Cum să profitați la maximum de serviciul de scriere a planului de afaceri

Începerea propriei afaceri este o călătorie uimitoare și una dintre cele mai puternice și pozitive decizii pe care le puteți lua. Este punctul culminant a tot ceea ce ai învățat, creat și depășit de-a lungul carierei tale.

De asemenea, poate fi terifiant.

Ce se întâmplă dacă nu aveți informațiile potrivite pentru a-i interesa pe investitori? Ce se întâmplă dacă uiți să te pregătești pentru un pas important al procesului? Cum faci chiar tu știi de unde să încep? Nu durează mult să descoperi că până și întrebările tale au întrebări.

Acesta este momentul în care mulți antreprenori realizează că obținerea ajutorului unui redactor profesionist de planuri de afaceri le poate duce conceptul de afaceri de la vis cu ochii deschisi la un job de zi cu zi. Aducerea unui profesionist cu experiență este o alegere înțeleaptă care poate conduce o companie către succes din prima zi.

Dar înainte de a ajunge la recompensă – independența financiară și titlul câștigat cu greu de proprietar de mică afacere – există câteva lucruri pe care le puteți face pentru ca procesul să se desfășoare fără probleme.

Luați-vă timp pentru a lua în considerare următoarele întrebări. Răspunsurile pregătite (chiar dacă le notați pe un șervețel sau doar le închideți în seiful mental până când sunt necesare) nu numai că va ușura procesul de planificare a afacerii, ci vă va ajuta să vă puneți pe scaunul șoferului, astfel încât să fiți încrezător în ceea ce privește produsul finit.

1. Cine esti tu?

Înainte de a sta la prima conversație cu un redactor profesionist de plan de afaceri, gândiți-vă la elementele de bază: care este afacerea dvs., cine va duce lucrul la bun sfârșit și cui îi veți vinde?

Misiune

Ca companie, adică. Fă-ți timp să clarifică-ți misiunea și cunoașteți oamenii alături de care intenționați să conduceți afacerea dacă intenționați să primiți ajutor. Găsiți pasiunea pe care o aveți pentru conceptul dvs. și folosiți-o pentru a vă forma o imagine mentală a tipului de companie pe care doriți să o creați.

Aceste informații vor sta la baza, nu numai pentru declarația ta de misiune, ci și pentru cultura companiei tale și, în cele din urmă, direcția în care compania ta crește. Asemenea unui copac, modelul pentru dimensiunea, acoperirea și puterea viitoare a companiei dvs. este determinat de tipul de sămânță pe care decideți să o plantați acum.

Tip de entitate

Este, de asemenea, imperativ să luați în considerare formarea afacerii companiei dvs. Care este numele afacerii tale? Va fi afacerea ta? format ca un SRL, S-Corp, C-Corp etc.? Cine va deține proprietatea în afacerea dvs. pentru a începe?

Locație

Veți avea o locație fizică? Dacă da, unde intenționați să vă deschideți afacerea (stradă, oraș, stat)? Va face afacerea dvs. în principal afaceri online?

Propunere unică de vânzare (USP)

O altă întrebare vitală de luat în considerare în această etapă este: ceea ce face ideea sau modelul dvs. de afaceri unic? Este esențial să fii capabil să-ți articulezi cu succes viziunea și să descrii nevoia afacerii tale pe piață oricui vă citește planul de afaceri. Acesta va fi primul pas către succesul de durată.

Competiție

Cine sunteți dvs principalii competitori ai companiei? Fiecare afacere are concurență, chiar dacă se află pe marginea inovației. Dacă nu există în prezent un concurent, gândiți-vă la cine altcineva ar putea vedea oportunitatea pe care ați realizat-o și treceți rapid pentru a lansa și în industria dvs.

Conducere

Cine face parte din echipa ta de conducere? De ce sunt potrivite pentru a vă face afacerea de succes? Aceste informații pot fi utile în special atunci când intenționați să utilizați planul de afaceri pentru a căuta investiții.

Echipă

Unii oameni pur și simplu nu își doresc responsabilitatea de a gestiona alți oameni – ei intră în afaceri pentru ei înșiși din alte motive și pur și simplu nu au planuri ca compania să se dezvolte în viitorul apropiat. Alți antreprenori încep procesul de planificare cu un concept care necesită angajați sau cu o viziune pentru dominarea pieței. Știind cât de mare vedeți că va deveni compania în următoarele câteva luni (și chiar ani) va determina componentele cheie ale planului de afaceri.

Piața țintă

Cine crezi că este cu adevărat clientul sau clientela ta de bază? Fii specific. Dacă începeți o companie SaaS (software ca serviciu), piața dvs. țintă nu este de fapt toată lumea cu un computer sau un dispozitiv mobil. Gândiți-vă la detalii – demografie, vârstă, sex, nivel de venit.

2. Care este obiectivul dumneavoastră pe termen scurt pentru acest plan de afaceri?

Plănuiți să plecați imediat pentru a începe să obțineți investitori și care caută finanțare bancară de îndată ce aveți planul de afaceri în mână sau căutați o foaie de parcurs care să vă ajute să protejați și să gestionați finanțarea pe care o aveți deja?

Vei lucra cu Administrarea afacerilor micisau cumpărarea unei francize? Dacă nu sunteți pregătit deloc să începeți o afacere și căutați să obțineți un plan ca confirmare că ideea ta este viabilă, ați putea fi mai bine servit dacă obțineți mai întâi un studiu de fezabilitate. Acest tip de studiu oferă o perspectivă aprofundată asupra faptului dacă conceptul dvs. de afaceri are potențialul de a reuși și este un prim pas grozav dacă doriți pur și simplu să testați apele.

Știind ce vă așteptați să faceți cu planul dvs. odată ce îl aveți, vă va ajuta expertul în planificarea afacerii să vă ofere un produs finit care să corespundă nevoilor dvs. exacte.

3. Aveți nevoie de finanțare? Dacă da, de ce fel și cât de mult?

„Stai”, te gândești. „Nu ar trebui să mă ajute echipa mea de suport pentru redactarea planului de afaceri să-mi dau seama?” Este adevărat – putem și vom face.

Dar sunteți în scaunul șoferului și, cel puțin în general, știind tipul de finanțare pe care doriți să îl obțineți, vă va permite expertului dvs. în planificarea afacerii să avanseze mai rapid și, de asemenea, să vă asigurați că planul pe care îl primiți este perfect adaptat pentru nevoile dvs. de finanțare.

Există mai multe tipuri de finanțare pe care ați dori să le luați în considerare, fiecare având propriul set de cerințe:

Finanțare bancară/SBA: Aceasta este o metodă de finanțare clasică, încercată și adevărată: instituțiile de creditare aprobate oferă împrumuturi SBA. O parte din împrumutul SBA este garantată de Small Business Administration și necesită documentație și atenție la detalii pe care orice lucru asociat cu guvernul va presupune întotdeauna. Împrumuturile SBA trebuie să respecte un set strict de reglementări, iar un plan de afaceri conform SBA (cu toate secțiunile planului de afaceri potrivite) este o cerință.

Investitori: Investitorii vor dori să vadă un plan de afaceri care arată în mod clar o recompensă pentru ei și cât timp vor trebui să aștepte pentru o rentabilitate a investiției lor. Există, de asemenea multe tipuri diferite de investitori, toate cu priorități diferite. Finanțarea de la investitori poate oferi afacerii dvs. un impuls, dar vine cu multe așteptări legate de performanță și profit.

Familie si prieteni: Mulți oameni fac greșeala de a crede că nu au nevoie de un plan de afaceri complet atunci când caută prieteni și familie pentru un împrumut sau investiție. Nimic mai departe de adevăr. În multe cazuri, familia și prietenii își pun în joc propriile economii câștigate cu greu atunci când acceptă să cumpere visul tău de afaceri. Tratează-i cu cel puțin aceeași grijă, curtoazie și respect profesional pe care i-ai oferi unui străin.

În ceea ce privește cât de multă finanțare ai putea avea nevoie, ia în considerare intențiile tale. Căutați să cumpărați consumabile pentru o întreprindere individuală axată pe produse artizanale sau sperând să înființeze un restaurant care va avea nevoie de o locație fizică și de o bucătărie actualizată?

Știind pentru ce veți avea nevoie de finanțare, vă va ajuta pe dvs. și expertul dvs. în planificarea afacerii să lucreze împreună pentru a formula o sumă rezonabilă de finanțare pe care să o căutați și să vă asigurați că planul dvs. are elementele de plan de afaceri potrivite. Datorită complexității implicate în această etapă a procesului de planificare a afacerii, mulți antreprenori noi și experimentați se bazează pe expertiza unui redactor profesionist de planuri de afaceri.

În cele din urmă, unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare este și unul dintre cele mai simple:

Sunteți inima, sufletul și vocea companiei dvs. și nimeni nu ar trebui să fie mai angajat și mai pasionat de procesul de construire a afacerii decât dvs.

Dacă doar vă scufundați degetul în apă pentru a vedea cum ar putea evolua procesul de planificare, acesta poate fi un exercițiu util, dar planul rezultat nu va fi la fel de bun ca cel pe care îl susțineți cu entuziasmul și diligența dumneavoastră.

Cea mai mare rentabilitate a investiției este succesul care crește din investiția celui mai valoros bun dintre toate: timpul tău.

Joseph Ferriolo, directorul Wise Business Plans, a lucrat de peste două decenii în industria finanțelor și a planificării afacerilor, prin condițiile economice în evoluție, ascensiunea canalului de marketing digital și schimbările rapide care definesc construirea afacerilor în noul mileniu. Wise Business Plans are personal cu experiență în redactori de planuri de afaceri educați în MBA și modelatori financiari și are planuri de afaceri personalizate pentru companii din peste 400 de industrii din întreaga lume.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *