Cum să supraviețuiești „efectului Amazon” ca proprietar de afaceri de comerț electronic mic

Tocmai ați cumpărat ceva care arăta perfect online și abia așteptați să îl primiți în mâini. Luați un moment pentru a face o pauză și gândiți-vă la ultimul fragment: Cât timp ați vrea de fapt sunteți dispus să așteptați să vă primiți articolul?

Pentru marea majoritate a produselor, oricare ar fi dvs piața țintăoamenii sunt dispuși să aștepte aproximativ două zile. Această dorință de a avea ceea ce îți dorești cu acea viteză este ceea ce a inventat industria „Efectul Amazon.”

A transformat marea majoritate a lumii comerțului electronic într-o cursă către pragul ușii și o mulțime de lucruri cade pe margine în grabă.

Pentru întreprinderi mici de comerț electronic pentru a supraviețui și a crește, va trebui să te familiarizezi cu această nouă realitate și să reacționezi la ea într-un mod pe care și-l doresc clienții tăi, indiferent dacă o știu sau nu.

Atenție la „Efectul Amazon”: preț, viteză și rezultate limitate

Amazon are mai mult de 100 de milioane de conturi Prime și acel amestec de oameni și afaceri conduce economia americană. Auzim adesea despre ei că sunt împuterniciți să influențeze schimbarea și să stabilească așteptări offline datorită a ceea ce experimentează pe site, iar acest lucru este oarecum adevărat.

Ceea ce este probabil mai important pentru majoritatea întreprinderilor mici de comerț electronic și a proprietarilor ca tine este că oamenii își restrâng și mai mult opțiunile pe baza căutării, în timp ce își măresc cerințele. Se uită la preț și viteză, cu o privire secundară asupra calității.

De asemenea, se confruntă cu prea multe opțiuni pentru a fi luate în considerare. Mai exact, pe platforma Amazon, nici măcar nu pot vedea toate opțiunile lor.

Dacă cauți „șapcă roșie de baseball”, Amazon îți spune că există „peste 100.000 de rezultate”, dar te limitează la doar șapte pagini de rezultate. Nici măcar nu văd șapte pagini întregi, deoarece ultima taie cu aproximativ 30 de articole mai devreme decât restul. Deci, puteți răsfoi 306 opțiuni diferite, sau 0,3 la sută.

Bifarea casetei „Prime” duce până la doar „peste 9.000” de rezultate și alegerea de produse de 4 stele și mai bine evaluate duce la „peste 3.000”. Cu toate acestea, nu vei putea niciodată să vezi dincolo de 306th opțiune la orice căutare.

Așadar, oamenii care folosesc Amazon în fiecare zi pentru a determina produsele pe care le doresc, aproape întotdeauna analizează în continuare pe baza recenziilor clienților și a vitezei de expediere. Probabil că vor fi, de asemenea, implicați în această viteză de expediere ca un semn distinctiv al calității, deoarece, în aceeași căutare, fiecare articol de pe prima pagină a fost un articol Prime. Desemnarea „Alegerea Amazonului” a fost, de asemenea, limitată doar la articolele Prime și menționează în mod special că acestea sunt „disponibile pentru livrare imediată”.

Cerințele clienților dvs. și înțelegerea valorii sunt modelate în mod special de cea mai mare piață online și leagă în mod direct valoarea de ceva ce este dificil de realizat pentru magazinele mici de comerț electronic pe cont propriu: oferiți livrare gratuită în două zile.

Operațiunile afacerii dvs. s-au schimbat

Concurența cu Amazon poate fi copleșitoare și mai puțini încearcă. Mulți încorporează Amazon ca un singur canal în propriile lor planuri de afaceri pentru comerțul electronicîn speranța că clienții vor face cumpărături acolo și vor aprecia marca suficient pentru a lua în considerare să se uite la Instagram, rezultatele motorului de căutare sau propriul lor site web pentru mai multe informații și opțiuni.

O parte a obținerii „dreptului” afacerii dvs. de comerț electronic este să determinați cum (și dacă) doriți să concurați sau dacă doriți să tratați Amazon ca parte a strategiei dvs. generale. Există multe mărci și companii de succes care iau fiecare cale.

Încorporați vânzările Amazon într-un model de afaceri cu cutie de abonament

Dragul media, Dollar Shave Club a construit o afacere majoră prin publicitate inteligentă și accesul la nebunia cutiei de abonament înaintea jocului. Ar fi putut continua o cursă lungă de succes fără a păși vreodată pe o pagină Amazon. Cu toate acestea, ei și-au adaptat o parte din modelul lor de afaceri și partenerii pe care îi folosesc pentru a profita de noul canal.

Fie Dollar Shave Club, fie unii dintre partenerii săi au văzut valoare în Amazon, la fel ca și consumatorii. Asta va trebui să vizați.

Afacerile de comerț electronic de toate dimensiunile trebuie să găsească o modalitate de a demonstra și de a oferi valoare publicului de cumpărături. Amazon are resurse și scară cu care va fi greu de concurat, așa că trebuie să găsiți o modalitate de a vă genera propria valoare.

Afaceri cu casete de abonament de fapt, faceți acest lucru eliminând nevoia de a verifica și alege dintre sute de mii de produse; in schimb, alegerea se face pentru client. Ei primesc o selecție îngrijită la un preț accesibil. De aceea, pe Amazon, tot ce vei primi este un card cadou de cheltuit pentru acele cutii alese pentru tine.

Căutați oportunități de a crea experiențe pentru clienți, de a oferi produse unice, de a vă personaliza ofertele sau de a oferi o educație ușoară despre un produs. Dacă un client vă vizitează site-ul web pentru a atinge un scop ca acesta, este mai probabil să apeleze și la site-ul dvs. pentru achiziție.

În loc să oferiți produse, indiferent dacă sunteți comerț electronic B2B sau B2C, trebuie să oferiți o valoare.

Fiți prietenos cu dispozitivele mobile

Dezvoltarea unei strategii care să abordeze Efectul Amazon depinde de cât de bine vă cunoașteți publicul și de cât de dispus sunteți să păstrați expertiza, astfel încât să puteți răspunde corect.

De exemplu, site-ul dvs. de comerț electronic este compatibil cu dispozitivele mobile? Publicul tău este pe telefonul lor mai mult ca niciodată, așa că site-ul tău trebuie să fie pregătit. Cyber ​​Monday 2018 a fost cea mai mare zi de vânzări online din istoria SUA și dispozitivele mobile au reprezentat mai mult de o treime, 2,8 miliarde de dolari, din acele vânzări. Aceasta este o creștere de 56 la sută pentru vânzările bazate pe smartphone-uri.

Aceeași revizuire a vânzărilor din sezonul sărbătorilor 2018, care analizează în mod special piața dvs., arată că mobilul a reprezentat 41,7% din totalul vânzărilor de comerț electronic în perioada de 5 zile de la Ziua Recunoștinței până la Cyber ​​Monday.

Utilizați personalizarea pentru diferite segmente demografice

Mobilul este doar o modalitate de a evidenția nevoia unei abordări centrate pe client a afacerii dvs. Publicul dvs. ar putea fi mai receptiv la e-mailurile care îi salută pe nume, campanii de marketing care se bazează pe influenți Instagram, colaborări cu alte companii sau combinații de produse care fac mai ușor să știe care este alegerea „potrivită” pentru ei.

Personalizarea vine într-o gamă largă de arome, iar oamenii răspund bine la aproape toate – doar nu deveniți prea înfiorător. Așadar, dacă vă confruntați cu o mișcare de deschidere, începeți puțin și prezentați pur și simplu produse suplimentare și similare sub articolul prezentat pe orice pagină de vânzare dată. Aceasta este, de asemenea, o introducere de bază în inteligența artificială, în care evidențiați elementele conexe pe baza vizitatorilor anteriori ai site-ului.

Pe măsură ce creșteți și aflați mai multe, puteți utiliza instrumente de personalizare și inteligență artificială mai sofisticate pentru a crea oferte mai convingătoare. În esenta, însă, răspunsul tău trebuie să fie ghidat în mod special de publicul tău.

Livrați rapid: faceți corect ultima milă

Elementul necesar este îndeplinirea rapidă și precisă. Îți va împinge afacerea să fie cât mai eficientă cu livrările. Acest lucru trimite o mulțime de mici afaceri de comerț electronic în calea noastră – consultați această listă a cei mai buni furnizori de servicii de e-commerce pe care le împărtășim proprietarilor la fel ca dvs., pentru conversații despre ce înseamnă totul și cum să răspundeți.

Puteți externaliza depozitul și execuția unei persoane ca noi, care este specializată în asta, sau puteți rulați operația de pe site-ul dvs. Există o mulțime de tehnologie care face posibilă oricare dintre opțiuni și există momente diferite în viața unei afaceri în care o opțiune va avea mai mult sens decât cealaltă.

Nu aveți încredere în nicio companie, fie că este un furnizor de servicii de onorare sau cineva care încearcă să vă vândă software de depozit, care spune că există întotdeauna o alegere inteligentă sau că orice în comerțul electronic este unic pentru toate. La fel ca atunci când vorbești cu un avocat, fiecare răspuns de calitate va începe cu „depinde”.

Partea importantă pentru afacerea dvs. este să determinați ce vă puteți permite și apoi să promiți asta clienților tăi. Dacă tu sau partenerul tău poți ajunge în fiecare casă din SUA continentală în două zile, atunci spune asta. Dacă nu poți, nu promite.

Dacă trebuie să taxați mai mult pentru livrare, faceți-vă temele pentru a vedea dacă publicul dvs. specific acceptă mai mult să plătească direct pentru livrare sau dacă trebuie să includeți asta în costurile produselor. Din nou, depinde.

Fă mai mult decât supraviețuiește

Pentru comerțul electronic tradițional, clienții vă vor judeca pe întregul proces, de la descoperirea produselor până la comandă, plată și livrare. Dacă ei sunt nemulțumiți pe drum, primești vina. Dacă mergi pe ruta Amazonului, poți patina la comandă și la onorare. Din păcate, concentrarea pe Amazon acolo înseamnă, de asemenea, că construiți mai puțină relație cu clienții dvs.

Supraviețuind și prosperând în epoca lui TEfectul Amazon se rezumă la înțelegerea modului în care doriți să vă conduceți afacerea de comerț electronic, unde doriți să vă diferențiați și cum veți construi relații de lungă durată cu clienții pentru a vă menține afacerea în funcțiune.

Este corect să concurezi la preț, personalizare, bazându-te pe canalele tale sau să te alături de listele mari de produse și să încerci să fii cel mai bun la Amazon SEO? Depinde.

Vestea bună pentru toți cei care citesc acest lucru acum este că există răspunsuri și opțiuni disponibile, indiferent de dimensiunea companiei sau categoriile de produse. Tratează-ți afacerea și clienții corect și vei putea face mai mult decât să supraviețuiești lui TEfectul Amazon.

Jake Rheude este directorul de marketing pentru Red Stag Fulfillment, un depozit de onorare a comerțului electronic care s-a născut din comerțul electronic. Are ani de experiență în comerțul electronic și dezvoltarea afacerilor. În timpul liber, lui Jake îi place să citească despre afaceri și să împărtășească propria experiență cu alții.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *