Cum să înțelegi dacă ai un stil de viață peste posibilitățile tale

De foarte multe ori oamenii realizează că au un stil de viață peste posibilitățile lor doar atunci când este acum prea târziu.

Ei cred că situația lor actuală este stabilă și nu se poate schimba și apoi se află în dificultate atunci când se întâmplă ceva neașteptat.

În plus, astăzi este foarte ușor să trăiești peste posibilitățile proprii. Trăim într-o epocă a consumului de masă, a acumulării compulsive a lucrurilor care nu sunt strict necesare și a filozofiilor de genul „tu doar trăiești o dată”.

Să-ți dai seama că trăiești peste posibilitățile tale este uşor, deși adesea nu imediat. A ajunge la sfârșitul lunii fără a avea un cont zero sau fără dificultate nu înseamnă neapărat că trăiești un stil de viață adecvat.

Cel mai bine este să-ți dai seama din timp, când totul este încă în regulă, pentru că atunci recuperarea din paguba cauzată ar putea fi foarte dificilă.

Măsurați economiile

Primul lucru de făcut este să încerci să-ți dai seama cât de mult reușești cu adevărat Salvați in fiecare luna.

Pentru a face acest lucru, nu trebuie neapărat să aveți un buget lunar, chiar dacă este foarte recomandat, sau să vă înregistrați toate cheltuielile. Pur și simplu obțineți o descriere de șase luni atât a veniturilor dvs., cât și a sumei rămase în cont la sfârșitul fiecărei luni.

În acest fel poți avea o percepție reală despre cât poți economisi în fiecare lună. Această metodă este foarte utilă pentru că de multe ori sunt mulți care, nevăzând nota de plată la sfârșitul lunii ca zero, cred că au reușit să economisească ceva în acea singură lună.

Ceea ce, din punct de vedere tehnic, poate fi și adevărat. Dar ceea ce contează este să știi Cât costă au reușit să salveze.

De fapt, se recomandă să rezervați cel puțin 10% din venit în fiecare lună, așa cum sugerează teoria borcanului.

Acest procent poate fi considerat un indicator. Dacă descoperiți că în fiecare lună nu puteți economisi cel puțin 10% din venit, aceasta indică faptul că nu vă gestionați finanțele în mod inteligent.

Dacă banii care rămân în contul tău în fiecare lună reprezintă mai puțin de 5% din venitul tău, atunci înseamnă că cel mai probabil trăiești peste posibilitățile tale.

Folosiți carduri de credit

Folosirea cardurilor de credit, în multe țări străine, este destul de normală. Oamenii sunt obișnuiți și știu să-și controleze bine finanțele.

În Italia, cardurile de credit nu sunt la fel de răspândite, deoarece bancomatele și cardurile de debit sunt folosite mai mult. Diferența dintre un card ATM și un card de credit este că primul folosește banii din contul asociat cardului pentru a efectua plăți.

Al doilea are o linie de credit. La sfârșitul lunii se calculează extrasul de cont și, de obicei, în luna următoare utilizatorului i se cer toți banii care au fost „împrumuți” pentru a face cumpărături în cursul lunii.

Deci, ori de câte ori cineva folosește un card de credit, din punct de vedere tehnic este ca și cum ar primi un împrumut.

Unii necesită, sau li se acordă, un card de credit, dar îl păstrează pentru orice urgențe viitoare. O utilizare destul de înțeleaptă.

Mulți, însă, încep să folosească carduri de credit și le confundă cu bancomate. Adică uită că achizițiile făcute cu cardul de credit au fost făcute cu bani împrumutați, nu ai lor.

Atâta timp cât datoria nu depășește veniturile lunii următoare, totul este în regulă. Problemele apar atunci când datoria devine prea mare și, de exemplu, are loc o cheltuială bruscă, sau dacă, din orice motiv, venitul devine diminuat.

Pierderea concepției reale a unui card de credit este foarte ușor. Așadar, dacă aveți unul chiar acum și îl utilizați în mod regulat, vă recomandăm să încetați să îl utilizați sau să vă limitați la a-l folosi doar pentru cheltuieli mici, cu excepția cazului în care aveți un control excelent asupra finanțelor dvs.

Neavând un fond de urgență

Dacă nu economisești mai mult de 10% în fiecare lună sau ai datorii cu cardul de credit, atunci în mod clar trăiești peste posibilitățile tale.

Un alt semn este lipsa unui fond de urgență. Deschiderea unui cont separat în care vă puteți depune economiile este, de asemenea, foarte utilă pentru a învăța cum să economisiți cel puțin 10% în fiecare lună.

Dacă nu puteți fi regulat cu plățile, atunci va trebui să începeți să faceți un buget detaliat pentru a vă înțelege bine cheltuielile și a decide care sunt de prisos.

Având un cont separat pe care să îl utilizați în caz de urgență, vă va ușura lucrurile, deoarece veți putea avea o mai bună percepție asupra situației dvs. și veți fi clar câți bani aveți disponibili pentru neașteptate.

Dacă acești bani sunt păstrați în contul curent pe care îl utilizați de obicei, ar putea provoca confuzie.

A ramas fara salariu

A rămâne fără salariu înainte de următorul salariu este cel mai clar semn că trăiești peste posibilitățile tale.

Poate că semnalele anterioare nu puteau fi atât de evidente, dar a rămâne fără bani din salariu chiar înainte de a primi următorul salariu, dacă ești angajat, înseamnă pur și simplu că cheltuiești prea mult.

Dacă te afli în această situație, există două lucruri pe care le poți face: fie să găsești o modalitate de a-ți crește veniturile, fie să arunci o privire la câteva articole pe blogul Invest Hero, unde puteți găsi sfaturi foarte utile pentru a vă gestiona mai bine finanțele.

Dacă, pe de altă parte, aveți deja economii și doriți să le faceți să funcționeze inteligent, atunci vă invităm să vă alăturați economiilor noastre. comunitate gratuit, unde puteți găsi o mulțime de conținut interesant despre lumea investițiilor și multe altele.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *