Cum să utilizați Google Trends pentru cercetarea cuvintelor cheie

Înțelegerea a ceea ce caută publicul dvs. este cheia pentru a anticipa nevoile clienților dvs. și pentru a crește vânzările atât online, cât și offline. Cunoașterea lor dinainte vă permite să răspundeți la întrebări, să aveți la dispoziție informațiile potrivite și să obțineți o perspectivă asupra performanței concurenței dvs. Toate elementele de bază ale optimizării eficiente pentru motoarele de căutare (SEO).

Acum, identificarea acestor cuvinte cheie nu trebuie să fie un proces complicat sau costisitor. De fapt, puteți utiliza doar Google Trends. Deși nu este instrumentul dvs. obișnuit de cercetare, acesta vă oferă totuși informații utile atât cu privire la tendințele sezoniere, cât și la cele generale, care pot fi folosite pentru reclame și copie pentru site-ul dvs. web.

Să începem cu elementele de bază ale cercetării cuvintelor cheie

Nu există niciun mister despre cum funcționează motoarele de căutare. Utilizatorul introduce întrebări sau solicitări specifice, iar algoritmul le potrivește cu cele mai relevante rezultate posibile. Cuvintele cheie sunt o parte esențială a acestui lucru dacă doriți să obțineți trafic relevant pe site-ul dvs.

Trebuie să fii conștient de faptul că cuvintele pe care le folosești în titluri, meta descrieri și în tot conținutul tău contează. Ele contează pentru clienții tăi, care caută informații și contează pentru motoarele de căutare, care încearcă să identifice cele mai bune informații pentru a le prezenta utilizatorilor.

Există mai mulți factori pe care în cele din urmă va trebui să îi abordați pentru a dezvolta o strategie SEO eficientă. Vă recomandăm cu căldură să citiți Ghidul definitiv pentru cercetarea cuvintelor cheie de la Backlinko pentru informații aprofundate. Dar folosirea cuvintelor cheie este una dintre cele mai utile și mai accesibile căi de început.

De fapt, este mult mai ușor să știi exact ce caută oamenii pentru a le oferi cel mai relevant răspuns. Unde? Pe site-ul tău, desigur! În caz contrar, ce rost are să creezi un conținut valoros sau o pagină de destinație informativă pe care nimeni nu o citește.

Google Trends este un instrument gratuit pentru a analiza popularitatea oricărui termen de căutare sau subiect. Cu acest instrument, puteți monitoriza natura comportamentului căutării, puteți compara volumele de căutare ale diferitelor interogări, puteți utiliza date istorice pentru a vedea longevitatea oricărui subiect și puteți să o preziceți. Este gratuit, actualizat și, dincolo de orice îndoială, relevant.

Vestea bună este că nu trebuie să fii un profesionist SEO pentru a folosi Google Trends. Când căutați o anumită interogare, aceasta vă va oferi graficul. În acest moment, este important să rețineți că nu vă spune volumul real de căutare, ci un număr de la 0 la 100.

În Google Trends 0 va indica faptul că nu există suficiente date de căutare pentru o analiză adecvată, ceea ce probabil înseamnă că puțin sau nimeni nu le caută. O valoare de 100 va reprezenta popularitatea maximă a subiectului pe care l-ați căutat. Cu cât numărul este mai mare, cu atât au loc mai multe căutări care folosesc acel cuvânt cheie.

Rețineți că cuvintele cheie care ajung aproape de sau la nivelul 100 contează. Adesea, cea mai practică și pe termen lung decizia este să se concentreze asupra celor cu o creștere stabilă sau poziții stabile. Deși pot părea mai puțin populare, ele reprezintă subiecte care sunt căutate constant de la an la an și nu vor aduce picături nedorite.

Puteți obține informații mai detaliate despre cum funcționează Google Trends sau puteți citi mai departe pentru a înțelege cum să vă desfășurați propria cercetare a cuvintelor cheie.

Pentru a începe analiza, accesați Google Trends și începeți să introduceți orice termen care vă interesează.

Veți observa că la scurt timp după ce începeți să introduceți interogarea, instrumentul vă va oferi diferite autosugestii. De exemplu, dacă doriți să verificați comerțul electronic, Google Trends vă va oferi două opțiuni Termen de căutare și Subiect.

Selectați „Subiect” pentru a analiza o gamă largă de termeni de căutare relevanți. Optați pentru „Termen de căutare” pentru a analiza o anumită interogare de căutare, un cuvânt sau o expresie pe care utilizatorii o introduc într-un motor de căutare. În acest fel, un termen de căutare reprezintă un cuvânt cheie pe care intenționați să îl vizați.

Și asta este tot pentru a începe cercetarea dvs. de cuvinte cheie, este atât de simplu de utilizat. Acum, să vedem cum să folosiți rezultatele pe care le veți găsi pentru a vă îmbunătăți strategia de cuvinte cheie.

Cum să utilizați Google Trends pentru cercetarea cuvintelor cheie

Termeni de căutare sezonieri

În timp ce unele cuvinte cheie au o cerere stabilă pe tot parcursul anului. Alții tind să fie populari doar în anumite anotimpuri. De exemplu, rezultatele căutării legate de Ziua Mamei încep să apară la începutul lunii martie. Atinge apogeul între 3 și 9 mai și dispare total până în martie a anului următor.

Pentru a utiliza termenii de căutare sezonieri în avantajul dvs., puteți implementa următorii pași:

1. Analizează ce produse și/sau servicii se vând mai bine în ce sezon

Când ești la curent cu vârfurile sezoniere, poți fi pregătit cu oferte gustoase pe care clienții tăi nu numai că ar fi bucuroși să le obțină, ci și pe care plănuiau să le cumpere.

2. Începeți să pregătiți din timp cel mai relevant conținut pentru a se potrivi lansării sale cu vârfurile sezoniere

De exemplu, dacă vindeți flori, ar trebui să aveți o serie de articole sau pagini pregătite despre „Cum să adunați buchetul perfect” sau „Ce flori să cumpărați pentru o fată cu ochi verzi” și orice fel de conținut. publicul țintă va fi probabil să caute. Astfel puteți pregăti apoi oferte speciale pentru a crește vânzările potențiale după o încălzire durabilă.

3. Actualizați paginile relevante și informațiile existente pe site-ul dvs. înainte de vârf

Acesta ar putea fi un sfat bun pentru cei care au deja publicate postări decente pe blog sau pagini de destinație. Amintiți-vă că nu trebuie întotdeauna să creați tot conținutul de la zero, ci doar să optimizați ceea ce aveți deja.

Analiza tendințelor generale

În afara sezonului, veți dori să vizați termenii de căutare care au potențialul de a crește în popularitate. Aceasta implică analizarea domeniului mai larg al rezultatelor căutării în afara cuvântului cheie țintă, pentru a obține o idee despre cât de mult este căutat subiectul dvs. Deci, pentru a obține cele mai ample perspective posibile, selectați „Subiect” în loc de „Termen de căutare” atunci când efectuați această cercetare.

În plus, merită să comparați diferiți termeni pentru a vă face o idee mai bună despre cum funcționează ceva în raport cu alte subiecte populare.

De exemplu, dacă introduceți „eCommerce” și apoi îl comparați cu „Blog”, veți observa că interesul general al oamenilor pentru blogging este mult mai mare decât în ​​eCommerce. Aceste cunoștințe vă vor ajuta dacă, să spunem dacă vă gândiți la ce nișă să alegeți între acestea două. Chiar dacă Blogul a scăzut ușor în timp, popularitatea acestui termen este încă mai mare.

Acum rețineți că acesta este un exemplu destul de generalizat și ar putea exista multe motive pentru care termenii mai scurti ca acesta au performanțe mai bune decât alții. Veți dori să săpați puțin mai adânc, să verificați diferite variante (cum ar fi sfaturi de comerț electronic vs sfaturi de blog) și să efectuați singur aceste căutări pentru a vedea cu adevărat cât de populare sunt lucrurile.

Identificați clienții potențiali după locație

Puteți utiliza defalcarea geografică din Google Trends pentru a identifica regiunile care sunt interesate de produsele, serviciile și conținutul dvs.

Când căutați o anumită interogare, derulați în jos pentru a vedea o hartă în care vi se vor furniza zone în care acel termen de căutare sau subiect este cel mai popular. În plus, Google Trends va afișa procentul exact al căutărilor generale, precum și va enumera zonele și orașele exacte în care locuiește publicul țintă.

Joacă-te și introduceți orice variație a termenilor relevanți pentru a defini interesele potențialilor dvs. clienți din diferite locații. De exemplu, dacă introduceți „eCommerce” în Google Trends, acesta va afișa zonele din SUA care caută cel mai mult acest termen.

În acest moment, puteți să navigați la fiecare locație specifică și să obțineți numere aprofundate despre interesul de căutare acolo și chiar să configurați notificări prin e-mail pentru a vă alerta cu privire la orice modificări ale tendințelor.

Amintiți-vă că nu contează cu adevărat dacă aveți o afacere locală sau una la nivel național, deoarece puteți utiliza Google Trends pentru a monitoriza în ce locație, anumite cuvinte cheie sunt mai populare. Consultați aceste sfaturi utile în cazul în care doriți să aflați mai multe despre căutarea avansată.

Extindeți-vă acoperirea

Este întotdeauna înțelept să priviți dincolo de termenii dvs. de căutare specifici și să identificați opțiuni similare pe care le puteți utiliza. Când căutați un anumit termen, derulați în jos pentru a vedea „Subiecte înrudite” și „Interogări înrudite” și veți ști exact ce căutări similare sunt relevante.

De exemplu, să presupunem că conduceți o agenție de marketing. Căutați „marketing” Google Trends, dar doriți să aflați mai multe despre ce verticală ar trebui să vizați atunci când vorbiți despre serviciile dvs.

În acest caz, uitați-vă la „Subiecte înrudite”, precum și la „Interogări înrudite”. Puteți doar să utilizați aceste liste ca cuvinte cheie suplimentare pentru a utiliza sau faceți clic pe oricare dintre rezultate pentru a aprofunda puțin ce alți termeni de căutare asociați ar trebui să luați în considerare.

Top vs tendințe în creștere

Când analizați tendințele asociate, veți observa că aveți două opțiuni: „Sup” și „În creștere”. Top reprezintă cele mai populare subiecte și Rising pentru subiectele cu cea mai mare creștere recentă a căutărilor. Marca de defalcare înseamnă că acest subiect are o creștere extraordinară.

În cazul în care uitați diferența pe parcurs când utilizați tendințele Google, faceți clic pe pictograma semn de întrebare de lângă „Subiecte înrudite” pentru a primi mementoul pe măsură ce mergeți.

Google Trends este un instrument gratuit fantastic pentru cercetarea cuvintelor cheie

SEO este o necesitate atât pentru afacerile online, cât și pentru cele offline, dacă doriți să prosperați online. Bineînțeles, îl poți ignora crezând că este prea complicat și încurcat, sau poți pur și simplu să începi să sapi și să implementezi soluțiile pe care le-ai descoperit. Rețineți întotdeauna că SEO este un subiect foarte larg și complex, care constă dintr-o serie de elemente pe care trebuie să le luați în considerare pentru a-l stăpâni. Și folosirea unui instrument precum Google Trends este o modalitate excelentă și gratuită de a începe să vă construiți strategia SEO.

Doriți să identificați subiectele curente în prezent, precum și termenii de căutare fierbinți? Doriți să aflați ce cuvinte cheie au o cerere stabilă pe parcursul anului și care tind să fie populare în anumite sezoane? Vă întrebați ce regiuni sunt interesate de produsele, serviciile sau conținutul dvs.?

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le puteți face cu Google Trends, dar reprezintă o bază solidă pentru a vă începe călătoria cu acest instrument.

Julia este un manager profesionist de dezvoltare a afacerilor cu experiență dovedită în achiziționarea de clienți, parteneriate strategice și marketing extern. Acum ea se ocupă de marketingul global și de creșterea afacerii la Wincher, un instrument de urmărire a rangului de cuvinte cheie.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *