunci când folosești rețelele sociale – un canal pe care nu-l deții – ca singurul tău mijloc de a ajunge la public.

Cu gura în gură și marketing prin e-mail— e-mailurile pe care le captați prin propriul dvs. site web, nu numai că eliminați orice gardian la datele despre audiență, dar vă construiți și o reputație care durează mai mult și înseamnă mai mult decât urmărirea rețelelor sociale. E-mailurile pot fi exportate și importate în sisteme diferite, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că o singură platformă vă ține ostatic datele.

Concluzia este că nu doriți să vă puneți toate ouăle într-un singur coș, mai ales dacă nu sunteți cel care țineți coșul.

În schimb, ajungeți la un public larg protejând în același timp datele urmând aceste patru sfaturi:

1. Revendicați dreptul de proprietate asupra datelor dvs

Nu pot sublinia suficient acest lucru: este esențial să parcurgeți fiecare platformă de marketing și canal pe care îl utilizați pentru a determina dacă sunteți singurul proprietar al datelor.

  • Deține platforma drepturile asupra tuturor datelor publicate sau de profil?
  • Pot alte persoane să vă acceseze datele fără permisiunea dvs.?
  • Datele dvs. pot fi vândute altor persoane și utilizate în competiția directă a afacerii dvs.?

Eliminați orice ambiguitate cât mai curând posibil și, dacă este necesar, schimbați sau părăsiți orice platformă care pretinde proprietatea asupra datelor dvs. Cel puțin, limitați utilizarea platformei și asigurați-vă că aveți o listă de contacte separată pentru urmăritorii dvs. pe ea. Asigurați-vă că vă construiți propria bogăție, nu doar cea a platformei pe care o utilizați.

2. Prioritizează e-mailurile și numerele de telefon

Nu puteți lua persoane interesate, vizualizări și aprecieri la bancă, dar puteți lua cu dvs. numere de telefon și adrese de e-mail, indiferent de sistemul pe care îl utilizați. Pe lângă faptul că nu vă pierdeți niciodată contactele, puteți utiliza aceste informații pentru canale de marketing digital mai eficiente, cum ar fi e-mailul, care se transformă în clienți potențiali solidi și rentabilitate mai mare a investiției decât rețelele sociale.

Puteți acorda prioritate acestor informații incluzând un scurt îndemn la acțiune pe toate postările și anunțurile pe rețelele sociale, pentru ca cititorii să se înscrie pentru un buletin informativ prin e-mail. În loc să găzduiți acești clienți potențiali pe Facebook sau alte platforme, încorporați datele într-un program de e-mail sau de gestionare a relațiilor cu clienții. Puteți apoi să ajungeți la ei prin canale mai personalizate și să adăugați cu ușurință orice alte puncte de date pe care le colectați.

3. Faceți propria cercetare de piață

În multe cazuri, cuvântul în gură și marketingul prin e-mail sunt metode mult mai bune de a ajunge la publicul dvs. decât rețelele sociale sau poșta directă. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna valabil pentru fiecare afacere. Faceți propria cercetare de piață. Datele și valorile furnizate de rețelele sociale și alte platforme de publicitate pot induce în eroare.

În cadrul unei platforme CRM, puteți urmări exact ce canale de marketing au adus ce clienți potențiali, rata de conversie pentru fiecare canal și care canal are cel mai mare ROI. Dacă dețineți efectiv datele despre audiență, aveți mijloacele de a le folosi pentru a direcționa eficient fiecare componentă a strategiei dvs. de marketing.

4. Nu-ți șterge complet prezența socială

Pe măsură ce efectuați propria cercetare, este posibil să descoperiți că afacerea dvs. poate beneficia de publicitatea pe rețelele sociale. Dacă da, păstrați strategia etică, stabiliți obiective rezonabile pentru pagina de socializare și nu vă bazați pe ea ca principală sursă de clienți potențiali sau de contact cu publicul. În loc să-ți ștergi prezența pe rețelele sociale, folosește-o mai strategic.

De exemplu, dacă scopul tău este să arăți credibil, mai degrabă decât să obții noi clienți potențiali, dedica câteva ore în fiecare lună pentru întreținerea rețelelor sociale. Actualizați pagina cu postări noi, publicați conținut nou în mod obișnuit, trimiteți recenzii la pagina dvs. de Facebook și răspundeți prompt la comentarii și mesaje directe. Folosiți-vă prezența ca un instrument de implicare mai degrabă decât unul de generare de clienți potențiali.

Satisfacția instantanee de a vedea înflorirea prezenței în rețelele sociale a afacerii dvs. poate fi încurajatoare, dar nu vă lăsați păcăliți. Dacă nu dețineți datele dvs., sunteți la cheremul platformei care o are și nu veți avea ghinion dacă va obține unul rapid. Dețineți datele despre audiență eliminând cei care au grijă de poartă și preia controlul asupra afacerii dvs.

Tyler King este CEO și co-fondator al Less Annoying CRM, un CRM simplu construit de la zero pentru întreprinderile mici. Mii de întreprinderi mici folosesc LACRM pentru a gestiona contacte, a urmări clienții potențiali și a rămâne la curent cu urmăririle. Când Tyler nu este obsedat de îmbunătățirea produsului, el lucrează cu restul echipei pentru a se asigura că LACRM se ridică la înălțimea numelui său. Urmărește-l pe Tyler pe Twitter la @TylerMKing.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *