Cum să rezolvi cele mai mari provocări de expediere și îndeplinire din 2019

Până în 2021, vânzările globale de comerț electronic B2C sunt de așteptat să depășească 4,5 trilioane de dolari— aproape dublu față de 2,3 trilioane de dolari atinse în 2018. Dar, pe lângă creșterea explozivă a vânzărilor online, așteptările clienților au crescut și ele.

Dacă sunteți comerciant cu amănuntul de comerț electronic, nu numai că linia dvs. de produse ar trebui să fie de calitate optimă, ci trebuie să le puteți duce la ușa clientului cât mai repede posibil. Dacă nu, concurenții tăi se aliniază pentru a obține acele vânzări.

Perioadele de livrare mai lungi duc la cărucioare abandonate

38% dintre cumpărătorii online își vor abandona comenzile dacă livrarea durează mai mult de o săptămână. Amazon pune ștacheta incredibil de sus cu opțiunile sale de livrare în două zile, a doua zi și în aceeași zi. Clienții se așteaptă din ce în ce mai mult la acces la produse și servicii la cerere, iar această așteptare sporită ridică provocări mari pentru expediere și îndeplinire.

Livrările întârziate duc la penalizări B2B de la comercianții cu amănuntul mai mari

Pe lângă vânzările online directe către consumatori, provocările legate de expediere și îndeplinire pot avea, de asemenea, un impact asupra comercianților cu amănuntul online, care își vând produsele și prin comercianții cu amănuntul mai mari. În SUA, comercianții cu amănuntul au devenit din ce în ce mai stricti în ceea ce privește onorarea comenzilor furnizorilor.

Companii precum Wal-Mart și Kroger și-au micșorat fereastra de livrare de la patru la două zile și o zi pentru articolele de uz casnic, cu orice abatere amendată cu 500 USD per comandă sau cu 3% din valoarea comenzii.

În afară de amenzi, furnizorii pot fi, de asemenea, fie pe lista neagră, fie excluși de la promoții și lăsați în afara spațiilor dedicate la raft. Acest lucru poate duce la pierderi paralizante pentru companii.

Livrările întârziate sau lipsa îi conduc pe clienții B2C către concurenți

69% dintre consumatori sunt mai puțin probabil să facă din nou afaceri cu un comerciant cu amănuntul dacă o achiziție nu este livrată în termen de două zile de la data promisă. Cu industria de comerț electronic hiper-competitivă, există o mulțime de opțiuni la care să apelezi dacă clienții rămân nemulțumiți.

Nu se termină doar cu pierderea afacerii de la acel singur client nemulțumit. Oamenii vor să-și împărtășească experiențele—fie pe rețelele sociale, sau cu colegii lor, ceea ce înseamnă că reputația afacerii dvs. poate primi un impact exponențial. Acesta este motivul pentru care este important să construiți relații – și o modalitate excelentă de a face acest lucru este să țineți o promisiune.

Concurența internațională este în creștere

Se așteaptă ca ponderea SUA în comerțul electronic cu amănuntul global să continue să scadă la 16,9% până în 2020— în scădere de la 22,2% în 2015. Desigur, acest lucru nu înseamnă că vânzările de comerț electronic din SUA sunt în scădere. Doar că vânzările în întreaga lume cresc rapid, mai ales în Asia.

Din această perspectivă, puteți vedea cum calitatea expedierii și îndeplinirea a devenit aproape la fel de importantă ca și calitatea produselor în sine. Mai jos este o listă cu cele mai frecvente probleme cu care te poți confrunta în 2019 și ce poți face pentru a le rezolva.

1. Livrare internațională

Pe lângă costurile suplimentare evidente ale transportului în străinătate, transportul internațional presupune, de asemenea, familiarizarea cu regulile și reglementările, precum și cu documentele și permisele necesare. Taxele și taxele sunt, de asemenea, în mare parte specifice țării, așa că va trebui să țineți cont și de acest lucru.

Soluție: Planifică din timp

Cea mai bună modalitate de a aborda procesul complex al transportului internațional este planificarea din timp. Aceasta presupune construirea unei baze de date cu informații cu tarife de expediere pentru diferite dimensiuni și greutăți ale pachetelor pentru diferite țări în care ați putea expedia. Deși acest lucru ar putea consuma mult timp, vă permite să stabiliți prețurile cu încredere și să fiți pregătit pentru orice probleme care pot apărea.

Și dacă aveți resursele pentru aceasta, puteți opta și pentru a angaja un furnizor de servicii de e-commerce. Aceste companii vă pot oferi toate informațiile privind tarifele și taxele de import de care veți avea nevoie.

Cheia aici este să fii transparent cu clienții tăi. Deși s-ar putea să nu se aștepte să-și primească articolele peste noapte, cel mai bine este să le spuneți cât de mult ar putea dura și să le oferiți opțiuni de expediere. Mulți clienți sunt dispuși să plătească o primă pentru a-și primi comenzile mai repede.

2. Comunicarea cu furnizorii

Relațiile tale cu producătorii și furnizorii sunt la fel de importante ca și relațiile cu clienții. Dacă sunteți nou în comerțul electronic, ar putea fi intimidant la început să contactați furnizorii consacrați.

Soluție: Comunicați excesiv și puneți întrebări

Este important să rețineți că, oricât de experimentat este furnizorul la care contactați, ei încearcă doar să conducă o afacere, la fel ca tine. O parte din a face afaceri este să răspunzi la întrebări și preocupări, așa că dacă vrei să clarifici ceva, întreabă.

Dacă încă vă aflați de unde să vă procurați produsele, Alibaba are un director de afaceri extins unde poți găsi aproape orice ai nevoie.

3. Inventar deteriorat/inexact

În momentul în care clienții plătesc pentru un articol, așteaptă deja cu nerăbdare să îl primească. Deci, dacă ajung să primească un articol incorect sau deteriorat, vă puteți imagina cât de enervant ar putea fi. Indiferent dacă este vorba de o copertă de carte ușor șifonată, de o mică zgârietură sau de șuruburi slăbite, clienții o observă și se reflectă asupra companiei dvs.

Soluție: Urmăriți și verificați inventarul

Gestionarea adecvată a inventarului poate aborda probleme de genul acesta la nivelul front-end. Urmăriți inventarul pe măsură ce intră și iese din depozit cu un sistem centralizat. De asemenea, nu neglijați condițiile din depozit. Asigurați-vă că inventarul este adăpostit în siguranță și că este verificat de două ori înainte de a fi trimis. De asemenea, ar fi înțelept să investești în ambalaje și asigurări de calitate.

4. Costuri mari de transport

Deși este ușor să transferați costul către client, această comandă rapidă este, de asemenea, o modalitate sigură de a le pierde. De asemenea, puteți căuta cel mai ieftin furnizor de soluții, dar nu doriți să compromiteți calitatea serviciului.

Soluție: căutați cele mai bune oferte și opțiuni de ambalare

Deoarece fiecare operator are un set unic de servicii și prețuri, este important să practicați due diligence atunci când este vorba de a analiza care sunt nevoile dvs. De exemplu, o mulțime de transportatori oferă ambalaj adaptat cerințelor specifice. Optarea pentru acest lucru în loc să investiți în propria dvs. este o modalitate bună de a evita costurile suplimentare.

Există, de asemenea, transportatori de poștă care oferă transport cu tarif fix în funcție de distanța pe care trebuie să o parcurgă un pachet. Dacă expediați frecvent într-o anumită locație, vedeți dacă transportul cu tarif fix este o soluție mai rentabilă.

5. Deficiență de tehnologie

Cu tot ceea ce se întâmplă cu conducerea unei afaceri, ținerea pasului cu tehnologia poate fi ușor trecută cu vederea. Dacă nu actualizați tehnologia pe care o utilizați sau nu lucrați cu furnizori de transport care nu folosesc cea mai bună tehnologie, vă poate duce să rămâneți în urma concurenților.

Soluție: fiți la curent cu tendințele tehnologice în comerțul electronic

Țineți degetul pe pulsul evoluțiilor tehnologice. Deși nu toate inovațiile care apar se potrivesc nevoilor dvs. de afaceri, trebuie să fiți conștienți de ce opțiuni sunt disponibile. Automatizarea vă permite să fiți mai eficient și mai eficient în monitorizarea, urmărirea și mutarea comenzilor de-a lungul lanțului de aprovizionare. S-ar putea să găsești și asta a avea o aplicație de comerț electronic crește vânzările.

Poate fi nevoie de o investiție inițială, dar în cele din urmă ar putea crește profitul.

6. Securitatea datelor

A fi comerciant cu amănuntul de comerț electronic înseamnă că site-ul tău web gestionează informații sensibile ale clienților. Problemele de securitate pot duce la un coșmar din care numai cele mai mari companii își pot reveni.

Soluție: Fii proactiv

Fă-ți timp pentru a înțelege potențialul vulnerabilități de securitate de pe site-ul dvs și în soluția dvs. de plată. O modalitate de a evita o mulțime de bătăi de cap este să folosești un serviciu de plată care nu stochează informații sensibile (cum ar fi numerele cardurilor de credit) pe serverele companiei tale.

Dacă puteți, gestionați-vă propriile servere. Nu utilizați FTP obișnuit pentru a transfera fișiere, deoarece acest lucru este predispus la furt. De asemenea, evitați utilizarea unei rețele Wi-Fi deschise. Utilizați un VPN pentru protecție suplimentară. Și merită mereu repetat: fă-ți un obicei din a avea intervale regulate de rezervă.

7. Coduri de urmărire greșite

După cum sa menționat mai devreme, de îndată ce clienții plasează o comandă, așteaptă deja cu nerăbdare să o primească. Așa că atunci când primesc un cod de urmărire, acea entuziasm este doar sporită. Nu doriți să furnizați un cod care nu funcționează. Este o modalitate grozavă de a-ți pierde credibilitatea.

Soluție: testați-vă codurile de urmărire

Asigurați-vă că codurile sunt testate înainte de a fi trimise clienților. Nu contează dacă durează mai mult pentru a putea furniza un cod de urmărire, atâta timp cât îl înțelegi corect. Având informațiile de urmărire corecte, clienții își pot gestiona așteptările. Dacă apar probleme, ei știu exact de unde provine.

8. Preluare și ambalare consumatoare de timp

Preluarea și ambalarea este procesul de preluare a comenzilor din inventar, gruparea acestora și expedierea acestora către client. În funcție de sistemele pe care le aveți, acest lucru ar putea consuma mult timp și ar putea adăuga costuri.

Soluție: faceți-vă cercetări

Există un număr de metode de cules și ambalare din care să alegeți, iar unul care funcționează pentru unii dintre cei mai mari comercianți cu amănuntul poate să nu funcționeze neapărat pentru dvs. Acesta este motivul pentru care este important să alocați timp pentru a studia diferitele metode pentru a găsi ceea ce se potrivește nevoilor afacerii dvs.

Sistemul potrivit permite simplificarea procesului asociati de depozitrezultând în cele din urmă experiențe mai bune pentru clienți.

9. Retururi de produse

Majoritatea consumatorilor verifică politica de returnare a unui comerciant cu amănuntul înainte de a face o achiziție. Dar, deși o bună politică de returnare și rambursare este parte integrantă a unui serviciu excelent pentru clienți, poate însemna costuri suplimentare pentru afacerea dvs.

Soluție: faceți politicile dvs. ușor de înțeles

Transparența ar trebui să fie o practică standard în toate aspectele comerțului electronic și este același lucru cu politicile de returnare. Folosiți o engleză simplă când explicați politica dvs., acest lucru vă permite să stabiliți așteptările în mod clar.

Aici este, de asemenea, în cazul în care transportul asigurarea vine la îndemână. Faceți tot posibilul pentru ca procesul de returnare să fie cât mai convenabil posibil, cum ar fi furnizarea unui plic de returnare și a unei etichete preimprimate pentru returnări ușoare.

10. Planificarea cererii

Chiar dacă abia ai început, trebuie să aveți un plan pentru cerere mare. Dar prezicerea obiceiurilor de cumpărare ale consumatorilor este mai ușor de spus decât de făcut.

Soluție: Urmăriți tendințele dvs. de vânzări

Începeți cu elementele de bază – așteptați-vă la creșteri în sezonul sărbătorilor. Dar înainte de a se întâmpla asta, monitorizați mișcarea produselor dvs. Dacă găsiți că un anumit produs este mai popular decât altele, sunt șanse ca acesta să fie și cazul în timpul sezonului de vârf.

Pe lângă faptul că lucrați pentru a înțelege tendințele dvs. de vânzări, există și soluții software de comandă predictivă care pot ajuta întreprinderile mici să își îmbunătățească prognoza cererii.

Mai presus de toate, fii proactiv

Este ușor de trecut cu vederea atunci când abia începi o afacere, dar transport și onorare problemele se transformă rapid într-o îngrijorare extraordinară. De la depozitare, onorarea comenzilor și transportul internațional, multe sunt necesare pentru a vă asigura că produsele dvs. ajung la clienți.

Dar, deși poate părea copleșitor, există o serie de furnizori de soluții care vă pot ajuta practic la fiecare pas al drumului. Asigurați-vă că acoperiți toate bazele pentru a vă asigura că clienții dvs. nu se îndreaptă către concurența dvs.

Ce probleme de expediere și de onorare vi se par cele mai provocatoare? Anunțați-ne pe Twitter @Bplans.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *