Cum se scrie o prezentare generală a companiei

Echipa ta contează la fel de mult ca ideea ta de afaceri grozavă.

O prezentare generală a companiei (cunoscută și ca informații despre companie sau rezumat al companiei) este o parte esențială a unui plan de afaceri. Este o privire de ansamblu asupra celor mai importante puncte despre compania dvs. – istoricul, echipa de management, locația, declarația de misiune și structura juridică. Apare de obicei după rezumat în planul dvs. de afaceri.

Acesta este de obicei cel mai scurt capitol al unui plan de afaceri, dar asta nu îi reduce importanța. Dacă prezentați acest plan unor persoane din afara companiei dvs., aceasta este oportunitatea de a vă prezenta pe dvs. și afacerea dvs. și veți dori să puneți cel mai bun pas înainte.

Imaginează-ți că persoana care citește documentul planului tău de afaceri nu a auzit niciodată de tine și nu știe nimic despre afacerea ta.

Care ar trebui să fie takeaway-ul lor? Ce trebuie să-și amintească despre tine și compania ta?

Când compuneți această secțiune a planului dvs. de afaceri, concentrați-vă asupra aspectelor importante: cine sunteți în calitate de fondator și proprietar, alți membri proeminenți ai echipei, produsul sau serviciul dvs. și de ce este unic. Gândește-te la acest capitol ca fiind „cine, ce, când, unde și de ce” al afacerii tale.

Cine este publicul tău vizat?

Elaborarea unui plan de afaceri care se potrivește scopurilor dvs. înseamnă adaptarea acestuia la publicul dvs. Uneori, asta poate însemna eliminarea unei secțiuni care nu se aplică proiectului dvs. actual. Dacă scrieți acest capitol pentru un plan de afaceri intern, puteți aborda scrierea unei prezentări generale a companiei ca o actualizare a stării companiei. Cum ai ajuns unde ești astăzi? Cine este la conducere în prezent?

În funcție de cine vizionează și lucrează cu planul de afaceri în companie, acest capitol poate să nu fie necesar. Cu toate acestea, un angajat care este nou în companie sau proiect poate aprecia unele informații de fundal și context.

Dacă acest plan este pentru uz extern sau investiție, luați în considerare perspectiva publicului dvs. Încă nu vă vor cunoaște echipa, facilitățile sau structura juridică – doriți să completați spațiile libere pentru ei într-un mod elegant și organizat. Prezintă-ți compania ca și cum ar fi bine pregătită să-și accepte sprijinul financiar și să pornească la sol.

Prezentare generală a companiei din planul dvs. de afaceri va include următoarele secțiuni:

  • Prezentare generală a companiei (sau rezumatul companiei): Aici veți rezuma totul pe scurt.
  • Istoria companiei: Furnizați povestea din spate, inclusiv data înființării și cine a fost implicat.
  • Echipa de management: Detalii despre cine conduce compania și alte roluri cheie.
  • Structura juridică și proprietatea: Cum ați decis să vă structurați compania și cine deține ce procent din aceasta.
  • Locații și facilități: Detalii despre spațiile dvs. de lucru sau planurile de a le achiziționa.
  • Declarație de misiune: O declarație concisă a principiilor directoare ale companiei dvs.

Acum că am pus bazele asupra a ceea ce ar trebui să fie în general inclus în acest capitol al unui plan de afaceri, haideți să-l împărțim secțiune cu secțiune pentru informații mai detaliate:

Prezentarea generală a companiei

Aceasta este secțiunea de întâlnire și salut a planului dvs. de afaceri. Dacă ar fi să scrieți elocvent pitch-ul tău cu lift, l-ai putea pune in aceasta sectiune. Păstrați acest lucru pe scurt, deoarece veți extinde ceea ce spuneți aici în următoarele câteva secțiuni.

Istoria companiei

Acesta este „A fost o dată…” al planului tău de afaceri. Secțiunea de istorie a companiei va începe cu momentul în care a fost înființată afacerea dvs. și cine a fost implicat și va intra în povestea din spate.

Această secțiune va varia în funcție de cine este prezentat acest plan de afaceri și de stadiul în care se află compania dvs. Este acesta un plan intern? Este posibil ca datele istorice să nu fie esențiale. Este acesta un plan de a căuta finanțare? În acest caz, investitorii vor dori să cunoască povestea dvs. de fundal, iar această secțiune vă va permite să oferiți un context pentru planul dvs. de afaceri. Includeți cum a început compania, cum a crescut și schimbările făcute pe parcurs. Ce te-a condus în acest punct?

Dacă sunteți o companie existentă care căutați finanțare pentru extindere sau pentru un nou proiect, secțiunea de istorie a companiei va fi destul de semnificativă. Veți dori să clarificați că aveți un istoric solid de proiecte de succes, treceți peste vremurile grele și luați decizii bune de afaceri. Cu cine te-ai decis să te asociezi? Ați lansat produse noi de-a lungul timpului? Am adus îmbunătățiri la facilități sau servicii? Operațiuni simplificate?

Dacă acesta este un plan de afaceri pentru un startup, nu veți avea un istoric al companiei în sine, dar puteți folosi secțiunea de istorie a companiei pentru a oferi o descriere concisă a modului în care fondatorul sau fondatorii au decis să înceapă această afacere. Care a fost momentul „becului”? Cine a fost implicat?

Echipa de management

Secțiunea echipa de management din planul dvs. de afaceri este oportunitatea dvs. de a picta o imagine a echipei dvs. și de a le prezenta cele mai bune atribute. Din nou, pentru uz intern, acest lucru poate să nu fie aplicabil, deși l-ați putea folosi pentru a evidenția noi angajați care sunt aduși sau angajații existenți care își asumă unele responsabilități noi de conducere.

Dacă sunteți un startup sau doriți să vă extindeți, este posibil să existe membri ai echipei de care știți că vă lipsesc. În acest caz, menționați acele roluri și care sunt planurile dvs. de a umple acele găuri. Includeți persoanele care ar putea să își asume în prezent mai multe responsabilități sau să împartă sarcini.

Dacă intenționați să vă prezentați planul unei bănci sau altor potențiali investitori, acestea sunt date critice. Cine sunt liderii companiei tale? Ce îi califică pentru pozițiile lor și le inspiră încredere? Asigurați-vă că includeți detalii despre dvs., de obicei la început. Experiența de muncă, succesele trecute, MBA și alte grade pot fi referite pentru fiecare persoană. Vrei să-i arăți pe toată lumea în lumina lor cea mai bună, amintindu-ți asta investitorii investesc mai întâi în oameni și în al doilea rând idei.

Structura juridică și proprietatea

În legătură cu echipa de management, vă recomandăm să includeți o secțiune separată care descrie structura juridică și proprietatea organizației dvs.

Structura juridică a afacerii dvs. este date importante pentru orice sursă de finanțare. Tu esti un SRL? Un C-corp? Un S-corp? Un singur proprietar? În un parteneriat? Acest lucru va afecta, de asemenea, modul în care vă depuneți impozitele.

Structura de proprietate a afacerii dvs. va fi date importante de inclus. Cine deține ce procent din afacerea ta? Băncile și investitorii vor dori ca aceste informații să fie clar descrise.

Locații și facilități

Utilizați această secțiune pentru a descrie unde veți face afaceri. Veți cumpăra o clădire pentru producție? O vitrină? Ai deja un spațiu grozav?

Explicați circumstanțele utilizării de către dumneavoastră a oricărui spațiu menționat în această secțiune. Includeți dacă dețineți sau închiriați și care sunt termenii pertinenti ai contractului de închiriere, dacă aveți unul. Spuneți clar care este planul pe termen lung pentru orice spațiu pe care îl aveți sau care vor fi nevoile dvs. pentru o viitoare facilitate. Dacă aveți un birou la domiciliu, includeți-l și aici.

Declarație de misiune

Fiți cât mai succint posibil atunci când vă creați declarație de misiune. Ce idee poți distila într-una sau două propoziții care să transmită misiunea principală a companiei tale? Acesta ar putea fi ceva pe care doriți să îl creați împreună cu echipa de management, dacă aveți unul, astfel încât să transmită o viziune comună pe termen lung.

Lectură în continuare

Pentru mai multe informații despre capitolele de inclus în planul dvs. de afaceri și despre cum să utilizați un plan de afaceri pentru a asigura finanțare, iată câteva articole pe care le veți găsi utile:

Aveți întrebări despre scrierea unei prezentări generale a companiei dvs.? Spune-ne pe Twitter @Bplans.

Ați prefera să lăsați planul de afaceri să scrie profesioniștilor? Verifică Consultanta de afaceri LivePlan— veți primi un plan de afaceri scris de MBA în cinci zile lucrătoare.

Obiective artistice + intelectuale. Justiție socială. Actriţă. Model. Muzician. Eugene // Portland.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *