cum să începeți și să comercializezi numerele

Dacă aparțineți publicului restrâns al investitorilor și antreprenorilor cu așa-numitul „degetul mare verde”, este posibil să fi auzit de posibilitatea de a investește în creșterea râmelor. Așa este, așa cum vă gândiți, este posibil să investiți în râme.

În ultimii ani, cu marele succes alproduse bio, italienii și-au redescoperit pasiunea pentru legume și cultură. În zilele noastre, auzim mai des despre revenirea la pământ, redescoperirea grădinii și o serie întreagă de oportunități de muncă pe care sectorul primar este capabil să dăruiască tinerilor și bătrânilor.

Creșterea râmelor, care din motivele pe care le vom vedea mai târziu este mult mai apropiată de sectorul de cultivare mai degrabă decât cea a fermeinto, este una dintre noile afaceri căreia din ce în ce mai mulți antreprenori noi îi acordă mai multă atenție, având în vedere perspectivele excelente de câștig oferite.

De ce să investești în creșterea râmelor?

Există într-adevăr toate condițiile pentru a investi în creșterea râmelor: în primul rând, i costurile de pornire sunt categoric mici. Cea mai mare parte a cheltuielilor este alcătuită din achiziționarea de râme, unelte de lucru și unele structuri profesionale.

Este o activitate total ecologieîntrucât utilizarea unor tehnici speciale pentru a-și îmbunătăți producția nu este necesară sau prevăzută.

ȘI foarte profitabilîntrucât costurile de întreținere sunt și ele destul de limitate.

Deși nu este o activitate deosebit de solicitantă, constanța și respectul pentru o serie întreagă de măsuri de precauție zilnice sunt esențiale în lumea cultivarii râmelor.

Creșterea viermilor: cum să începeți?

Un background consolidat în domeniu și o anumită experiență în sector sunt esențiale.

Dacă nu, este important să investești inițial pentru formă în cel mai bun caz, chiar și prin sfaturi profesionale. În plus, dacă ai ocazia să vizitezi companii din sector, încearcă să înveți cât mai multe și să înțelegi cum se mișcă această afacere.

Acum haideți să vedem câteva cifre pentru a înțelege mai bine cum să faceți față unei investiții în râme. Din punctul de vedere al unui plan de afaceri, trebuie să ai idei clare cu privire la costurile inițiale și cheltuielile periodice care trebuie suportate. Abia atunci, de fapt, vei putea conta pe o imagine de ansamblu mult mai clară asupra veniturilor.

Costuri inițiale

Cheltuielile inițiale, așa cum sa subliniat deja, nu sunt deloc prohibitive: cea mai mare cheltuială este de fapt strâns legată de achiziționarea de râme.

Râmele sunt animale versatile care sunt mulțumiți de orice tip de teren indiferent de anotimp. Prin urmare, nu există cheltuieli legate de clădiri. Ceea ce contează este să poți folosi terenuri agricole, chiar și de dimensiuni modeste. Alegerea este a ta dacă să cumperi unul sau să închiriezi unul.

A subliniat faptul că nu ai nevoie de un spatiu mare, avand in vedere ca un teren de aproximativ zece metri patrati este mai mult decat suficient, este bine de retinut ca, fiind nevoit sa se procedeze la montarea unei cutii de gunoi, este indicat sa optezi pentru o suprafata plana. Nu este nevoie sa optezi pentru achizitionarea unei huse ad-hoc, din simplul motiv ca râmele sunt capabili sa reziste in aer liber fara probleme deosebite, la toate temperaturile exterioare.

În plus, nu sunt necesare permisiuni specialeasa cum se intampla in schimb in cazul cresterii altor animale, precum caprele, oile sau gainile.

Ne-am referit la unelte profesionale. De ce ai nevoie pentru a începe?

Tot ce ai nevoie este o roabă și o lopată. Dintre unelte, o anumită importanță are și grebla, deoarece este folosită pentru a lucra solul în cel mai bun mod posibil. Același lucru este valabil și pentru un stropitor, deoarece solul pe care urmează să plantezi râmele trebuie să fie întotdeauna atent hidratat.

În cele din urmă, pentru a construi o fermă de viermi, așternuturile trebuie așezate în pământ. Odată cu trecerea de la starea de ou la starea larvară va începe procesul dual de eliminare a deșeurilor și producere de humus, care vizează fertilizarea terenului agricol.

Costul inițial pentru unelte și materiale este mai mic de 100 de euro.

În ceea ce privește achiziționarea de râme, adevăratul punct de sprijin al acestei afaceri, cheltuiala inițială este în jur de 20 de euro pe kilogram. Cu 150 de euro, puteți cumpăra așadar în jur de 50.000 de râme. Ideal pentru 1 metru de gunoi.

Costuri de management

Daca ati optat pentru un teren inchiriat, cu siguranta chiria va reprezenta un articol de cost de bugetat. Investiția, însă, nu este foarte mare, având în vedere că spațiul necesar este destul de limitat.

Împreună cu aceasta va trebui să luăm în considerare și consumul de apă pentru a menține solul umed, dacă nu vă aflați în zone deosebit de ploioase.

În ceea ce privește creșterea râmelor, știți că râmele se hrănesc cu deșeuri, cum ar fi produse de grădină sau gunoi de grajd.

Cum faci bani din creșterea râmelor?

Exista trei moduri a câștiga cu râme: vânzarea de humus de râme, vânzarea de râme și eliminarea deșeurilor organice. În mod clar, unul nu îl exclude pe celălalt, deoarece pot coexista fără probleme majore.

Vânzarea de humus

Plecând de la vânzarea humusului de râme, trebuie spus că, mai ales în ultimii ani, s-a înregistrat o creștere semnificativă a cererii. Italia reprezintă fortăreața agriculturii ecologice. Prețul accesibil face ca compostul de râme să fie deosebit de râvnit.

Ca orientare, aproximativ 500 kg de humus de râme sunt produse pe an într-un metru pătrat de așternut. De fapt, aproximativ zece chintale de deșeuri sunt procesate. Numerele în mână, en-gros, 1 chintal de humus de râme este plătit în medie în jur de 30 de euro de către profesioniștii din sector.

Pasionații, în schimb, sunt dispuși să o plătească aproape dublu, adică între 50 și 60 de euro. Prin urmare, cu 5 chintale, pentru a rămâne în medie, vânzarea de humus de râme vă permite să încasați până la 300 de euro.

Vânzare de râme

Rezistența acestor animale prolifice este semnul lor distinctiv. Pe lângă promovarea producției de humus, de fapt, ei generează și alți râme. Acestea, la rândul lor, pot fi vândute fermierilor sau cultivatorilor.

În plus, nu trebuie uitat că râmele este momeala de pescuit prin excelență. În medie, este nevoie de aproximativ douăzeci de euro pentru a cumpăra 1 kg de râme. Aproximativ douăzeci de kilograme de râme, vândute unor terți, generează profituri de 400 de euro.

Procesarea și eliminarea deșeurilor

Transformarea și eliminarea deșeurilor vegetale și a gunoiului de grajd animal este o altă afacere de luat în considerare cu seriozitate. A-l ținti înseamnă creșterea semnificativă a pragului de venit pe care îl poate produce o activitate de creștere a viermilor. Cu toate acestea, calcularea impactului acestei afaceri nu este ușor, deoarece fiecare situație are o poveste diferită.

Concluzii

Trăsătura distinctivă a agriculturii râmelor constă în faptul că, ca investiție, nu necesită eforturi deosebite, nu doar economic, ci și în timp. Deloc surprinzător, angajamentul în ceea ce privește orele săptămânale este într-adevăr minim. Cu toate acestea, nu trebuie să subestimăm sectorul și să luăm întotdeauna în considerare riscul afacerii.

Dacă sunteți interesat de investiții alternative sau chiar de investiții tradiționale, atunci alăturați-vă celor noastre comunitateunde pe lângă multe informații, puteți găsi și alți investitori cu care să faceți schimb de idei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *