Cum să scrieți despre aprovizionare și îndeplinire în planul dvs. de afaceri

Indiferent dacă dezvoltați o plan de afaceri tradițional sau doar a Lean Business Planamintiți-vă că costurile directe contează.

Aprovizionarea și îndeplinirea (care sunt costuri directe) sunt cealaltă parte a întrebării „ce vinzi”: cum construiești acel produs? Cum îndeplinești acel serviciu? Ce te costă? De unde cumperi componentele? Sunt factori critici pentru orice afacere.

Într-un plan Lean, costurile de aprovizionare și de îndeplinire ar putea fi doar implicate în secțiunea privind costurile directe a prognozei sau în câteva puncte din tactici sau operațiuni. Într-o plan formal complet, ar putea fi inclus în secțiunea despre operațiuni. Dacă utilizați LivePlan, ați adăuga aprovizionarea și îndeplinirea ca subiect în secțiunea operațiuni din capitolul Execuție al planului dvs. Rețineți că nu orice afacere va avea nevoie de o secțiune de aprovizionare și de îndeplinire în planul lor, așa că includeți-o doar dacă aveți nevoie de ea.

Ce sunt aprovizionarea și îndeplinirea?

Aprovizionarea sau îndeplinirea sunt descrieri ale locului în care obțineți produsele pe care le vindeți (aprovizionare); modul în care îndepliniți serviciile pe care le vindeți (realizarea); sau modul în care împachetați, asamblați și expediați produsele pe care le vindeți online (online).

Pentru produse, aprovizionarea acoperă de obicei modul în care cumpărați de la distribuitori, vânzători de materii prime, furnizori și așa mai departe. Pentru servicii, îndeplinirea include de obicei modul în care lucrați cu subcontractanți, șoferi, analiști, surse de cercetare și așa mai departe. Îndeplinirea se aplică și pentru asamblarea, ambalarea și expedierea pentru companiile de produse online.

Cu toate acestea, dacă includeți sau nu o secțiune privind aprovizionarea și îndeplinirea în planul dvs. de afaceri depinde, desigur, de natura exactă a afacerii dvs.

Aprovizionarea este importantă pentru majoritatea companiilor de produse, dar poate nu pentru meșteșugul care vinde bunuri lucrate manual sau felicitări pictate manual la o piață locală de vechituri. Îndeplinirea este importantă pentru majoritatea întreprinderilor de servicii, dar poate nu și pentru consultantul de management independent care face munca singur. Este important pentru unele companii de produse – cele care preiau comenzi și expediază, sau cele care asamblează produse, ar putea avea atât aprovizionare, cât și onorare.

Folosește-ți bunul simț când decideți ce funcționează pentru planul dvs. Dacă dezvoltați un plan mai tradițional, atunci titlul acelei secțiuni este în mod normal „Aprovizionare” pentru produse, „Achitare” pentru servicii și „Aprovizionare și îndeplinire” dacă vindeți produse și servicii sau dacă produsele pe care le vindeți trebuie să fi asamblat și expediat sau dacă trebuie să vă ocupați de ambalare și expediere pentru comenzile online.

Nimic din toate acestea nu este o știință exactă sau strict obligatorie. Folosește-ți bunul simț pentru a decide dacă această secțiune se aplică sau nu afacerii și planului tău de afaceri.

Afaceri producătoare

Aprovizionarea este probabil să fie importantă o companie producătoare. Furnizorii dvs. stabilesc costurile dvs. standard și dețin cheile pentru a continua funcționarea. Analizați costurile standard și materialele sau serviciile pe care le achiziționați ca parte a operațiunii dvs. de producție. Includeți liste de foi de calcul, liste de materiale și defalcări standard ale costurilor. Includeți economia unității.

Este posibil să aveți documentație suplimentară pe care o puteți copia și atașa ca anexe, poate chiar contracte cu furnizori importanți, defalcări standard ale costurilor, liste de materiale și alte informații.

Acolo unde materialele sunt deosebit de vitale pentru producția dvs., puteți discuta dacă sunt disponibile surse secundare sau surse alternative și dacă le folosiți sau nu le folosiți sau mențineți relații cu acestea. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a analiza strategia de aprovizionare și dacă vă puteți îmbunătăți sau nu afacerea prin îmbunătățirea aprovizionării cu produse.

Vânzări de produse, vânzare cu amănuntul, distribuție, revânzare

Librăria trebuie să cumpere cărți. Restaurantul trebuie să cumpere alimente crude. Magazinul de hardware trebuie să cumpere tot ce vinde pentru a avea marfa pe rafturi. Deci, revânzătorii ar trebui să explice cum lucrează cu distribuitorii dacă o fac.

De asemenea, pot chema cei mai importanți distribuitori și pot explica reducerile și marjele implicate.

Îndeplinirea produselor include asamblarea, ambalarea și expedierea

Unele companii de produse includ o funcție de îndeplinire legată de asamblare, ambalare și expediere.

De exemplu, una dintre primele decizii strategice pe care le-am luat la Palo Alto Software a fost să nu asamblam produse fizice și să ambalăm și să expediem de la birourile noastre. În schimb, am folosit un furnizor extern, numit casă de livrare, care depozita componente (discuri, cutii, materiale de ambalare) și făcea asamblare și expediere la cerere, contra cost. Acest lucru ne-a permis să ne concentrăm asupra software-ului fără a fi nevoie să gestionăm acele funcții de îndeplinire.

Costurile pe unitate au fost mai mari, dar nu a trebuit să ne îngrijorăm cu privire la costurile de capital pentru echipamentele de ambalare termocontractabilă sau costurile fixe ale angajaților și managerilor.

Serviciile au, de asemenea, aprovizionare și îndeplinire

Aprovizionarea nu este doar pentru companiile bazate pe produse. De exemplu, un profesionist firma de servicii, cum ar fi un cabinet de contabilitate, un cabinet medical, un cabinet de avocatură, o firmă de consultanță în management sau o firmă de design grafic, va oferi, în mod normal, serviciul angajând profesioniști. În acest caz, costul este în principal salariile acelor profesioniști.

Alte afaceri de servicii sunt destul de diferite. Agenția de turism oferă un serviciu printr-o combinație de cunoștințe, drepturi și infrastructură, inclusiv sisteme informatice și baze de date. Un restaurant este o afacere de servicii ale cărei costuri sunt o combinație de salarii (pentru bucătărie și așteptare la masă) și costuri cu mâncare.

Cum să includeți aprovizionarea și îndeplinirea în planul dvs

Pentru un plan de afaceri tradițional, „Aprovizionare”, „Opțiune” sau „Aprovizionare și îndeplinire” va fi o secțiune în descrierea produsului. Includeți detalii, cum ar fi factura sau materialele, sau relațiile cu distribuitorul sau vânzătorul, după cum este necesar pentru a îndeplini scopul planului dvs. de afaceri.

Pentru o Lean Business Plan, s-ar putea să aveți valori și etape de aprovizionare și îndeplinire incluse în dvs liste de valori și repere. Deciziile și compromisurile importante legate de aprovizionare și îndeplinire pot fi incluse ca puncte marcatoare în lista de tactici sau chiar în unele cazuri în care deciziile dvs. în acest domeniu ar putea fi incluse în etape și valori sau tactici.

Nota editorului: Acest articol a fost publicat inițial în 2016. A fost actualizat în 2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *