Cum să planificați și să faceți un buget pentru un site de comerț electronic

Cu o afacere de comerț electronic, site-ul dvs. este totul. Este motorul atât al vânzărilor, cât și al marketingului și stabilește o reprezentare 24/7 a mărcii dvs.

Când vine vorba de un magazin online, cât de mult ai pus în magazin deschide calea pentru cât vei câștiga. Din păcate, mulți antreprenori fac greșeala de a investi prea puțin în site-ul lor web în timp ce se așteaptă la profituri mari. Dar dacă începeți cu așteptări realiste cu privire la cât ar putea costa lansarea unui magazin de comerț electronic de succes, veți avea mult mai multe șanse să reușiți.

Așadar, înainte de a începe o afacere de comerț electronic, urmați aceste sfaturi pentru a vă planifica mai bine site-ul și pentru a vă bugeta cu precizie costurile de pornire.

Bugetul pentru construirea inițială a site-ului web

În general, site-urile de comerț electronic necesită o investiție mai mare decât site-urile informative deoarece sunt implicate sisteme mai complexe. Va trebui să luați în considerare proiectarea și construirea paginilor de produse, configurarea procesării expedierii și a plăților și implementarea protocoalelor de securitate adecvate pentru a proteja datele clienților. Toate aceste lucrări necesită mai mult timp și resurse, indiferent dacă construiți site-ul singur sau cu o agenție web.

Alegerea unei platforme de comerț electronic

Alegerea platformei de comerț electronic va determina investiția inițială în site. Cele mai populare două platforme de comerț electronic sunt în prezent WooCommerce și Shopify.

Pe scurt, WooCommerce este o platformă gratuită, care poate fi integrată fără probleme în WordPress. Cu toate acestea, nu este ușor să faceți acest lucru pe cont propriu și ar trebui să vă așteptați să angajați un dezvoltator calificat pentru a implementa unii dintre pașii mai complexi. De asemenea, veți avea nevoie de obicei de 2-3 plugin-uri de extensie WooCommerce, care pot costa oriunde între 50 USD și 100 USD pe an per extensie. Un mare avantaj al WooCommerce este că este o platformă open-source, așa că există sute de mii de echipe web specializate în această tehnologie.

Shopify, pe de altă parte, este o platformă de comerț electronic proprietară în care va trebui să plătiți pentru un cont Shopify pentru a vă construi magazinul online. Un avantaj al Shopify este că aveți o defalcare clară a costurilor pe lună pe baza caracteristicilor dvs. necesare, în timp ce diferite funcții WooCommerce pot necesita cantități diferite de muncă de dezvoltare. Un potențial dezavantaj al Shopify este că codul este proprietar, așa că sunteți limitat la opțiunile de personalizare oferite de Shopify și de serviciile lor de asistență.

Există numeroase argumente pro și contra atunci când comparăm WooCommerce cu Shopify. Rețineți că trecerea de la o platformă de comerț electronic la alta necesită adesea reconstruirea site-ului dvs. Așa că fă-ți timp, asigură-te că știi ce speri să obții de pe site-ul tău și cântărește diferențele atunci când te decizi cea mai bună platformă pentru magazinul tău.

Șablon vs. design personalizat

După ce vă selectați platforma de comerț electronic, va trebui să decideți asupra unei abordări pentru proiectarea și dezvoltarea site-ului web. Există două opțiuni – utilizarea unui șablon pre-proiectat sau adoptarea unei abordări de design personalizat.

Deci, pe care ar trebui să alegi? Iată câțiva factori pe care trebuie să îi luați în considerare:

  • Cât de competitivă este piața pentru produsele dvs
  • Timpul dvs. de comercializare și calendarul pentru proiectul site-ului web
  • Complexitatea și personalizarea necesare pentru produsele dvs

Lucrul cu un șablon web

Atât WooCommerce, cât și Shopify oferă șabloane pre-proiectate, care vă oferă un punct de plecare pentru magazinul dvs. online. Personalizarea unui șablon poate fi o opțiune rentabilă pentru un site nou, deoarece reduce munca echipei site-ului. De asemenea, poate reduce timpul pentru construirea site-ului dacă trebuie să scoateți produsele pe piață rapid.

Lucrul cu un design personalizat

În comparație, o abordare de design personalizat înseamnă că un designer web creează machete de la zero. Această opțiune ar putea merita o investiție mai mare și un calendar dacă aveți nevoie de un design de înaltă calitate pentru a vă diferenția afacerea de concurenți. Sau dacă doriți flexibilitatea de a vă actualiza activ site-ul în mod regulat.

Produsele și magazinul dvs. pot necesita, de asemenea, o abordare personalizată dacă vindeți produse care implică o activitate complexă de dezvoltare. De exemplu, vânzarea unui produs cu câteva variante, cum ar fi tricouri de diferite dimensiuni, este mai simplă în comparație cu un serviciu de abonament plătit, în care clienții primesc lunar un design unic de tricou.

Rotirea constantă a produselor și a serviciilor de abonament necesită adesea mult mai multă muncă de proiectare și dezvoltare. Ceea ce înseamnă că opțiunea personalizată va avea probabil mai mult sens.

Selectarea unui procesor comerciant

Un gateway de plată este un serviciu de comerciant care vă permite să procesați carduri de credit pe site-ul dvs. web. Alegerea dvs. de gateway de plată va afecta, de asemenea, costurile dvs. curente.

Dacă site-ul dvs. de comerț electronic este un pilon major al afacerii dvs., veți dori să configurați un proces de verificare prin care vizitatorii să poată plăti direct pe site-ul dvs. Doriți să evitați să le redirecționați către un site terță parte pentru a trimite plata, deoarece acest lucru poate descuraja achizițiile.

Pentru a vă ajuta să vă restrângeți opțiunile, cele mai populare 3 gateway-uri de plată sunt:

  • Dunga
  • Paypal
  • Authorize.net

Toate aceste gateway-uri de plată se integrează cu Shopify sau WooCommerce. Taxele de procesare pentru Stripe, Paypal sau Authorize.net sunt în prezent de 2,9% și un suplimentar de 0,30 USD per tranzacție. Cu toate acestea, pot exista taxe de configurare suplimentare, în funcție de alegerea dvs. de gateway de plată.

De exemplu, există un plugin gratuit WooCommerce Stripe disponibil pentru configurarea pe site-urile WooCommerce, în timp ce extensia WooCommerce Authorize.net este un supliment anual plătit. Înainte de a selecta o poartă de plată, ar trebui să consultați, de asemenea, un dezvoltator cu experiență sau o echipă de dezvoltare cu privire la cea mai bună soluție pentru situația dvs.

De exemplu, PayPal nu oferă cele mai bune opțiuni pentru serviciile de abonament cu plată care necesită plăți recurente. Așadar, dacă operați ca o afacere bazată pe abonament, o puteți elimina imediat ca opțiune și puteți căuta în schimb Stripe sau Authorize.net.

Planificarea costurilor pe termen lung

În timp ce construcția inițială a site-ului web va necesita cea mai mare investiție, site-urile de comerț electronic necesită, de asemenea, costuri pe termen lung pentru a menține site-ul să funcționeze fără probleme.

Aceste costuri includ adesea:

  • Gazduire si certificat SSL
  • Monitorizarea securității
  • Întreținere regulată și sprijin pentru dezvoltare

Alegerea dvs. de platformă de comerț electronic afectează și plățile lunare pentru aceste servicii. Ca platformă proprietară, Shopify oferă planuri lunare bazate pe traficul, securitatea și nevoile de asistență ale site-ului dvs. web. Site-urile web WooCommerce au nevoi similare, dar aveți opțiunea de a decide ce protocoale de securitate să configurați și de a selecta ce serviciu de găzduire doriți să utilizați. În acest caz, puteți căuta cea mai bună soluție de găzduire pentru site-ul dvs., în timp ce cu Shopify, site-ul dvs. are o singură opțiune de găzduire – serverele proprietare Shopify.

Deși poate fi tentant să plasați un site WooCommerce pe o platformă de găzduire ieftină pentru a economisi bani, acest lucru se transformă adesea într-o greșeală critică odată ce site-ul este lansat. Site-urile WooCommerce tind să aibă performanțe slabe pe un server partajat cu resurse limitate, mai ales pe măsură ce traficul către site crește.

Pentru site-urile WooCommerce, veți dori, de asemenea, să stabiliți un buget pentru ca un dezvoltator sau o echipă de dezvoltare să actualizeze în mod regulat pluginurile de pe site-ul dvs. Aceste actualizări de securitate WooCommerce includ corecții critice de securitate, iar eșecul actualizării site-ului dvs. poate pune în pericol datele clienților.

Porniți-vă afacerea de comerț electronic

Din păcate, multe companii de comerț electronic eșuează, deoarece nu pot genera suficiente vânzări pentru a compensa costurile de mai sus. Totuși, a face alegerile corecte la început vă poate pregăti pentru succes pe termen lung. Asigurați-vă că vă referiți la planul de afaceri și previziunile financiare pentru a vă asigura că luați cea mai bună și mai fezabilă decizie.

În timp ce bugetul dvs. poate determina multe dintre alegerile dvs. cu privire la platforma pe care o alegeți și dacă lucrați dintr-un șablon sau vă construiți propriul site unic, nu uitați să luați în considerare toate nevoile afacerii dvs. atunci când luați aceste decizii. Dacă considerați că această finanțare este o problemă de bază pentru lansarea afacerii dvs., puteți oricând să lucrați cu o pagină de destinație viitoare pentru a vă valida produsul sau serviciul eCommerce. Având aceste rezultate, poate fi mult mai ușor să prezentați investitorilor dacă preferați să cheltuiți mai mult în avans pentru a crea cel mai bun site web posibil.

Dacă un împrumut sau o finanțare pur și simplu nu este ceva ce vă interesează, puteți face totuși pași mici pentru a construi o bază solidă pentru creștere. Asigurați-vă că examinați cu atenție opțiunile site-ului dvs. de comerț electronic cu atenție și priviți în perspectivă ceea ce intenționați să fie afacerea dvs. în 6 luni, 1 an, 5 ani etc. În acest fel, înțelegeți pe deplin în ce vă băgați, de ce investiți în site și nu veți fi surprins de niciun dezavantaj sau complicații pe măsură ce afacerea dvs. crește.

Mikel Bruce este CEO-ul TinyFrog Technologies, o agenție de design web din San Diego, specializată în design și dezvoltare web WordPress și găzduire și întreținere securizate. Fondată în 2003, TinyFrog Technologies oferă o abordare bazată pe conversie a designului web și a construit peste 1.100 de site-uri web.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *