Cum să stabiliți obiective clare și acționabile pentru afacerea dvs

Privind înapoi în acest an, cât de mulțumit ești de performanța afacerii tale? Te mângâi pe spate, atingând fiecare obiectiv? Zâmbind în timp ce vă uitați peste lista lungă de repere atinse? Te odihnești pe lauri?

Dacă răspunsul este nu, atunci ești ca mulți proprietari de afaceri care au probleme în a-și atinge obiectivele de afaceri. Știi exact ce vrei – o afacere mai mare, vânzări mai mari per client, mai multe clienți potențiali, profituri mai mari – dar te străduiești să-ți atingi obiectivele.

La Software pentru salon Phorestoferim sfaturi companiilor de salon pe blogul nostru, de la stabilirea de obiective, până la finanțare, managementul personalului, strategii de marketing și multe altele.

În acest articol, vă vom arăta cum să setați obiective clare și acționabile pentru afacerea dvs. și cum să faceți modificările de care aveți nevoie pentru a vă putea trece prin ele. Să facem din acesta anul în care ați atins fiecare țintă de afaceri stabilită.

1. Obțineți clar obiectivele pe care doriți să le acordați prioritate

Una dintre cele mai mari provocări în orice afacere este că totul trebuie făcut în același timp. Trebuie să găsești clienți noi, să-ți mulțumești clienții existenți, să-ți gestionezi finanțele, să-ți eficientizezi procesele și să-ți motivezi angajații — toate în același timp.

Când vine vorba de stabilirea obiectivelor tale mari și globale ale companiei pentru anul, trebuie să știi care sunt prioritățile tale principale.

A Analiza SWOT este o modalitate fantastică de a fi foarte clar despre ceea ce trebuie abordat mai întâi. Acesta analizează punctele forte, punctele slabe, oportunitățile și amenințările afacerii dvs.

Să luăm exemplul unui salon de înfrumusețare. Te așezi să faci o analiză SWOT și să identifici următoarele:

Acum putem vedea cum să folosim această analiză SWOT pentru a stabili prioritățile. Nu alege prea multe obiective sau riști să te răspândești prea subțire.

Pe baza analizei SWOT, alegeți trei priorități pentru a crea obiective pentru:

 1. Creșteți veniturile de la clienții existenți vânzându-le produse noi
 2. Creșteți baza de clienți și veniturile prin crearea de marketing direcționat pentru lucrătorii din clădirile de birouri noi
 3. Folosiți Instagram pentru a vă promova afacerea și pentru a vă construi marea reputație

Vă rugăm să rețineți: Acestea nu sunt încă obiective! Acestea sunt domeniile tale cheie pe care să te concentrezi. După ce le-ați discutat cu echipa dvs., despre care vom trata în continuare, le veți transforma în Obiective SMART (obiective specifice, măsurabile) pentru a vă asigura că veți lua măsuri în privința lor.

Urmăriți videoclipul nostru despre stabilirea obiectivelor pentru a vedea cum să vă transformați visele în realitate!

2. Examinați aceste obiective împreună cu echipa dvs

Fiecare proprietar de afaceri de succes știe că oamenii care lucrează pentru tine sunt cel mai valoros bun al tău. Acest lucru nu este niciodată mai adevărat decât atunci când vă definiți obiectivele de afaceri.

Echipa ta este acolo în fiecare zi, lucrând la produsele tale sau discutând cu clienții. Ei sunt oamenii care vă pot spune ce funcționează și ce nu, ce vă împiedică afacerea și unde ar trebui să vă concentrați eforturile și să vă stabiliți obiectivele de afaceri pentru anul următor.

Așadar, odată ce ați finalizat analiza SWOT și ați selectat ceea ce credeți că ar trebui să fie obiectivele de top pentru afacerea dvs., întâlniți-vă cu angajații și primiți feedback-ul lor. Ei pot fi de acord sau pot avea perspective utile la care nu te-ai gândit.

Și mai important, implicarea personalului dumneavoastră în crearea strategiei dvs. de afaceri îi va motiva și inspira să atingă aceste obiective.

După cum a spus Dale Carnegie,

„Oamenii susțin o lume pe care o ajută să o creeze.”

Prin implicarea angajaților dumneavoastră în procesul de stabilire a obiectivelor, îi faceți să se simtă apreciați și implicați, asigurându-vă, în același timp, că obiectivele dumneavoastră sunt realiste și realizabile.

3. Faceți-vă obiectivele INTELIGENTE

OK, așa că te-ai hotărât asupra celor trei până la cinci obiective de afaceri. Acum este timpul să le dezvoltăm de la stadiul de idee până la cel de acțiune și să creați Obiective SMART:

 • Sspecific: Ce ai de gând să faci mai exact?
 • Measurable: Cum vei ști dacă reușești?
 • Achievable: Cum vei implementa obiectivul?
 • Relevant: Scopul are legătură cu obiectivele tale generale?
 • Timely: Când vei atinge obiectivul?

Să luăm unul dintre obiectivele de afaceri ale salonului pentru care ne-am hotărât și să-l transformăm într-un INTELIGENT obiectiv – să spunem, de exemplu, planul nostru de a ne crește baza de clienți și veniturile prin crearea de marketing direcționat pentru lucrătorii din noile clădiri de birouri.

 • Specific: Câștigă 10 clienți noi pentru salon din noua clădire de birouri.
 • Măsurabil: Măsurați progresul urmărind numărul de clienți noi câștigați și profiturile realizate, menținând în același timp baza noastră de clienți existentă.
 • Realizabil: Vom face acest lucru prin crearea unei promoții de vânzări personalizate, pe care o vom face publice prin pliante și pliante în clădirea de birouri.
 • Relevant: Acest lucru ne va ajuta să creștem numărul de clienți noi și, astfel, să creștem afacerea și profitul salonului.
 • în timp util: Vom realiza acest lucru până la sfârșitul trimestrului II 2019.

4. Setați-vă KPI-urile

Acum că ți-ai construit obiectivele împreună cu echipa și le-ai convertit în obiective SMART, trebuie să te gândești la implementarea a două aspecte: măsurarea obiectivelor tale și stabilirea termenelor.

Amintiți-vă, așa cum a spus Bill Hewlett:

„Nu poți gestiona ceea ce nu poți măsura… și ceea ce se măsoară se face.”

Cel mai obișnuit mod de a măsura dacă sunteți sau nu pe drumul cel bun pentru a atinge un obiectiv de afaceri este să setați KPI-uri.

KPI-urile (sau „indicatorii cheie de performanță”) sunt numere pe care le puteți urmări și care arată dacă înregistrați sau nu progrese cu obiectivele dvs. Sunt, de asemenea, mari motivatori. Veți avea deja stabilite KPI-urile pe care trebuie să-i măsurați atunci când v-ați asigurat că obiectivele dvs. sunt SMART.

Pentru a lua exemplul nostru de mai sus, un KPI ar fi numărul de clienți noi câștigați de la clădirea de birouri (ceea ce înseamnă că ar trebui să ne asigurăm că avem o modalitate de a ține evidența de unde vin clienții noștri). De asemenea, ar putea dori să luăm în considerare stabilirea KPI-urilor pentru câte fluturași distribuim, câte apeluri am primit ca urmare a pliantelor, cât a cheltuit fiecare client nou și dacă s-a întors sau nu la salon.

Veți avea, de asemenea, KPI-uri diferiți pentru afacerea în ansamblu, cum ar fi ținte globale de vânzări lunare, precum și stabilirea KPI-uri individuale pentru fiecare membru al personalului. Ne-am încurajat clienții să stabilească obiective de personal pe Phorest blog ca o modalitate importantă de a vă motiva personalul pentru a îndeplini obiectivele companiei.

Cercetările sugerează că companiile care aliniază obiectivele individuale la obiectivele companiei au o rată de succes mult mai mare.

În exemplul nostru de salon, scopul companiei noastre este să ne creștem baza de clienți și veniturile de pe o anumită piață țintă.

Cu toate acestea, acest obiectiv s-ar putea traduce în diferiți KPI pentru un hairstylist individual, de exemplu:

 1. Satisfacția clienților (pentru a păstra noii clienți)
 2. Suma cheltuită per client (maximizarea profitabilității)

5. Creați obiceiuri bune de afaceri pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele

Pentru un proprietar de afaceri, ca și în viață, dacă vrei să faci ceva să se întâmple, trebuie să-ți creezi un program și să construiești obiceiuri bune în jurul lui.

Dacă doriți să slăbiți, știți că trebuie să includeți exerciții în program, să planificați timp pentru a găti mese sănătoase și așa mai departe. Dacă vrei să-ți atingi obiectivele de afaceri, trebuie să te gândești la ele în același mod. Acțiunile care vor atinge acești KPI-uri trebuie programate.

Automatizați cât mai mult posibil. Folosiți un calendar atât pentru dvs., cât și pentru personalul dvs. și adăugați mementouri. Folosiți software-ul de listă de activități online, cum ar fi ToodleDo pentru a organiza sarcini, a stabili termene limită și a vă solicita acțiuni repetate. Puneți obiectivele cheie pe peretele biroului dvs. sau în sala de ședințe ale personalului pentru a le păstra vizibile.

Și, foarte important, revizuiți și analizați în mod regulat progresul dvs. și rezolvați orice problemă; verificați dacă aveți KPI-urile potrivite și optimizați-vă în mod constant procesele pentru a le îmbunătăți, dacă este cazul.

Este o idee grozavă să puneți regulat (eventual trimestrial) întâlniri de revizuire a planului de afaceri în calendarul companiei dvs. acum, astfel încât să puteți acorda prioritate timpului pentru a vă revizui obiectivele și etapele în mod regulat, nu doar o dată pe an. Acest lucru vă va ajuta să stabiliți obiective și obiective specifice, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, și să le revizuiți în mod regulat pentru a vă asigura că KPI-urile dvs. sunt pe drumul cel bun.

Acest lucru ar putea suna puțin copleșitor, dar este mult mai puțin copleșitor decât sentimentul că te îneci în muncă și că nu ești aproape de a-ți atinge obiectivele.

Prin identificarea și revizuirea domeniilor dvs. cheie de interes, stabilirea obiectivelor SMART, definirea KPI-urilor pentru a vă urmări progresul companiei și individuale și prin implementarea unor sisteme pentru a vă asigura că respectați programul, vă veți pune în cea mai bună poziție pentru a face 2019 anul în care afacerea ta începe cu adevărat să strălucească.

Nota editorului: Acest articol a fost publicat inițial în 2017. A fost revizuit în 2018.

Jennifer este director de conținut online pentru Phorest Salon Software. Ea gestionează conținutul în mai multe regiuni și oferă sfaturi utile și sfaturi pentru întreprinderile mici care încearcă să-și construiască compania și să devină mai productive și mai eficiente pentru a crește într-o industrie competitivă.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *