Cum vă pot ajuta instrumentele AI să vă optimizați bugetul de marketing

Pentru multe întreprinderi mici, determinarea bugetului dvs. de marketing este probabil o idee ulterioară. De fapt, cheltuirea banilor pe publicitate sau alte costuri de marketing poate fi descurajantă și inutilă, mai ales atunci când începeți. Dar expunerea mărcii și direcționarea strategică sunt primii pași cruciali pentru creștere, ceea ce înseamnă că este mai bine să vă conturați bugetul de marketing mai devreme decât mai târziu.

Dar de unde începi? Și cum vă asigurați că profitați la maximum de dolarii dvs. de marketing? Aici procesele și instrumentele AI pot ajuta.

AI sau inteligența artificială este o tehnologie care permite mașinilor să îndeplinească sarcini cu aceeași competență ca și oamenii. Folosind puterea ML sau a învățării automate, AI vă poate ajuta să vă canalizați cheltuielile de marketing în direcții adecvate, ceea ce duce la o rentabilitate mai mare a investiției (ROI).

Înainte de a discuta despre modul în care instrumentele AI vă pot ajuta să configurați un buget de marketing, să acoperim câteva elemente de bază.

Ce se înscrie în bugetul dvs. de marketing?

Bugetul dvs. de marketing acoperă toate cheltuielile pe care intenționați să le cheltuiți pentru activități precum:

  • Înregistrarea unui domeniu
  • Cumpărarea de găzduire web
  • Crearea de conținut
  • Rularea anunțurilor plătite
  • Cumpărarea de conținut sponsorizat
  • Sponsorizarea evenimentelor
  • Publicarea reclamelor în ziar
  • Parteneriat cu influenceri
  • Angajarea directorilor de marketing, a unei agenții etc.

Pentru a spune simplu, orice și tot ceea ce este implicat în promovarea afacerii dvs. ar trebui să facă parte din bugetul dvs. de marketing.

De ce ai nevoie de un buget de marketing?

Într-adevăr, trebuie să cheltuiești bani pentru a face bani. Investiția este direct proporțională cu câștigurile mari. Daca nu iesi din zona ta de confort si iti asumi riscul, nu te poti astepta sa iti cresti veniturile.

Marketingul este o investiție în care banii sunt cheltuiți pentru a dobândi mai mulți clienți pentru afacerea dvs., ceea ce duce la profituri mai mari și venituri mai mari.

Iată principalele motive pentru care aveți nevoie de un buget de marketing:

Stabiliți obiective și indicatori de performanță

Un buget de marketing influențează modul în care stabiliți obiective specifice și indicatori cheie de performanță (KPI). Fără setați KPI-uri, chiar nu puteți măsura ce funcționează bine pentru afacerea dvs.

Aduceți noi clienți

Marketingul are puterea de a aduce noi clienți în afacerea dvs. Dacă nu stabiliți un buget de marketing și îl faceți o prioritate, se va simți ca o cheltuială inutilă care trebuie eliminată.

Acceptă competiția

Concurența dvs. face deja publicitate pentru clienții dvs., ceea ce face necesar un răspuns adecvat pentru a concura. Benchmark-urile din industrie sunt o resursă excelentă pentru a vă ajuta să înțelegeți cât cheltuiesc companiile din industria dvs.

Colaborare inter-departamentală

Va încuraja o mai bună coordonare cu echipa dvs. de marketing sau cu agenția contractată. Având în vedere orientări și obiective bugetare, este mai ușor pentru alte departamente din organizația dvs. să colaboreze la proiecte și să partajeze resurse. O mai bună coordonare va duce la o productivitate mai mare.

Planificați pentru viitor

La fel ca și cheltuielile de vânzări și operaționale, a avea un buget preliminar vă poate ajuta să estimați și să stabiliți obiective pentru luna, trimestrul și anul următor.

Prezent pentru investitori

Dacă intenționați să căutați finanțare, va trebui să subliniați cheltuielile de marketing, precum și canalele și campaniile pe care intenționați să le desfășurați. Intrarea într-o întâlnire de prezentare fără o strategie de marketing sau un buget va face să pară că nu te gândești la viitor.

5 moduri în care AI vă poate ajuta să vă determinați bugetul de marketing

Trebuie să ai grijă ca bugetul tău de marketing să nu fie irosit. Când folosiți inteligența artificială pentru a îndeplini sarcini care vă influențează direct cheltuielile de marketing, puteți ajusta și optimiza aceste cheltuieli.

Iată câteva modalități prin care AI vă poate ajuta să vă decideți bugetul de marketing:

1. Selectarea canalului de publicitate potrivit

Una dintre părțile esențiale ale unei reclame eficiente este să decizi canalul(ele) de marketing potrivit(e). Dacă alegeți o platformă în care publicul țintă nu este prezent, campaniile dvs. de marketing vor deveni incredibil de costisitoare și nu vor reuși.

Platforme precum Mercato folosesc deja AI pentru a oferi marketing geo-optimizat pe mai multe canale digitale pentru a conduce clienții către magazinul lor online.

Platformele de anunțuri programatice folosesc AI și ML pentru a determina alegerile potrivite de anunțuri la momentele potrivite și corecte. Sumele licitate automate sunt setate în funcție de diverși factori, cum ar fi locația prospectului, persoana cumpărător, intenția cumpărătorului și istoricul achizițiilor. Prin urmare, instrumentele AI pot selecta automat canalul de publicitate și pot aloca un buget pentru acesta.

O altă opțiune, Adohm este o suită completă de marketing pe care o puteți folosi pentru a rula mai multe campanii folosind o singură platformă. Puteți automatiza întregul proces de cumpărare media pe canale, în funcție de persoana și locația publicului țintă. Funcții precum direcționarea autonomă și execuția pe canale încrucișate sunt alimentate de AI. Acesta vizează automat canalul de marketing preferat în funcție de KPI-urile setate și de datele de performanță disponibile.

Fă-o singur

Dacă cheltuiți bani pe o platformă publicitară automatizată pur și simplu nu este rezonabil pentru afacerea dvs., puteți oricând să faceți acest lucru manual. Va fi nevoie de ceva mai multă muncă pentru a configura și testa, dar puteți utiliza în mod eficient sistemele automatizate din Google Ads, Facebook și Bing.

Rețineți că veți dori să urmăriți mai atent anunțurile dvs. în timp ce navigați prin procesul de automatizare. Nu este atât de descurajant să intri pe cât ai putea crede. Va dura doar timp, puțină încercare și eroare și dorința de a se opune lucrurilor atunci când au performanțe slabe.

2. Ajustarea inteligentă a costurilor de marketing

În zilele noastre, AI poate detecta automat canalele de marketing în care anunțurile dvs. au performanțe mai bune și poate ajusta automat cheltuielile de marketing.

De exemplu, să presupunem că Google Ads generează cel mai mare ROI între Google și Facebook Ads. În acest caz, instrumentele inteligente AI pot crește bugetul pentru reclamele AI și pot reduce cheltuielile publicitare Facebook.

În mod similar, să presupunem că doriți să reduceți cheltuielile de marketing. În acest caz, puteți continua să rulați Google Ads cu un buget complet, reducând în același timp bugetul publicitar Facebook la jumătate.

Instrumente precum Adext vă permit să conectați conturile de publicitate din campanie la tabloul de bord Adext AI și să estimați conversiile. Poate alege cu exactitate până la zece bugete diferite în fiecare zi și poate optimiza campaniile în funcție de obiectivele dvs. Din nou, puteți face acest lucru și singur și puteți lucra între tablourile de bord publicitare ale fiecărei platforme și puteți determina unde cheltuielile dvs. au cel mai mare impact.

3. Profitați de puterea modelării mixului media

Modelarea mixului de marketing este o tehnică de analiză statistică care estimează impactul mai multor strategii de marketing pe diferite canale pentru a prognoza vânzările.

Fiecare companie are o mulțime de date despre clienți în CRM-uri și alte instrumente pe care le utilizează în mod regulat pentru a interacționa cu potențialii lor. Acesta este ceea ce este cunoscut sub numele de „Big Data”. Dar, nu poți folosi aceste date mari fără AI. Instrumentele AI pot ajuta la identificarea mesajelor de marketing care vă convinge cumpărătorii să cumpere un anumit produs. Platforma AI poate schimba automat mesajele și canalele pentru a oferi cea mai mare rentabilitate a investiției în publicitate.

Instrumente precum Pattern89 vă permit să simulați campaniile dvs. publicitare și să le rulați, astfel încât să știți care campanii funcționează cel mai bine chiar înainte de lansarea campaniei. Puteți decide cu ușurință cât ar trebui să cheltuiți pentru a obține rezultatul dorit.

4. Identificarea influențelor care probabil vă vor susține valorile mărcii

Marketingul de influență este o tactică pe care companiile o folosesc pentru a-și îmbunătăți valoarea mărcii. Atât micro, cât și macro-influenceri sunt eficienți în susținerea aspectului unui anumit brand.

Inteligența artificială este destul de utilă în identificarea influențelor care sunt cel mai probabil să susțină cauza mărcii tale. În consecință, vă puteți seta bugetul de marketing pentru influențe, astfel încât să nu cheltuiți prea mult pentru a se apropia de influenți.

De exemplu, IBM Watson Personality Insights este un instrument care vă permite să înțelegeți cum reacționează influenții, ce cred ei și care sunt atributele lor de personalitate. Acest lucru poate ajuta la eliminarea o mulțime de timp pentru a ajunge la influenți sau poate ajuta la evitarea parteneriatelor nealiniate cu totul. Cu cât știi mai multe despre cine vrei să-ți întărească marca, cu atât este mai probabil să te conectezi cu persoana sau echipa potrivită.

5. Analizați datele pentru a lua cele mai bune decizii de marketing

Dacă nu poți măsura ceea ce faci, atunci nu are rost să faci acea sarcină. Cu ajutorul datelor inteligente, puteți extrage fragmente semnificative din diferite surse de date și puteți lua cele mai bune decizii de marketing.

Instrumente precum Import.io vă permit să compilați data disponibilă în foi de calcul pentru a identifica zonele de îmbunătățire, astfel încât să vă puteți ajusta bugetele de marketing. Instrumentul vă permite să acumulați recenzii de pe web pentru a vă face o idee despre reputația mărcii dvs. De asemenea, vă permite să extrageți date bazate pe cuvinte cheie din oricare dintre paginile concurenței, astfel încât să puteți stabili un buget pentru SEO.

După cum am mai spus, puteți face acest lucru și cu instrumente pe care probabil le aveți deja, cum ar fi Google Analytics. Va fi nevoie de puțin mai multă configurare inițială pentru a automatiza procesul, dar poate fi o modalitate mai ieftină de a vă optimiza bugetul de marketing și de a găsi în continuare informații neprețuite.

AI este un pilon natural al marketingului modern

Inteligența artificială a crescut de la un termen futurist al industriei la o necesitate. În zilele noastre, companiile folosesc atât AI, cât și Machine Learning pentru a-și spori campaniile de marketing. Chiar și în calitate de companie mică sau în creștere, puteți utiliza AI pentru a vă optimiza cheltuielile de marketing și a genera mai multe vânzări.

Această abordare a marketingului afacerii dvs. ar trebui să fie ceva pe care îl luați în considerare devreme și să îl revedeți des. Cu puțină muncă și dorința de a testa totul, puteți identifica rapid procesele, platformele și strategiile digitale care vă servesc cel mai bine afacerea. Începeți mic și configurați un plan pe măsură ce găsiți succesul și veți avea în curând un buget și o strategie care se potrivesc cu planul dvs. de afaceri mai larg.

Joydeep Bhattacharya este expert în marketing digital și autor al blogului SEO Sandwicharya. Are peste 10 ani de experiență în marketing online și a ajutat numeroase mărci să-și îmbunătățească rentabilitatea investiției online.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *