Cum să înființezi o agenție de marketing digital fără finanțare externă

Este mai ușor să începi o agenție de marketing digital fără finanțare decât ar putea crede oamenii.

În această postare, voi acoperi începerea afacerii dvs pe cont propriu — cu aspirațiile de a deveni agenție. Mă voi uita cum să obțineți primii clienți și cum să-ți echilibrezi timpul când le găsești – când începi singur, acesta este unul dintre cele mai dificile acțiuni de echilibrare.

Configurare

Frumusețea înființării unei agenții de marketing digital este că poți începe practic de la nimic. Știu asta din experiență personală pentru că a mea partener de afaceri și tocmai asta am făcut cu compania noastră, Mai tare.Online. Dacă aveți experiență, atunci tot ce aveți nevoie pentru a începe este un computer și un birou de acasă (sau măcar un spațiu de lucru). Nu există multe afaceri în care să fie tot ce ai nevoie.

Nu trebuie să puneți totul pe un card de credit, nu trebuie obține un împrumut bancarnu aveți nevoie de capital de pornire, puteți doar construi un site web, și poți fi pe drum. Asta am făcut și acum avem o agenție de marketing digital de succes cu clienți din întreaga lume.

Preluarea primilor tăi angajați

Multe companii vor angaja agenții de recrutare și onboarding pentru a găsi angajați pentru agenția lor de marketing digital în plină dezvoltare, dar dacă aveți de gând să construiți o agenție fără finanțare, atunci trebuie să faceți acest lucru singur.

Dincolo de faptul că nu vei avea nevoie de bani în plus de la început pentru a face angajări, va însemna că ai control asupra tipului de angajați pe care îi asumi. Când ești gata, poți angaja oamenii potriviti pentru cultura pe care o creezi în jurul afacerii tale.

Antrenează-ți echipa

Antrenează-ți angajații poate fi o afacere costisitoare dacă nu ești înțelept. Când construiți o agenție de marketing digital fără finanțare externă, trebuie să vă asigurați că aveți un plan în vigoare pentru a putea instrui oamenii pe măsură ce vi se alătură, fără a suporta costuri suplimentare pentru afacere.

Ceva pe care l-am găsit de neprețuit atunci când ne-am construit agenția a fost să-i instruim pe primii angajați și să-i educăm cu privire la tot ce am putut. Sigur, a însemnat că am depus câteva ore lungi la început, dar a dat roade pe termen lung.

Formarea primilor noștri angajați în fiecare domeniu la care ne-am putut gândi i-a pregătit pentru a putea pregăti următorul val de personal. La rândul lor, acei membri ai personalului au putut să-i învețe pe membrii echipei care s-au alăturat după ei.

Pe măsură ce oamenii au urcat pe scară în afacerea noastră, personalul care s-a alăturat devreme a putut să-i antreneze pe juniorii care au venit după ei. Angajații mai bine plătiți și-au putut folosi timpul pentru a menține legătura cu clienții și pentru a elabora strategii, în loc să-și petreacă timpul în formare, făcând afacerea mai de succes și mai profitabilă, fără a pierde nimic din viziunea pe care o aveam pentru companie sau modul în care clientul nostru de marketing digital s-a întreprins lucrări.

Documentați-vă procesele și faceți viața mai ușoară

Dacă doriți să înființați o agenție fără a avea finanțare externă, trebuie să găsiți modalități de a face lucrurile într-un mod netradițional.

Dacă afacerea dvs. declanșează imediat, atunci este probabil că veți prelua personal destul de repede pentru a face față cererii. Când aveți personal nou care începe regulat, aveți nevoie de două lucruri la locul lor — documentația procesului și funcțiile de bază de resurse umane — de preferință evitând nevoia de a angaja o persoană de resurse umane prea devreme.

La Mai tare.Online ne-am asigurat că ne-am concentrat pe acestea foarte devreme. Ne-am documentat procesele din prima zi într-un software numit Strada Procesului. Software-ul vă permite să creați liste de verificare și fluxuri de lucru pe care orice membru al personalului dvs. le poate rula în orice moment.

Folosim Process Street pentru a documenta lucruri precum:

 • Cum să răspund la telefon
 • Ce să faci când ești bolnav
 • Cum să introduceți un raport de cheltuieli
 • Cum să rezervi o vacanță
 • Ce este necesar înainte de a începe un nou angajat
 • Ce se cere atunci când un angajat pleacă

Având aceste procese documentate înseamnă că toată lumea știe ce trebuie să facă și poate urma un protocol standard. Nu trebuie să-și întrebe managerul sau alt personal.

Acest lucru economisește timp și înseamnă că angajații pe care îi aveți la agenție pot petrece, de fapt, mai mult timp pentru munca facturabilă pentru clienți. Asta, la rândul său, te face mai profitabil. Economisiți bani care altfel ar fi trebuit să provină din fonduri externe.

De asemenea, nu am vrut să fim nevoiți să angajăm o persoană de HR până când nu am avut nevoie și cu siguranță nu am vrut să externalizăm asta unei terțe părți. Ambele au costat o mulțime de bani și nu am vrut să fie nevoie să folosim fonduri externe pentru a face asta.

După câteva căutări în primele zile, am găsit un software numit AppogeeHR.

Software-ul se laudă cu:

 • Informații centralizate ale angajaților
 • Gestionarea concediilor și a bolilor
 • Urmărirea performanței și a învățării
 • Raportare
 • managementul OKR

Este simplu de utilizat și înseamnă că partenerul meu de afaceri și cu mine am putut să acționăm ca HR fără a fi nevoie să petrecem mult timp pentru asta. Pe măsură ce angajații anteriori s-au mutat, au putut să-și asume și o parte din muncă – și, bineînțeles, totul a fost documentat într-o subsecțiune a Process Street pentru când au avut nevoie.

Există o vorbă care spune că „necesitatea este mama invenției”, iar când am știut că nu vrem să folosim fonduri externe, am căutat modalități prin care să ne asigurăm că nu trebuie.

Bootstrapping

Dacă nu aveți acea injecție de numerar la începutul vieții afacerii dvs., atunci trebuie să aveți bootstrapping.

O definiție de dicționar vă va spune că este să intrați sau să ieșiți dintr-o situație folosind resursele existente. Când citiți alte articole, vor vorbi despre bazarea pe venitul personal sau pe economii și vorbesc despre echitatea transpirației.

Credem că definiția poate fi puțin mai largă decât atât, optimizând în esență situația dvs. actuală. Am făcut acest lucru printr-o alegere inteligentă a clienților și fiind deștepți cu banii noștri. Am considerat că acestea sunt esențiale pentru a evita această finanțare externă.

Obține clienți buni

Clienții răi te doboară. Clienții răi te costă bani. Clienții răi vă consumă timpul.

Dacă nu doriți să cheltuiți bani pentru personal suplimentar pentru a acoperi pierderile respective, atunci trebuie să știți cum să descoperiți un client bun. Acceptarea fiecărui client care vă iese în cale nu a fost niciodată o opțiune pentru noi.

Deci, cum găsești un client bun? Iată sfaturile mele:

 • Alegeți clienți care vă vor permite să vă faceți cel mai bun lucru – nu vă apropiați de clienții care își fac prea multe griji cu privire la costuri, pentru că vă vor costa pe termen lung.
 • Alegeți clienți în a căror afacere credeți — sinergia dintre agenția dvs. și afacerea lor va duce la o relație sănătoasă și respectuoasă.
 • Lucrează cu clienți care înțeleg ceea ce faci – dacă au cunoștințe despre peisajul marketingului digital, atunci vor fi interesați de ceea ce faci și nu se așteaptă din lume.

Fii inteligent cu banii tăi

Acesta sună cam evident, nu? Dar câte povești în ultimii câțiva ani ați citit despre afaceri care s-au prăbușit din cauza sumei excesive de bani pe care le-au cheltuit pe birouri și beneficii pentru a încerca să atragă personal?

Este posibil ca angajații care se alătură companiei dvs. să cunoască aceste avantaje și să dorească să vadă unele dintre ele. Aici trebuie să încerci și să reziste. Sigur că sunt distractive, dar dacă nu vrei acea finanțare din afară, atunci trebuie să fii sensibil.

Cultura companiei nu este despre mașinile de arcadă și toboganele de noutate de la un etaj la altul. Cultura companiei se referă la legăturile pe care le creezi, la munca pe care o faci și la cât de confortabil se simt oamenii la locul de muncă.

Oamenii vor să se bucure de munca lor. Când oamenii se bucură de viața lor de zi cu zi, produc o muncă mai bună și stau mai mult timp la o companie. Combinați aceste două împreună și reduceți banii pe care trebuie să-i cheltuiți pentru recrutare și formare – o altă modalitate de a evita utilizarea finanțării externe.

Stabilirea obiectivelor financiare și a reperelor

A fi mai inteligent cu banii tăi și a cheltui mai puțin este un lucru; scop financiar şi stabilirea jalonului este alta. Știam că va trebui să creăm ceva scalabil de la început și, de asemenea, să putem prezice cu un anumit grad de acuratețe care ar putea fi venitul nostru potențial.

Pe măsură ce înființam o agenție digitală, știam că vom vinde ore de la bun început. Știam că urmărirea timpului angajaților și a bugetelor clienților este modul în care doream să ne îndreptăm. Folosind un instrument de management de proiect precum Planificator lichid sau a Recolta/Tabăra de bază combinația poate ajuta cu adevărat în acest sens.

Am stabilit prețurile pentru personal, am creat de la început dosarele clienților și subproiectele. Fiecărui membru al personalului i-au fost atribuite sarcini pe care le urmărește cu exactitate timpul. Acest lucru ne-a permis să ne asigurăm că nu am trecut peste sau sub pentru clienți, iar instrumentele transformă orele în dolari în rapoarte detaliate.

Am început într-un mod foarte granular și am avut activități stabilite pentru diferitele tipuri de muncă pe care le făceam. Acest lucru ne-a permis să prezicem cu exactitate cât timp vor dura anumite sarcini și am putut să lansăm în consecință – nu era nicio presupunere în aer.

După ce am început să colectăm aceste date, am putea prezice cât de mult am putea aduce venituri pe client. De acolo, am creat repere financiare pe baza ratei apropiate de propuneri și a cât costă proiecte similare – și dacă acestea au intrat sau au trecut peste. Am descoperit că acesta este o modalitate precisă de a obține estimări solide despre locul în care va fi afacerea în șase luni, un an, cinci ani și mai mult. Este planificarea strategică sau Lean Business Planning.

Începeți puțin, dar planificați-vă creșterea

Așa am procedat la Louder Online, am luat de la început o atitudine fără finanțare externă și ne-am asigurat că căutăm soluții alternative pentru a reduce costurile. Am început cu mici și ne-am asigurat că există o cultură încă din prima zi.

Ne-am asigurat că am documentat totul, astfel încât noii angajați să știe ce trebuie să facă și când.

Am permis personalului să se antreneze reciproc pe măsură ce agenția a crescut, creând ultimele legături și munca în echipă.

Nu este pentru toată lumea și cu siguranță ne-a fost greu la început, dar ne-a făcut agenția de marketing digital profitabilă care suntem astăzi și nu am schimba asta pentru lume.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *