Cum să promovați o cultură sănătoasă la locul de muncă atunci când externalizați

Cultura dvs. la locul de muncă este o forță motrice din spatele reputației, productivității și profitabilității companiei dvs. De fapt, o cultură sănătoasă la locul de muncă este absolut necesară pentru a rămâne competitivă în mediul de afaceri actual. În același timp, compania dumneavoastră poate beneficia de rentabilitatea externalizării sarcinilor de lucru către contractori și liber profesioniști.

Externalizarea poate afecta sănătatea culturii la locul de muncă, care se bazează pe dinamica și angajamentul zilnic dintre angajați. Când ai o cultură sănătoasă la locul de muncă, angajații tăi se simt în siguranță, apreciați și aliniați misiunii organizației. Este posibil să menținem o cultură de afaceri sănătoasă și să externalizezi în același timp?

Cu o comunicare clară și un angajament față de valorile dvs. la locul de muncă, este absolut posibil să cultivați o cultură sănătoasă la locul de muncă în timp ce externalizați.

De ce este atât de importantă cultura la locul de muncă?

O cultură puternică a companiei susține două elemente care contribuie la succesul companiei dvs.:

Productivitatea angajaților

Culturile pozitive la locul de muncă atenuează stresul legat de muncă, crescând în același timp implicarea angajaților. Angajații implicați simt un atașament emoțional pozitiv față de locul de muncă, astfel încât sunt mai probabil să se prezinte la serviciu, să atingă obiectivele organizaționale și să fie productivi.

Reținerea angajaților

Înlocuirea angajaților este costisitoare și poate avea un impact grav asupra profitului tău. Potrivit Center for American Progress, înlocuirea unui singur angajat îl costă pe angajator 20% din salariul respectivului angajat. Când angajații sunt fericiți la locul de muncă, este mai puțin probabil să demisioneze, iar unele dintre cele mai bune modalități de a realiza acest lucru din timp este crearea unui program de loialitate sau a unei propuneri de valoare pentru angajat. Angajații loiali vor rămâne alături de compania dumneavoastră și vor coopera cu misiunea organizației dumneavoastră.

De ce să luați în considerare externalizarea?

De ce ar externaliza o companie, dacă externalizarea poate avea un impact atât de semnificativ asupra culturii companiei?

Externalizarea poate oferi afacerii dvs. acces la un bazin mai larg de talente. Unele companii externalizează anumite sarcini, cum ar fi serviciile de contabilitate, managementul resurselor umane și salarizarea unei echipe de profesioniști cu înaltă calificare. Dar, în cea mai mare parte, companiile externalizează pentru că pot reduce costurile. Dacă ne uităm la tendințele de outsourcing din 2019, un sondaj realizat de Clutch a raportat că aproximativ un sfert dintre companii raportează costuri reduse, sporind în același timp eficiența, tendință care continuă să crească în fiecare an.

Desigur, există dezavantaje asociate cu externalizarea, care depășesc impactul potențial negativ asupra culturii companiei. Partea externalizată poate avea standarde de muncă diferite. Deoarece o entitate externalizată este o extensie a afacerii dvs., puteți risca denaturarea.

Când susțineți cultura companiei în cadrul echipei interne și al echipei externalizate, echipa dvs. externalizată se va alinia mai strâns cu standardul de lucru al companiei. Comunicarea corectă și în timp util, feedback-ul constructiv, transparența, programele de performanță, accentuarea valorilor de afaceri sunt locuri grozave de început.

Cum să promovați o cultură sănătoasă la locul de muncă atunci când externalizați

Deși o cultură la locul de muncă este suma tuturor indivizilor dintr-un loc de muncă, este datoria angajatorului să promoveze acea cultură sănătoasă la locul de muncă. Iată trei moduri de a face acest lucru.

1. Prioritizează comunicarea

Unul dintre cele mai mari efecte ale externalizării afacerii asupra culturii la locul de muncă este că îi poate face pe angajați să se simtă nesiguri… iar angajații nesiguri tind să se dezactiveze și să devină mai puțin productivi. Prin comunicarea proactivă a motivelor dumneavoastră pentru externalizare, angajații dumneavoastră sunt mai puțin probabil să experimenteze anxietate legată de securitatea locului de muncă.

Comunicarea sinceră creează încredere

Înainte de a avea loc orice externalizare, trebuie să le comunicați angajaților, în special celor care vor fi imediat afectați de tranzacție. Dacă externalizarea va ușura munca unui angajat prin eliminarea unora dintre sarcinile de lucru, atunci explicați cum. Dar discutați și provocările previzibile cu care s-ar putea confrunta angajatul din cauza muncii externalizate.

Discuțiile deschise despre schimbările organizaționale sunt cea mai bună modalitate de a menține încrederea forței de muncă. Ca lider, nu există supracomunicare. Când angajații tăi au încredere în tine pentru a-i ține la curent, vor experimenta mai puțină anxietate legată de externalizare.

Tratați angajații ca pe niște părți interesate

Nu ați ascunde informații organizaționale importante de părțile interesate și nici nu ar trebui să păstrați astfel de informații de la angajați. Înainte și după ce decideți să externalizați, cereți feedback-ul angajaților.

A oferi forței de muncă o voce în luarea deciziilor îi face să se simtă apreciați și, la rândul său, hrănește o cultură a grijii și a empatiei. Acestea fiind spuse, scopul de a trata angajații tăi ca părți interesate este de a-i inspira să se simtă responsabili pentru succesul companiei tale.

2. Dezvoltați un flux de lucru și un proces consistent

Contractorii au adesea propriul mod de a face lucrurile. Ele pot fi în fusuri orare diferite. A trebui să lucrezi cu o nouă organizație poate complica logistica și poate arunca o cheie în fluxul de lucru obișnuit al angajatului tău. Acest lucru poate provoca frustrare și scăderea moralului la locul de muncă.

Profită de platformele de comunicare online

Odată cu creșterea afacerilor de lucru de la domiciliu, nu lipsesc platformele online care pot ajuta la reducerea decalajului de comunicare. De la Trello și Basecamp pentru managementul proiectelor până la Zoom pentru conferințe, sincronizarea echipelor de la distanță este complet posibilă.

Cu toate acestea, aceste instrumente sunt eficiente numai dacă dezvoltați un program și un proces pentru utilizarea lor. Este posibil ca antreprenorii să nu simtă nevoia să comunice cu angajații tăi obișnuiți, ceea ce poate provoca neîncredere și resentimente din partea forței de muncă obișnuite.

Găzduiește-ți angajații

Dacă angajații dvs. trebuie să se adapteze proceselor antreprenorului, atunci ei vor simți că ați pus cerințele contractantului peste ale lor. În schimb, pune-ți angajații pe primul loc. Întrebați-i despre provocările pe care le anticipează în colaborarea cu un antreprenor și cum le puteți ajuta. Lucrați cu angajații dvs. pentru a dezvolta politici de comunicare în echipă.

Efectuați o inițiativă de integrare

Când externalizați, unele dintre rolurile contractantului se pot suprapune din neatenție cu munca angajaților dvs. Acest lucru poate cauza confuzie, redundanță inutilă și comunicare greșită pentru angajații dvs. și contractant.

Cu o integrare adecvată, puteți familiariza toate părțile implicate cu fluxul de lucru, obiectivele și între ele. Utilizați onboarding pentru a discuta care responsabilități vor fi transferate contractantului și care responsabilități vor rămâne în sarcina angajaților. Când rolurile sunt definite, toate părțile implicate se pot sprijini reciproc.

3. Angajează oamenii potriviți

Valorile la locul de muncă sunt mult mai ușor de definit decât o cultură la locul de muncă. Definiți valorile companiei dvs. și apoi acționați pe baza acestor valori angajând contractori care împărtășesc valori și ambiții similare. Când externalizați către companii cu valori aliniate, vă manifestați un angajament față de cultura la locul de muncă.

Angajați pentru potrivire culturală, nu doar pentru calificare

Adesea, antreprenorii sunt angajați pentru abilitățile, talentul sau costurile lor – în loc de valorile și potrivirea lor culturală. Mulți angajatori presupun că valorile unui antreprenor nu contează, atâta timp cât își fac treaba. Din păcate, un antreprenor care nu împărtășește valorile și ambițiile locului de muncă poate îngreuna angajații tăi să-și facă treaba.

Fă-ți timp pentru a verifica potrivirea culturală a contractorului tău. Puteți înțelege valorile antreprenorului întrebându-i despre proiectele și clienții din trecut. Nu vă lăsați prinși de prețuri mici sau de promisiuni de creștere financiară. În schimb, aruncați o privire holistică asupra modului în care externalizarea va afecta moralul la locul de muncă.

Încurajează relațiile pe termen lung cu contractanții

Este întotdeauna important să se cultive relații de afaceri pe termen lung. Când angajați un antreprenor care se potrivește, este mai probabil să lucrați din nou cu el în viitor. Aceasta înseamnă că puteți evita un proces extins de integrare și că angajații dvs. nu trebuie să-și reajusteze fluxul de lucru.

Cultura sănătoasă la locul de muncă începe de sus

O cultură sănătoasă la locul de muncă începe de sus în jos. Dacă sunteți proactiv în ceea ce privește comunicarea și demonstrați un angajament față de valorile dvs. la locul de muncă, atunci puteți crea o cultură sănătoasă la locul de muncă, care să fie rezistentă la schimbările organizaționale mari, cum ar fi externalizarea.

Blake Bobit este antreprenor și proprietar de afaceri de peste 25 de ani. El a fondat Solution Scout pentru a oferi cele mai utile răspunsuri la întrebările despre soluțiile de afaceri. Blake a ajutat companiile din multe industrii la nivel național și se bucură de provocarea de a rămâne la curent cu toate lucrurile HubSpot.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *