Cum vă poate ajuta un CRM să vă transformați agitația laterală într-o afacere

Deci aveți o nouă afacere, una mică, dar în creștere. Sau poate ai o agitație secundară pe care ai vrea să o transformi în ceva mai mult. Te-ai gândit să investești în software-ul de management al relațiilor cu clienții (CRM), dar nu se pare că merită cumpărat până când nu ai mai multe relații cu clienții de gestionat.

Pentru anumite afaceri centrate pe relații, CRM-urile au o litanie de valoare, chiar dacă afacerea dvs. este lipsită de numerar și tocmai demarează. Un sistem CRM simplu poate costa doar câțiva dolari în fiecare lună, dar este o investiție care se poate extinde pe măsură ce agitația ta secundară se transformă într-o afacere cu drepturi depline.

Cum un CRM poate ajuta întreprinderile mici să rămână organizate

Un sistem CRM bun poate aduce beneficii afacerilor și antreprenorilor în toate etapele.

Pentru liderii de afaceri care sunt mari în idei și nu sunt grozavi în organizare și structură, CRM-urile pot fi un aliat binevenit. Unele instrumente oferă memento-uri zilnice ale calendarului, pe lângă ținerea evidenței tuturor informațiilor despre clienți pe care ați putea să vă dificultăți să le amintiți. Sau ar putea fi mai ușor să programați întâlniri, să lăsați note pentru dvs. și să programați mementouri de urmărire pentru aproape orice. Și dacă tu do ai uitat să suni pe cineva înapoi? CRM-ul dvs. vă poate reaminti să o finalizați.

Dacă afacerea dvs. necesită multă rețea și gestionarea relațiilor cu clienții pentru a începe, un CRM menține toate acești clienți potențiali în ordine și vă asigură că le urmăriți. Puteți clasifica contactele în scopuri de marketing viitoare și puteți ridica rapoarte pentru a vedea cine nu a fost contactat de ceva timp. Îl puteți folosi chiar și pentru a vedea o reprezentare vizuală a rețelei dvs., care să vă ajute să identificați jucătorii cheie.

Companiile axate pe vânzări pot folosi CRM-urile pentru a pregăti listele de clienți și pentru a ajuta la urmărirea fiecărui pas al procesului dvs. de vânzări, pentru a vă asigura că niciun client nu va fi urmărit. De asemenea, puteți utiliza rapoarte pentru a calcula numărul mediu de atingeri necesare pentru a încheia o vânzare.

Oricare ar fi nevoile tale chiar acum, caută un CRM care să ofere asta. Nu trebuie să cumpărați un CRM cu toate opțiunile de care veți avea nevoie în cinci ani – este posibil să nu aveți nevoie de toate clopotele și fluierele deodată.

CRM-ul dvs. în stadiile incipiente

CRM-urile nu oferă doar automat valoare. Trebuie să aveți o strategie pentru modul în care intenționați să utilizați CRM-ul, astfel încât să puteți profita la maximum de funcțiile sale.

Chiar înainte de a avea clienți, un CRM vă poate ajuta să vă folosiți rețelele personale și profesionale pentru a vă verifica ideile, pentru a găsi mentori și majorete și pentru a vă genera primele clienți potențiali și recomandări.

Când afacerea dvs. este gata să treacă de la agitația secundară la o afacere mică, un CRM vă poate ajuta să creați un nou proces de integrare a clienților care să arate profesional, care economisește timp și vă ajută să evitați să scrieți (aproape) exact același e-mail pentru fiecare client.

Și atunci când creșterea are loc rapid, un CRM poate împiedica clienții potențiali (și banii) să nu treacă prin fisuri. Un aval de clienți noi poate fi copleșitor, dar un CRM poate ușura durerile de creștere, ajutându-vă să rămâneți organizat și să cimentați procesele pentru a vă ajuta să creșteți. Dacă planul tău de creștere include angajați suplimentari sau un asistent virtual, CRM-ul tău poate deveni un hub pentru echipa ta.

Cum să faci un CRM să funcționeze pentru agitația ta laterală

Odată ce te-ai hotărât că ești gata să-ți dezvolți o afacere și ai ales CRM-ul care să te ajute să o faci, ce urmează? Iată patru modalități de a maximiza potențialul zgomotului tău lateral și al CRM-ului său:

1. Încărcați fiecare contact

Încărcați fiecare contact în el. Aceasta include familia, prietenii și colegii.

Când tocmai începi o afacere, toți cei pe care îi cunoști pot conduce la primul tău client, recomandare sau avocat. Menținerea tuturor în CRM înseamnă că poți să înregistrezi relațiile, să urmărești urmăririle și să ții cont de imaginea de ansamblu.

2. Documentați fiecare atingere

Adăugați detalii bogate profilurilor dvs. de contact. Când reușiți să faceți referire la totul despre ultimul dvs. contact, clientul se va simți amintit și apreciat și va fi mult mai probabil să se implice cu afacerea dvs. în viitor.

Păstrând un istoric complet al relațiilor în CRM, vei pune mai puțin stres mental asupra ta și vei putea relua exact de unde ai rămas în timpul următoarei conversații.

3. Programează urmăriri

Programați o urmărire după fiecare atingere. Mementourile de urmărire sunt una dintre cele mai importante caracteristici ale CRM.

După fiecare interacțiune cu un contact, programează-ți ceva timp pentru a vorbi cu el sau ea și a transmite o agendă. În acest fel, nu vei scăpa mingea în niciuna dintre relațiile tale și nu trebuie să te stresezi pentru a-ți aminti când să te întorci.

4. Testează totul

Testează absolut totul. Odată ce afacerea dvs. funcționează, CRM vă poate ajuta să repetați și să vă îmbunătățiți.

De exemplu, ați putea observa că cea mai comună sursă de clienți potențiali sunt recomandările clienților. Deci te decizi să începi un program mai mult de recomandare pentru afacerea ta. Puteți utiliza CRM pentru a configura o conductă pentru a urmări programul de recomandare. Puteți chiar să utilizați câmpuri personalizate pentru a ajuta la extragerea de rapoarte pentru a vedea dacă programul dvs. de recomandare duce la mai multe vânzări sau la o valoare mai mare pe viață pentru clienți potențiali noi.

Indiferent de locul în care vă aflați în procesul de afaceri, un CRM vă poate ajuta să creșteți productivitatea, să rămâneți organizat și să vă construiți baza de clienți. Nu amânați această investiție valoroasă. Odată ce ai unul, te vei întreba de ce ți-a luat atât de mult.

Alex Haimann este partener și șef de dezvoltare a afacerilor la Less Annoying CRM, un CRM simplu construit de la zero pentru întreprinderile mici. Mii de întreprinderi mici folosesc LACRM pentru a gestiona contacte, a urmări clienții potențiali și a rămâne la curent cu urmăririle.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *