Cum și unde să obțineți licențe și permise de afaceri

Acest articol face parte din „Ghid de pornire a afacerii” – o listă îngrijită de articole care te vor pune în funcțiune în cel mai scurt timp!

Toată lumea trebuie să se ocupe de detaliile esențiale ale demararea unei afaceri; indiferent de industria dvs., începerea în siguranță și legal implică cel puțin o mică birocrație.

Trebuie să vă transformați afacerea într-o entitate juridică oficială și să analizați în profunzime ce licențe și permise de afaceri aveți nevoie la nivel local, statal și federal pentru a putea funcționa fără teama de a fi lovit cu o amendă sau mai rău, trebuind să se închidă.

Ce este o licență de afaceri?

Licențele de afaceri sunt permise emise de agențiile guvernamentale federale, de stat și locale care permit persoanelor sau companiilor să desfășoare afaceri în jurisdicția geografică a guvernului. Poate fi necesar să obțineți mai multe licențe pentru a fi în conformitate.

Termenul „licență de afaceri” este puțin înșelător, deoarece pare să sune ca și cum ar fi un permis pentru care solicitați, un fel de permis de conducere, pe care îl obțineți și — voila! Ești legal în afaceri. Nu este cazul.

Obținerea unei licențe de afaceri este același lucru cu declararea entității mele comerciale?

Obținerea licențelor sau a permiselor de afaceri depășește simpla înregistrare sau declararea entității dvs. de afaceri, cum ar fi un SRL sau o corporație; doar pentru că ți-ai încorporat afacerea sau a format un SRL nu înseamnă că ai terminat cu taxele și cu actele.

Ți se poate refuza o licență de afaceri?

Vi se poate refuza o licență de afaceri dacă cererea dvs. este incompletă, nesemnată sau dacă nu ați fost semnată de persoanele potrivite. De asemenea, puteți fi respins dacă nu urmați instrucțiunile din formular. Este o idee bună să contactați agenția de licențiere și să vă asigurați că aveți formularul potrivit (care nu este învechit) și să îi întrebați despre orice nu este clar de pe formular.

De ce tipuri de licențe și permise de afaceri locale am nevoie?

De multe ori, o licență de afaceri se acordă la nivel de oraș și este o taxă plătită pentru a obține un certificat de înregistrare fiscală care vă permite apoi să desfășurați afaceri în mod legal în acea zonă. Numărul și tipul de licențe și permise de care veți avea nevoie depinde de mai mulți factori diferiți: tipul de afacere în care vă aflați, locul în care se află și nevoile dvs. specifice de afaceri.

De exemplu, să presupunem că sunteți un restaurant care dorește să servească alcool și să aveți o terasă în aer liber. În funcție de locația dvs., este posibil să aveți nevoie de o licență pentru a deschide un restaurant în locația selectată, o licență pentru a servi băuturi alcoolice în incintă, și o autorizație pentru construirea unei zone de terasă. Cel mai probabil, acestea ar fi trei aplicații diferite, posibil implicând să mergeți la trei departamente guvernamentale diferite pentru a le obține.

Rețineți că, dacă conduceți o afacere la domiciliu, poate fi necesar să obțineți permise și licențe care diferă de cele necesare pentru a conduce o afacere mică cu o locație dedicată în afara casei dvs.

De ce tipuri de licențe și permise de afaceri federale am nevoie?

Guvernul federal din Statele Unite solicită, în general, permise și licențe doar pentru industriile foarte specializate. De exemplu, va trebui să verificați cerințele guvernului federal dacă produceți alcool, transportați animale de fermă peste granițele de stat sau deschideți o pescuit comercială sau un magazin de arme.

Dacă se pare că industria dvs. este foarte de nișă sau are un nivel ridicat de răspundere, șansele sunt că va trebui să treceți prin niște cercuri. Pentru lista completa, SBA oferă o resursă utilăe.

De ce tipuri de licențe și permise de afaceri de stat am nevoie?

Deoarece există cincizeci de state diferite, vă puteți imagina nivelul de diversitate dintre legile referitoare la permise și licențe. Unele state impun comercianților cu amănuntul să se înregistreze pentru o licență de vânzător, astfel încât să poată remite taxa de stat pe vânzări, de exemplu. Puteți găsi un general director stat cu stat aici. În timp ce legile locale vor varia, chiar mai mult, există unele consecvențe; precum fiecare stat având o panou de control al alcoolului.

Care sunt tipurile comune de licențe și permise de afaceri?

Tipurile de permise vor varia, desigur, în funcție de legislația statală și locală, dar există câteva domenii în care aproape întotdeauna vă puteți aștepta să aplicați și să plătiți pentru un permis sau licență. Acestea includ utilizarea și construcția terenului, semnalizarea și exteriorul clădirii, orice activitate comercială care implică alcool sau canabis, parcare, utilizarea resurselor naturale și alte permise și licențe specifice industriei.

Utilizarea terenului și autorizații de construcție

Dacă creați o clădire sau o structură pe o bucată de teren, aproape sigur veți avea nevoie de o autorizație de construcție din partea guvernului municipal, în baza legilor locale de zonare. Ar trebui să puteți găsi informațiile de contact și aplicațiile pertinente pe site-ul web al guvernului orașului dvs., precum acesta.

Dacă utilizați sau construiți orice fel de instalație, cum ar fi o vitrină, un birou, o fabrică, o bucătărie comercială sau altele similare, veți avea nevoie ca spațiul să fie echipat corespunzător pentru scopurile dvs. și până la codurile legale corespunzătoare.

Semnalizare și exterior clădirii

Oarecum legat de cele de mai sus, multe guverne la nivel de oraș sau de județ au reguli legate de dimensiunea și amplasarea semnalizării și aspectul exteriorului clădirii (cum ar fi pictura picturi murale sau culori strălucitoare) de care merită să ținem cont atunci când decideți asupra mărcii pentru locația afacerii dvs.

Licențe și permise pentru alcool

Dacă vindeți alcool, afacerea dvs. și, în unele state, angajații dvs. vor avea nevoie de o licență de alcool pentru a face acest lucru, pe care o puteți obține la nivel de stat. Dacă produceți alcool, veți avea nevoie de un permis federal.

Permise de parcare

Dacă aveți o parcare existentă la unitatea dvs., acest lucru nu ar trebui să vi se aplice, deși poate fi necesar să negociați utilizarea spațiilor cu proprietarul dvs. dacă aveți unul. Dacă aveți nevoie de parcare pe stradă în zona dvs., va trebui să achiziționați un permis de parcare de la guvernul orașului pentru fiecare vehicul al companiei dvs.

Dacă construiți o parcare, veți avea nevoie de o autorizație de construcție și utilizare a terenului din partea guvernului municipal și nu uitați că trebuie să fie conformă cu Legea americanilor cu dizabilități.

Licențe și certificări specifice industriei

În domeniul dvs., pot exista asociații industriale sau consilii de stat la care trebuie să aplicați sau să îndepliniți cerințele de testare. Majoritatea oamenilor se gândesc imediat la un avocat care trebuie să treacă de barou sau la un medic certificat, dar știați că aveți nevoie și de un permis de a fi coafor, și certificarea pentru a fi antrenor personal?

Dacă vindeți alimente, veți avea nevoie de o revizuire curată de la departamentul de sănătate și avizul corespunzător. Asigurați-vă că faceți cercetări în industria dvs., astfel încât să aveți toate licențele de care aveți nevoie.

Licențe și autorizații pentru resurse naturale

Majoritatea județelor sau municipalităților au reguli și reglementări care implică utilizarea în afaceri și posibila poluare a aerului și apei. Analizați ce legi se pot aplica afacerii dvs., în special dacă afacerea dvs. trebuie să elimine o mulțime de deșeuri, deoarece poate fi necesar să solicitați o autorizație specifică pentru a face acest lucru. Dacă aveți de-a face cu orice materiale periculoase, acesta ar trebui să fie o idee simplă și poate fi necesar să respectați reglementările suplimentare privind depozitarea înainte de eliminare a acestor materiale.

Este cu adevărat necesară obținerea licențelor și a permiselor de afaceri?

Răspunsul scurt este da – este responsabilitatea dvs. să obțineți licențele și permisele necesare pentru afacerea dvs. Deși ar putea fi tentant să crezi că poți trece sub radar, te-ai lăsa larg deschis la tot felul de riscuri, inclusiv amenzi și răspundere legală dacă ceva nu merge bine.

Una dintre cerințele pentru a fi proprietar de afaceri este să vă scoateți toate licențele și permisele și să le păstrați la zi. Poate fi complicat și consumator de timp, dar vine pur și simplu odată cu teritoriul antreprenoriatului.

Obiective artistice + intelectuale. Justiție socială. Actriţă. Model. Muzician. Eugene // Portland.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *