Cum te poate ajuta gamification să atragi cel mai bun talent?

Gamification – un nou mod sau o strategie de recrutare viabilă?

Dacă credeți că gamificarea este o lucru nou la modă inventat de marketeri, atunci vrem surprinde tu. Da, gamification este fara indoiala unul dintre tendințele de recrutare de top în 2021.

Cu toate acestea, gamificarea ne însoțește de atunci copilărie de fapt. La acel moment, de exemplu, întregul proces al nostru învăţare a fost jocuri de noroc. Am învățat cuvinte noi cu ajutorul jocurilor, am învățat cititul și scrisul jucându-ne și chiar și în clasele primare, acest element a fost încă prezente în viețile noastre.

Cei pe care obișnuiam să-i considerăm „copii” ieri, astăzi ei au devenit absolvenți care fie doar își obțin un loc de muncă, fie au deja prima experiență și doresc să-și dezvolte o carieră în continuare.

Tot mai multe articole încep să clipească pe Internet despre oameni din generația Ycine sunt, ce motivează le, cum să le faci să funcționeze, cum să reține ei la locul de muncă și cum să a atrage le-o companiei dumneavoastră în primul rând.

Gamificarea este a tendință cheie în interacţiunea cu noile „copii minune”.

Seth Pribach, fondatorul SCVNGR, a declarat într-un interviu:

Dacă lași angajatul tău să fie un elf de nivelul 80, el sau ea va lucra mult mai eficient.

Revizuind acest articol, puteți afla cum să găsiți candidații potriviți cu ajutorul gamificării.

Ce este gamification în recrutare?

Dacă îl definiți, atunci gamificare este o introducere a strategiilor de joc în procesele non-gaming.

Susţinători ai gamification în recrutare sugerează că această schemă poate fi utilizată în beneficiul unei afaceri. Prezentarea elementelor jocului în procesul de interacțiune cu angajații lor și chiar cu clienții, oamenii își pot crește loialitatea față de companie.

În plus, angajații vor fi mai mulți productiv pentru companie din cauza gamificării. Un viu exemplu din această schemă este brățara de la Nike, care calculează nivelul de activitate al unei persoane în timpul zilei, vă permite să vă împărtășiți succesul cu ceilalți.

De ce ai nevoie de gamification?

Generația de oameni care au avut o calculator acasă (și, desigur, jocuri) nu doar crește sus, dar și-a ocupat un loc demn în viață. Motivația lor încă din copilărie a fost construită nu pe datorie și corectitudine, ci pe entuziasm și recompensă.

Adevărul este că toți acești oameni (și sutele de milioane care joacă chiar acum) perfect înțelegeți ce niveluri sunt, pompare, misiuni, recompense, realizări. Acești oameni nu poti înțelegeți complet ce așteaptă proprietarul de la ei sau cum să primiți cel mai mult din serviciul dvs. Ei deja instinctiv să-și ridice nivelul, să dezvolte abilități, să îndeplinească sarcini și să stabilească recorduri. Acest trebuie sa fi folosit ca unul dintre cele mai eficiente strategii de recrutare pentru a atrage tinerele talente de top.

Uită-te la jocurile pentru ultimii 10 ani:

● Acum sunt mult mai multe diverseceva mai îndrăzneț, ceva mai moale.

● Au acoperit public acum mai bine de 10 ani.

● Obțineți mai mult Atenţie decât acum 10 ani.

● Și ei câștigă mai mult bani decât acum 10 ani.

este timp pentru a schimba locurile noastre de muncă, cursurile noastre de engleză, site-urile noastre, magazinele noastre online. Aplicațiile de pe mobil s-au schimbat deja, sunt adesea la fel tare ca jocurile. Gamificarea este o modalitate de a reinventează totul asta chiar nu merge.

Avantaje și dezavantaje ale utilizării gamification în recrutare

Daca ai un candidat cu CV bine scris care a trecut cu succes de interviu, asa este nu garantia că ai găsit cea mai bună persoană pentru job. Din păcate, același candidat poate să nu aibă practic aptitudini la locul de munca. Aici intervine gamification.

Foarte des angajatorii caută angajați motivați și activi. La găsi exact astfel de oameni pot folosi adesea gamification. Cel neîndoielnic avantaj a acestei tehnici este că în acest fel poate fi văzut dacă potenţialul angajat va face faţă sarcinilor sale.

Dar nu totul este atât de simplu. Imensul dezavantaj de gamification este factorul uman. De acord, nu toți oamenii cu adevărat talentați pot fi pregătiți pentru o astfel de tehnică.

După cum vedeți, există argumente pro şi contra la gamification în recrutare.

Exemple de bune practici: Cum folosesc companiile gamification pentru a atrage cele mai bune talente?

Vrem să luăm în considerare mai multe exemple a companiilor care folosesc gamification pentru a atrage cele mai bune talente. Aici sunt top 3 exemple a companiilor și organizațiilor care folosesc gamification în recrutare:

Exemplul #1: Armata SUA

The Armata SUA recrutează oameni cu ajutorul Spațiu de luptă virtualcare este în esență a simulator a operațiunilor militare. Cei mai buni jucători primesc un oferi să lucreze pe baza lor evaluarea jocului. Este un exemplu grozav de utilizarea evaluărilor de competențe pentru a îmbunătăți marca angajatorului unei companii.

În toată lumeacompanii IT organizează din ce în ce mai mult tematici similare turneecum ar fi „The Hackers’ Night Crazy Snake Edition”, unde, intr-un loc o mulțime de dezvoltatori calificați imediat aduna.

Organizarea asemănătoare evenimente facilitează munca recrutorilor în căutarea profesioniștilor IT și ușurează recrutarea de tehnologie.

Exemplul #2: Marriott

The lanțul hotelier Marriott International a creat o aplicarea pe ea Facebook pagină precum „Farmville” și „The Sims”, în care trebuie să te încerci ca manager al unui hotel.

Scopul jocului este să atrage atentia afacerii hoteliere și să o popularizeze în acele țări în care rețeaua urmează să deschidă noi hoteluri.

Este grozav exemplu despre cum pot companiile să folosească rețelele sociale pentru a-și promova marca de angajator și găsiți cei mai buni candidați.

Exemplul #3: Sodexo

Sodexo, o companie de produse alimentare și de serviciia creat QueSocial platformă. Angajații companiei își creează conturile pe această platformă, care sunt integrat cu profilurile lor pe rețelele de socializare. Platforma este folosită pentru trimiterea de știri corporative, informând despre acțiunile și activitățile unităților, noile posturi vacante etc. Cei care sunt înscriși pe QueSocial primesc acest newsletter prin SMS sau e-mail. Fiecare știre are un titlu, o scurtă descriere și un link.

Toate linkurile sunt urmărite și transferate către a panou special la care au acces recrutorii. Arată activitatea metric prin link-uri; frecvența clicurilor, numărul de repostări etc. Datele pot fi folosite pentru a incuraja angajații să susțină diverse subiecte corporative, să le analizeze interesele.

Drept urmare, această platformă se transformă într-un instrument excelent pentru promovarea culturii companiei dumneavoastră pentru a atrage noi talente. Folosind mecanisme simple de joc în procesul de lucru cu personalul, angajații devin reprezentanți activi a companiei și a mărcii acesteia.

Cum să aplici gamification în procesul tău de recrutare?

Dacă ești interesat să înveți cum puteți aplica gamification la propria strategie de recrutare și atrageți talente de top, consultați articolul nostru Cum să utilizați gamification în recrutare?

În acest articol, veți învăța cum să introduceți gamification în procesul de recrutare în 4 pași ușor de urmat:

Concluzie: Gamification este o nouă tendință de succes în recrutare

Gamificare poate fi definit ca fiind aplicare a elemente, tehnologii și practici ale jocuri la diverse sfere ale vieţii şi activităţii.

Gamificare se răspândește rapid la aproape toate domeniile vieții noastre. Nicio excepție nu a făcut gamification recrutare. Elementele de gamification sunt introduse de companiile comerciale pe o bază destul de întâmplătoare cu scopul de a imbunatatirea procesele de afaceri și îmbunătățirea performanței.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *