Cum să implementați un program de recomandare care crește vânzările

Programele de recomandare sunt un instrument de marketing puternic pentru stimularea vânzărilor.

Știați că un consumator are de până la 50 de ori mai multe șanse să cumpere un produs dacă este recomandat de familie sau prieteni? Tocmai de aceea ar trebui să te bazezi pe clienții fideli pentru a acționa ca susținători ai mărcii.

Este mai probabil ca oamenii să aibă încredere în rețeaua lor, astfel încât recomandările sunt un mijloc eficient de a obține clienți noi. Părerile clienților au evident mai multă greutate decât o reclamă sponsorizată.

Acum, cum poți folosi un program de recomandare pentru a crește vânzările? În acest ghid, veți învăța elementele de bază ale marketingului de recomandare și sfaturi pentru rularea propriului program de recomandare.

De ce să rulați un program de recomandare?

Programele de recomandare stimulează susținătorii mărcii dvs. să vă promoveze brandul.

Susținătorii mărcii primesc un cod de recomandare pe care să îl partajeze cu rețeaua lor. Dacă un prieten folosește codul pentru a-și face prima achiziție, aceasta este considerată o recomandare reușită. După aceea, persoana care trimite trimiterea este recompensată. Aceasta poate fi sub forma unei reduceri, a unui premiu sau a unei compensații monetare.

Desigur, recomandările pot avea loc și organic, fără a fi nevoie de vreun program de recomandare. Cu toate acestea, mai degrabă decât să aștepte ca asta să se întâmple, un program de recomandare va crea o motivație reală pentru a le spune altora despre tine.

În cele din urmă, acest lucru duce la mai multe recomandări, mai mulți clienți noi și mai multe recompense pentru susținătorii mărcii. Este o situație win-win-win!

De exemplu, programul de recomandare WoolOver oferă susținătorilor mărcii o reducere de 20% atunci când prietenii lor fac prima comandă. Prietenul recomandat primește și o reducere de 20% pentru a-l motiva să facă prima lor achiziție.

De ce este gura în gură atât de eficient?

Marketingul de recomandare se bazează în mare măsură pe cuvântul în gură și este una dintre cele mai puternice tactici de marketing pentru a scala o afacere în mod organic.

Imaginează-ți ultima dată când ai ales un magazin de comerț electronic, un restaurant sau un hotel. Înainte de a intra într-un restaurant, punem pariu că cea mai eficientă tactică de marketing pentru restaurante a fost trimiterea. Este posibil să fi văzut o postare pe rețelele sociale de la colegii tăi sau să fi aflat despre ea dintr-o conversație cu cei dragi.

Împărtășirea experiențelor de marcă a fost înrădăcinată în viața noastră de zi cu zi. Desigur, împărtășim experiențe bune ale consumatorilor prin conversații personale sau postări online pe rețelele sociale. Dacă suntem experți cu privire la un subiect sau serviciu, ne împărtășim liber cunoștințele pentru a ghida oamenii din jurul nostru.

Alternativ, solicităm recomandări atunci când ne scufundăm pe un teritoriu necunoscut. Informațiile pot fi disponibile online, dar căutăm validarea de la colegi pentru a lua decizii.

Proeminența cuvântului în gură în viața de zi cu zi vă va face cu ușurință să realizați că este o strategie de vânzări cu impact. Pe scurt, recomandările sunt mai relevante și de încredere decât anunțurile sponsorizate și alte canale de marketing.

Dacă aveți nevoie de un exemplu, nu căutați mai departe decât cei care creează cursuri online. Deși pot face tot posibilul pentru a crea canale, surse de trafic și o reputație foarte apreciată, cel mai simplu mod de a vinde aceste cursuri este de a crea o comunitate de studenți implicați, care să se bazeze pe sine.

Cum vă afectează marketingul de recomandare eforturile de branding?

Marketingul de recomandare are o mulțime de beneficii nu doar în ceea ce privește profitul, ci și în ceea ce privește brandingul. Iată câteva dintre cele principale:

Acces la ambasadorii mărcii

Specialiștii în marketing subliniază importanța conținutului de calitate, cum ar fi postările pe blog, actualizările de pe rețelele sociale, cărțile electronice și alte materiale de marketing pentru a crește gradul de cunoaștere a mărcii. Dar este la fel de important să ai un grup de ambasadori ai mărcii dispuși să garanteze pentru afacerea ta.

Un program de recomandare permite companiilor să aibă susținători ai mărcii care sunt dispuși să-și prezinte compania și să-și promoveze cele mai recente produse clienților. În loc de influenceri sponsorizați, acești ambasadori de brand au stabilit o relație loială cu afacerea dvs. Sunt mai mult decât dispuși să-ți cumpere simultan produsele și să-ți promoveze brandul pentru că le place ceea ce faci.

Îmbunătățiți reputația generală

Programele de marketing de recomandare vă oferă o metodă autentică de a vă împărtăși povestea mărcii și de a vă îmbunătăți reputația generală. De fapt, 92% dintre consumatori au încredere în recomandările de la prieteni și doar 33% au încredere în reclamele online.

Clienții care acționează ca ambasadori ai mărcii sunt surse mai demne de încredere și mai autentice pentru informațiile afacerii tale. În timp ce susținătorii mărcii primesc doar un mic simbol pentru eforturile lor, își vor face doar timp pentru a promova un brand pe care îl iubesc cu adevărat. Asta pentru că își doresc ca prietenii și familia lor să aibă experiențe pozitive pentru consumatori.

Câștigați clienți fideli

Atragerea unui client nou de-a lungul canalului de vânzări costă timp, bani și efort considerabil, dar un program de recomandare face acest lucru mai ușor. Susținătorii mărcii își pot convinge cu ușurință prietenii și familia să încerce produsele pe care le plac.

De exemplu, Sellfy își invită clienții fideli să folosească link-uri de recomandare atunci când răspândesc vestea despre companie. Acest lucru le permite clienților noi să obțină o reducere de 15 USD pentru prima plată a abonamentului, iar celor existenți să câștige un credit de 15 USD pentru următoarea plată a abonamentului.

Nu numai că îi ajută pe clienții mulțumiți să obțină bonusuri, dar îi face și pe consumatorii recomandați să fie mai loiali. Este dovedit că clienții recomandați cheltuiesc în medie cu 13,2% mai mult decât clienții obișnuiți. Acest lucru demonstrează că clienții pot stabili o relație puternică cu mărcile dvs. atunci când prietenii lor le includ.

Cum să rulezi eficient un program de recomandare

1. Concentrați-vă pe produsul și serviciile dvs

Cum începi? Primul pas este să ai un produs grozav despre care oamenii vor dori să vorbească și să-l împărtășească. Acesta este biletul pentru o experiență excelentă pentru clienți, achiziții repetate și recomandări.

2. Alege un stimulent ademenitor

Următorul pas este alegerea unui stimulent. Veți recompensa clienții cu numerar, gratuități, reduceri sau produse exclusive? Alegeți premii rentabile care pot fi distribuite în masă clienților, fără a pierde profit.

De exemplu, programul de recomandare „Give $30, Get $30” de la Greats permite prietenilor recomandați să obțină o reducere de 30 USD la prima comandă, în timp ce susținătorii mărcii primesc aceeași recompensă la următoarea lor achiziție.

3. Promovează-ți programul

Apoi, promovați programul dvs. de recomandare. Răspândiți vestea clienților dvs. actuali prin site-ul dvs. web, e-mailuri și postări pe rețelele sociale.

Dacă doriți să faceți lucrurile interactive și distractive pentru participanții dvs. (potențiali), luați în considerare utilizarea chatbot-urilor pentru a informa vizitatorii site-ului dvs. despre programul dvs. Le puteți configura într-un mod care automatizează întregul flux de înscriere și îl face perfect pentru ambele — dvs. și participanții dvs. să faceți progresul.

4. Urmăriți-vă progresul

În cele din urmă, monitorizați și urmăriți progresul dvs. prin instrumente analitice. Principalul avantaj al unui program de recomandare este că vă oferă posibilitatea de a determina dacă clienții au fost recomandați de prietenii lor sau aduși de propriile eforturi de marketing. De asemenea, vă permite să urmăriți susținătorii mărcii și să creați campanii care vor stimula implicarea și reținerea clienților.

Sunteți gata să vă lansați programul de recomandare?

Lansarea unui program de recomandare poate avea un impact mare asupra vânzărilor dvs.

Mulți consumatori se bazează pe recomandările prietenilor și familiei lor. Tocmai de aceea, lansarea unui program de recomandare vă poate ajuta să vă creșteți baza de clienți și să vă recompensați susținătorii mărcii.

Raul Galera este Partner Manager la ReferralCandy și Candybar, două instrumente care ajută întreprinderile mici și mijlocii să deruleze programe de recomandare și fidelizare a clienților. El a lucrat în sectorul tehnologiei în ultimii șapte ani și scrie în mod regulat despre marketing, comerț electronic și tehnologie.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *