Cum se creează un Storyboard pentru un videoclip de recrutare?

De ce ar trebui să folosești video în recrutare?

Oamenii talentați, muncitori și ambițioși sunt greu de găsit. Dar, dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să cauți talentul de top pentru compania ta. Una dintre cele mai bune moduri de a ieși în evidență față de concurenții tăi este să folosești un videoclip de recrutare pentru atragerea talentelor, ca parte integrantă a strategiei tale de marketing de recrutare.

Am scris deja despre cele 9 motive pentru care ar trebui să folosești video în recrutare, dar iată o scurtă recapitulare:

  • În fiecare zi, peste 1,5 miliarde de oameni urmăresc 1 miliard de ore de videoclipuri pe YouTube.
  • 84% dintre consumatori se hotărăsc să cumpere după ce vizionează un videoclip de produs. Dacă videoclipurile pot convinge oamenii să cumpere, atunci ei pot, de asemenea, să convingă talentul de top să se alăture unei companii.
  • Sondajul CareerBuilder a constatat că postările de locuri de muncă cu videoclipuri au o rată de solicitare cu 34% mai mare! 😮

Așadar, dacă doriți să vă vindeți posturile de muncă, ar trebui să faceți cu siguranță videoclipurile o parte integrantă a strategiei dvs. de recrutare.

Ce face un videoclip bun de recrutare?

Un videoclip convingător de recrutare le transmite potențialilor angajați ce înseamnă să lucrezi în companie. Aceasta poate include beneficii pentru angajați, cum ar fi bonusuri, șansa de avansare în carieră, sănătate și planuri de pensionare etc. Cine mai bine să împărtășească aceste informații decât echipa talentată care lucrează în prezent în compania ta?

Un videoclip de recrutare ideal ar trebui să vă prezinte angajații actuali, cultura companiei, valorile de bază, identitatea mărcii angajatorului și așteptările de la viitorii dvs. angajați. Ar trebui să-i ajute pe potențialii tăi angajați să se imagineze lucrând în compania ta!

Cum să creezi un videoclip grozav de recrutare: Arată, nu spune!

V-am împărtășit deja sfaturile noastre de top pentru a crea un videoclip de recrutare perfect, dar ne cereți în continuare să vă ajutăm să găsiți o poveste grozavă pentru videoclipurile dvs. de recrutare. Pentru a vă ajuta, am scris acest ghid pentru crearea unui scenariu video de recrutare și a unui storyboard.

În acest articol, veți afla ce este un storyboard video de recrutare și cum vă va ajuta să creați un videoclip de recrutare convingător, care vă va stimula eforturile de achiziție de talente. Asadar, haideti sa începem! 🙂

Ce este un storyboard video de recrutare?

Un storyboard este o serie de diapozitive. Fiecare diapozitiv este o reprezentare grafică a unei scene din videoclipul pe care urmează să-l creați. Poate fi comparat cu o formă rudimentară a unei benzi desenate sau a artei manga.

Fiecare diapozitiv include text și adnotări împreună cu o schiță a actorului, fundal, dialoguri, unghiul camerei, etc. În afara marginilor, diapozitivele pot oferi și detalii despre muzică, sunete și voce off care urmează să fie incluse în scenă.

Storyboard-ul este modelul videoclipului. Chiar și persoanele care nu sunt implicate în realizarea videoclipului de recrutare ar trebui să obțină o înțelegere de bază a videoclipului doar privind diapozitivele și schițele.

De ce ar trebui să creezi un storyboard video de recrutare?

Pentru unii, adăugarea a încă un pas – storyboard – între scenariu și filmarea videoclipului este o povară pentru sine. Unii consideră storyboard-urile ca o complicație inutilă. Pentru cei care îl folosesc în mod regulat, de la freelanceri până la marile case de producție cinematografică, un storyboard video este un instrument esențial pentru planificare și comunicare.

Crearea unui storyboard video nu este o pierdere de timp, efort și bani. Chiar și marile case de producție, cum ar fi Pixar, folosesc storyboard-uri pentru a înțelege și a da sens fiecărei scene din film.

Iată primele 5 beneficii ale creării unui storyboard video de recrutare:

Beneficiul #1: Storyboard reduce greșelile în timpul filmării

Gândurile și greșelile fac parte din muncă. Până la urmă suntem oameni. Un storyboard de recrutare menține la minimum gândurile, modificările, greșelile, rescrierile de scenarii etc. în timpul filmării. Clarificați câteva puncte importante chiar înainte de a investi bani, efort și timp la filmarea videoclipului.

Beneficiul #2: Storyboard ajută la transmiterea mesajului potrivit

Talentele de top sunt în rază redusă și sunt foarte deosebiți de companiile pe care le aleg. Videoclipurile de recrutare create prost pot trimite un mesaj greșit, reducând astfel șansa de a atrage cele mai bune talente. Storyboarding-ul dezvăluie inconsecvențele și deficiențele din scenariu și vă ajută să consolidați scenariul și mesajul. Orice scenă sau mesaj care nu se aliniază cu cultura companiei și cu identitatea mărcii dvs. este ușor de identificat și remediat într-un storyboard.

Beneficiul #3: Storyboard încurajează contribuțiile și feedback-ul

Fiecare videoclip grozav de recrutare are o echipă în spate. Echipa include de obicei angajați care își împărtășesc contribuțiile cu privire la cultura și valorile companiei. Crearea unui storyboard este o modalitate excelentă de a obține feedback-ul și contribuțiile lor cu privire la fiecare scenă.

Scenariul, creatorul video și echipa de angajați vizualizează aceleași imagini după ce citesc scenariul? Rareori. Un storyboard ajută o companie să transmită un mesaj cât mai clar posibil. Văzând schițele storyboard-ului, dacă echipa de experți (angajații care asistă cu videoclipul de recrutare) sunt de acord că scenele transmit același mesaj și invocă aceleași emoții, este timpul să continuăm.

Beneficiul #4: Storyboard vă ajută să decideți durata videoclipului de recrutare

Este dificil de prezis durata videoclipului de recrutare doar cu scenariul în mână. Împărțirea videoclipului în scene individuale oferă creatorului videoclipului o idee corectă despre lungime.

Capacitatea de atenție a indivizilor se micșorează. Încercați să vă amintiți asta înainte de a realiza un videoclip de recrutare. Chiar dacă ai un scenariu excelent, păstrează videoclipul scurt, ideal între 2-5 minute. Internetul este inundat de videoclipuri. Deci, durata de atenție a majorității telespectatorilor este scurtă. Includeți doar punctele importante în videoclipul de recrutare. Dacă aveți multe informații de împărtășit, creați o serie de videoclipuri.

Beneficiul #5: Storyboard economisește timp și bani

Storyboarding-ul este etapa finală a planificării. Până la sfârșitul acestei etape, ar trebui să finalizați ideile, punctele de inclus, mesajul și scenariul. Prin urmare, în timpul storyboarding-ului totul este dezbătut, inclusiv, dar fără a se limita la editări, limbaj, ton, limbajul corpului și gesturile și mișcările mâinii.

Storyboardingul economisește timp în timpul filmării. Cum? Dacă scenariul necesită anumite elemente și elemente de recuzită, atunci crearea unui storyboard va ajuta la listarea elementelor necesare pentru fiecare scenă. Puteți avea pregătite bunuri precum un laptop sau o tabletă, o cabină etc. înainte de filmare.

Un storyboard este specific pentru videoclip

Companiile care intenționează să creeze o serie de videoclipuri de recrutare trebuie să creeze un storyboard separat pentru fiecare videoclip. Aceasta este o idee deloc. Dar, credem că este mai bine să clarificăm că aveți nevoie de storyboard-uri separate.

Nu toate videoclipurile de recrutare sunt la fel. Un videoclip cu mărturie îi folosește pe angajați pentru a vorbi sincer despre experiența lor în compania dvs. Cel mai obișnuit videoclip este filmul de prezentare a jobului care prezintă mediul de lucru, provocările și avantajele jobului. Fiecare videoclip transmite un mesaj diferit. Prin urmare, fiecare videoclip de recrutare necesită un storyboard separat.

Cum se creează un storyboard video de recrutare?

Un videoclip de recrutare nu necesită un buget mare. În plus, pentru a realiza un storyboard nu ai nevoie de un artist sau de instrumente scumpe. Iată un ghid pas cu pas pentru crearea unui storyboard video de recrutare:

Pasul #1: Creați un script

În primul rând, aveți nevoie de un scenariu sau de o schiță brută care poate fi revăzută în timpul storyboarding-ului. Pentru a face scenariul convingător, luați contribuții de la angajați sau cel puțin câțiva dintre ei. Una sau mai multe sesiuni de brainstorming cu angajații și conducerea vă vor ajuta să culegeți informații despre cultura companiei, valori, viziune și misiune, precum și mesajul de bază pe care doriți să-l transmiteți.

Odată ce scenariul este gata, căutați contribuții și feedback de la toată lumea. Aici vă decideți și asupra profilului personal al publicului țintă. Profilul personal trebuie să includă trăsăturile pe care doriți sau nu să le vedeți la potențialii dvs. angajați.

Pasul 2: Creați cardul șablon

Aici, opțiunile tale sunt numeroase. Cu zeci de ani în urmă, realizatorii de reclame foloseau carduri pătrate în acest scop. Puteți să rămâneți la cartonașele albe pentru schițele dvs., să utilizați software de editare a imaginilor, cum ar fi Adobe Illustrator, sau să alegeți opțiunile de șablon ușor disponibile oferite de software-ul de storyboard online.

Selectarea unui șablon este o chestiune de alegere, nu există o modalitate corectă sau greșită de a face acest lucru. Optați pentru orice format cu care vă simțiți confortabil și care este ușor de modificat, corectat sau înlocuit atunci când editați scenariul.

Pasul 3: Etichetați scenele

Sub fiecare diapozitiv, etichetați scena. Titlul sau eticheta trebuie să corespundă dialogului, scenariului, mesajului sau întâmplărilor din scenă. De exemplu, slide-ul etichetat „Prezentare personală” trebuie să conțină scena în care angajatul companiei se prezintă în videoclipul cu mărturie.

Pasul #4: Pregătiți schițele

Încă o dată, dorim să vă reamintim că aceste schițe nu sunt destinate galeriei de artă. Deci, nu încerca să le faci opere de artă. Este în regulă dacă schițele nu au atracție estetică. Oamenii care văd diapozitivele trebuie să înțeleagă scena și mesajul, care este singurul lucru care contează.

Rețineți că schița storyboard-ului trebuie să fie imaginea în oglindă a scenei pe care intenționați să o filmați. Așadar, fiți atenți la detalii. Utilizați semnele săgeților pentru a indica modul în care actorul gestează sau se mișcă. De asemenea, desenați obiectele și recuzita care vor face apariția în scenă. Schița ar trebui să reflecte, de asemenea, unghiul camerei, mișcarea acesteia (cu săgeți) și nivelul de zoom pentru scenă.

Pasul 5: Adăugați dialoguri și adnotări

În această etapă, adaugi viață schițelor. Folosiți un nor de dialog și adnotări pentru a arăta ce spune actorul și ce se întâmplă în scenă. Notele, comentariile și feedbackul de la alții pot fi adăugate în afara marginilor sau în spatele cardului. De exemplu, note despre culoarea fundalului, dimensiunile laptopului, tipul de scaun sau masă de utilizat etc.

Pasul #6: Adunați activele

Faceți o listă cu toate lucrurile de care aveți nevoie pentru videoclipul de recrutare. Aceasta trebuie să includă informații despre permise, echipament de filmare, costume, muzică și recuzită. Dacă o anumită scenă are nevoie de elemente suplimentare, notează în afara marginilor diapozitivului.

SFAT BONUS: Invitați feedback și editați

Un storyboard video de recrutare vă ajută să anticipați provocările și să faceți revizuiri (la scenariu, dialog, mesaj, execuție etc.). Așadar, invitați feedback și faceți cât mai multe editări posibil la starea storyboard-ului pentru a evita pierderea de timp, energie și bani mai târziu.

Începeți să vă creați propriul scenariu video de recrutare!

Nu vă alarmați. Crearea unui storyboard pentru videoclipul dvs. de recrutare nu vă va epuiza portofelul. În plus, nu trebuie să fii un artist excelent sau să angajezi un artist pentru a crea schițele. Puteți desena figuri de stick; utilizați desene de figuri găsite în Google Images sau utilizați oricare dintre instrumentele de proiectare a storyboard-urilor disponibile gratuit sau cu o taxă mică. Storyboard-urile sunt utilizate în principal în cadrul companiei. Deci, este în regulă să împrumuți câteva desene de la Google și din alte surse online.

Jim Collins a spus odată: „Oamenii nu sunt cel mai important atu al tău. Oamenii potriviți sunt.” Companiile trebuie să înțeleagă că banii, strategia și tehnologia – niciuna dintre acestea nu garantează succesul. Cel mai valoros activ al unei companii sunt angajații talentați.

Pentru a atrage și a angaja cei mai buni talente, trebuie să creați videoclipuri convingătoare de recrutare. Storyboard-urile vă ajută să ajungeți la talent cu o poveste mai strânsă și un mesaj solid, eliminând inconsecvențele și îndoielile din scenariu. De asemenea, economisiți bani și timp în acest proces.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *