Cum vă poate ajuta SEO multilingvul să vă construiți brandul global

Afacerea ta merge bine în țara ta? Dacă da, atunci s-ar putea să doriți să vă extindeți marca pe piața globală. Pentru a vă lansa cu succes afacerea, va trebui să investiți timp și efort în optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). Cum? Începeți prin a afla mai multe despre SEO multilingv și despre cum îl puteți aplica pe site-ul dvs. web. Vă va ajuta să vă creșteți vizibilitatea și acoperirea organică în alte țări.

În acest articol, vom vorbi despre ce este SEO multilingv și cum poți beneficia de el.

Ce este SEO multilingv?

Știi că trebuie să lucrezi la SEO multilingv, dar ce este de fapt? SEO multilingv este practica de optimizare a conținutului site-ului dvs. pentru a se clasa pentru mai multe limbi și locații. De exemplu, dacă doriți să vă comercializați produsul sau serviciile în Franța, ar fi o idee grozavă să traduceți conținutul în limba franceză. Deși engleza este o limbă folosită pe scară largă în lume, nu vrei să ratezi șansa de a-ți promova afacerea către cei care nu vorbesc engleza.

Acum, care este problema cu site-urile separate pentru traduceri și cum poate ajuta SEO multilingv? În primul rând, multe site-uri web multilingve au întâmpinat probleme cu conținutul duplicat. Acest lucru face ca clasamentele individuale ale paginii să scadă atunci când sunt detectate de Google. Pentru a evita această problemă, va trebui să creați o strategie SEO eficientă pentru a evita dublările.

Mai mult, va trebui să faceți un alt set de cercetări de cuvinte cheie pentru o anumită limbă sau continent. Majoritatea oamenilor vor crede că traducerea directă a site-ului web fără niciun efort de localizare este suficientă. În cele mai multe cazuri, traducerile directe ale cuvintelor și frazelor pot prezenta un sens diferit într-o anumită cultură. Acesta este motivul pentru care este esențial să vă localizați conținutul pentru utilizatorii internaționali. Poate ajuta la promovarea site-urilor web împreună cu o metodă cuprinzătoare care include SEO, PPC, blogging, social media și alte forme de marketing.

Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care un SEO multilingv bun le poate rezolva pentru afacerea dvs. globală.

De ce ar trebui o afacere mică să folosească SEO multiregional?

Mulți proprietari de afaceri mici ar crede că aplicarea unui SEO multiregional este prea devreme pentru ei. Cu toate acestea, nu există „prea devreme” atunci când vine vorba de extinderea mărcii pentru o nouă piață. În această era digitală, conectarea cu clienții mai departe de site-ul dvs. este mai posibilă ca niciodată, mai ales dacă vă puteți localiza corect site-ul.

Iată câteva dintre avantajele utilizării SEO multiregional pentru afacerea dvs. mică:

  • Vă puteți extinde cu ușurință afacerea la nivel internațional și vă puteți asocia cu alte afaceri.
  • Puteți descoperi o bază de clienți nedeservită în alte țări pe care concurenții dvs. le-au trecut cu vederea.
  • Puteți crește traficul pe site-ul dvs. vizând alte regiuni și țări.
  • Nu veți pierde șansa de a intra în legătură cu clienții interesați din afara locației dumneavoastră țintă inițială.

Cum este diferit de un SEO multiregional și specific regiunii?

Este ușor să schimbați semnificațiile SEO multilingv și multiregional. Acest lucru se datorează faptului că ambele vizează mai multe locații și audiențe. Dar prin ce sunt diferite? Cheia aici este utilizarea limbilor. Multiregional nu necesită neapărat traduceri de limbi precum multilingv. Mai degrabă, se concentrează pe localizarea site-ului dvs. web pentru diferite regiuni geografice.

De exemplu, dacă aveți un site web cu sediul în SUA și doriți să vă extindeți piața în Marea Britanie și în alte regiuni vorbitoare de limbă engleză, nu este necesar să vă traduceți conținutul. Trebuie doar să vă localizați conținutul și să aplicați practici SEO multiregionale pentru a viza o altă regiune. Cu toate acestea, dacă aveți un site web cu sediul în SUA și doriți să vizați vorbitorii de spaniolă, atunci va trebui să vă traduceți conținutul într-o altă limbă. Asta este promovați site-urile web către publicul spaniol prin utilizarea SEO multilingv.

SEO specific regiunii este una dintre cele mai utile practici pe care chiar și întreprinderile mici le pot folosi atunci când vizează o anumită zonă geografică. Localizându-ți conținutul pentru limbi și prioritzând tendințele unei anumite regiuni, poți câștiga mai multe puncte pentru localnici. De exemplu, atunci când faceți marketing în Spania, puteți căuta cuvintele cheie care sunt adesea folosite în acea locație. Puteți folosi, de asemenea, numele de locuri sau persoane publice în loc să vă generalizați articolul.

În ciuda diferențelor de semnificație, este important să le aplicați pe toate atunci când vizați publicul internațional pentru afacerea dvs. Conform raportului de globalizare web 2019, există aproximativ 33 de limbi medii pe care site-urile web la nivel mondial le folosesc pentru a-și atinge obiectivele internaționale.

După cum probabil ați ghicit până acum, traducerea este cheia pentru SEO multilingv. Primul pas, desigur, este localizarea conținutului dvs. Urmează promovarea. Atunci când promovați site-uri web cu succes, vă va crește traficul și vizibilitatea în motoarele de căutare. În acest fel, publicul dvs. poate naviga cu ușurință pe site-ul dvs. pentru a vedea serviciile sau produsele pe care le oferiți. Dar cum este de fapt posibil atunci când utilizați un SEO multilingv?

1. Stabiliți un plan pentru strategia dvs. SEO

Primul care vă promovează site-ul printr-o strategie multilingvă este planificarea totul. Este ușor să te pierzi când ești deja în călătorie, așa că va fi important să ai un aspect al strategiilor tale. Puteți începe prin a vă analiza propriul site web și a identifica locațiile de unde provine cea mai mare parte a traficului dvs. Făcând acest lucru, veți putea cunoaște limbile pe care le puteți acorda prioritate pentru site-ul dvs.

În afară de asta, efectuarea unor cercetări de piață suplimentare vă va ajuta să vă identificați publicul țintă. Puteți începe prin a crea noi persoane de cumpărător și puteți privi clienții actuali și țintă ai concurenței. De asemenea, ar trebui să le analizați trăsăturile, tendințele, culturile, care vor fi utile în identificarea limbilor, imaginilor și abordării care vor funcționa pentru ei. Acest lucru va face mult mai ușoară localizarea conținutului.

2. Utilizați adrese URL dedicate

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă site-urile multilingve este duplicarea conținutului lor. Când Google detectează conținut duplicat pe pagina dvs., va fi dificil pentru ei să identifice care este copia originală și poate cauza probleme de clasare. Mai mult, poate fi confuz și pentru publicul țintă, deoarece acestea pot fi direcționate către alte pagini dedicate unei alte limbi.

Pentru a preveni acest lucru, este esențial să aveți adrese URL dedicate cu indicatori de limbă care vă vor diferenția paginile una de cealaltă.

De exemplu, în loc să spuneți doar „www.dedicated-url.com”, puteți folosi „www.dedicated-url-fr.com” pentru pagina dvs. în franceză.

Acest lucru va ajuta motorul de căutare și publicul dvs. să identifice limbile pe care le folosește o anumită pagină.

Puteți personaliza atributele hreflang pe care le veți vedea în antetul HTTP, harta site-ului sau marcarea pe pagină. Acest lucru va ajuta Google să determine limba și locația pe care le vizați pentru paginile dvs. Acest lucru este valabil și pentru cazurile în care vizați o locație, dar cu utilizatori de limbi diferite. Cu toate acestea, ar putea fi mai complicat și necesită abilități profesionale de codare decât utilizarea adreselor URL dedicate.

3. Traduceți metadatele dvs

Dacă intenționați să traduceți și să localizați conținutul site-ului dvs., nu uitați să faceți același lucru cu metadatele dvs. Include localizarea etichetelor de titlu, meta-descriere și meta cuvinte cheie. Deoarece sunt datele pe care motoarele de căutare le accesează cu crawlere și le previzualizează cititorilor, acest lucru este esențial pentru a vă clasa în funcție de locația pe care o vizați. În loc să traduceți doar datele existente, asigurați-vă că utilizați cuvintele cheie corecte cu căutări ridicate și mai puțină concurență într-o anumită locație.

4. Colaborați cu agențiile de traduceri

Dacă doriți o traducere și o localizare mai precisă a conținutului și metadatelor dvs., cel mai bine este să vă asociați cu o agenție de traduceri specializată în acest sector. De asemenea, ei vă pot ajuta cu aspectele tehnice de care aveți nevoie pentru SEO dvs. multilingv. Trebuie doar să vă asigurați că angajați traducători cu cunoștințe native și expertiză în limba și sectorul afacerii dvs.

Când te gândești la localizarea site-ului tău web și la utilizarea SEO multilingv, poate părea prea complicat la început. Cu toate acestea, este de fapt posibil de implementat dacă aveți doar ideile potrivite despre cum puteți începe. Cu beneficiile sale, cum ar fi creșterea traficului și a conversiilor, în timp ce îmbunătățiți brandul companiei dvs., va merita să vă investiți efortul și timpul.

Ofer Tirosh este CEO-ul Tomedes, un furnizor de servicii lingvistice care ajută clienții internaționali de afaceri să se dezvolte și să se extindă printr-o traducere de calitate de clasă mondială, care acceptă peste 120 de limbi cu rate rapide de răspuns.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *