Cum să începi o afacere în timp ce ești la facultate

Un lucru pe care mulți antreprenori de succes îl au în comun este că au început devreme eforturile lor de afaceri.

Cel mai faimos dintre toate este probabil Mark Zuckerberg, care a lansat Facebook dintr-o cameră de cămin la Harvard. Facebook nu a fost nici măcar primul său proiect – el a lansat anterior o aplicație care îi ajuta pe colegii studenți să-și aleagă orele de la facultate.

Există o mulțime de alte exemple. Dell a început și într-o cameră de cămin în 1984, când Michael Dell a modernizat mașinile vechi și le-a vândut mai departe. Patru ani mai târziu, Dell a devenit o companie cotată la bursă.

O altă poveste inspiratoare este cea a lui Steve Wozniak, care a început Apple împreună cu Steve Jobs. În timp ce Apple și-a înființat magazinul într-un garaj și nu într-un cămin de facultate, Wozniak și-a construit primul computer în timp ce era la Universitatea din Boulder, Colorado. Și-a legat prietenia cu Jobs ca rezultat al unei introduceri a unui prieten comun care îl cunoscuse pe Jobs la liceul lor din California.

Lecția pe care o poți învăța din aceste începuturi umile este că nu este nevoie să aștepți până când studiile tale se termină înainte de a-ți putea începe călătoria ca antreprenor. În plus, există acum posibilități mult mai mari decât erau deschise pentru oricare dintre acești oameni de afaceri legendari.

Câștigă bani la facultate

Datorită multitudinii de oportunități oferite de internet, studenții nu mai trebuie să aștepte la mese sau să tindă la bar pentru a câștiga bani în plus. Sunt zeci de joburi online pe care studenții le pot facecu nimic mai mult decât un laptop și o conexiune la internet.

Opțiunile includ:

  • Câștigați bani în plus făcând „microlucrări” sau testând aplicații și site-uri web.
  • Coaching oameni online; poți preda limba engleză ca limbă străină sau chiar să antrenezi studenți mai tineri dacă faci studii postuniversitare.
  • Scrierea și editarea.
  • Folosind abilitățile creative pentru a proiecta și a vinde orice, de la site-uri web la articole de modă.

Cât de departe vrei să duci eforturile tale depinde în întregime de tine. Pentru unii studenți, este suficient să câștigi niște bani în plus cu jumătate de normă pentru a plăti cărți și nopți, iar toate ideile de mai sus se vor potrivi. Dar, după cum demonstrează Zuckerberg și Wozniak din această lume, este posibil să ducem lucrurile mult mai departe decât atât.

Începeți afacerea dvs

Peisajul afacerilor moderne se schimbă rapid. Datorită automatizării și altor progrese tehnologice, multe locuri de muncă care existau cu doar un deceniu în urmă au dispărut pentru totdeauna. Acest lucru este clar atunci când faci orice, de la înregistrarea bagajelor pentru un zbor, până la contactarea departamentului de servicii pentru clienți al unei companii mari!

Un efect secundar al acestei evoluții este că este mult mai puțin probabil să părăsiți universitatea și să intrați într-un loc de muncă „tradițional”. Proporția lucrătorilor din SUA care câștigă existența pe bază de „independenți” a fost de 34% în 2016, iar economia gig este de așteptat să crească suficient pentru a determina acest număr să se ridică la 43 la sută până în 2020.

Ca atare, există un sens solid să faci un pas înainte în timp ce încă studiezi. Pornirea unei mici afaceri poate însemna multe lucruri diferite; La un capăt al scalei, este posibil să aveți planuri să lucrați independent ca „solo antreprenor”, ​​făcând orice, de la scriere independentă la producție video. Având în vedere că aceste tipuri de cariere independente depind de a avea o reputație solidă și un portofoliu de muncă, este înțelept să începeți să construiți aceste lucruri cât mai repede posibil.

La celălalt capăt al scalei, poate că aveți aspirații de a începe o întreprindere mult mai mare sau aveți o idee care s-ar putea transforma tu în următorul Michael Dell sau Mark Zuckerberg. Ei bine, nu există niciun motiv pentru care să nu poți începe ceva de genul acesta în timp ce ești la facultate. De fapt, începerea unei astfel de întreprinderi în timp ce studiezi poate avea anumite avantaje.

Beneficiile de a începe o afacere într-un mediu de facultate

Evident, este nevoie de prudență dacă intenționați să declanșați o afacere semnificativă în timp ce studiați. Probabil că doriți să finalizați și să promovați cursurile pentru care plătiți, așa că este important să vă echilibrați timpul și să vă asigurați că nu permiteți planurilor dvs. de afaceri să vă eclipseze motivul pentru care sunteți la universitate în primul rând.

Cu toate acestea, atâta timp cât vă gestionați timpul și jonglați eficient cu obiectivele, puteți realiza beneficiile de a începe o afacere într-un astfel de mediu. Acestea includ:

1. Este mai ușor să bootstrap

Pornirea afacerii talecare implică autofinanțarea totul pe măsură ce mergi, fără a apela la strângerea de bani de oriunde altundeva, te menține controlul complet asupra companiei tale.

Începerea unei afaceri în timpul facultății se pretează perfect acestui model, deoarece puțini studenți sunt cu bani. Construirea unui „produs minim viabil,” câștigând puțin venit, apoi realimentându-l pentru următoarea dezvoltare cheie, construiește o bază excelentă pentru o afacere; O afacere care este „slabă și rea” și va continua să se susțină singură.

Este important de reținut că, deși Facebook și Dell sunt adesea denumite bootstrapped, acesta este de fapt un mic mit. Mark Zuckerberg a fost o persoană bine conectată și a primit, de fapt, finanțare de la co-fondatorul PayPal foarte devreme în existența Facebook. Michael Dell era bani împrumuți de familia lui.

2. Puteți profita de rețeaua dvs. de studenți

Este greu să te gândești la un mediu în care vei fi la fel de înconjurat de oameni cu gânduri asemănătoare și oportunități de creare de rețele ca și la universitate.

Acest lucru poate plăti în toate felurile. Poate veți găsi partenerul de afaceri perfect, un grup gata făcut de testeri sau clienți sau o modalitate de a utiliza sistemele sau publicațiile universitare pentru a vă promova produsele și serviciile. De asemenea, vă veți găsi într-un mediu plin de potențiali mentori și oameni care vă pot oferi sfaturi.

Revenind, din nou, la antreprenorii noștri celebri, Zuckerberg a lansat pentru prima dată Facebook exclusiv în mediul colegiului și Dell și-a vândut primele computere către colegii studenţi.

Fiecare afacere este diferită și nu se poate spune exact cum vei putea beneficia cel mai mult de rețeaua imensă de studenți din jurul tău. Dar poți fi sigur acolo voi fi o cale.

3. Ai darul timpului

În timp ce nimeni nu ar minimiza cantitatea de muncă pe care o fac studenții dedicați pentru a-și obține diploma, ca student, probabil că ai la fel de mult timp liber acum pe cât ai avea vreodată. Trecerea de la educație la locul de muncă este adesea o trezire grosolană pentru mulți în acest sens.

După cum am menționat mai sus, este extrem de important să găsiți echilibrul corect și să nu lăsați studiile să alunece. Cu toate acestea, cu o abordare corectă a managementului timpului, studenții își pot rezerva în mod realist timp pentru a lucra la o afacere – chiar dacă înseamnă să compromiți puțin latura socială a colegiului.

Luând măsurile de precauție potrivite

Presupunând că acum sunteți convins că nu aveți timp de pierdut în începerea afacerii dvs. în timp ce studiați, vom termina cu câteva măsuri de precauție pe care ar trebui să le luați pentru a vă asigura că vă ocupați de lucruri într-un mod care vă va crește șansele de succes.

Luați procesul în serios

După cum am discutat mai sus, există o mulțime de locuri de muncă ocazionale online pe care le puteți face de la facultate, dacă tot ceea ce căutați este puțini bani în plus. Cu toate acestea, dacă încercați să construiți bazele unei afaceri care vă va rămâne în continuare cu ani de zile după ce cărțile de curs au fost depozitate în pod, ar trebui să luați procesul în serios.

Acest lucru nu înseamnă că nu poate fi plăcut (și conducerea afacerii potrivite ar trebui să fie întotdeauna). Cu toate acestea, înseamnă că ar trebui să faci lucruri precum crearea unui plan de afaceri pentru a vă asigura că ideea dvs. este viabilă și efectuarea unor cercetări de piață. Cu cât acordați mai multă atenție elementelor de bază, cu atât sunt mai mari șansele de a construi ceva durabil.

Folosiți cu grijă sistemele universitare

Deși s-ar putea să simți că universitatea îți oferă tot ce ai nevoie pentru a începe, cum ar fi conexiune rapidă la internet și o mulțime de echipamente informatice, ar trebui să procedezi cu prudență. Dacă continuați fără să verificați că faceți lucrurile în mod legitim, vă puteți pune în necazuri – atât ca afacere nouă, cât și ca student.

De exemplu, dacă procesați date referitoare la noii dvs. clienți, ar putea exista riscuri dacă faceți acest lucru printr-o conexiune la internet la facultate. Este posibil să puteți utiliza un VPN (rețea privată virtuală) pentru a vă spori confidențialitatea, dar investiția în propria conexiune privată ar putea fi o strategie și mai sensibilă, în funcție de tipul de afacere pe care o începeți.

În mod similar, deși poate părea o economie grozavă de bani să te strecori la facultate și să fugi de un teanc de fluturași folosind facilitățile lor de tipărire, este puțin o economie falsă dacă te da afară!

Păstrați totul deasupra bordului

Pornind de la punctul de mai sus, este esențial să nu renunți la alte tentații de scurtătură dacă încerci să construiești o afacere de durată. A fi student nu te face imun la asigurările obligatorii de afaceri, problemele de conformitate și nevoia de a utiliza software juridic. Iată o listă de verificare gratuită pentru a vă ajuta să vă gândiți la ceea ce trebuie să se întâmple în fiecare domeniu al afacerii dvs.

În timp ce studenții ar putea face în mod obișnuit lucruri pe care nu le-ar face într-un mediu de afaceri, cel mai bine este să conducă afacerea ca o afacere chiar de la început. Fondurile de ten ondulate se vor întoarce să te muște pe termen lung.

În cele din urmă, cel mai important lucru dintre toate este să vă reamintiți că sunteți la universitate pentru a studia. Poate, ca și Dell, afacerea dvs. ar putea deveni stratosferică și vă va lăsa cu dilema dacă să renunțați. Dar până când se întâmplă acest lucru, rețineți că temele și examenele trebuie să rămână în fruntea listei de priorități.

În afară de asta, nimic nu te împiedică să începi afacerea ta de îndată ce ești gata.

Ben Taylor este un antreprenor în serie, consultant IT și fondator al www.homeworkingclub.com, un portal de consiliere pentru lucrătorii la domiciliu și freelanceri. Când nu este atașat de Mac-ul său, poate fi găsit jucându-se cu cei doi fii ai săi, cât mai aproape de plajă!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *