Cum să strângi bani și să-ți prezinți afacerea ca femeie antreprenor

Deci ai început o companie și ea crește. Grozav! Dacă sunteți ca mulți fondatori de start-up-uri, s-ar putea să nu fie suficient. Este posibil să simți dorința profundă de a trece și de a atinge noi culmi.

Dacă poți face asta fără finanțare externă, mergi. Dar dacă aveți nevoie de o rundă externă de finanțare și vă pregătiți să strângeți fonduri de la VC, cereți sfatul cât mai multor prieteni fondatori cu privire la modul de abordare a procesului. Fondatori precum Eropa Stein (CEO al Hyre), descriu procesul ca fiind consumator de timp, entuziasmant și, uneori, demotivant.

În calitate de tânără antreprenor fără prea multă experiență sau reputație, strângerea de fonduri poate fi un proces foarte stresant. Poate fi și mai intimidant dacă în timpul întâlnirii cu investitorii sunt resimțite nuanțe sexiste ocazionale. Aceste situații sunt extrem de descurajatoare și totuși, femeile trebuie adesea să se abțină și să mențină conversația în mișcare spre un rezultat pozitiv.

De fapt, femeile fondatoare pot simți că au multe de pierdut dacă spun acest comportament nepotrivit. Și așa… ciclul nefericit de subfinanțare a femeilor sau devalorizare a companiei continuă.

Deci ce faci?

La ce să vă așteptați atunci când strângeți fonduri

Acesta este un scenariu cu care Eropa s-a confruntat de mai multe ori de-a lungul carierei sale, în special în timpul rundei de finanțare pentru platforma ei de programare a angajaților. Din păcate, este destul de comun ca bărbații și femeile să li se pună întrebări diferite în timp ce se luptă în rezervorul de rechini.
Harvard Business Review a efectuat cercetări în special asupra modului în care antreprenorii bărbați și femei sunt adresate diferite întrebări de către VC și cum le afectează finanțarea. Femeilor li se pun întrebări despre potențialul de pierdere, în timp ce bărbații sunt întrebați despre potențialul de câștig. Acestea se numesc întrebări de promovare versus întrebări de prevenire.

Multe femei fondatoare din rețeaua Eropa au împărtășit experiențe de a fi bombardate cu întrebări de risc de către investitori, fără a avea șansa de a-și împărtăși viziunea despre compania lor. Fondatorii care erau mai aserți au fost etichetați ca fiind agresivi. Alții care erau mai blânzi au fost descriși ca fiind lipsiți de abilități de conducere.

Dar ce poți face de fapt în privința asta?

Iată câteva întrebări pe care să ți le pui atunci când răspunzi la o întrebare sexistă:

Cum se potrivește răspunsul tău cu obiectivele tale pe termen lung și unde vrei să fii?

Nu există nicio îndoială că este greșit ca femeile să beneficieze de un tratament diferit față de bărbați. Cu toate acestea, trebuie să fii cu ochii pe premiu și să nu reacționezi impulsiv. Arătați că sunteți competent împletind viziunea dvs. la răspunsul dvs., chiar dacă întrebarea nu cere în mod specific.

De exemplu, pentru o întrebare despre utilizatorii dvs. zilnici sau lunari, puteți răspunde mai întâi prin modul în care intenționați să achiziționați clienți și apoi unde vă aflați în prezent. Sau când sunteți întrebat despre abandon, încercați să vorbiți despre păstrarea clienților. Pregătește-te din timp pentru a submina întrebările, astfel încât să poți fi liniștit și să răspunzi într-un mod care să te pună la putere.

„Când investitorii m-au întrebat despre retragerea clienților înainte de a avea ocazia să prezint creșterea noastră, am fost gata să-i redirecționez către poveștile de succes ale clienților noștri. Am sărit la un slide care arăta cât de mult a redus Hyre cifra de afaceri a angajaților clienților noștri; și, astfel, a reușit să mențină rate ridicate de retenție. Acest lucru a redirecționat imediat conversația și ne-a readus pe drumul cel bun.” — Europa

Da, este nedrept. Amintiți-vă, doar intrarea în bârlogul dragonului înseamnă că deja faceți o diferență în cultura lui. Pe măsură ce avansați mai departe în carieră, puteți exercita o influență și mai mare asupra industriei și culturii dvs.

Care este rezultatul pe care vrei să-l aibă investitorii din pitch-ul tău?

Concentrați-vă pe cele mai tari puncte pe care doriți să le înlăture investitorii. Ceea ce tu și echipa ta aduci la masă ar trebui să fie clar în fiecare răspuns. Chiar dacă întrebările adresate către tine sunt mai negative decât cele adresate omologilor tăi de sex masculin, te împinge să muncești mai mult pentru a evita să le dai ceva de care să te agăți. Acest lucru necesită o pregătire atentă și o strategie.

Potrivit Harvard Business Review, 85% dintre antreprenori răspund la o întrebare de promovare cu un răspuns de promovare și la o întrebare de prevenire cu un răspuns de prevenire. Acest lucru duce la o părtinire de confirmare, așa că trebuie să schimbați modul în care răspundeți.

Cum să vă pregătiți prezentarea pentru răspunsuri strategice

Cu siguranță trebuie să-ți exersezi pitch-ul cu echipa ta. Dacă este posibil, conectați-vă cu mentori sau colegi din rețeaua dvs. care pot împărtăși feedback pe baza experiențelor lor. Trebuie să vă concentrați pe răspunsurile dvs., indiferent de întrebările adresate. Este important să jucați în rol întrebările și răspunsurile pentru scenariile cele mai defavorabile. Programați timp în calendar pentru toți pașii individuali de mai jos și exersați-vă prezentarea.

1. Faceți o listă de întrebări potențiale

Care sunt întrebările pe care le place să le primești și întrebările de care te temi? Pune-le pe amândouă pe lista ta. Întrebați-vă colegii ce întrebări le-au fost puse în trecut la care nu se așteptau și pe care le puteți adăuga. Vă ajută să vă faceți cercetări și să contactați alte startup-uri care au prezentat acelor investitori înainte.

Este posibil să poată împărtăși întrebările care le-au fost adresate și mai multe informații despre investitorii dvs. specifici. Construirea rețelei vă va ajuta și pe viitor. Odată ce primiți ajutor, asigurați-vă că îl plătiți înainte când sunteți în situația de a ajuta.

2. Faceți o listă cu tot ceea ce doriți să transmiteți

Transformă-ți viziunea în puncte marcante care pot intra în diferite categorii de întrebări și răspunsuri. Exersați diferite moduri de a capta o afirmație care se poate îmbina în alte răspunsuri. Ar trebui să aveți 3-5 puncte care să vă ilustreze viziunea pregătită de lungimi diferite. Dacă există puncte pe care doriți să le faceți și care nu sunt solicitate, exersați să adăugați acestea într-un alt răspuns.

3. Mementouri sau Afirmare

Scrieți un memento sau o afirmație despre ceea ce doriți să obțineți dintr-o întâlnire și unde doriți să se îndrepte cariera dvs. Fiecare întâlnire la care mergi cu un investitor ar trebui să servească mai multor scopuri. Este evident că vrei investiții, dar mai sunt și alte lucruri de câștigat.

În primul rând, este o experiență din care poți învăța pentru a-ți perfecționa prezentarea. Indiferent ce s-ar întâmpla, aceasta este doar una dintre multe întâlniri de-a lungul carierei tale.

În al doilea rând, este o altă legătură de făcut. Chiar dacă un investitor vă arată prin întrebările sale că nu este genul de investitor pe care îl doriți, probabil că este bine conectat. Poate că știu de alți investitori care s-ar putea potrivi mai bine.

Planificați pitch-ul dvs

Cu un plan în vigoare, este posibil să obțineți de 1,6 ori suma de finanțare răspunzând la întrebările de prevenire cu un răspuns de promovare. Este timpul să obțineți finanțarea pe care dumneavoastră și echipa dumneavoastră o meritați. Femeile antreprenori dețin 38% din afacerile din SUA și merită o reducere mai mare a finanțării (suntem la 2%). Este regretabil că în prezent, femeile și bărbații investitori sunt susceptibile să arate aceeași părtinire în întrebările pe care le pun. Cu toate acestea, vremurile se schimbă și mulți investitori vor fi mai puternici.

Succes cu prezentarea ta și continuă să exersezi. Dacă ați găsit acest articol util, nu ezitați să anunțați Eropa, CEO Hyre! Ea poate fi găsită pe LinkedIn unde puteți fi la curent cu cele mai recente actualizări despre software-ul Hyre pentru personal temporar și managementul forței de muncă.

Eropa Stein este fondatorul și CEO-ul Hyre, o platformă de resurse umane all-in-one care dă putere managerilor de ture să-și programeze și să-și personalizeze echipele fără probleme.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *