Cum să scrieți o cerere de propuneri de proiectare a site-ului web pentru site-ul web al companiei dvs. în 2022

Dacă nu aveți capabilitățile interne pentru a crea un site eficient pentru afacerea dvs., probabil că trebuie să căutați un designer. O parte a acestui proces este elaborarea unei propuneri pentru ceea ce doriți să includeți pe site-ul web al companiei dvs. Crearea unei cereri de propunere (RFP) pentru un proiect de site web poate ajuta afacerea dvs. nu numai să găsească partenerul potrivit pentru site-ul web, ci și să înțeleagă mai bine cerințele proiectului.

Deși există o mulțime de agenții de site-uri web și designeri independenți pe piață, adevărul este că agențiile web de renume primesc RFP-uri tot timpul. Cel mai probabil va ignora solicitarea dvs. dacă domeniul de aplicare al proiectului pare dezorganizat.

Pentru a vă ajuta să evitați aceste capcane, urmați aceste sfaturi pentru a scrie o cerere de propuneri de proiectare a site-ului web bine organizată și pentru a vă pregăti proiectul pentru succes.

Ce este un RFP pentru design de site web?

O cerere de propunere de proiectare a unui site web (RFP) este un document concis care subliniază obiectivele afacerii dvs. și scopul pentru noul site web. Există câteva motive pentru care puteți pregăti o cerere de propuneri.

Dacă nu aveți resursele interne pentru a crea un site profesional, veți dori să căutați o echipă de web design talentată pentru asistență.

O cerere de propunere poate fi, de asemenea, utilă dacă afacerea dvs. va avea nevoie de un site web mai complex care implică comerț electronic sau funcționalitate de membru.

Designerii de site-uri web nu au nevoie de o cerere de propuneri pentru a pregăti o propunere. Cu toate acestea, vă poate ajuta afacerea să se asigure că partenerul web selectat poate îndeplini toate așteptările dumneavoastră.

5 componente cheie ale unui RFP pentru design de site web

În timp ce detaliile din fiecare cerere de propuneri vor depinde de nevoile afacerii, iată cinci componente cheie pe care ar trebui să le includeți.

1. Antecedentele companiei 

Începeți cererea de propuneri cu o scurtă prezentare generală a afacerii dvs. și a produselor sau serviciilor actuale. Păstrați această secțiune succintă și adaptați informațiile la ceea ce este relevant pentru proiectul site-ului web.

Dacă aveți un site web existent, spuneți ce rol joacă site-ul în prezent în afacerea dvs. în ceea ce privește marketingul, recrutarea și brandingul.

Dacă generarea de clienți potențiali este un obiectiv cheie pentru noul site web, poate doriți să împărtășiți orice marketing pe care îl faceți în acest moment și modul în care echipa dvs. dobândește noi clienți.

Distribuiți câteva detalii despre clienții sau publicul dvs. ideal dacă aveți o înțelegere clară a pieței dvs. țintă. Majoritatea agențiilor web vor petrece mult timp înțelegând diferitele tipuri de vizitatori ai site-ului web pentru a crea un site relevant și eficient.

În cele din urmă, descrieți cine va fi implicat în proiectul site-ului în echipa dvs. Cel mai bine este să mențineți această echipă internă de site la maximum 3-4 persoane. Mai multe confuzii și dezacorduri pot apărea cu o echipă internă mai mare.

2. Scopurile și obiectivele proiectului

Procesul de creare a unui RFP este un exercițiu bun pentru fiecare afacere. Vă permite să faceți un pas înapoi și să evaluați situația actuală a site-ului dvs. web și cum arată „succesul” pentru proiect.

Pentru a pregăti această secțiune a cererii de propuneri, va trebui să discutați despre obiectivele proiectului cu părțile interesate din afacerea dvs.

Există câteva motive comune pentru a crea un nou site web sau pentru a vă reproiecta site-ul existent. Dacă sunteți un startup și doriți să vă lansați prezența online, obiectivul dvs. poate fi să construiți un site profesionist care să atragă investitori și să vă dezvolte afacerea.

Pentru companiile consacrate, generarea de lead-uri ar putea fi un accent major pentru noul site. Dacă acesta este cazul afacerii dvs., veți dori să selectați un partener web care înțelege optimizarea conversiilor și marketingul digital.

O afacere în creștere poate avea nevoie și de un site web care să sprijine recrutarea și să răspundă noilor angajați cu o pagină de carieră puternică și liste de locuri de muncă.

Dacă reproiectați un site existent, este posibil să aveți anumite provocări cu site-ul dvs. actual. Asigurați-vă că le includeți și în RFP și discutați-le mai departe cu echipa site-ului. De exemplu, designul site-ului poate să nu reprezinte în mod adecvat marca și poate fi depășit.

3. Cerințe de proiectare și dezvoltare

Crearea unei cereri de propuneri vă poate ajuta, de asemenea, să adunați oferte de site-uri web mai precise, deoarece oferiți linii directoare clare cu privire la domeniul de aplicare. În această secțiune a RFP, veți dori să subliniați nevoile dvs. de proiectare și cerințele de funcționalitate pentru noul site.

Un aspect important este dacă afacerea dvs. va fi rebranding și dacă veți avea nevoie de asistență cu un nou logo și linii directoare de branding. Luați în considerare includerea unor site-uri de inspirație sau site-uri concurente, deoarece majoritatea agențiilor web le vor solicita la începutul proiectului.

Cerințele de funcționalitate ale site-ului vor avea un impact mai mare asupra costului general și asupra lucrărilor de dezvoltare implicate în proiect.

Pentru un site informativ, veți dori să includeți orice detalii despre integrările cu sistemele interne, cum ar fi CRM-uri și platforme de marketing prin e-mail, integrări de locuri de muncă pentru paginile de carieră sau caracteristici unice. Un portal protejat prin parolă sau al angajaților de pe site ar fi, de asemenea, considerat o solicitare mai complexă.

Dacă sunteți în căutarea unui site de comerț electronic sau a unui site de membru, va trebui să furnizați cât mai multe detalii posibil cu privire la cerințele de funcționalitate.

În această secțiune a RFP, ar trebui să precizați dacă doriți să construiți site-ul pe o anumită platformă de site web, cum ar fi WordPress, sau să utilizați un anumit sistem de comerț electronic, cum ar fi WooCommerce sau Shopify.

4. Buget și calendar

Secțiunea buget și calendar este cea mai importantă parte a cererii de propuneri.

Rețineți că agențiile web și designerii independenți vor evalua mai întâi cerințele bugetare și calendaristice în cererea de propuneri. Aceasta înseamnă că dacă bugetul sau calendarul dvs. sunt limitate sau nerezonabile, puteți elimina rapid oportunitatea de a lucra cu unii parteneri web.

Este esențial să aveți o înțelegere solidă a bugetului dvs. Bugetul tău este flexibil sau nu? Dacă este flexibil, furnizați o gamă de preț în cererea de propuneri și explicați că sunteți deschis la discuții. Costul unui site web nou depinde de cerințele de proiectare și dezvoltare, așa că ar trebui să aveți întotdeauna un domeniu de aplicare cât mai restrâns posibil pentru proiect.

Nu sunteți sigur ce este rezonabil pentru piață? Prezentați o oarecare flexibilitate și discutați cerințele dvs. cu agențiile selectate pentru a vedea ce este rezonabil.

Ca standard industrial, majoritatea proiectelor web durează între 2 și 3 luni. Grăbirea cronologiei proiectului poate însemna că designerul web va tăia colțurile calității și personalizării.

Atunci când comunicați cronologia, furnizați orice detalii despre etapele importante ale afacerii care urmează să afecteze lansarea site-ului, cum ar fi o campanie de marketing digital sau lansarea unui produs.

5. Criterii de selecție

Criteriile de selecție ale cererii de propunere sunt, de obicei, secțiunea finală a documentului în care descrieți orice termene limită pentru răspunsul la cerere și solicitați orice elemente suplimentare.

Dacă conduceți un proiect web pentru afacerea dvs., discutați despre procesul de luare a deciziilor cu celelalte părți interesate. Cunoașterea din timp a acestui lucru va reduce orice timp pierdut în apelurile telefonice și propunerile de la agenții care nu vor îndeplini criteriile principale.

Furnizați un termen limită pentru a răspunde la cererea de propuneri și data de începere anticipată. Acest lucru vă va ajuta să respectați calendarul proiectului pe care l-ați conturat și, de asemenea, vă va transmite că afacerea dvs. este serioasă în privința proiectului.

În această secțiune a cererii de propunere, solicitați orice informații suplimentare pe care doriți să le vedeți dincolo de o propunere, cum ar fi lucrări de proiectare anterioare sau referințe de la clienții foști. Dacă sunteți în căutarea unei agenții de site-uri web cu multă experiență în design de site-uri B2B, atunci veți dori să solicitați exemple ale muncii lor pe site-uri B2B. Puteți face aceeași abordare dacă sunteți în căutarea unui designer specializat în site-uri B2C sau eCommerce.

În cele din urmă, adăugați orice suplimente pe care doriți să le vedeți în propunerea de proiectare a site-ului web. De exemplu, doriți să vedeți costul găzduirii și întreținerii în prețul proiectului.

RFP-ul dvs. ar trebui să dezvolte o colaborare

Majoritatea companiilor de web design vor efectua un apel telefonic cu dvs., după primirea unui RFP și înainte de a pregăti o propunere, mai ales dacă există lacune în domeniul de aplicare al proiectului.

Poate fi tentant să trimiteți cererea dvs. de propunere către nenumărați designeri și agenții web, dar rețineți că proiectul este o colaborare. Cu toate acestea, veți primi răspunsuri mai bune trimițând cererea de propunere finală către primele 3-4 companii de design web ca punct de plecare.

Mikel Bruce este CEO-ul TinyFrog Technologies, o agenție de design web din San Diego, specializată în design și dezvoltare web WordPress și găzduire și întreținere securizate. Fondată în 2003, TinyFrog Technologies oferă o abordare bazată pe conversie a designului web și a construit peste 1.100 de site-uri web.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *