Cum să obțineți libertatea financiară: 5 concepte de dezvoltat

În general, nu există comenzi rapide pentru a ajunge la libertate financiara. ȘI un concept pe care îl cunoști deja. În ciuda acestui fapt, însă, pentru mulți oameni le este foarte greu să se elibereze de ideea că mai există trucuri, metode simple sau rapide pentru a o realiza.

Poate pentru că oamenii de pe net tot spun chestii de genul ăsta. Că este suficient să fii motivat, să pornești acea afacere în acel sector anume. Că poți deveni milionar în câteva luni.

Toate aceste concepte atrag cu ușurință atenția, dar nu sunt în întregime corecte, creând o concepție greșită asupra jobului pe care o persoană care intenționează să obțină libertatea financiară ar trebui să o facă sau să se aștepte altfel.

Adevărul este că libertatea financiară se obține nu numai datorită începerii unei anumite afaceri sau datorită unei investiții inteligente, ci și, într-adevăr, mai presus de toate, datorită muncii țintite făcute pe sine. Datorită echilibrului corect între studiu, planificare, acțiune și management.

Ceea ce nu este degeaba uşor!

Am observat, pe parcursul călătoriei noastre și cunoscând oameni care au atins deja libertatea financiară, că există concepte comune la care o persoană ar trebui să lucreze pentru a atinge mentalitatea corectă.

Curiozitate

Acolo curiozitate este ceea ce ne împinge dincolo de granițele noastre. Nu poți atinge niciodată libertatea financiară dacă nu te simți condus către nou.

Curiozitatea poate fi considerată un motor grozav care te poate duce departe. Pur și simplu, de exemplu, într-o zi s-ar putea întâmpla să vorbești cu o persoană nouă și poate auzi un termen sau concept pentru prima dată. Dacă ești o persoană curiosă, vei merge mai târziu la cercetare, ceea ce ar putea deschide porți către noi oportunități, noi sectoare, noi competențe.

Și în lumea antreprenoriatului, ca și în cea a investițiilor, cu cât ai mai multe abilități și abilități, cu atât mai bine. Nu doar abilități profesionale, ci tot felul de abilități, pentru că, în realitate, nimeni nu știe ce ne rezervă viitorul și nu veți putea ști niciodată când acea abilitate specifică va veni la îndemână.

Situația ta de pornire

Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre un visător și unul înșelat?

Amândoi vor să fie într-o situație diferită de situația actuală, dar spre deosebire de amăgiți, care nu fac nimic sau construiesc pe baze ireale, visătorul rămâne, în mod paradoxal, un realist.

Pentru a-ți putea realiza visele, obiectivele, trebuie să fii realist și concret, chiar de la început.

Chiar de la început trebuie să ai punctul de plecare foarte clar, să încerci să înțelegi ce ai la dispoziție, cât capital, ce aptitudini tehnice, personale și sociale ai. Să fie capabil să efectueze o autoanaliză onesta.

Numai în acest fel puteți urmări calea cea mai rapidă și cea mai potrivită pentru a vă atinge obiectivele.

Obiective clare

A avea un punct de plecare clar este foarte important și este la fel de important, pentru a urmări calea cea mai bună de urmat, și pentru a avea o înțelegere clară a obiectivelor și destinației cuiva.

Acesta este un concept pe care îl veți găsi adesea în lumea afacerilor și a investițiilor, pentru că este atât de fundamental în multe feluri.

Un obiectiv trebuie să fie INTELIGENT, adică:

  • Specific. Cu cât mai detaliat, cu atât mai bine;
  • Măsurabil. Adică cuantificabil atât din punct de vedere al costului, cât și al timpului și al energiei;
  • Acționabil. Fiecare obiectiv trebuie să aibă un plan detaliat pentru a-l atinge, bazat pe punctul tău de plecare;
  • Realist. Atât scopul, cât și planul pentru a-l atinge;
  • Contra cronometru. Trebuie să aibă termene limită bine definite și clare.

Există multe modalități de a-ți defini bine obiectivele. Ceea ce vă recomandăm este să vă faceți ceva timp pentru a vă înțelege pe voi înșivă și ce doriți. Odată ce îți înțelegi dorințele, atunci lucrează la punctele menționate pentru a le transforma din dorințe în obiective SMART.

Un plan multistrategic

Se poate întâmpla, când ești în mașină și setezi navigatorul ca acesta din urmă să ne ofere un alt traseu decât de obicei.

Se întâmplă atunci când, poate, există mult trafic, ceva lucrări în desfășurare sau vreun accident. niste brusc. În acest caz, navigatorul vă va oferi o rută alternativă, dar întotdeauna cea mai bună în situația respectivă.

Același lucru se poate întâmpla în timpul călătoriei dvs. Nu poți niciodată, prin definiție, să anticipezi neașteptul. Prin urmare, este bine să puteți pregăti întotdeauna unul sau mai multe planuri de rezervă. Fiind capabil să nu-și piardă controlul și uneori chiar să știe să improvizeze.

Cu toate acestea, am explorat acest subiect într-un subiect anterior articol.

Înconjoară-te de oamenii potriviți

Reconectând la primul concept, este mult mai ușor să fii intrigat de subiecte care se pot dovedi a fi foarte utile pentru cariera cuiva, dacă sunt frecvente. oameni de un anumit fel.

Poate oameni care și-au atins deja aceleași obiective. Oameni cu care într-o zi poți începe o colaborare. Persoane în jargon numite „împuternicire” sau capabile să contribuie la creșterea personală și financiară.

De obicei, acest subiect este întotdeauna foarte extrem, invitând oamenii să se izoleze sau să-și excludă din viața lor, oameni care ar putea să nu fie în acord cu același gând în acel moment. Acest lucru duce și la negarea posibilității de a introduce în cercul propriu de cunoștințe persoane care aparent nu par împuternicitoare, a priori, adică chiar înainte de a-i cunoaște.

Și acest lucru s-ar putea dovedi contraproductiv, pentru că, așa cum am spus mai devreme, nu poți ști niciodată ce îți rezervă viitorul.

Desigur, aceste 5 concepte nu sunt caracteristici care pot fi dezvoltate într-o zi sau în orice caz într-un timp scurt.

Va trebui să ai răbdare și să lucrezi la asta în mod constant.

Nu va fi o cale ușoară. Și vor exista lecții care pot fi învățate doar eșuând, ceea ce poate fi foarte înfricoșător. Dar va merita.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *