Cum să investești în diamante

THE diamante au fost recunoscute ca pietre prețioase deja de milenii. Cu toate acestea, valoarea și faima lor au crescut semnificativ doar începând cu secolul al XIX-lea, datorită ofertei crescute, tehnicilor îmbunătățite de tăiere și lustruire, creșterii economice la nivel mondial și campaniilor de publicitate inovatoare de succes.

De fapt, știm cu toții expresia „un diamant este pentru totdeauna” din reclama De Beers.

Din ce în ce mai mulți oameni, așadar, au devenit interesați de aceste pietre prețioase, chiar și oameni rău intenționați și escroci. Și nu ne referim doar la falsificatori.

Au existat cazuri speciale în care au fost implicate și instituții, de exemplu, în 2019 cinci bănci (Banco BPM, UniCredit, Intesa Sanpaolo, MPS și Banca Aletti) împreună cu firmele de brokeraj Intermarket Diamond Business SpA și Diamond Private Investment SpA, au fost acuzate de umflarea prețurilor și constrângerea investițiilor, nerespectarea reglementărilor.

Cum să investești în diamante

Investiția în diamante trebuie luată în considerare a investiții alternative și, ca atare, ar trebui să reprezinte doar o mică parte din portofoliul tău.

Comoditatea de a investi în diamante se bazează pe faptul că acestea sunt mărfuri fizice.

Ca atare, diamantele pot fi achiziționate cu ușurință oriunde, inclusiv online.

Iată câteva sfaturi pentru a investi în diamante.

Învață elementele de bază

Dacă doriți să investiți în această piață, cu siguranță va trebui să cunoașteți elementele de bază.

Cel mai bun lucru este să începi prin a studia ceea ce se numește patru C: Tăiere, claritate, culoare și greutate în carate, adică tăietură, claritate, culoare și greutate în carate.

În spatele fiecărui „C” se află o mulțime de studii și este necesară și multă experiență în acest sector. Prin urmare, cel mai bun lucru de făcut ar fi întotdeauna să solicitați sfatul unui expert.

Stabiliți un buget

Investiția în diamante necesită mult bugetdat fiind prețul lor.

Cu toate acestea, nu trebuie să uitați că investiția în diamante ar trebui să constituie doar o mică parte din portofoliul dvs.

Așa că nu uitați să nu depășiți bugetul inițial. Dacă acest lucru nu este suficient, înseamnă că ar trebui să luați în considerare alte forme de investiție.

Cu toate acestea, până în prezent, oportunitățile de cumpărare au crescut și este posibil să găsiți piese pe piață la un preț relativ mic.

Diversificarea

De asemenea, pe această piață, diversificare este foarte important.

Folosește-ți bugetul cu înțelepciune. Dacă ai un buget de 20.000 €, ideal ar fi să cumperi 2 diamante în valoare de 10.000 € sau chiar 5 pentru 4.000 €.

De asemenea, nu cumpăra două sau trei diamante de același tip. Dacă doriți să cumpărați un diamant roz, atunci a doua piatră ar trebui să fie albastră, verde sau chiar galbenă.

Nu știi niciodată care va crește cel mai mult în valoare și care va fi mai ușor de lichidat în momente de nevoie.

Compară prețurile

The Preț of diamonds este stabilit pe baza a mii de cumpărători și vânzători online de pe platforme.

Cu toate acestea, datorită numărului mare de comercianți cu amănuntul online, este ușor să comparați prețurile diamantelor întrebând costul pietrelor prețioase similare.

Cumpărați piese rare

În industria diamantelor, s-ar putea să nu aibă prea mult sens să cumperi ceva ce are toată lumea.

Dacă cumpărați un diamant D VS rotund de 1 carat pentru investiție, atunci când este timpul să lichidați investiția, vă veți găsi în fața concurenței, deoarece veți vinde ceva care poate fi achiziționat cu ușurință în altă parte.

Daca, in schimb, ai un diamant natural deosebit, precum un diamant albastru sau un diamant roz, atunci poti profita de raritatea lui.

Este foarte important să ne gândim la dezirabilitatea bunului.

Totuși, trebuie luat în considerare și faptul că o bucată rară este și mai puțin lichidă.

Deci, dacă vrei să investești în acest sector, mai întâi definește-ți bine obiectivele și strategiile. Și pe baza acestora, decideți dacă vă concentrați mai mult pe piese rare sau comune.

Importanța certificării

Cumpărați numai diamante certificate. Nu ai încredere niciodată în ceea ce spune vânzătorul.

Este recomandat să cumpărați numai diamante cu certificate GIAeliberat de cel mai cunoscut și controlat institut gemologic din lume.

De asemenea, pentru că, atunci când vine momentul să-ți vinzi diamantele, cel mai probabil cumpărătorul va dori să vadă gradarea GIA.

Când vine vorba de diamante fără culoare, se poate face referire și la certificarea IGI, în timp ce pentru cele cu culoare, GIA este singura instituție de încredere.

Evaluați setarea

Atunci cand vrei sa iti vinzi diamantul este foarte probabil ca persoana care il va cumpara sa o faca cu perspectiva investitionala; prin urmare, valoarea oricărei monturi va fi practic egală cu zero.

Valoarea tranzacției se va baza numai pe valoarea diamantului.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că nu trebuie aplicată o montură de diamant. Nu toată lumea își poate imagina cum ar putea arăta.

A cadru de calitate poate fi un instrument util pentru vânzarea diamantului, deoarece poate evidenția culoarea și caracteristicile.

De fapt, cele mai multe dintre diamantele extrem de rare vândute la licitațiile majore, precum cele de la Christie’s și Sotheby’s, sunt montate.

Ca sa nu mai spun ca atunci cand sunt montate pot fi si purtati. Acest lucru ar lărgi grupul de potențiali cumpărători.

Dezavantajul setarii unui diamant ar fi acela ca este practic imposibil sa se gradeze diamantele atunci cand sunt setate.

În ciuda faptului că deține un certificat GIA, un cumpărător cu experiență poate cere în mod rezonabil să fie îndepărtat setul pentru a evalua diamantul în toate aspectele sale.

Salvați

A cumpăra de la un dealer înseamnă a cumpăra un diamant la sfârșitul unui lanț de aprovizionare în care diverși brokeri și-au perceput comision.

Prin economisire, nu ne referim la cumpărarea de diamante de proastă calitate, ci la cumpărarea la cel mai înalt pas posibil din lanțul de distribuție, încercând să sărim peste cât mai mulți intermediari.

Prin urmare, încercați să cumpărați direct de la producatori. Multe dintre acestea au magazine online și au multe avantaje în vânzarea directă către clienții finali.

Alternativ, puteți căuta reduceri sau puteți încerca să negociați prețul. De fapt, din moment ce nu există un preț batut universal valabil, începerea unei negocieri vă poate permite să câștigați piesa care vă interesează la un preț atractiv.

Investiția în diamante într-un mod alternativ

Dacă nu aveți suficiente fonduri sau cunoștințele potrivite pentru a face singur o investiție bună, există soluții alternative.

De fapt, este posibil să investești în diamante prin cumpărare titluri a companiilor aparținând industriei diamantelor, sau există o ETF-uricare urmărește cele mai mari companii de diamante și pietre prețioase.

GEMS by FactorShares investește într-o selecție de companii care produc și vând diamante.

O altă soluție este crearea unui portofel independent. Dacă da, știți că aproximativ 70% din industria mineritului de diamante este în mâinile a patru companii:

  • DeBeers;
  • alrosa;
  • Rio Tinto;
  • BHP Billiton.

Beneficii și riscuri

În primul rând, diamantele sunt a bine fizic. Dar, spre deosebire de imobiliare sau aur, acestea ocupă foarte puțin spațiu.

De fapt, ele sunt folosite și ca mijloc de transfer de valoare. Ca să nu mai vorbim că pot fi depozitate în siguranță într-o cutie de valori bancară.

La fel ca aurul, diamantele se apreciază de obicei odată cu inflația și pot fi considerate pur și simplu o modalitate alternativă de a pune deoparte o cantitate mică de economii dacă nu sunteți interesat să investiți.

Cu toate acestea, spre deosebire de aur sau argint, diamantele nu au o cotație care să poată fi urmărită și controlată pe piață.

Există o listă de prețuri Raport Diamond Report pe care se bazează majoritatea dealerilor de diamante, dar asta nu este suficient de unul singur.

Chiar dacă este folosit ca punct de referință, nu este pe deplin util din mai multe motive.

De fapt, lista ia în considerare doar factorii de bază de carat, claritate și culoare. De asemenea, se referă doar la diamantele incolore. Nu există un punct de referință pentru diamantele colorate.

În cele din urmă, prețul este determinat de piață, adică de dinamica cererii și ofertei. Prin urmare, este posibil să cumpărați anumite diamante deasupra și sub lista de prețuri de referință, chiar și 30%.

Dacă cumpărarea unui diamant este relativ ușoară, vânzarea nu este.

Sunt unele companii care cumpără diamante, la fel ca multe cumpără aur, dar nu plătesc bine.

Puteți încerca să le vindeți altor dealeri, dar acestea sunt negocieri dure și va trebui să învingeți furnizorul lor, atât la preț, cât și la raritatea bijuteriei.

Ultima opțiune ar fi să încercați să vă vindeți diamantele prin casele de licitații, dar aceasta este o opțiune rezervată pieselor de ultimă generație.

Investiția în diamante ar trebui considerată o investiție pe termen lung, dacă nu o simplă formă alternativă de economisire.

Doriți să aflați mai multe? Sau vrei să descoperi și alte investiții alternative? Introduceți Comunitatea de investitori și comparați cu mii de investitori.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *